Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
-
mostarac
#126 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
najvece zlo sa ovim protestima je to da bi bilo veoma mnogo ljudi da na tim protestima nece marsirati i vehabije, jer jednostavno oni se proguraju u prve redove, najglasniji su u svojim poklicima i onda normalan i civilizovan svijet nece tu da dodje. Znam masu ljudi, a i ja bi prvi, koji bi dosli na proteste, al nece da ih neko vidi u grupi u kojoj ima vehabija. Da nije vehabija podrska palestinskom narodu bi ovdje imala velik odaziv, al vehabije tu podrsku ubiju.
-
Leonid Breznjev
#127 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
jes, da nije vehabija gdje bi nam kraj bio... 
- Ahmmed
#128 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
-LIBERO- wrote: Sarajevo nije samo i iskljucivo grad koji ti vidis svojim subjektivnim ocima,i u svoj blizem okruzenju
Da ,i to je Sarajevo,ali je Sarajevo i ono sto ja dozivljavam kao takvo,i neko peti deseti,skroz suprotan od nas dvojice.
Stojim iza svoje tvrdnje. Sarajevo je slojevito,grad razlicitih shvatanja i svetonadzora, i sto prije svi to shvatimo,bit ce nam bolje i lakse
- Air Ramiz
#129 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Ako covjek protestuje zbog nekih ideala, onda ne treba trazit izgovore da ne zeli prisustvovati protestu zbog toga sto i neko drugi protestuje bio s bradom ili bez. To su predrasude ili cak strah od osude javnosti, tipa nedo bog da me Bakir uslikao i stavio na 60 minuta jer sam bio u masi s nekim "bradonjom" 
-
mostarac
#130 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
vidi postoje ljudi sa kojima ni na koji nacin ne mogu i ne zelim biti u prvom licu mnozineArslan wrote:jes, da nije vehabija gdje bi nam kraj bio...
-
mostarac
#131 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
da su kokarde marsirale za podrsku palestini ti bi marsirao sa njima?Air Ramiz wrote:Ako covjek protestuje zbog nekih ideala, onda ne treba trazit izgovore da ne zeli prisustvovati protestu zbog toga sto i neko drugi protestuje bio s bradom ili bez. To su predrasude ili cak strah od osude javnosti, tipa nedo bog da me Bakir uslikao i stavio na 60 minuta jer sam bio u masi s nekim "bradonjom"
ja tita mi ne bi.
- nurris
#132 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
jah eto...vehabije su rkive za svo zlo ovog svijeta...ne branim ih...ali kontam o tome, da ih mozda previse petljamo gdje ne treba, trebamo malo sebe pogledati u OGLEDALO!
-
Leonid Breznjev
#133 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
samo ti.. ja postujem tvoje misljenje.mostarac wrote:vidi postoje ljudi sa kojima ni na koji nacin ne mogu i ne zelim biti u prvom licu mnozineArslan wrote:jes, da nije vehabija gdje bi nam kraj bio...
- Compact
#134 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Arslane možda sam ja malo umno skučen, pa mi baš tvoja dva zadnja posta baš nisu najjasnija!
Libero, žao mi je što tako misliš, ali baš mi je žao!
Libero, žao mi je što tako misliš, ali baš mi je žao!
- Air Ramiz
#135 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
ne valja ti analogija. govorimo o gradjanima sa razlicitim pogledima na svijet, a ne o fasistickim pokretima koji su zabranjeni zakonom, bili su barem. vehabije su izuzetno minorna pojava u sarajevu, medjutim imaju najvecu etiketu ubjedljivo koju su im mediji prisili u vrijeme antiteroristicke histerije nakon 11. 9., kao da su kina sa milijardu stanovnika. kad je dvanaet vehabija doslo u carevu dzamiju, napominjem broj 12, mediji su pisali o tome 2 mjeseca, ko da je u pitanju desant na drvar. svako moze imati predrasude i eto mu ih, ali nema pravo kolektivno omalovazavat nikog. ako je neko zakonski prestupnik, ici ce u zatvor bez obzira o kome se radi. ali kad ugledas covjeka sa bradom i kazes da je isti ko cetnik, onda nesto ne valja s tobom.mostarac wrote:da su kokarde marsirale za podrsku palestini ti bi marsirao sa njima?Air Ramiz wrote:Ako covjek protestuje zbog nekih ideala, onda ne treba trazit izgovore da ne zeli prisustvovati protestu zbog toga sto i neko drugi protestuje bio s bradom ili bez. To su predrasude ili cak strah od osude javnosti, tipa nedo bog da me Bakir uslikao i stavio na 60 minuta jer sam bio u masi s nekim "bradonjom"
ja tita mi ne bi.
