Sex bez obaveze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mikogoago

#301 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

plain vanilla wrote:
pa nije "seks bez obaveze" rezervisan samo za ozenjene/udate
ako su ucesnici tog seksa bez obaveza zauzeti, onda se to zove preljub

a ako su slobodni, onda nije nase da sudimo..svakome njegovo zadovoljstvo
Vidim ovdje se razvila diskusija. Cak se sebi neki daju pravo da sude o drugima kakvii su i sta su.Na osnovu kojeg prava?Ljudi prvo pogledajte sebe u ogledalo,a onda se bavite drugima. Uz to mjesate sve i svasta.Tema je sex bez obaveza koji se desava izmedju dvije osobe,koje pri tome mozda su ozenjene ili udate,ali u ovom samom cinu to ne igra ulogu jer oni imaju jedan odnos neopterecavajuci jedni prema drugima.To da li je to preljub (ako su u pitanju neslobodni kako ih vi definisete) je ovdje nebitno.Rjec je o sexu izmedju dvije osobe koje su se tada srele i mozda nikada vise.Ranije sam objasnio sta to znaci.
Dalje jako cudne definicije slobodnih i koji nisu slobodni.kakve su vam to sheme u glavama.Vjerujte mi ja nisam u zarobljenistvu(ako sam u braku), niti sam izgubio svoju slobodu.Vjerujte mi slobodniji sam od bilo koga od vas.Vjencanjem ja niti moja supruga nismo izgubili licne slobode.Brak je prije svega ugovor i sporazum dvoje ljudi(a nekada i cjelih klanova i drzava)da zive zajedno i djele zajedno sve dobro i lose(uprosceno kazano),prije svega ekonomski,potomstvo itd.Onim sto brak i porodica zahtjeva obadvoje ispunjavamo do najsitnijih detalja i sa radoscu i ljubavlju medjusobnom.E sada sto je vama nekima tesko neke stvari razluciti ili odvojiti jedne od drugih i pri tome ovdje vidim neki pjene, mogu im samo reci da procitaju jednu knjigu." Muskarci su sa Marsa,a zene sa Venere" Mozda ce Vam pomoci da bolje razumjete svoje partnere. O tome ko je u pravu ili krivu je nebitno.Pogledajte oko sebe i sebe, ali bas pogledajte pa onda palamudite o moralnosti drugima koje ne poznajete,a koje na osnovu nekih svojih predrasuda osudjujete,bez obzira sto ih ne poznajete.Ljudi okrenite se sebi i nadjite istinu i smisao u sebi.Svako od vas je svemir za sebe i ne treba da vas je briga sta drugi radi ili misli.Vi imate odgovornost prema sebi i da vi budete sto bolji.Jer da tako misle ljudi ne bi bilo ratova i ostalih sranja.
E ja odoh malo offtopic vratimo se na temu znaci: sex bez obaveza izmedju dvije osobe...
Vijetnamac13

#302 Re: Sex bez obaveze

Post by Vijetnamac13 »

sex bez obaveze - moguc ako se poseksas u argentini i kad dodjes ovdje nemas obaveze

upraznjavanje sexa bez obaveza je prirodno nemoguce jer priroda nam namece posesivnost pa napravimo dramu iz koje lagano se pocinje radjati i sve ostalo
ako neko misli da se moze seksati sa nekim i biti mu svejedno vara se
a ako mu nije svejedno to je vec zacetak obaveze barem one misaone prema nekome

svako ko misli drugacije samo se ustvari pravda jer mu je zivot toliko usran da mora traziti nesto takvo i vjerovati jos da je moguce
honky tonk

#303 Re: Sex bez obaveze

Post by honky tonk »

@vijetnamac :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#304 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Ostavi tu europejsku spiku za europejce.

