baby_girl wrote: Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Naseg mentaliteta sto se tice, ne znam jos ni jedan slucaj da roditelji SAVJETUJU kcerku da treba da se aktivise na sexualnom polju, nebitno gdje se zivi.
Radi se o tvom zivotu, a zatajis li u sex-u, velika je vjerovatnoca da ces biti jedna od onih koje su za zaljenje, i sama nezadovoljna.
Dzaba tad sto ces biti zaljena i od strane roditelja (osjetice te oni vec), pa sve i da ih grize savjest , oni to nikad nece reci, a koja korist i da kazu - proso voz - ti neiskusna.
Izabraniku da kuhas ko vrsni kuhar, pozelit ce da jede u "komsiluku", bude li izabranik jedan od onih koji imaju iskustvo.
baby_girl wrote: Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca

) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Kad si vec svjesna da ces se udati za bosanca, onda se zabavljaj samo s bosancem, stranci nek ti budu tek prijatelji (nikakvo jaransko pipkanje ).
Ti nikad ne mozes unaprijed znati na kakvog bosanca ces naici i time se ne smijes opterecavati. Prepusti se vremenu, emocijama - one kamo te povedu, kako god da prodjes bice bolje u odnosu na gledanje sta ce ko reci o tebi.
Stvar je temperamenta pa nikad unaprijed ne mozes znati kako je bolje da se postavis.
Jednostavno, opusteno - ako zagrizes, a znas da je obostrana zelja, to obicno dodje samo po sebi, predaces se i ne ocajavaj ni ako veza ne opstane. Bar si se dala nekom koga volis, a taj neko se ne zaboravlja.
Moguce da ces se zatreskati u jednog od onih koji te i nece nagovarati na sex prije braka.
Ili te takvi ne privlace LoL
baby_girl wrote:da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak?
Ne smijes globalizirati jer bi to moglo da se tumaci i kao primitivizam.
baby_girl wrote:I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?
Ne, ali poznajem masu zena s problemom zbog neiskustva, nezadovoljni muz, temperamentan, ode u zijan
Znas, moras znati dal ti se piski ili kaki pa tek onda da nas kostas vremena
evo, lilita_xx ti rece kratko i jasno