Sex prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
baby_girl

#26 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

samo mene interesuje po kojem osnovu ti znas da ce ti muz bas biti bosanac? jesi to nekome obecana, ono, plemenski zakaparena?
zasto odbacujes mogucnost da ce ti biti neko od tih s kojima zivis? zaljubljenost je cudan faktor, a ti si svoja buduca iskustva vec limitirala...[/quote]

zato sto ne vjerujem da mogu uspjeti mjesani brakovi, razlicite tradicije i kulture a i kad se imaju djeca i za njih je teze.. voljela bih imati lijepu porodicu (muza bosanca i puno djece) :-D
fixer

#27 Re: Sex prije braka

Post by fixer »

a to na vjersko nacionalnoj osnovi. :roll:
Op3r4t0r

#28 Re: Sex prije braka

Post by Op3r4t0r »

baby_girl wrote:
Bušman wrote:Uostalom, estetska hirurgija cuda cini danas :D :D

Kidding. Valjda je to stvar odgoja, ako su te roditelji odgojili da ne pristajes onda neces pristati. A opet, uvijek to mozes zajebat i pristati :-) :-)
da zivim u BiH sigurno bi sve bilo drugacije jer kao sto sam rekla u mjestu gdje ja zivim momcima nije toliko stalo do sexa, al nazalost zivim tu gdje zivim i svaki dan cujem price o sexu i logicno da mi dodje malo volje :-) :-) kao sto bi doslo i svakom normalnom bicu
Nemoj se odradjivati ni slucajno, ako se odradis neces se moci udati i bices nesretna 7 godina, dobices akne i udebljat ces se 16 kila :roll:
Soul_Sista

#29 Re: Sex prije braka

Post by Soul_Sista »

HAVANA wrote:Sex je zlo :oops:
:lol: :thumbup:
Ja_Ja

#30 Re: Sex prije braka

Post by Ja_Ja »

Ovdje je jedini problem sto bi se mala malo kresnula (predpostavljam sa Amerikancem), ali bi da se uda za Bosanca. Nije to nikakva atomska fizika vec normalna pojava u dijaspori, a u isto vrijeme nije neka bog zna kakva tema ni za foruma. Ako hocesh da se kresnesh to i uradish pa kako ti grah padne na kraju i nema to nikakve veze s cinjenicom za koga cesh se udati. Nabuloze!
neprilagodjena

#31 Re: Sex prije braka

Post by neprilagodjena »

baby_girl wrote:Pozdrav svima..
Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca :( ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?

Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Ti bi trebala da radis ono sta mislis da je za tebe najbolje.
Nemoj da spavas sa momkom samo zato da bi ga zadrzala,onda on nije vrjedan toga ako to moras da uradis.

A licno ne znam nikoga ko je zbog toga imao problema,naravno to nije bas nesto o cemu se prica otvoreno.
Lucie

#32 Re: Sex prije braka

Post by Lucie »

zato sto ne vjerujem da mogu uspjeti mjesani brakovi, razlicite tradicije i kulture a i kad se imaju djeca i za njih je teze.. voljela bih imati lijepu porodicu (muza bosanca i puno djece)
zivimu mjesanom braku imamo brdo prijatelja koje zivi u mjesanom braku i nevidim razlog zbog koje nebi trebalo biti dobro. sve zavisi na ljudima. kako se dogovori, kako se postuju. mislim da i za djecu je mnogo lepse. zive u vise jezicima u vise kulturi imaju dvoje prazdnike i od malenih nogom veliku toleranciu prema necemu sto je drugcije. To pogotovo na ovom foru je jako rjetka pojava ako si van standarta nevaljas i prozivaju te ;-)
Nemoj da spavas sa momkom samo zato da bi ga zadrzala,onda on nije vrjedan toga ako to moras da uradis.
ovo samo mogu da podrzavam. nemoj raditi nista sto nezelis i jako to uradis neces biti zadovolna neces uzivati i postanes nesretna ali opet u drugu stranu nemoj se praviti nesretnom ako to jako zelis i samo zbog nekih tradicija i pravila. zivot je prekratak da se vezes necim sto bi trebalo tako biti. Ali mislim da kada nadjes momka koji pritisne prave dugmice u tvojoj glavi neces bas puno razmisljati ;-)

