Šetnica
- tech10
#26 Re: Šetnica
Nek' je kod nas šetnica, a u Dubrovniku na Lapadu Šetalište Kralja Zvonimira. U konačnici govorimo jezikom onih koji po Gojeru trpe nekorektne, anticivilizacijske udarce i kojima se poručuje da im nije mjesto u Sarajevu. Koje ozračje.
- piupiu
#27 Re: Šetnica
Evo, danas i ja naidjoh na sarajevsku šetnicu (valjda šetalište), pa se sjetih da se, koliko se ja sjećam, u Sarajevu to nije zvalo ni tako, ni ovako; već manje više korzo
... a šetnica, koliko ja znam, je specifičan dio samostanskih imanja koje ima trijem ili tendu ili često pokrov od vinove loze i kroz koju se šeta, obicno prema ulazu u samostan ili unutar dvorišta istog.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prazne-b ... 50719039#7
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prazne-b ... 50719039#7
- KUZNETSOV
#28 Re: Šetnica
to "ne" koje dolazi iza neke konstalacije je isto novopcenoPera Trta wrote:Pukovnija, to je prilično benigno. A i ljepše zvuči nego "puk"...a Hrvati bejahu mnogi osterajhsko-ugarski oficiri i činovnici, ne? Ali zračna luka i županija....ccccc...da si u blaženom komunizmu (gdje smo svi bili ravnopravni, pa i Hrvati, jelte) takvo što rekao, vjerojatno bi negdje na preodgoju završio, ne?PipiDugaDevetka wrote:Iz programa Svetosavskih besjeda, valjda proslave Dana Svetog Save svira i navedena vojna muzika:(Na zabavi sviraće vojnička muzika 6. pjegaačke pukovnije kralja rumunskoga, Karla I.)
-
Naslovnica
#29 Re: Šetnica
A zašto se vraćamo na vrijeme prije WWII? Zašto se ne vratimo još više? Recimo, vratimo se na Bosančicu? Ili nešto treće? Zašto uvijek na ono prije rata i po čemu je to bila "normala", kojom logikom?!Brus Lee wrote:E, hajde strucnjace za jezik, objasni ovo; ako Hrvati za kucu (srpska varijanta ili po tebi i bosanska) kazu dom, zasto onda ne govore domacica, vec kucanica i obratno. Sto se Hrvati krste (umjesto da se "krizaju") i zasto Srbi rezu krisku (umjesto "krst") kruha/hljeba? To kako ti govoris (i tvoja bliza okolina) uopce nije relevantno, niti bitno za izvodjenje zakljucka da je u Sa sada u modi neki "novi" jezik. Prije ce biti da je, sto se jezika tice, stanje vraceno na normalu, koja je bila prije II svjetskog rata.Pera Trta wrote:"Vinožupa" se tako zove, jer je iz Aleksandrovca, grada u dijelu Srbije koji je poznat kao Župa("župa" općenito znači neko rodno i bogato područje, "župno", a ova srpska poznata je po svom grožđu).
- burekodsira
#31 Re: Šetnica
omg
ne mogu da vjerujem, spomenuste šetnicu a niste nogostup

ne mogu da vjerujem, spomenuste šetnicu a niste nogostup