Da li mogu dobiti preporuku za setovanje gitare? Koliko to košta i koliko često se treba raditi.
Moj model je GSA60

Moderator: _BataZiv_0809

ja radim pouzdano i kvalitetno i reko sam ti da mi se javišSakazulu wrote:Nisam ni mislio da na forumu pričamo o gitari i da li je sve OK, nego da mi preporuče ko to radi kvalitetno i pouzdano i koliko košta i gdje?
Taj sam tip, nije samo da me sviranje zanima, nego kompletno, ako mogu sam, održavanje! Ali ko će to pokazati?tatoo wrote:Setup je najbolja stvar koju mozes nauciti, osim dobro svirati.
Obicno, kao sto ti i sleeper rece ljudi ne diraju puno, dok pichi pichi. Ali bar neke stvari...
Recimo hoces da predjes sa 8ca na 10ke ili 11ke zice a imas tremolo (bez obzira Floyd, Schaller ili taj tvoj na Ibiju). Moraces ga korigirati - znaci srafciger i polako. Isti problem ti je i za vrijeme svirke, pukne zica imas Floyd ode sve u 3... Ili rezervni instrument (malo poskupo) ili nauciti.
Ili kupis bolji Ibi i nakon godinu dana truss rod trebas namjestiti jer zice vise nisu tako nisko (za ovo inace "strucnjaci" kazu nemoj sam raditi fol ode vrat. Jedino ako si numb)
Bar te neke sitnice.
DaysleepeR wrote:ja sam ti već dva puta napisao da mi se javiš privatnom porukom da se dogovorimo.
Sakazulu wrote:Taj sam tip, nije samo da me sviranje zanima, nego kompletno, ako mogu sam, održavanje! Ali ko će to pokazati?tatoo wrote:Setup je najbolja stvar koju mozes nauciti, osim dobro svirati.
Obicno, kao sto ti i sleeper rece ljudi ne diraju puno, dok pichi pichi. Ali bar neke stvari...
Recimo hoces da predjes sa 8ca na 10ke ili 11ke zice a imas tremolo (bez obzira Floyd, Schaller ili taj tvoj na Ibiju). Moraces ga korigirati - znaci srafciger i polako. Isti problem ti je i za vrijeme svirke, pukne zica imas Floyd ode sve u 3... Ili rezervni instrument (malo poskupo) ili nauciti.
Ili kupis bolji Ibi i nakon godinu dana truss rod trebas namjestiti jer zice vise nisu tako nisko (za ovo inace "strucnjaci" kazu nemoj sam raditi fol ode vrat. Jedino ako si numb)
Bar te neke sitnice.
pa de makar meni odgovori na porukuDaysleepeR wrote:ne nudim mu da mi se javi da bi mu uzeo pare, niti naplaćujem takve stvari.
imam (imao sam) želju da čovjeku pokažem šta ga zanima i da provjerimo gitaru, ali nakon 3 poziva da mi se javi i njegovog nejavljanja, što se mene tiče nek se pati i dalje.
više ljudi ne dozvoljavaju ni da im pomogneš drugarski.
nemam od tebe nikakvu porukusickle_and_hammer wrote:pa de makar meni odgovori na porukuDaysleepeR wrote:ne nudim mu da mi se javi da bi mu uzeo pare, niti naplaćujem takve stvari.
imam (imao sam) želju da čovjeku pokažem šta ga zanima i da provjerimo gitaru, ali nakon 3 poziva da mi se javi i njegovog nejavljanja, što se mene tiče nek se pati i dalje.
više ljudi ne dozvoljavaju ni da im pomogneš drugarski.
Ma sve što mogu drugi , možeš i ti . Nema tu neke velike nauke . Na youtubeu imaš gomilu videa kako uraditi setup, od visine žica , namještanja truss roda i sl.Sakazulu wrote:Pozz,
Da li mogu dobiti preporuku za setovanje gitare? Koliko to košta i koliko često se treba raditi.
Moj model je GSA60
od njega sam dobio kad je ponovio poruku. ponovi i tiSakazulu wrote:Javljao sam se porukom ali no reply.
Moguće je da kako vidim ne primaš poruke ni od drugog čikca koji ti je pisao...
jeste, izmjenili smo par poruka, sve ok!DaysleepeR wrote:od njega sam dobio kad je ponovio poruku. ponovi i tiSakazulu wrote:Javljao sam se porukom ali no reply.
Moguće je da kako vidim ne primaš poruke ni od drugog čikca koji ti je pisao...