Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote:
Znaci ti kad kupujes auto, uzmes oglase, nadjes ono sto ti se cini najboljim i nazoves i kazes: KUPLJENO!
Nemam auto, ali kad ga budem kupovala prvo cu istraziti sve aspekte koji me zanimaju : proizvodjac, sigurnost pri voznji, kvaliteta izrade, anticipirani performans koji mi proizvodjac obecava. Kupicu novo auto. Necu ga nijednom isprobati prije kupovine. Eto.
Latina wrote:Mislim da treba imati povjerenja u proizvodjaca, i da je u tome kvaka.
Dvojica mojih kolega ( jedan iz Indije, drugi iz Pakistana ) su se ozenili u zadnja 2 mjeseca. Obojica su zgodni ( Pakistanac je pravo zgodan ), pametni, izuzetno obrazovani, zive na Zapadu. Obojica su poznavali svoje zene - ali ne intimno. Obojica su razgovarali s njima mjesecima o razlicitim aspektima zivota, obojici su prvo porodice razgovarale jedne sa drugima i predlozile da se njihov sin i kci upoznaju. Vidjela sam obje. Pakistanac je ozenio zenu koja fizicki izgleda mnogo losije od njega, Indijac ljepoticu sa jakim fascinantnim crtama lica. Obojica izuzetno postuju svoje zene. Obje su fakultetski obrazovane. Poznajem dosta ovakvih brakova. Vecina ih uspije, izuzev ako je muskarac nezreo. Ne kazem da bi to trebalo provoditi kod nas, ali nije sve u boji i sjaju, ima nesto ( mnogo ) i u kvaliteti izrade.
e ovo me pravo zbuni........ čekaj malo znači prije ulaska u vezu se treba raspitati ko su mu babo i mama .....latina bona kako da se na prvom sastanku raspitujem mu za familijarno stablo
zelenashica wrote:
e ovo me pravo zbuni........ čekaj malo znači prije ulaska u vezu se treba raspitati ko su mu babo i mama .....latina bona kako da se na prvom sastanku raspitujem mu za familijarno stablo
zelenashica wrote:
Brzo to nesto ide kod tebe.
brzo ili ne...fkt nema smisla da na osnovu "proizvođača"zaključujem koliko vrijedi taj neko .....a kad već pomenu brzinu.....e draga moja od korijena do lista ima puno hoda
Ateista wrote:
Znaci ti kad kupujes auto, uzmes oglase, nadjes ono sto ti se cini najboljim i nazoves i kazes: KUPLJENO!
Nemam auto, ali kad ga budem kupovala prvo cu istraziti sve aspekte koji me zanimaju : proizvodjac, sigurnost pri voznji, kvaliteta izrade, anticipirani performans koji mi proizvodjac obecava. Kupicu novo auto. Necu ga nijednom isprobati prije kupovine. Eto.
Jest, i onda vidis da te stvari koje su na papir ne moraju nista znaciti i da si se zeznula.
Sa druge strane, kad su auta u pitanju, ni ne ocekujem drugacije s obzirom na to da si zensko. Nemoj se naljutiti, nisam sovinista, ali zene i auta - to jednostavno ne ide. Cast izuzetcima.
KIA wrote:
Machko , pre nego sto kupis vozilo , moras da provozas par krugova ...
Vozilo se ne mora provozati niti jedan krug ako je novo. Uz to su sve kontrole u vozilima jednake, pa nema frke.
p.s. Sorry @ladyblue18, morala sam odgovoriti.
Ma nista, nije problem, ne obracam paznju na primitivce
To sto ja nisam dala do sada da me neko "voza" da bi me "kupio" je samo moj problem
A ne vidjeh da su mi se momci zalili, jer me nisu provozali prije nego sto su me hmm kupili
A ti "machko" se vozaj do mile volje, apsolutno me ne zanima
Hoce li ikada biti pronadjen lijek protiv primitivizma ?
Ja mislim da su sanse za to izuzetno male, ali vrijedilo bi uloziti novac u jedan recimo Anti-primitivizator. Fino prsnes u lice liku i on slijedeceg trenutka postane prosvijetljen i shvati da to da li je neka imala jednog, nijednog ili xy, apsolutno nije njegov problem. A ovakvi likovi bi kao nus-pojavu imali to da bi postali malo sretniji, sto ce reci da bi bilo ucinjeno dobro djelo za njih, i za kompletno covjecanstvo. Sta ti mislis @mima ?
Last edited by Latina on 22/05/2009 11:51, edited 1 time in total.
Latina wrote:Hoce li ikada biti pronadjen lijek protiv primitivizma ?
Jok
Primitivna si ako si bila sa 50 muskaraca, primitivna si ako neces da das svoje tijelo tek tako jer ga nisi nasla na buvljaku...
Nikad narodu udovoljiti
Latina wrote:Hoce li ikada biti pronadjen lijek protiv primitivizma ?
Jok
Primitivna si ako si bila sa 50 muskaraca, primitivna si ako neces da das svoje tijelo tek tako jer ga nisi nasla na buvljaku...
