Forumasi kakvo je kod vas stanje,ima li zime
Sezona (ne)grijanja
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1 Sezona (ne)grijanja
Samo bi da se zahvalim toplanama sto ne griju prvi dan sezone grijanja.Svaka cast
,ja obecavam da cu i dalje placati svaki mjesec 98 KM i uvijek kada se vama ne pali grijanje ja cu se grijati na struju.
?
-
sarajevo63
#2 Re: Sezona (ne)grijanja
Kod mene odlično, probudim se umahtana od vrućine. Ne, ne provociram te. Istina. Ja nikad nisam skontala zašto se grijanje plaća cijelu godinu, zašto toplane isporučuju toplotu kad je napolju toplo, zašto ne isporučuju kad je napolju hladno.... Valjda i Tebe ugriju...
-
lončanica
#3 Re: Sezona (ne)grijanja
Pa oni su prekršili već sve zakone u vrijeme kada su trebali grijati (tri dana za redom temp. niža od 12 stepni C), a ovo je tek da nas uvjere kako ništa mi njima ne možemo. Vjerojatno ne znaš da su djeca u vrtićima masovno bila bolesna i ljekarske čekaonice prepune djece sa prehladama, kašljem, temperaturama (maksumčad od jedne do pet godina) jer životinje nisu htjele grijati, a vrtići uključivati grijalice?!
Kada sam zavala Toplane da se bunim protiv toga, rekli su mi da je naplata strašno mala. Šta to znači?! Da li to oni žele meni redovnom platiši (1320 KM godišnje uplatim) poslati poruku da i ja ne plaćam? Jer logika je- ako ne plaćaš kada god i kako god da se ugriješ dobro je! Ništa ne plaćaš i super. A mi koji uredno plaćamo - mi smo idioti!!!
Kada sam zavala Toplane da se bunim protiv toga, rekli su mi da je naplata strašno mala. Šta to znači?! Da li to oni žele meni redovnom platiši (1320 KM godišnje uplatim) poslati poruku da i ja ne plaćam? Jer logika je- ako ne plaćaš kada god i kako god da se ugriješ dobro je! Ništa ne plaćaš i super. A mi koji uredno plaćamo - mi smo idioti!!!
-
sarajevo63
#4 Re: Sezona (ne)grijanja
Nadajte se zahlađenju i istovremeno molite Boga da nadležni odobre da Toplane rade, jerbo su Toplane KJKP. A Tajo je dao ostavku. Pa se vi saberite...
Nek ne puca, dobro je (mislim na cijevi za grijanje)
Problem je što roditelji to prihvataju kao normalno stanje. Zamislite samo koliko bi vas se skupilo i koliko bi vas moglo izvršiti pritisak... No, dok se nenormalno bude prihvatalo kao normalno toplane i druge toplane će Vam uvijek moći reći: naplata mala. Veze s vezom...lončanica wrote:Pa oni su prekršili već sve zakone u vrijeme kada su trebali grijati (tri dana za redom temp. niža od 12 stepni C), a ovo je tek da nas uvjere kako ništa mi njima ne možemo. Vjerojatno ne znaš da su djeca u vrtićima masovno bila bolesna i ljekarske čekaonice prepune djece sa prehladama, kašljem, temperaturama (maksumčad od jedne do pet godina) jer životinje nisu htjele grijati, a vrtići uključivati grijalice?!
-
lončanica
#5 Re: Sezona (ne)grijanja
Problem je što roditelji to prihvataju kao normalno stanje. Zamislite samo koliko bi vas se skupilo i koliko bi vas moglo izvršiti pritisak... No, dok se nenormalno bude prihvatalo kao normalno toplane i druge toplane će Vam uvijek moći reći: naplata mala. Veze s vezom...
[/quote]
Znam ja to i zato nam je ovakav i država i društvo. Najbolji opis naše situacije je dalo CIK ili neko drugi, ne sjećam se, povod izbornih rezultata. Ovo je čisti mazohizam - puštamo da nas gaze, vrijeđaju, uništavaju nam dostojanstvo, oduzimaju sva građanska i ljudska prava... A uvjeravam te da kada sam bilo šta pokušala pokrenuti u smislu "pobunimo se dragi narode" bila sam popljuvana prvo od strane toga istog naroda. Ako pokažeš prstom na korupciju prilikom zapošljavanja - to sam samo ja ne sposobna i ne mogu naći posao, korupcije nema, ako kažeš da su korumpirani ljekari - a šta ćeš, oduvijek se plaćalo doktorima...Mi smo bolestan narod i nama treba kolektivno liječenje svijesti. Komunistički ostaci u našim glavama pomiješani sa strahom od rata i gubitkom svega ne daju nam da se osvijestimo i shvatimo da ovi ljudi koji su u vlasti i javnim organima žive isključivo od našeg novca i naše dobre volje.