- stochar
#136 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Compact wrote:Da me jeko pitao ko neće sa foruma doći na današnje mirne proteste, rekao bih mu homosapiens, stočar i ti! I nije istina da je Sarajevo duboko podijeljen grad. Ako si ti i tvoje skromno društvo dubina, onda se slažem sa tobom. Protesti su po meni sasvim ok, a to što neki diskriminatori koji ljude nazivaju bradonjama, to dovoljno o njima govori! Svaka čast ljudima koji su danas izašli na ulicu!-LIBERO- wrote:Ovo nisu protesti na kojima bih se ja mogao vidjeti i poistovjetiti sa njima.
Sarajevo je duboko podjeljen grad po osnovu prosekulatnog i provjerskog,dokaz su i ovi protesti.
posto ti ocito bolje od mene znas gdje sam ja danas bio, de mi svega ti reci i sta sam doruckov'o!
ako te vec zanima: stochar je bio i na ovim protestima danas, bio je i prosle subote, a bio je i ispred americke ambasade neki dan kad su protestovale Majke Srebrenice.

-
mostarac
#137 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
meni izmedju vehabija i cetnika nema nikakve razlike osim u ikonografiji i bitna je stvar i to jako bitna, da ne kazem sustinska u vezi tih protesta, razlog zbog kojih su ucesnici na protestima.Air Ramiz wrote:ne valja ti analogija. govorimo o gradjanima sa razlicitim pogledima na svijet, a ne o fasistickim pokretima koji su zabranjeni zakonom, bili su barem. vehabije su izuzetno minorna pojava u sarajevu, medjutim imaju najvecu etiketu ubjedljivo koju su im mediji prisili u vrijeme antiteroristicke histerije nakon 11. 9., kao da su kina sa milijardu stanovnika. kad je dvanaet vehabija doslo u carevu dzamiju, napominjem broj 12, mediji su pisali o tome 2 mjeseca, ko da je u pitanju desant na drvar. svako moze imati predrasude i eto mu ih, ali nema pravo kolektivno omalovazavat nikog. ako je neko zakonski prestupnik, ici ce u zatvor bez obzira o kome se radi. ali kad ugledas covjeka sa bradom i kazes da je isti ko cetnik, onda nesto ne valja s tobom.mostarac wrote:da su kokarde marsirale za podrsku palestini ti bi marsirao sa njima?Air Ramiz wrote:Ako covjek protestuje zbog nekih ideala, onda ne treba trazit izgovore da ne zeli prisustvovati protestu zbog toga sto i neko drugi protestuje bio s bradom ili bez. To su predrasude ili cak strah od osude javnosti, tipa nedo bog da me Bakir uslikao i stavio na 60 minuta jer sam bio u masi s nekim "bradonjom"
ja tita mi ne bi.
Vehabije na te proteste ne dolaze da iskazu neslaganje sa nepravdom, nego iskljucivo iz vjerskih razloga i da se da podrska palestini jer su muslimani i jer se mrzi Izrael. Izrael nikad ne bi mrzili i ne bi dosli na proteste da Izrael bije neke krscane.
Ja bi na te proteste dosao iskljucivo iz razloga jer se ne slazem sa nepravdom, jer se ne slazem sa fasizmom Izraela i jer zelim da podrzim jedan narod koji se bori za slobodu, bez obzira na vjersku pripadnost tog naroda i bez obzira da li taj narod ima istu vjeru kojoj i ja nominalno pripadam.
Na kraju krajeva Palestina se bori prvenstveno za slobodu, a ne za islam.
