Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
...Lik Olje studentice iz Splita, koja dolazi na studij u Sarajevo, već je skoro izvjesno, tumačiti će Severina.
-Danas ili sutra Severina se u Zagrebu treba sresti sa dijelom filmske ekipe. Tada bi trebali potpisati ugovor, a onda ćemo moći konkretnije razgovarati-pojašnjava Tomislav Petrović, Severinin menadžer.
Inače, prema Severininoj želji, scenarij joj je prilagođen, ali je potpisivanje ugovora prolongirano i zbog smrtnog slučaja u pjevačicinoj porodici.
Prema Puškinim riječima, Severina će u "Duhovima Sarajeva" pjevati i svedalinke uz pratnju saza.
-Riječ je o skoro nepoznatim sevdalinkama, koje sam čuo u toku rata od Safeta Isovića- Otkrio nam je Puška...
Baš me interesuje na šta će sve to da izađe. Hoće li Seve biti u stanju pjevati sevdalinke ili neće, odnosno ima li Seve kapacitet za sevdalinku??
mislim da se o njenom kapacitetu pluca i ostalih dijelova tijela sve zna. Pitanje je da li SEVERINA moze da iznese senzibilitet jedne sevdalinke? njenu snagu? da li cemo njenom interpretacijom sevdalinke dozivjeti osjecas sevdaha, ili cemo samo pariti oci?
Svojevremeno je Josipa Lisac otpjevala "Omer - beže", i to je , po mom skromnom misljenju, BILA interpretacija. Eh sada, da li Seve i Josipa mogu pod isti kisobran?
horns&drums wrote:Svakako da bih, jer bi se sigurno zabavio. Jal od smijeha kako ne zna pjevati, jal od zadivljenosti interpretacijom starim bosanskim pjesmama.
vidjecemo...kad zapjeva.... idem sada lagano, nemojte previse zakuhavati, nemojte skretati sa teme i nemojte se svadjati.
horns&drums wrote:Svakako da bih, jer bi se sigurno zabavio. Jal od smijeha kako ne zna pjevati, jal od zadivljenosti interpretacijom starim bosanskim pjesmama.