I licno mislenje koje predpostavljam opet bude lepo iznapadano. kako mozes uci u brak nevina? bez iskustva? sto ako se udas za muskarca koje je sebicani ni on bas nista nezna, to ces celog zivota zivjeti bez orgasma i samo pratiti romanticne filnove i razmsiljati kako je dozivjeti tu extasu?Nemislim da valja zivjeti u sadasnosti i dati se vazati necim sto vazilo prije 1OO godina.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33 Re: Sex prije braka

Post by pici »

mima wrote:Ni slucajno sex prije braka.

mimice jel ti jovo iz iskustava :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#34 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

Vidi, nevina i iskusna ne mozes biti ama nikako :mrgreen:
To je sve stvar tvog izbora i tebe same.
Nikada nemoj dopustiti da te neko sili na nesto sto neces, ako zelis ostati nevina ostani.
To je samo tvoja odluka i nicija druga, i sama si gospodar svog tijela.
A vidim da si ti u godinama u kojima se djevojke obicno lome oko toga pa te razumijem.
Upamti da ne smijes sebi dopustiti da ti drugi komanduju sta god da odlucis.
Shvatam sve sto si napisala, s jedne strane religija, porodica, obraz, s druge hormoni...zajebano :mrgreen:
Sta god da uradis nemoj se stiditi ni jednog ni drugog.
Sex nije sramota, ali nije sramota ni biti djevica bez obzira koliko se svi pravimo da smo savremeni, vjeruj mi :wink:

I jos nesto, musko ako hoce da prica, njemu ne treba sex. Ako se bojis da ce neko sutra o tebi pricati sta si radila i s kim si bila, moram ti reci da se varas. Jer musko ako hoce da te unisti, izblati, popljuje nije vazno hoces li bit sa njim ili ne.
Najmanji je problem reci ona je radila to i to i bila s tim i tim. I ljudi povjeruju... vazno je samo da ti znas sta je istina :)
*mima*

#35 Re: Sex prije braka

Post by *mima* »

pici wrote:
mima wrote:Ni slucajno sex prije braka.

mimice jel ti jovo iz iskustava :mrgreen:

Naravno pici.....kako Havana napisa.....sex je zlo.......
Lucie

#36 Re: Sex prije braka

Post by Lucie »

jos nesto, musko ako hoce da prica, njemu ne treba sex. Ako se bojis da ce neko sutra o tebi pricati sta si radila i s kim si bila, moram ti reci da se varas. Jer musko ako hoce da te unisti, izblati, popljuje nije vazno hoces li bit sa njim ili ne.
Najmanji je problem reci ona je radila to i to i bila s tim i tim. I ljudi povjeruju... vazno je samo da ti znas sta je istina
zasto bi nju neki muskarac hteo unistiti ??? Muskarac se prema svakoj zeni ponasa samo onako kako mu to ona dozvoli.Nevoli se napravi od sebe krpu za brisanje poda? da muskarc ce sa njom brisati pod. Nije vazno sto ko kaze vazna si ti. Ti razmisli sta zelis u zivotu i toga se drzi. 18 nije malo godina, neke zene tada radjaju neke otvaraju firme. je to tvoj zivit. ne tvojih roditelja ne tvojih momaka samo tvoj i uradi sa njim najbolje sto mozes.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#37 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

Lucie wrote: zasto bi nju neki muskarac hteo unistiti ??? Muskarac se prema svakoj zeni ponasa samo onako kako mu to ona dozvoli.Nevoli se napravi od sebe krpu za brisanje poda? da muskarc ce sa njom brisati pod. Nije vazno sto ko kaze vazna si ti. Ti razmisli sta zelis u zivotu i toga se drzi. 18 nije malo godina, neke zene tada radjaju neke otvaraju firme. je to tvoj zivit. ne tvojih roditelja ne tvojih momaka samo tvoj i uradi sa njim najbolje sto mozes.
Zato sto nisam jedan takav slucaj u zivotu vidjela :) A jedan od tih slucajeva sam bila i ja, tako da znam jako dobro o cemu pricam :) A imala sam bas 18 godina. To je nase drustvo, sto si bolji to si gori i jeftiniji.
Zato i kazem. Nije vazno sta drugi pricaju, vazno je ono sto ti znas i kakav si.
Lucie

#38 Re: Sex prije braka

Post by Lucie »

Zato sto nisam jedan takav slucaj u zivotu vidjela A jedan od tih slucajeva sam bila i ja, tako da znam jako dobro o cemu pricam A imala sam bas 18 godina. To je nase drustvo, sto si bolji to si gori i jeftiniji.
to mi je jako zao da si krenula u zivot sa losim iskustvom :-( ali treba ici protiv pravila, protiv druzstva biti sebican /nemislim u losem kontextu/ treba paziti sebe i mislim da se posle i stitis od toga da sama sebe patis i naletis na loseg coveka kojem dozvolis da te povredi :-).