Znaci mi u startu kao dvije skupine ljudi koji podrzavaju Palestinu imamo razlicite ciljeve, a ako imamo razlicite ciljeve onda ne mozemo stajati pod istom zastavom. Vehabije podrzavaju prije svega Islam u Palestini, a ja podrzavam Palestinu u Palestini, a to je slozices se jedna ogromna razlika, nepremostiva.
- Compact
#138 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
.
Last edited by Compact on 18/01/2009 00:09, edited 1 time in total.
- 2407
#139 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Nekako mi je promaklo to da su vehabije fasisticki pokret koji je klao/palio/protjerivao/silovao, pa mozes li me molim te podsjetiti kad je to bilo?mostarac wrote: da su kokarde marsirale za podrsku palestini ti bi marsirao sa njima?
ja tita mi ne bi.
- Compact
#140 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Gdje si pročitao da sam rekao da nisi bio? Niti me ko pitao, a niti sam kome rekao! Za ovo što si uradio respekt!stochar wrote: ako te vec zanima: stochar je bio i na ovim protestima danas, bio je i prosle subote, a bio je i ispred americke ambasade neki dan kad su protestovale Majke Srebrenice.
-
mostarac
#141 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Mostar 1997, vjerska policija u Zenici, ponekad u Sarajevu, mog kolegu su izboli nozem za novu godinu jer je imao pivu u ruci.2407 wrote:Nekako mi je promaklo to da su vehabije fasisticki pokret koji je klao/palio/protjerivao/silovao, pa mozes li me molim te podsjetiti kad je to bilo?mostarac wrote: da su kokarde marsirale za podrsku palestini ti bi marsirao sa njima?
ja tita mi ne bi.
Sjetimo se kako su tukli rukometasice po zenici
- Air Ramiz
#142 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
klao, protjerivao, silovaomostarac wrote:Mostar 1997, vjerska policija u Zenici, ponekad u Sarajevu, mog kolegu su izboli nozem za novu godinu jer je imao pivu u ruci.2407 wrote:Nekako mi je promaklo to da su vehabije fasisticki pokret koji je klao/palio/protjerivao/silovao, pa mozes li me molim te podsjetiti kad je to bilo?mostarac wrote: da su kokarde marsirale za podrsku palestini ti bi marsirao sa njima?
ja tita mi ne bi.
-
mostarac
#143 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Ako primjetis pobrojani su dogadjaji nakon 1995. Ni NSDAP nije do 1933. nikog klala, ubijala, protjerivala.Air Ramiz wrote:klao, protjerivao, silovaomostarac wrote:Mostar 1997, vjerska policija u Zenici, ponekad u Sarajevu, mog kolegu su izboli nozem za novu godinu jer je imao pivu u ruci.2407 wrote:
Nekako mi je promaklo to da su vehabije fasisticki pokret koji je klao/palio/protjerivao/silovao, pa mozes li me molim te podsjetiti kad je to bilo?
Mostar 1997. je bio teroristicki akt
kad nekom das 4 uboda nozem to je ubod nozem a ne klanje je li?
-
Leonid Breznjev
#144 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
ni meni dosta toga nije jasno compact. ali ovako sam zamisljao diskusije za okruglim stolovima svijeta, dok smo mi bili ubijani u bosni i hercegovini..Compact wrote:Arslane možda sam ja malo umno skučen, pa mi baš tvoja dva zadnja posta baš nisu najjasnija!
razumijes me sada malo bolje? i na nasoj se smrti zbijala sprdnja..
do jucer smo bili sretni za svaki pokaz suosjecaja prema nama, a kada trebamo da uzvratimo onda nas nema nigdje. i danas danile dozivamo svijet u pomoc. dozivamo nekakvu pravdu, zelimo da nas se vidi, uvazi.. nejse...
ma boli ba nas klinac za palestinom i gazom stari moj. mi nismo u stanju ni sebi da pomognemo, a kamo li tamo nekom ko je daleko od nas, daleko od nase licne tuge, od nasih licnih interesa.