Nikad narodu udovoljiti
Ha ja. Nisu ljudi slucajno rekli - Psi laju, karavani prolaze.
nikad_ja_to_ne_bi wrote:pa nije ovo 16 stoljece,a i t5voji su roditelji isto radili prije braka,a nadam se i u braku,a u Bosni je to postalo normalno prije braka iako ti ja ne vjerujem da si nevina jer ipak imas 18 god i zivis u evropi a ne u nekom zabrdu
@baby_girl, znaci potpuno je svejedno da li si nevina ili nisi, jer ovako razmislja vecina bosanaca
znaci, ako imas 18 godina, ti ne mozes biti nevina cak i ako jesi
ovako razmislja vecina bosanaca al na forumu
ovdje su svi savremeni, nikome nije vazno da li je cura nevina ili ne a na kraju svi traze nevine za brak
nikad_ja_to_ne_bi wrote:pa nije ovo 16 stoljece,a i t5voji su roditelji isto radili prije braka,a nadam se i u braku,a u Bosni je to postalo normalno prije braka iako ti ja ne vjerujem da si nevina jer ipak imas 18 god i zivis u evropi a ne u nekom zabrdu
to u BiH jos nije postalo normalno, jer kao sto vidis 50% forumasa to kaze... to moji roditelji nisu radili prije braka inace ne bi ni meni zabranjivali..
a to mi je najmanji problem da li mi ti vjerujes da li sam nevina ili ne.. ipak nisam toliko glupa jer da nisam nevina ne bih postavljala ovu temu nego bih se isla seksati
Ko hoce sexa se prije braka, ko nece ne mora, jedni misle da je prvo OK, drugi su uvjereni da je ovo drugo OK..
dakle, 21 stranica uzalud, niko nije promijenio stav, sve isto kao prije pokretanja teme...
zali Boze ovih sto su pisali, bolje da su se nasli na kafi pa kao ljudi druzili i pricali...
baby_girl wrote:Pozdrav svima..
Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?
Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Mozda se otislo previse daleko od prvotnog posta, ali evo, da i ja dam svoj doprinos temi, jer mi je zanimljiva...
Mislila sam i ja da sam protiv sexa prije braka. Ne nesto pretjerano uvjereno, ali sam vjerovala, onako romanticarski, kako ce doci pravi decko, oboriti me s nogu i da cemo se uzeti, tek tada spavati, imati djecu i zivjeti happily ever after.... ALI...ti nikad ne mozes znati sta ti zivot nosi! Nikada ne mozes znati koga ces upoznati i koliki ce uticaj ostaviti na tebe, tvoj zivot i srce.... Trebas slusati svoje srce... Ako naidje mladic s kojim se osjecas ugodno, koji te nasmijava, volik pazi, njezan je i ako dodje trenutak i za taj dio, onda se treba prepustiti tome (naravno, prezervativi obavezno ). Mada, ovo je sada moj licni stav, premlado je i sa 18 godina (makar bilo za mene). Mislim da tada covjek ne zna mnogo toga i nije spreman preuzeti neke odgovornosti koje idu uz sexualni zivot. I da se nadovezem na ovaj tvoj dio kako si "svjesna da ces se udati za bosanca" - izvini, ali gdje ti to pise? Samo da ti ispricam jednu pricu: prijateljica moje mame je u mladosti uvijek govorila kako ce se ona udati za visokog, zgodnog, tamnog sportasa, i stvarno, s takvim je na fakultetu samo i izlazila. Sretne je moja mama nakon rata, a ona se udala za niskog, malo punijeg, svjetlokosog ne-sportasa Imaju dvoje djece i vole se, imaju jak lijep brak. Poenta je: nikad ne reci nikad!!!!
al recimo ti nadjes nekoga ko ti se toliko svidja i spavas sa njim, poslije izvjesnog vremena raskinete, nadjes nekog drugog i ovog zavolis ali ovaj te nece jer nisi nevina (desi se cesto) sta onda???
a to sto sam napisala da sam svjesna da hocu bosanca je zato sto hocu bosanca i nije bitno da li je visok, zgodan, crn ... jer kad bih se ja udala za nekog ko nije bosanac morala bih zaboraviti moje roditelje, familiju itd. (i znam da bi bilo tako jer poznajem dobro moje roditelje)
treba pitati rejsa sta mislio o ovome heheh
zezam se
mislim meni je fakat nepojmljivo cuvati se za braka
otkud ti znaju sta ih ceka kad udju u brak tako na slijepo a nisu nista ni probali
mozda se posteno zaje.. )
fa84 wrote:treba pitati rejsa sta mislio o ovome heheh
zezam se
mislim meni je fakat nepojmljivo cuvati se za braka
otkud ti znaju sta ih ceka kad udju u brak tako na slijepo a nisu nista ni probali
mozda se posteno zaje.. )
pa mozda se zaje** zbog tog, a mozda i zbog tog sto se seksala prije braka..