Ima ljudi ovdje kojima ne treba da citaju knjige za djecu u osnovnoj da bi znali kako da zive svoje zivote i kako da se ponasaju prema partnerima ko prema ljudima a ne ko prema robi koju dobijemo sklapanjem ugovora.
Cuj procitajte knjigu... :-)
Not My Idea

#305 Re: Sex bez obaveze

Post by Not My Idea »

Aman koliko i trunite, pa jel se bar ko sexao (da prostite) bez obaveze, otkako je tema otvorena? :zoka:
ladyblue18

#306 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Not My Idea wrote:Aman koliko i trunite, pa jel se bar ko sexao (da prostite) bez obaveze, otkako je tema otvorena? :zoka:
Moraju prvo procitati knjigu pa ce onda. :D
mikogoago

#307 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

Vijetnamac13 wrote:sex bez obaveze - moguc ako se poseksas u argentini i kad dodjes ovdje nemas obaveze

upraznjavanje sexa bez obaveza je prirodno nemoguce jer priroda nam namece posesivnost pa napravimo dramu iz koje lagano se pocinje radjati i sve ostalo

svako ko misli drugacije samo se ustvari pravda jer mu je zivot toliko usran da mora traziti nesto takvo i vjerovati jos da je moguce
Priroda nam ne namece posesivnost.Posesivnost je odraz ljudske nezrelosti i nesigurnosti.Ako znas ko si i sta si i svoj odnos prema drugima idrugih prema tebi onda nema posesivnosti. Jer ako neko vjeruje da je posesivnost prirodna i tako je opravdava onda mu je zivot zaista usran. :thumbup:
Not My Idea

#308 Re: Sex bez obaveze

Post by Not My Idea »

ladyblue18 wrote:
Not My Idea wrote:Aman koliko i trunite, pa jel se bar ko sexao (da prostite) bez obaveze, otkako je tema otvorena? :zoka:
O tome kako se sexat? :cry: :lol:
ladyblue18

#309 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Not My Idea wrote: O tome kako se sexat? :cry: :lol:
Mozda i to nauce usput. :? :mrgreen:
In love with Bosnia

#310 Re: Sex bez obaveze

Post by In love with Bosnia »

mikogoago wrote: Vjerujte mi ja nisam u zarobljenistvu(ako sam u braku), niti sam izgubio svoju slobodu.Vjerujte mi slobodniji sam od bilo koga od vas.Vjencanjem ja niti moja supruga nismo izgubili licne slobode.Brak je prije svega ugovor i sporazum dvoje ljudi(a nekada i cjelih klanova i drzava)da zive zajedno i djele zajedno sve dobro i lose(uprosceno kazano),prije svega ekonomski,potomstvo itd.Onim sto brak i porodica zahtjeva obadvoje ispunjavamo do najsitnijih detalja i sa radoscu i ljubavlju medjusobnom.E sada sto je vama nekima tesko neke stvari razluciti ili odvojiti jedne od drugih i pri tome ovdje vidim neki pjene, mogu im samo reci da procitaju jednu knjigu." Muskarci su sa Marsa,a zene sa Venere" Mozda ce Vam pomoci da bolje razumjete svoje partnere. O tome ko je u pravu ili krivu je nebitno.Pogledajte oko sebe i sebe, ali bas pogledajte pa onda palamudite o moralnosti drugima koje ne poznajete,a koje na osnovu nekih svojih predrasuda osudjujete,bez obzira sto ih ne poznajete.Ljudi okrenite se sebi i nadjite istinu i smisao u sebi.Svako od vas je svemir za sebe i ne treba da vas je briga sta drugi radi ili misli.Vi imate odgovornost prema sebi i da vi budete sto bolji.Jer da tako misle ljudi ne bi bilo ratova i ostalih sranja.
E ja odoh malo offtopic vratimo se na temu znaci: sex bez obaveza izmedju dvije osobe...
potpuno se slažem sa tobom. zadržavanje individualnosti i lične slobode partnera je najbolji put da veza ili brak postanu i ostanu stabilni. brak nije posedovanje partnera niti srastanje sa njim. što više slobode imamo to je manja potreba da je osvajamo ili krademo. :)

ljudi su gotovo generalno skloni da svet posmatraju usko, kroz sopstvenu prizmu etičkih normi, veoma lako se odlučuju da tudje ponašanje ili stavove proglase nenormalnim (ili nemoralnim, svejedno), veoma su spremni da osudjuju ili ismevaju druge. no, to je i ljudski a i razumljivo.
Not My Idea

#311 Re: Sex bez obaveze

Post by Not My Idea »

Svako ko na ovoj temi u ova doba trazi savjete, svakako nije dorastao zadataku.
mikogoago