Fakat sam više isfrustrirana rečenicama: trebalo bi, morali bi, kada bi...a dotle ne lipši magarče do zelene trave!
Znam ja to i zato nam je ovakav i država i društvo. Najbolji opis naše situacije je dalo CIK ili neko drugi, ne sjećam se, povod izbornih rezultata. Ovo je čisti mazohizam - puštamo da nas gaze, vrijeđaju, uništavaju nam dostojanstvo, oduzimaju sva građanska i ljudska prava... A uvjeravam te da kada sam bilo šta pokušala pokrenuti u smislu "pobunimo se dragi narode" bila sam popljuvana prvo od strane toga istog naroda. Ako pokažeš prstom na korupciju prilikom zapošljavanja - to sam samo ja ne sposobna i ne mogu naći posao, korupcije nema, ako kažeš da su korumpirani ljekari - a šta ćeš, oduvijek se plaćalo doktorima...Mi smo bolestan narod i nama treba kolektivno liječenje svijesti. Komunistički ostaci u našim glavama pomiješani sa strahom od rata i gubitkom svega ne daju nam da se osvijestimo i shvatimo da ovi ljudi koji su u vlasti i javnim organima žive isključivo od našeg novca i naše dobre volje.
Fakat sam više isfrustrirana rečenicama: trebalo bi, morali bi, kada bi...a dotle ne lipši magarče do zelene trave!
-
sarajevo63
#6 Re: Sezona (ne)grijanja
Što te više pljuju manje se osvrćeš. Najlakše je odustati.
Doduše meni je la(h)ko jer su me pljuvali i na kraju završila priču sa: znate, drage komšije moja mala prednost je stan iz kojeg mogu pljunut na sve. Od tad do sad olično. Kad se staviš u istu ravan olično.
A ipak, mislim da si do sad mogla naći istomišljenike. Tu su, oko Tebe. Samo otvori oči.
Doduše meni je la(h)ko jer su me pljuvali i na kraju završila priču sa: znate, drage komšije moja mala prednost je stan iz kojeg mogu pljunut na sve. Od tad do sad olično. Kad se staviš u istu ravan olično.
A ipak, mislim da si do sad mogla naći istomišljenike. Tu su, oko Tebe. Samo otvori oči.
-
teAMICA
#7 Re: Sezona (ne)grijanja
eto ti sad pametanHer Flick wrote:ja im vise ne palcam grijanje
ko ih hebe, necu kada moze pola mog haustroa da ne palaca (da se rauzmijemo, nisu soc slucajevi) necu ni ja, nek me tuze
- karanana
#8 Re: Sezona (ne)grijanja
nemoj da brigas, brigas. mi koji placamo, placamo i za tebe. sad ce nam ga i poskupiti ali nije problem, mi imamo love.Her Flick wrote:ja im vise ne palcam grijanje
ko ih hebe, necu kada moze pola mog haustroa da ne palaca (da se rauzmijemo, nisu soc slucajevi) necu ni ja, nek me tuze
- Skyfox
#9 Re: Sezona (ne)grijanja
Plinsko centralno - nema dalje... Toplane su najveci ublehasi poslje telecoma. Kad navecer ugase mozes se slikati ili ovi prijelazni periodi vise hladno nego toplo... ma odron
-
sarajevo63
#10 Re: Sezona (ne)grijanja
Plinsko da, al dok ne prijete sa zavrtanjem istog. A obzirom da smo mi na pragu kamenog doba morebit najbolje kamen o kamen, pa vatra.Skyfox wrote:Plinsko centralno - nema dalje... Toplane su najveci ublehasi poslje telecoma. Kad navecer ugase mozes se slikati ili ovi prijelazni periodi vise hladno nego toplo... ma odron
Telecom, toplane, elektrodistribucija, gras, vik - svi po zakonu.
