Sevdalinka-nacionalno blago BiH
Moderator: _BataZiv_0809
-
FFK as Lucy01
#1 Sevdalinka-nacionalno blago BiH
Iako sam rodjena i odrasla uz R'n'R, kao rodjena Bosanka mnogo mi znace nacionalna obiljezja BiH. Jedno od najprepoznatljivijih je sevdalinka. Mislim da se ocuvanjem tradicije sevdaha i sevdalinki i ljudi mogu pribliziti jedni drugima, jer muzika je uvijek spajala ljude. Neka ovo bude mjesto gdje mozete napisati rijeci ili postaviti u muzickom formatu, sevdalinku koju volite, koju ste culi i znaci vam nesto iz odredjenih razloga ili jednostavno onu koja prica lijepu pricu o vremenu kojeg vise nema, ali koja nosi vjecnu poruku ljubavi, proljecnih predvecerja i onog prepoznatljivog, tupog osjecaja u stomaku, kojeg mi Bosanci jednostavno zovemo SEVDAH.
- anais_nin
-
edinbug
Mostar sevdah reunion je ponajbolji ambasador nase kulture. Čitao sam na jednom muzičkom forumu komentar uvaženog gosp. Mitića koji je izvanredan muzičar. Dotični je gledao MSR u Norveškoj, kako kaže lom su napravili, a publika mahom Norvežani.
Ja sam takode muzičar, sevdah mi je od malih nogu "u krvi". Nadam se da će sevdah (kao i drugi žanrovi) vratiti mjesto koje mu pripada.
Problem je u muzičkoj nekulturi koja je izražena u našem društvu.
Ja sam takode muzičar, sevdah mi je od malih nogu "u krvi". Nadam se da će sevdah (kao i drugi žanrovi) vratiti mjesto koje mu pripada.
Problem je u muzičkoj nekulturi koja je izražena u našem društvu.