#312 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

Not My Idea wrote:
ladyblue18 wrote:
O tome kako se sexat? :cry: :lol:
O tome da razumiju jedne druge bolje. Nokia je nesto o tome pokusala reci,a umjesto da se pravite pametne prvo procitajte pa onda pricajte i komentarisite barem moje komentare
Vijetnamac13

#313 Re: Sex bez obaveze

Post by Vijetnamac13 »

mikogoago wrote:
Vijetnamac13 wrote:sex bez obaveze - moguc ako se poseksas u argentini i kad dodjes ovdje nemas obaveze

Priroda nam ne namece posesivnost.Posesivnost je odraz ljudske nezrelosti i nesigurnosti.Ako znas ko si i sta si i svoj odnos prema drugima idrugih prema tebi onda nema posesivnosti. Jer ako neko vjeruje da je posesivnost prirodna i tako je opravdava onda mu je zivot zaista usran. :thumbup:
Jeah al nece tako :D

Egoizam je urodjen i tamo nekad davno sjedio covjek u pecini. (A bitno je da shvatis da ciljam na evoluciju i razvoj a ne da smo primitivni i danas) i on je jeo za sebe, pio za sebe i otimao za sebe. Tako je prezivio i ostavio nama jedno saznanje da smi mi egoisticna bica koja zelimo posjedovati i da nikakva naobrazba i civiliziranost nas ne moze poboljsati da ustuknemo nase nagone.

A sad ovo potvrdis citajuci knjige jer ih volis kako vidim ali ne neku smijesnu literaturu kao te bestsellere vec cika Frojda, Ničea, Sartrea.... koji nesto i znace u svijetu mislilaca.

Kad smo ustanovili da ja tu nista ne vjerujem vec da to jeste tako, nema vise potrebe da ova tema postoji.
Uostalom, vidimo ko ovdje svim silama i zdusno pokusava nesto dokazati. Sad fino ugasis forum i zivis svoj zivot bez potrebe da nam dokazes nesto sto su vec uceniji od tebe pobili. :D
mikogoago

#314 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

In love with Bosnia wrote:
mikogoago wrote: Vjerujte mi ja nisam u zarobljenistvu(ako sam u braku), niti sam izgubio svoju slobodu.Vjerujte mi slobodniji sam od bilo koga od vas.Vjencanjem ja niti moja supruga nismo izgubili licne slobode.Brak je prije svega ugovor i sporazum dvoje ljudi(a nekada i cjelih klanova i drzava)da zive zajedno i djele zajedno sve dobro i lose(uprosceno kazano),prije svega ekonomski,potomstvo itd.Onim sto brak i porodica zahtjeva obadvoje ispunjavamo do najsitnijih detalja i sa radoscu i ljubavlju medjusobnom.E sada sto je vama nekima tesko neke stvari razluciti ili odvojiti jedne od drugih i pri tome ovdje vidim neki pjene, mogu im samo reci da procitaju jednu knjigu." Muskarci su sa Marsa,a zene sa Venere" Mozda ce Vam pomoci da bolje razumjete svoje partnere. O tome ko je u pravu ili krivu je nebitno.Pogledajte oko sebe i sebe, ali bas pogledajte pa onda palamudite o moralnosti drugima koje ne poznajete,a koje na osnovu nekih svojih predrasuda osudjujete,bez obzira sto ih ne poznajete.Ljudi okrenite se sebi i nadjite istinu i smisao u sebi.Svako od vas je svemir za sebe i ne treba da vas je briga sta drugi radi ili misli.Vi imate odgovornost prema sebi i da vi budete sto bolji.Jer da tako misle ljudi ne bi bilo ratova i ostalih sranja.
potpuno se slažem sa tobom. zadržavanje individualnosti i lične slobode partnera je najbolji put da veza ili brak postanu i ostanu stabilni. brak nije posedovanje partnera niti srastanje sa njim. što više slobode imamo to je manja potreba da je osvajamo ili krademo. :)

ljudi su gotovo generalno skloni da svet posmatraju usko, kroz sopstvenu prizmu etičkih normi, veoma lako se odlučuju da tudje ponašanje ili stavove proglase nenormalnim (ili nemoralnim, svejedno), veoma su spremni da osudjuju ili ismevaju druge. no, to je i ljudski a i razumljivo.
Upravo tako :thumbup:
Not My Idea

