ne znam sta je sljepic, ali ovo je blavorcar-x wrote:
jel blavor ono sto se kod nas zove sljepic?

PR80, podsjeti me poHvaliti, tj POVALITI
auuuuuuu a zaboravila sam jedan koji sam naucila od vas ovdje na forumu....ZAPLATITI
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ne znam sta je sljepic, ali ovo je blavorcar-x wrote:

anais_nin wrote:ne znam sta je sljepic, ali ovo je blavorcar-x wrote:
PR80, podsjeti me poHvaliti, tj POVALITI![]()
![]()
auuuuuuu a zaboravila sam jedan koji sam naucila od vas ovdje na forumu....ZAPLATITI![]()
![]()
Stari wrote:Evo nekoliko starinskih.
-Gariti (ili Zgariti)
-prcati (ponegdje i Prchiti)
-shicati (a ponegdje i shigicati)
-mrchati (takodjer mrchiti)
-skrkati (u raznim podvarijantama npr ... nakrkati)
-jebucnuti ili jebuckati (neuspio pokusaj smanjivanja doze vulgarnosti kako od svrsenog glagolskog vida jebati tako i od trajnog glagoskog vida ...jebavati. od kojih (kao sto vam je poznato)...jedan ima imperfekt a drugi aorist jelte))
-bananisati (exoticno ..zar ne)
-donositi (vrlo zastarjelo i sam kad sam cuo taj izraz prvi put ...nisam bio siguran o cemu se radi u recenici koja je mogla glasiti ...npr: "Ma on njoj njega donosi" ....no shvatio sam po kontextu recenice sta to?.... "on njoj donosi")
tigris wrote:Stari wrote:Evo nekoliko starinskih.
-Gariti (ili Zgariti)
-jebucnuti ili jebuckati (neuspio pokusaj smanjivanja doze vulgarnosti kako od svrsenog glagolskog vida jebati tako i od trajnog glagoskog vida ...jebavati. od kojih (kao sto vam je poznato)...jedan ima imperfekt a drugi aorist jelte))
-donositi (vrlo zastarjelo i sam kad sam cuo taj izraz prvi put ...nisam bio siguran o cemu se radi u recenici koja je mogla glasiti ...npr: "Ma on njoj njega donosi" ....no shvatio sam po kontextu recenice sta to?.... "on njoj donosi")
imam ja starijeg rodzaka.....uvjek me pita......tovaris li se??????![]()
nekat pita nas mladje....dojil te se????![]()
Stari wrote:tigris wrote:Stari wrote:Evo nekoliko starinskih.
-Gariti (ili Zgariti)
imam ja starijeg rodzaka.....uvjek me pita......tovaris li se??????![]()
nekat pita nas mladje....dojil te se????![]()
Izgleda da ti izrazi ne variraju samo u zavisnosti od uzrasta nego ocito i od mjesta na kojem se upotrebljava. Ja bih se bio zakleo da izraz "utovarati se" ...znaci isto ili slicno sto i: udvarati se , bariti, aktivno lobbirati u svoju korist......a nikako isto sto i imati spolni odnos.
Evo dodatnih priliga ovoj temi.
klasici:
Nategnuti, Surduknuti, Sjuzhiti, .....
eh al sad treba novi krevet kupovatzoom66 wrote:jesmo vala...anais_nin wrote:uh meni inspiracija dolazi na rate![]()
![]()
pucanje....
pod nama su pucali kreveti...mi smo se pucali dok ne pukne dan...zato smo 'vako i inspirativni...
:D:D
guslanje...:D:D
Kojeg....zoom66 wrote:kod jajca....FortunaBela wrote:A gdje je ovdje điđi-miđi....:D:D
E i ja sam mislila na taj kod Mrkonjića....Stari wrote:Uh...zoom66 wrote:kod jajca....FortunaBela wrote:A gdje je ovdje điđi-miđi....:D:D
...ovdje umal ne opsovah i rekoh ..kod Mrkonjica. Ali je brzi zoom na vrijeme izvukao cijelu stvar.
Koji od ona dva ....zoom66 wrote:a vakuf je kazu veliki...FortunaBela wrote:E i ja sam mislila na taj kod Mrkonjića....Stari wrote: Uh......ovdje umal ne opsovah i rekoh ..kod Mrkonjica. Ali je brzi zoom na vrijeme izvukao cijelu stvar.
:D:D
zoom66 wrote:s tobom mi je najdraze karpuzenje....anais_nin wrote:kitarenje, splavarenje, kavadarenje, ma s tobom sve mozezoom66 wrote: vot ebaut kitarenje?...:kravata::kravata: