Prvi put sam s dečkom spavala prošle godine. Inače imam strah od sexa nenormalno. A to je da me strah da ne ostanem trudna. Ne vjerujem mu po tom pitanju iako me on uvjerava da se ne brinem, da on zna kad treba (btw, ne koristimo kondom). Ali ja sam plašljiva po tom pitanju i ne želim da rizikujem. Ja ne znam kakav sam ja tip djevojke koju ne privlači sex nimalo.
Sex, problem ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Alexandra002
#26 Re: Sex, problem ili ne?
Guys, i really have a big problem.
Prvi put sam s dečkom spavala prošle godine. Inače imam strah od sexa nenormalno. A to je da me strah da ne ostanem trudna. Ne vjerujem mu po tom pitanju iako me on uvjerava da se ne brinem, da on zna kad treba (btw, ne koristimo kondom). Ali ja sam plašljiva po tom pitanju i ne želim da rizikujem. Ja ne znam kakav sam ja tip djevojke koju ne privlači sex nimalo.
Al' imam taj strah koji ne mogu otkloniti. Dajte mi savjet neki, šta se dešava i šta da radim? 
-
whitelegend07
#27 Re: Sex, problem ili ne?
Nećeš kondom, a ne bi ni djecu. E ne moRemo tako u Evropu. 
Šalim se, no hard feelings.
A šta se tu ima reći. Ono, ako mu već ne vjeruješ kad ti kaže da će paziti, imaš dva moguća puta. Prvi, nemojte se sexati nikako, drugi, pristani na kondom, kontracepciju ili bilo koju vrstu zaštite.
Šalim se, no hard feelings.
A šta se tu ima reći. Ono, ako mu već ne vjeruješ kad ti kaže da će paziti, imaš dva moguća puta. Prvi, nemojte se sexati nikako, drugi, pristani na kondom, kontracepciju ili bilo koju vrstu zaštite.
- sarajlija_ba
#28 Re: Sex, problem ili ne?
Cure obično zatrudne kad ga stisnu pa on ne može da ga izvadi...na vrijemeAlexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
Prvi put sam s dečkom spavala prošle godine. Inače imam strah od sexa nenormalno. A to je da me strah da ne ostanem trudna. Ne vjerujem mu po tom pitanju iako me on uvjerava da se ne brinem, da on zna kad treba (btw, ne koristimo kondom). Ali ja sam plašljiva po tom pitanju i ne želim da rizikujem. Ja ne znam kakav sam ja tip djevojke koju ne privlači sex nimalo.Al' imam taj strah koji ne mogu otkloniti. Dajte mi savjet neki, šta se dešava i šta da radim?
Tvoj sex ne može ni na šta lijepo ličiti kad samo razmišljaš o trudnoći u toku sexa.
Zato te i ne privlači.
- lavorpunvode
#29 Re: Sex, problem ili ne?
nisi mi jasnaAlexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
Prvi put sam s dečkom spavala prošle godine. Inače imam strah od sexa nenormalno. A to je da me strah da ne ostanem trudna. Ne vjerujem mu po tom pitanju iako me on uvjerava da se ne brinem, da on zna kad treba (btw, ne koristimo kondom). Ali ja sam plašljiva po tom pitanju i ne želim da rizikujem. Ja ne znam kakav sam ja tip djevojke koju ne privlači sex nimalo.Al' imam taj strah koji ne mogu otkloniti. Dajte mi savjet neki, šta se dešava i šta da radim?
-
seksan
#30 Re: Sex, problem ili ne?
Sex je vrhunac jedne veze. htjeli to priznati ili ne! Sex je vrhunac jednog braka- kruna!miki.ba wrote:Vidim temu visina problem ili ne, pa me eto zanima koliko je bitno u vezi imati dobar sex.
Mislim da je mnogo bitnije od visine partnera. Siguran sam da veze u kojoj je jedan partner sexsualno nezadovoljan ili oba, nemaju nikakve šanse da opstanu.
Po meni 70% svake uspješne veze/braka cini dobar sex.
Usko vezano je i cesto spominjano varanje, al ko vara kad u krevetu ima bombu.
Bujrum!
- Saraba
#31 Re: Sex, problem ili ne?
Sex nije problem sexa nema 
- fatamorgana
#32 Re: Sex, problem ili ne?
jel' s braĆnim partnerom il' šta ta tlane?seksan wrote:Sex je vrhunac jedne veze. htjeli to priznati ili ne! Sex je vrhunac jednog braka- kruna!miki.ba wrote:Vidim temu visina problem ili ne, pa me eto zanima koliko je bitno u vezi imati dobar sex.
Mislim da je mnogo bitnije od visine partnera. Siguran sam da veze u kojoj je jedan partner sexsualno nezadovoljan ili oba, nemaju nikakve šanse da opstanu.
Po meni 70% svake uspješne veze/braka cini dobar sex.
Usko vezano je i cesto spominjano varanje, al ko vara kad u krevetu ima bombu.
Bujrum!
- aux
#33 Re: Sex, problem ili ne?
+1 samo sto je kod mene malo situacija drugacija,ja necu sa svakim,cuvam se za buducu zenuSaraba wrote:Sex nije problem sexa nema
- rezolutni
#34 Re: Sex, problem ili ne?
Molim te budi iskrena i reci koliko ti je godina?Alexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
EDIT: Saznadoh. Spavali si sa momkom kada ti je bilo 18 godina. Nemoj se ljutiti, ali si ti još dijete u tijelu žene. Sve će to dobro biti. Ne plaši se.
- Lider u regionu
#35 Re: Sex, problem ili ne?
Nije problem
-
Alexandra002
#36 Re: Sex, problem ili ne?
Kako ne kuzis da mi on predlaze i zastitu i sve to... ali ja necu kako god da okrenem. ZNam da ce te reci da sam weird ali sta cu... do mene je, nije do njega:)lavorpunvode wrote:nisi mi jasnaAlexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
dosla si do faze da stupis u odnose s momkom, a da mu ne mozes jednostavno reci da hoces zastitu i da te strah..
pobogu.
-
Alexandra002
#37 Re: Sex, problem ili ne?
Čuj dijete u tijelu zene? To nije djecija prica čovječe. Btw, ne ljutim se, samo pokušavam objasniti nešto. Ja sam dosla ovdje da mi da te neki savjet a ne da mi zvocate o tome kako sam čudna i kako sam dijete. Možda se ponašam čak i zrelije od dosta moje raje, ali to je jedini problem koji imam, kojeg se ne mogu otarasiti, i ne razmišljam previše o tome. Pozrezolutni wrote:Molim te budi iskrena i reci koliko ti je godina?Alexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
EDIT: Saznadoh. Spavali si sa momkom kada ti je bilo 18 godina. Nemoj se ljutiti, ali si ti još dijete u tijelu žene. Sve će to dobro biti. Ne plaši se.
- lavorpunvode
#38 Re: Sex, problem ili ne?
izvini al moram te pitati: cujes li ti sebe uopste i vidis li sta pises?Alexandra002 wrote:Kako ne kuzis da mi on predlaze i zastitu i sve to... ali ja necu kako god da okrenem. ZNam da ce te reci da sam weird ali sta cu... do mene je, nije do njega:)lavorpunvode wrote:nisi mi jasnaAlexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
dosla si do faze da stupis u odnose s momkom, a da mu ne mozes jednostavno reci da hoces zastitu i da te strah..
pobogu.
prvo kazes umires od straha, ovdje ljude pitas za savjet sta da radis, a uz to naglasis kako i pored svega toga ne koristis zastitu, a onda kazes kako ti on ustvari predlaze zastitu, a ti, eto, pored sve te paranoje, ipak radis nesto uz 100% veci rizik.. znaci, na vlastitu inicijativu, jel?
de se saberi malo Bgt..
- graue_maus
#39 Re: Sex, problem ili ne?
Saraba wrote:Sex nije problem sexa nema
- rezolutni
#40 Re: Sex, problem ili ne?
Kažeš da se ne ljutiš, a već u narednoj rečenici tu tvrdnju demantiraš. Mlada si i to je "problem" - kažem dijete u tijelu žene, jer da nije tako ne bi ni imala navedeni "problem". Emocionalno nisi još spremna za odnose i to potvrđuje i postavljeno pitanje.Alexandra002 wrote:Čuj dijete u tijelu zene? To nije djecija prica čovječe. Btw, ne ljutim se, samo pokušavam objasniti nešto. Ja sam dosla ovdje da mi da te neki savjet a ne da mi zvocate o tome kako sam čudna i kako sam dijete. Možda se ponašam čak i zrelije od dosta moje raje, ali to je jedini problem koji imam, kojeg se ne mogu otarasiti, i ne razmišljam previše o tome. Pozrezolutni wrote:Molim te budi iskrena i reci koliko ti je godina?Alexandra002 wrote:Guys, i really have a big problem.
Dao sam ti savjet - ne plaši se, sve će biti dobro.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#42 Re: Sex, problem ili ne?