- Skyfox
#11 Re: Sezona (ne)grijanja
Vjeruj mi ne bih ga mijenjao nizasta - placas samo zimi, placas koliko potrosis, odvrnes, zavrnes kad hoces, radi cijelu noc kad je zima... jedino sto postoji rizik od curenja, to je bas mana...sarajevo63 wrote:Plinsko da, al dok ne prijete sa zavrtanjem istog..Skyfox wrote:Plinsko centralno - nema dalje... Toplane su najveci ublehasi poslje telecoma. Kad navecer ugase mozes se slikati ili ovi prijelazni periodi vise hladno nego toplo... ma odron
-
sarajevo63
#12 Re: Sezona (ne)grijanja
Vjeruj mi, ja centralno koje imam ne bih mijenjala ni za šta. Radnik redovno spava i grijanje imamo cijelu noć. Al Toplane bi trebale raditi kako treba jer znam mnogo onih koji nemaju normalno grijanje, a plaćaju ga kao i ja. I trebale bi raditi po zakonu, al ne ko Branković, nego baš po zakonu. I ne bi im trebao mig bit upućen iz kantona jer se onda kanton ubaci kao dušebrižnik naroda.Skyfox wrote:Vjeruj mi ne bih ga mijenjao nizasta - placas samo zimi, placas koliko potrosis, odvrnes, zavrnes kad hoces, radi cijelu noc kad je zima... jedino sto postoji rizik od curenja, to je bas mana...sarajevo63 wrote:Plinsko da, al dok ne prijete sa zavrtanjem istog..Skyfox wrote:Plinsko centralno - nema dalje... Toplane su najveci ublehasi poslje telecoma. Kad navecer ugase mozes se slikati ili ovi prijelazni periodi vise hladno nego toplo... ma odron
- grunt
#13 Re: Sezona (ne)grijanja
Znas li da u zgradama gdje ima centralno grijanje ne mozes se odreci istog,tako da si prinudjen na njega.Skyfox wrote:Plinsko centralno - nema dalje... Toplane su najveci ublehasi poslje telecoma. Kad navecer ugase mozes se slikati ili ovi prijelazni periodi vise hladno nego toplo... ma odron
Ako ja toplane placam svaki mjesec isto,onda bi ja trebao odluciti dali je hladno ili nije,pa da ja zavrcem ili odvrcem ventile,a oni bi trebali biti duzni da griju citavo vrijeme.
Evo citam u novinama da osim plina poskupljuje i grijanje,a najavljuju i poskupljenje vode.Udrimo brigu na veselje
- vjesticanametli
#14 Re: Sezona (ne)grijanja
moze grunte ............. moj roĐŽak na iliĐŽi se rjesio toplana i njihovog "grijanja" ali su mu bile potrebne godine za to
sta reci na................ majku vam lopovsku u toplanama........definitivno cu prestati placati pa nek *ebu nekog drugog......u mom ulazu haĐŽo ima dug od 4 hiljade kmica i jos se grije

sta reci na................ majku vam lopovsku u toplanama........definitivno cu prestati placati pa nek *ebu nekog drugog......u mom ulazu haĐŽo ima dug od 4 hiljade kmica i jos se grije
- grunt
#15 Re: Sezona (ne)grijanja
Dobro je da mozevjesticanametli wrote:moze grunte ............. moj roĐŽak na iliĐŽi se rjesio toplana i njihovog "grijanja" ali su mu bile potrebne godine za to
sta reci na................ majku vam lopovsku u toplanama........definitivno cu prestati placati pa nek *ebu nekog drugog......u mom ulazu haĐŽo ima dug od 4 hiljade kmica i jos se grije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Skyfox
#16 Re: Sezona (ne)grijanja
ne postoji zakon koji te moze natjerat da u svom privatnom stanu koristis usluge (komunalne) koje ne zelis.grunt wrote: Znas li da u zgradama gdje ima centralno grijanje ne mozes se odreci istog,tako da si prinudjen na njega.
- grunt
#17 Re: Sezona (ne)grijanja
Poznajem nekoliko ljudi koji su prije izvjesnog vremena odustali od plinskog grijanja,jer su im rekli da i ce i dalje morati placati toplanama.Mozda je to nesto novije,ako je tako i ja cu ozbiljno razmisliti o ugradnji plinskog bojlera!Skyfox wrote:ne postoji zakon koji te moze natjerat da u svom privatnom stanu koristis usluge (komunalne) koje ne zelis.grunt wrote: Znas li da u zgradama gdje ima centralno grijanje ne mozes se odreci istog,tako da si prinudjen na njega.