#315 Re: Sex bez obaveze

Post by Not My Idea »

mikogoago wrote: O tome da razumiju jedne druge bolje. Nokia je nesto o tome pokusala reci,a umjesto da se pravite pametne prvo procitajte pa onda pricajte i komentarisite barem moje komentare
Neka bolan, pomalo. Pravite "od tuge nauku". To je samo sex.
Evo sad ugledah da se Nietzsche i Freud spominju. :-)
mikogoago

#316 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

Not My Idea wrote:
mikogoago wrote: O tome da razumiju jedne druge bolje. Nokia je nesto o tome pokusala reci,a umjesto da se pravite pametne prvo procitajte pa onda pricajte i komentarisite barem moje komentare
Neka bolan, pomalo. Pravite "od tuge nauku". To je samo sex.
Evo sad ugledah da se Nietzsche i Freud spominju. :-)
Vidim i ja pa oni nisu imali pojma o sexu to je dokazano :mrgreen:
Vijetnamac13

#317 Re: Sex bez obaveze

Post by Vijetnamac13 »

Haman ti sjedio sa njima... il u toj knjizi venera bla bla mrs pokupio svu mudrost :D

pozalih sto napisah dug post a tek sad vidim kome sam pisao :lol:
mikogoago

#318 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

Vijetnamac13 wrote:Haman ti sjedio sa njima... il u toj knjizi venera bla bla mrs pokupio svu mudrost :D

pozalih sto napisah dug post a tek sad vidim kome sam pisao :lol:
Vidim ja da si Ti zalutao na temu cim njih spominjes.To sto kazes bla,bla Venera je napisao Djon Grej jedan od vodecih seksologa u svijetu i to mu je bila doktorska disertacija,za dalje ako te interesuje proguglaj.Bez uvrede ziv mi bio i <zbogom :run:
Vijetnamac13

#319 Re: Sex bez obaveze

Post by Vijetnamac13 »

Da, vodeci je jer je izdao disertaciju i prodao je
a sva sreca da je on napisao jedini disertaciju na svijetu

a tek sto je to knjiga koja ima naslov "za kupiti u ducanu" pa je tesko procijeniti koja joj je svrha :D

odoh nego sta cu, vrelo mi nesto
Dr.Mr.Fr.

#320 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

hah, najbolje pitanje do sada :lol:
Dr.Mr.Fr.

#321 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ne mogu da se sjetim kako se zove ona tema gdje se raspravljalo o moralnim vertikalama (i horizontalama) :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#322 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

Dr.Mr.Fr. wrote:Ne mogu da se sjetim kako se zove ona tema gdje se raspravljalo o moralnim vertikalama (i horizontalama) :lol: :lol: :lol:
mensecini da je to jedna od onih nestalih-muskarci pitaju zene i zene pitaju muskarce

sjecam se da sam bila moralna horizontala :lol:
Dr.Mr.Fr.

#323 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

plain vanilla wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:Ne mogu da se sjetim kako se zove ona tema gdje se raspravljalo o moralnim vertikalama (i horizontalama) :lol: :lol: :lol:
mensecini da je to jedna od onih nestalih-muskarci pitaju zene i zene pitaju muskarce

sjecam se da sam bila moralna horizontala :lol:

jest, jest...kako ti ne završi na lomaci onda...a samo je sex bio u pitanju :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#324 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

In love with Bosnia wrote:

pa vama dvoma zelim da svoje partnere zateknete svoje partnere na kamari s drugim ljudima..i nemojte ih prekidati dok ne zavrse..ipak ste vi sirokih shvatanja.. ukljucite im bojler da se istusiraju, naspite piche i tako..

volim sto sam provincijalka, pa et
tf2_spy

#325 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

babyline wrote:
Great Cornholio wrote:Sex bez obaveze je spuštanje čovjeka na nivo životinje.
:thumbup:
hm, nisam siguran da ti poređenje valja. po nekim stvarima, životinje su na višem nivou od čovjeka. npr, životinje su iskrene i ne lažu, prvo sebe, pa ni druge.
čovjek je pun laži, spletkarenja i nekakvih emocija koje ga samo sputavaju.

što se sexa tiče, sve je to ok, dok god su obje strane saglasne...
Post Reply