Nije nista neobicno da prosecno druzstvo pokusava unistiti onog lepseg i jaceg ali ako taj je bas lepsi i jaci njima to nedozvoli i onim prosecnjacimaje to najvetsa kazna. vjeruj sada ja vrlo dobro znam o cemu pricam ;-). Vi se krecete u sarajevskoj carsii svako zna svako radi sve i svasta. ja zivim u kinologii i jako putujemo po celom svetu, svi se znamo svi su spremeni na sve i samo oni najlepsi obstaju ;-) . i u zivotu samo oni najlepsi obstaju i za mene u zivotu najlepse obstoji covek koji je sretan sam za sobom i nema veze dali je to domacica sa 4 djeca koja nadalje ode na more ili profesorica koja pise naucne knige i putuje po svetu. SRETNA SAMA SA SOBOM. hem nevina hem iskustna ;-)
alphonse kauders

#39 Re: Sex prije braka

Post by alphonse kauders »

Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca :( ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?

Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
FAKE:)
Razlog: previše si ti pismen/a za nekog ko zivi u dijaspori i ima 18 godina:)
fixer

#40 Re: Sex prije braka

Post by fixer »

alphonse kauders wrote:

FAKE:)
Razlog: previše si ti pismen/a za nekog ko zivi u dijaspori i ima 18 godina:)
:D :thumbup:
Elmir_bug

#41 Re: Sex prije braka

Post by Elmir_bug »

Po meni je sex prije braka normalna stvar,nezz sto je to neobicno,ali u narodu u kojem mi zivimo je to tabu tema.Ako nadjes momka koji ce te voljeti i postovati ozenice te bez obzira na to da li si ti nevina ili nisi.Al opet pamet u glavu i sretno
alphonse kauders

#42 Re: Sex prije braka

Post by alphonse kauders »

A, btw. red je i da se odluči je li živi u Bosni ili dijaspori :run:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#43 Re: Sex prije braka

Post by anjusha »

Gawd Image

samo polako, bice nesto i od tebe :D
lolita_xx

#44 Re: Sex prije braka

Post by lolita_xx »

ja se nikad ne bih udala niti bih se zabavljala s nekim kome je to bitno. ne volim ogranicene ljude. trazi nekog ko ce biti s tobom zbog tebe.
Dioda

#45 Re: Sex prije braka

Post by Dioda »

Ja nisam za seks prije braka, niti za seks u braku. Vi ste svi bludnici i treba da se stidite svojih primitivnih nagona.
IMME

#46 Re: Sex prije braka

Post by IMME »

baby_girl wrote: Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Naseg mentaliteta sto se tice, ne znam jos ni jedan slucaj da roditelji SAVJETUJU kcerku da treba da se aktivise na sexualnom polju, nebitno gdje se zivi.
Radi se o tvom zivotu, a zatajis li u sex-u, velika je vjerovatnoca da ces biti jedna od onih koje su za zaljenje, i sama nezadovoljna.
Dzaba tad sto ces biti zaljena i od strane roditelja (osjetice te oni vec), pa sve i da ih grize savjest , oni to nikad nece reci, a koja korist i da kazu - proso voz - ti neiskusna.
Izabraniku da kuhas ko vrsni kuhar, pozelit ce da jede u "komsiluku", bude li izabranik jedan od onih koji imaju iskustvo.

baby_girl wrote: Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca :( ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Kad si vec svjesna da ces se udati za bosanca, onda se zabavljaj samo s bosancem, stranci nek ti budu tek prijatelji (nikakvo jaransko pipkanje ).
Ti nikad ne mozes unaprijed znati na kakvog bosanca ces naici i time se ne smijes opterecavati. Prepusti se vremenu, emocijama - one kamo te povedu, kako god da prodjes bice bolje u odnosu na gledanje sta ce ko reci o tebi.
Stvar je temperamenta pa nikad unaprijed ne mozes znati kako je bolje da se postavis.
Jednostavno, opusteno - ako zagrizes, a znas da je obostrana zelja, to obicno dodje samo po sebi, predaces se i ne ocajavaj ni ako veza ne opstane. Bar si se dala nekom koga volis, a taj neko se ne zaboravlja.
Moguce da ces se zatreskati u jednog od onih koji te i nece nagovarati na sex prije braka.
Ili te takvi ne privlace LoL

baby_girl wrote:da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak?