- atko
#18 Re: Sezona (ne)grijanja
I za JNA je pisalo da se ide dobrovoljnoSkyfox wrote:ne postoji zakon koji te moze natjerat da u svom privatnom stanu koristis usluge (komunalne) koje ne zelis.grunt wrote: Znas li da u zgradama gdje ima centralno grijanje ne mozes se odreci istog,tako da si prinudjen na njega.
Proteci ce jos mnogo vode dok neki mozgovo skontaju da je komunizam propo i da smo sad u kapitalizmu i da se ni kuipac ni prodavac ne smiju zajebavati
Znam samo da sam prehladjen i da se uz redovno placanje toplanama 85 KM i dalje smrzavam ... i kad se okupam u hladnom stanu samo jos pojacam prehladu koja traje vec 7 dana
- slavkoimamodilera
#19 Re: Sezona (ne)grijanja
Kod mene je radilo i onih par hladnih dana... radi i ova zadnja dva, tri dana u jutarnjim i vecernjim satima, preko dana objektivno i ne treba, otvaramo prozor.
Od rata na ovamo (od obnove kotlovnice) stvarno nismo nikad imali problema s tim. Redovno obavljaju preglede na vrijeme, prije koju godinu smo svi masovno zamijenili ventile, sve u svemu ugodno i sigurno.
Jos da hoce ugraditi kalorimetre, pa da stvarno placamo po potrosnji, a ne pausalno, jer ovako nema smisla. Najcesce nam je zimi vruce, ali ne pada mi na pamet da zavrcem radijatore, jer svakako placam punu cijenu. Ovako malo otvorim prozor ili balkonska vrata i super.
Ponekad u prijelaznoj sezoni zadamo grijanje preko klime, ali vrlo rijetko i mozda svega 5 ili 6 dana u godini.
Poskupo jeste, ali ne bih sad prelazio na plin, nema sanse...
Od rata na ovamo (od obnove kotlovnice) stvarno nismo nikad imali problema s tim. Redovno obavljaju preglede na vrijeme, prije koju godinu smo svi masovno zamijenili ventile, sve u svemu ugodno i sigurno.
Jos da hoce ugraditi kalorimetre, pa da stvarno placamo po potrosnji, a ne pausalno, jer ovako nema smisla. Najcesce nam je zimi vruce, ali ne pada mi na pamet da zavrcem radijatore, jer svakako placam punu cijenu. Ovako malo otvorim prozor ili balkonska vrata i super.
Ponekad u prijelaznoj sezoni zadamo grijanje preko klime, ali vrlo rijetko i mozda svega 5 ili 6 dana u godini.
Poskupo jeste, ali ne bih sad prelazio na plin, nema sanse...
- bpsang
#20 Re: Sezona (ne)grijanja
pa kako bi gospoda imala plate vece od 1000 KM da im ne placas cijele godine, sem toga Zakon propisuje ako je napolju tri dana uzastopno 12 stepeni da moraju ukljuciti grijanje , a nigdje ne pise da ako jedan dan u pola zime sunce grije 13 stepeni da oi moraju ugasiti grijanje,Da li ste kad bili u platnoj sluzbi na A.Polju, Gusani radijatori na svakih dva metra, i griju ko ludi, dok u stanovima u istom naselju ljudi se smrzavaju pored onih kovektora koji jedva proizvedu 18 stepeni u gornjim dijelovima stana tj pri plafonu, a na podu brat bratu nema ni 14 stepeni.sarajevo63 wrote:Kod mene odlično, probudim se umahtana od vrućine. Ne, ne provociram te. Istina. Ja nikad nisam skontala zašto se grijanje plaća cijelu godinu, zašto toplane isporučuju toplotu kad je napolju toplo, zašto ne isporučuju kad je napolju hladno.... Valjda i Tebe ugriju...
Gdje je zavrsila donacija gusanih radijatora, namjenjenih A.Polju ?
-
pesak
#21 Re: Sezona (ne)grijanja
pazi i kod vas ne greju. mozda se i vi spremate na rat ?
ja znam kako je bilo za vreme milosevica- sto manje grejanja, to vise ratovanja. pa rekoh..
ja znam kako je bilo za vreme milosevica- sto manje grejanja, to vise ratovanja. pa rekoh..