- Air Ramiz
#145 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
to su individualni slucajevi. teroristicki akt u mostaru je uradio jedan covjek. koliko je ljudi izbolo tvog kolegu? jedan, dva, cetiri?mostarac wrote:Air Ramiz wrote:Ako primjetis pobrojani su dogadjaji nakon 1995. Ni NSDAP nije do 1933. nikog klala, ubijala, protjerivala.mostarac wrote:
klao, protjerivao, silovao
poenta je da svako odgovara za svoja djela. fasisticki pokret je imao cilj da druge eutanizira u gasnoj komori, to je institucionalizirano. vehabije su medijska slika stvorena s ciljem etiketiranja ljudi s bradom, koji niti su institucionalizirani, nit imaju program da nekog "eutaniziraju". ti koristis individualne slucajeve u zadnjih 10 godina kao dokaz za fasizam grupe ljudi koji nose bradu, nevjerovatno
Last edited by Air Ramiz on 18/01/2009 00:22, edited 1 time in total.
- Air Ramiz
#146 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
sorry, tek ugledah...a svakako je i vrijeme da se zakljuca tema...zoom66 wrote:HALT! STOP!
VRATITE SE TEMI INACE POCINJE RAKETIRANJE BEZ PRESTANKA!![]()
![]()
![]()
- 2407
#147 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
1.A pokusaj coup d' etat-a 1923., a Roehm-ov Sturmabteilung ili ti ga SA, a a a?mostarac wrote: Ako primjetis pobrojani su dogadjaji nakon 1995. Ni NSDAP nije do 1933. nikog klala, ubijala, protjerivala.
2.A sto se tice pobrojanog, pa u svakom gradu imas barem jednog lokalca koji je napravio 10x gore stvari pa nije fasista, a nismo ni mi fasiste jer je on jedan od "nas" a nije jedan od "njih"
- Compact
#148 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
U Istiklal džamiji u kojoj klanjam džumu na segiji se sakupilo 6000KM za Palestinu!Arslan wrote:ni meni dosta toga nije jasno compact. ali ovako sam zamisljao diskusije za okruglim stolovima svijeta, dok smo mi bili ubijani u bosni i hercegovini..Compact wrote:Arslane možda sam ja malo umno skučen, pa mi baš tvoja dva zadnja posta baš nisu najjasnija!
razumijes me sada malo bolje? i na nasoj se smrti zbijala sprdnja..
do jucer smo bili sretni za svaki pokaz suosjecaja prema nama, a kada trebamo da uzvratimo onda nas nema nigdje. i danas danile dozivamo svijet u pomoc. dozivamo nekakvu pravdu, zelimo da nas se vidi, uvazi.. nejse...![]()
ma boli ba nas klinac za palestinom i gazom stari moj. mi nismo u stanju ni sebi da pomognemo, a kamo li tamo nekom ko je daleko od nas, daleko od nase licne tuge, od nasih licnih interesa.![]()
Reis je uručio 100 000KM,
Ovu poruku sam dobio od organizacije koja je pokrenula akciju za sakupljanje donacija.
Zadovoljstvo mi je da Vas obavijestim da statistika, zakljucno sa 07.01.2009. je slijedeca:
Poziva na humanitarni broj: 5,742
Iznos novca: 17,226 KM
Iznosi donacija na bankovne racune su jos uvijek u obradi.
Naravno, akcija jos uvijek traje. Poziv gradjanima je upucen i preko medija, a u narednim danima bicete u mogucnosti da pogledate emisije u kojima ce gostovati nasi uposlenici. Biit ce rijeci o nasoj humanitarnoj akciji za Gazu, gdje cete biti obavjesteni o toku akcije, a i moci cete postaviti pitanja vezano za ovu temu.
Nasa braca i sestre u Gazi nisu sami. Ovim im to i pokazujemo. Svaka cast!!!!
HVALA PUNO!
Dalje, organizirani su i protesti, stalno o tome pričamo, čak i ljudi kojima politika baš i nije neka tema kojom se bave.
Da se granice otvore vidio bi i čuo koliko je ljudi iz Bosne otišlo da brani taj narod, a ne zaboravi da je nekoliko Bosanaca učestvovalo u odbrani časti muslimanskog Čečenskog naroda, dok su dvoica i poginula!
Nije baš tako Arslane, možemo mi i sebi, a i drugima pomoći. Ne treba graditi stav na komentarima pokretnih sunovrata, nije tako sve crno, ima tu i sivog! Selam....