Ne smijes globalizirati jer bi to moglo da se tumaci i kao primitivizam.

baby_girl wrote:I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?
Ne, ali poznajem masu zena s problemom zbog neiskustva, nezadovoljni muz, temperamentan, ode u zijan

Znas, moras znati dal ti se piski ili kaki pa tek onda da nas kostas vremena :-)

evo, lilita_xx ti rece kratko i jasno :thumbup:
sodom

#47 Re: Sex prije braka

Post by sodom »

znam da ce ti ovo pitanje bitio nelogicno ali koju muziku slusas*???
od toga ce ti zavisiti odgovor na postavljeno pitanje :)

ako slusas cecu, draganu mirkovic i ostrale fuxe i uz to mastas da budes kao one jednog dana, nemoj da gubis nevinost ni za zivu glavu jer ces traziti decka slicnog sebi( koji slusa istu mjuzu, vara cure i nastoji ih sto vise promjeniti a obavezno ozeniti nevinu gdje mu se niko nece iza leđa smijati kako mu je nekad opalio zenu.)
e sad ako si normalna riba imaces normalan stav o tome i neces traziti decka-čobana koji ce te zeniti samo sto si nevina vec zato sto nesto osjeca prema tebi.

nevinost je super stvar ako je cuvas iz vjerskih principa a ne zbog toga da bi se mogla jednom udati za čobana kojem je jedino to bitno :sad:
Aurora Borealis

#48 Re: Sex prije braka

Post by Aurora Borealis »

sodom wrote: znam da ce ti ovo pitanje bitio nelogicno ali koju muziku slusas*???

ako slusas cecu, draganu mirkovic i ostrale fuxe i uz to mastas da budes kao one jednog dana, nemoj da gubis nevinost ni za zivu glavu jer ces traziti decka slicnog sebi( koji slusa istu mjuzu, vara cure i nastoji ih sto vise promjeniti a obavezno ozeniti nevinu gdje mu se niko nece iza leđa smijati kako mu je nekad opalio zenu.)
e sad ako si normalna riba imaces normalan stav o tome i neces traziti decka-čobana koji ce te zeniti samo sto si nevina vec zato sto nesto osjeca prema tebi.

nevinost je super stvar ako je cuvas iz vjerskih principa a ne zbog toga da bi se mogla jednom udati za čobana kojem je jedino to bitno :sad:
@sodome, ovo pitanje mi je prvo proslo kroz glavu kad sam vidjela ovu (100x prozvakanu) temu :-D :-D
Slazem se i s ostatkom posta :wink:
Ta neka kultura ljudi kojoj pripadas i u kojoj se kreces uveliko ce uticati na (ne)kvalitet i mentalitet osobe s kojom ces biti.
Eto @sodom ti je sve rekao, podji od ovog jednostavnog pitanja, i samo ce ti se reci.

:)
Karabaja

#49 Re: Sex prije braka

Post by Karabaja »

sodom wrote:

znam da ce ti ovo pitanje bitio nelogicno ali koju muziku slusas*???

A tebi je svejedno ako imaš ženu koju su trojica-četvorica opalili prije tebe? Mislim da zdrav razum podrazumijeva da se jednom nedjeljno vidi s njima na kafi ili da idu na jogging zajedno, ono kao jarani, ipak sve je to normalno, ona voli sada samo tebe.. Pozoveš li ih kad na pivu? :D Gledate tekmu skupa :D Iznesel vam draga grickalica? :D
Čuvaj se da ubrzo ti ne bi bio taj što ide na jogging s njom :D
neprilagodjena

#50 Re: Sex prije braka

Post by neprilagodjena »

Jel se ikad desilo da je musko postavilo ovakvu temu??
Da se on brine za svoju nevisnost,
iz privatnih (odgoj,nije spreman na to) ili religijskih razloga :) :)
Locked