-
sarajevo63
#22 Re: Sezona (ne)grijanja
Prvo treba pitat u Toplanama, pa onda dalje, korak po korak...100_KA wrote:pa kako bi gospoda imala plate vece od 1000 KM da im ne placas cijele godine, sem toga Zakon propisuje ako je napolju tri dana uzastopno 12 stepeni da moraju ukljuciti grijanje , a nigdje ne pise da ako jedan dan u pola zime sunce grije 13 stepeni da oi moraju ugasiti grijanje,Da li ste kad bili u platnoj sluzbi na A.Polju, Gusani radijatori na svakih dva metra, i griju ko ludi, dok u stanovima u istom naselju ljudi se smrzavaju pored onih kovektora koji jedva proizvedu 18 stepeni u gornjim dijelovima stana tj pri plafonu, a na podu brat bratu nema ni 14 stepeni.sarajevo63 wrote:Kod mene odlično, probudim se umahtana od vrućine. Ne, ne provociram te. Istina. Ja nikad nisam skontala zašto se grijanje plaća cijelu godinu, zašto toplane isporučuju toplotu kad je napolju toplo, zašto ne isporučuju kad je napolju hladno.... Valjda i Tebe ugriju...
Gdje je zavrsila donacija gusanih radijatora, namjenjenih A.Polju ?
Imamo mi dosta zakona samo je problem provođenje istih.
-
zonbirile
#23 Re: Sezona (ne)grijanja
Slušajte,čitajte najnovije nebuloze-danas sam bio u Toplanama.jer hoću da ga isključim iz svog poslovnog prostora,bez štete po druge korisnike i sve bih im platio (poslove isključenja)
E, sada može tj. od prošle godine na osnovu neke odluke,ali i tada plačaš 40% posto cijene
grijanja.Inače cijena je trodupla,uz obrazloženje da je sve za poslovne prostore skuplje,a onaj treći put je skuplje ,jer se plača samo 6 mjeseci,a u stvari naplačuju 7 mjeseci od 15 oktobra do 15 maja.Izgleda da je najbolje presjeći cijev , izbaciti ga kroz prozor,a onda im ne dati ući u prostor.Pogledajte ugovore gdje u čjanu 7 piče da će vas isključiti nakon dav mjeseca neplačanja,a isključenje i uključenje če snositi korisnik.Aferim gospodo što ne isključujete,ili ta odredba ugovora ne važi.To je jedini ugovor u ovoj ludoj zemlji koji se ne može raskinuti.Bognsek u ruke i ključ u bravu.
E, sada može tj. od prošle godine na osnovu neke odluke,ali i tada plačaš 40% posto cijene
grijanja.Inače cijena je trodupla,uz obrazloženje da je sve za poslovne prostore skuplje,a onaj treći put je skuplje ,jer se plača samo 6 mjeseci,a u stvari naplačuju 7 mjeseci od 15 oktobra do 15 maja.Izgleda da je najbolje presjeći cijev , izbaciti ga kroz prozor,a onda im ne dati ući u prostor.Pogledajte ugovore gdje u čjanu 7 piče da će vas isključiti nakon dav mjeseca neplačanja,a isključenje i uključenje če snositi korisnik.Aferim gospodo što ne isključujete,ili ta odredba ugovora ne važi.To je jedini ugovor u ovoj ludoj zemlji koji se ne može raskinuti.Bognsek u ruke i ključ u bravu.
-
sarajevo63
#24 Re: Sezona (ne)grijanja
Možda su uradili famozne izmjene i dopune za koje se ne zna. Od sekiranja ništa, samo hladna glava.zonbirile wrote:.Pogledajte ugovore gdje u čjanu 7 piče da će vas isključiti nakon dav mjeseca neplačanja,a isključenje i uključenje če snositi korisnik.Aferim gospodo što ne isključujete,ili ta odredba ugovora ne važi.To je jedini ugovor u ovoj ludoj zemlji koji se ne može raskinuti.Bognsek u ruke i ključ u bravu.
- bpsang
#25 Re: Sezona (ne)grijanja
samo sto smo mi to iskusili a vi jos nistepesak wrote:pazi i kod vas ne greju. mozda se i vi spremate na rat ?![]()