Nema osobe koja ovo nije rekla u tim godinamaAlexandra002 wrote: Možda se ponašam čak i zrelije od dosta moje raje
I fakat mi nije jasno, ti si ta koja nece zastitu ali redovno umires od straha zato...e nek sam i ovo cula
-
majapjava
#43 Re: Sex, problem ili ne?
GaRGa wrote:sex je osnova veze, dzaba ti sve ostalo da valja ako je sex los...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#44 Re: Sex, problem ili ne?
Slažem se, i obavezan je bar 2 i po' puta na dan, bez toga nema veze.majapjava wrote:GaRGa wrote:sex je osnova veze, dzaba ti sve ostalo da valja ako je sex los...
-
plavi leptir
#45 Re: Sex, problem ili ne?
U sustini, mnogima dosadi sex sa jednom te istom osobom godinama...
-
Alexandra002
#46 Re: Sex, problem ili ne?
ladyblue18 wrote:Nema osobe koja ovo nije rekla u tim godinamaAlexandra002 wrote: Možda se ponašam čak i zrelije od dosta moje raje![]()
I fakat mi nije jasno, ti si ta koja nece zastitu ali redovno umires od straha zato...e nek sam i ovo cula
Ma pukla sam definitivno!
sorry, ja sam u krivu. Al totalno. Sorry na smetnji društvo !
- lavorpunvode
#47 Re: Sex, problem ili ne?
ja dijelom shvatam tvoju paranoju ali pises nebuloze.
Vjerovatno su za taj strah krive tvoje godine, jer si premlada da bi ti se desila "greska" (znam, dijete nije greska, ali u tvojim godinama moze biti), vjerovatno se ne mozes ni sama zamisliti kao majka jos, a uzrok tome je opet tvoja nezrelost..
zatim potrazi uzrok svemu tome u odnosu sa svojim roditeljima, ili njihovom odnosu prema tebi.. mozda su oni jako strogi i podsvjesno su ti usadili strah od takvih "iznenadjenja", u smislu onih famoznih recenica "izbacit cu te iz kuce", "odreci cu te se"i sl..
a treci, meni nekako najvjerovatniji uzrok, mogao bi biti taj sto i ne volis bas tog momka, ono basss cijelim srcem i beskrajno, da ti odagna svaki strah kad ti pridje, da zelis da budes s njim i da budes njegova bez obzira na sve.. ako nije nista od ovog i ako se ne promijeni za koju godinu, mozda s nekim drugim momkom.. u buducnosti ti slijedi razgovor sa psihologom jer ocito je da imas neku tezu blokadu.
Vjerovatno su za taj strah krive tvoje godine, jer si premlada da bi ti se desila "greska" (znam, dijete nije greska, ali u tvojim godinama moze biti), vjerovatno se ne mozes ni sama zamisliti kao majka jos, a uzrok tome je opet tvoja nezrelost..
zatim potrazi uzrok svemu tome u odnosu sa svojim roditeljima, ili njihovom odnosu prema tebi.. mozda su oni jako strogi i podsvjesno su ti usadili strah od takvih "iznenadjenja", u smislu onih famoznih recenica "izbacit cu te iz kuce", "odreci cu te se"i sl..
a treci, meni nekako najvjerovatniji uzrok, mogao bi biti taj sto i ne volis bas tog momka, ono basss cijelim srcem i beskrajno, da ti odagna svaki strah kad ti pridje, da zelis da budes s njim i da budes njegova bez obzira na sve.. ako nije nista od ovog i ako se ne promijeni za koju godinu, mozda s nekim drugim momkom.. u buducnosti ti slijedi razgovor sa psihologom jer ocito je da imas neku tezu blokadu.
-
nostradamus21
#48 Re: Sex, problem ili ne?
ma nista se ti ne brini, biti majka i nije tako strasno, lakse je nego ici na fakultet
-
Alexandra002
#49 Re: Sex, problem ili ne?
lavorpunvode wrote:ja dijelom shvatam tvoju paranoju ali pises nebuloze.
Nisam ja spremna da idem dalje s ovom vezom jer ona je sve više kritična. Svaki dan je sve gora i gore, bez povjerenja bez ičeg. Nekad se i ja i on zapitamo što smo u vezi, ali održava nas samo to što volimo jedno drugo, ništa više. I ne planiram dalje s njim sigurno, mislim na budućnost neku. A meni svakako treba psiholog, imam ja toliko stvari da kažem, ne mogu sebe da mučim nekim glupostima.
- Zatamnjena stakla
#50 Re: Sex, problem ili ne?
Život je prekratak da se ne je*bemo a prvom sastanku.