Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
-
zonbirile
#26 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
jebi ga ,ali on se svuče sa Bjelašnice u fotelju kantonalnog ministra,doduše uz put je malo ukrao na Turabiju,bolje reći zajedno sa Turabijem,ali šta ima veze naš čoek 
-
VjecitiStudent
#27 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Sta se cudite, doticni za sve sto je postigao i stekao, moze zahvaliti iskljucivo rahmetliji i njegovoj "izvanrednoj" kadrovskoj politici.
-
zonbirile
#28 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
vatreno krštenje prošle godine na snježnim topovima 
- vjesticanametli
#29 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
- Nazif Aranžman
#30 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Hrpo kompleksaša ohanite ba malo. Nije vama lako. Ovaj gore priča o nekim monarhijama, kraljevima, prinčevima .... na čemu si ti jarane? Ovaj Mujo (zapravo Miloš) još teži slučaj. Idite ba nađite neku ženu koja voli sado mazo pa se udarajte. Istresite iz sebe te frustracije. Kakvih sve dijabola ovdje ima bože dragi.
-
ultrajvosa
#31 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Jesam li ja dobro shvatio ili je Alija prodao Bosnu i Hercegovinu ? Po mojim nekim saznanjima i citanjem, Alija mi sada izgleda kao izdajnik, mada mi je prije bio drag.. sta je zapravo istina ?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#32 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Nije istina da sam JA pričao o monarhijama, kraljevima, nego je to govorio tvorac ideje da se Šestoaprilska nagrada iz 2008.g. posthumno dodijeli prvom predsjedniku, ministar Ajnadžić:Nazif Aranžman wrote:Hrpo kompleksaša ohanite ba malo. Nije vama lako. Ovaj gore priča o nekim monarhijama, kraljevima, prinčevima .... na čemu si ti jarane? Ovaj Mujo (zapravo Miloš) još teži slučaj. Idite ba nađite neku ženu koja voli sado mazo pa se udarajte. Istresite iz sebe te frustracije. Kakvih sve dijabola ovdje ima bože dragi.
Ako nemaš RealPlayer program, download je besplatan.''Vijesti u pet'' od 13. 4. 2011.g. Obrati pažnju oko 19':
http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... h&wbf_id=3
***Za slušanje Radio FBiH je potreban RealPlayer program.
-
delightful
#33 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
nazif aranzman, trajni ban zbog krsenja pravila foruma.
-
25 Maj
#34 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Pogresno si shvatio.ultrajvosa wrote:Jesam li ja dobro shvatio ili je Alija prodao Bosnu i Hercegovinu ?
-
25 Maj
#35 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Svaka cast za ovaj potez!
Kao prvi predsjednik i vrhovni komandant kada je najteze bilo svakako da zasluzuje svaku nagradu pa i posthumno!
Ono sto je posebno bitno kod njega kao predsjednika i komandanta je sto nam nije dao da budemo kao oni drugi!
hejteri
Kao prvi predsjednik i vrhovni komandant kada je najteze bilo svakako da zasluzuje svaku nagradu pa i posthumno!
Ono sto je posebno bitno kod njega kao predsjednika i komandanta je sto nam nije dao da budemo kao oni drugi!
hejteri
- vjesticanametli
#36 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
a kasike zlatne 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#37 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Uz nagradu ide i određeni novčani iznos kojeg svake godine iznova određuje Grad. Hoće li i on biti u Muzeju?25 Maj wrote:Svaka cast za ovaj potez!![]()
hejteri
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
"zatvori gubicu nije vrijedna zanata
istresi gorčinu do kraja
na strateškim mjestima njihovi ljudi"
...dalje se zviždi....
istresi gorčinu do kraja
na strateškim mjestima njihovi ljudi"
...dalje se zviždi....
-
zonbirile
#39 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
vala da hoće Hrvatska malo preslušati Acu,ima tu štofa o našima ihhaaj
-
ultrajvosa
#40 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Cekaj, cekaj.. 200.000 ljudi je umrlo u ovome ratu (vecinom civila) i Alija je potpisao Deyton kojim je prodao pola zemlje !! I kada je bio u ofanzivi prema BL on je odustao jer su ga sprijecili neki stranci ? Kako se covjek moze bojati necega, nakon svega sto je prozivio.. Nisam bas adekvatan da o ovome govorim, nije bas da sam prozivio rat ali tako je moje shvatanje. Prije sam i gotivio bivseg predsjednika ali nakon sto sam odgledao neke snimke, procitao nesto i popricao sa par ljudi misljenje mi se promjenilo.. Jako mi je zao ako grijesim, ali ovako sam ja shvatio.. Ispravite ako sam u necemu pogrijesio25 Maj wrote:Pogresno si shvatio.ultrajvosa wrote:Jesam li ja dobro shvatio ili je Alija prodao Bosnu i Hercegovinu ?
- BHF_Manijak
#41 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Na potpis je bio prisiljen od strane Zapada, tacnije odvratnih Amera, a ja ne vidjeh jos ikoga ko se njima uspio suprostaviti...Lahko je poslije bitke general biti! 
-
pemanapemani
#42 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Ti "odvratni" Ameri nas podržavaju evo već 15-ak godina. Da se pitalo "kolijevku civilizacije, Europu" i "napredni arapski svijet" mi bi možda još krvarili.BHF_Manijak wrote:Na potpis je bio prisiljen od strane Zapada, tacnije odvratnih Amera, a ja ne vidjeh jos ikoga ko se njima uspio suprostaviti...Lahko je poslije bitke general biti!
Ne podržavam hegemonističku politiku SAD-a, ali je istina da su nas oni jedini istinski podržavali, kako za vrijeme agresije, tako i danas.
- HAVANA
#43 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
25 Maj wrote:Svaka cast za ovaj potez!![]()
hejteri
Jah...eto..da njega ne bi,ja bi u pionirskoj lavovima baCo...
Meni je ipak najdrazi pocetak...mada je bolilo...iskoristili su i fizicki i medijski ono saroliko golobrado drustvo...kad se odbrani,kad nas ustrojise i prilagodise,tad nas i jebase...kud koji mili moji...jal pod zemlju,jal u dijasporu...a babini sinovi i podrumasi na polozaje(cast izuzecima)
-
zonbirile
#44 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
-------------------------------------------ultrajvosa wrote:Cekaj, cekaj.. 200.000 ljudi je umrlo u ovome ratu (vecinom civila) i Alija je potpisao Deyton kojim je prodao pola zemlje !! I kada je bio u ofanzivi prema BL on je odustao jer su ga sprijecili neki stranci ? Kako se covjek moze bojati necega, nakon svega sto je prozivio.. Nisam bas adekvatan da o ovome govorim, nije bas da sam prozivio rat ali tako je moje shvatanje. Prije sam i gotivio bivseg predsjednika ali nakon sto sam odgledao neke snimke, procitao nesto i popricao sa par ljudi misljenje mi se promjenilo.. Jako mi je zao ako grijesim, ali ovako sam ja shvatio.. Ispravite ako sam u necemu pogrijesio25 Maj wrote:Pogresno si shvatio.ultrajvosa wrote:Jesam li ja dobro shvatio ili je Alija prodao Bosnu i Hercegovinu ?
ma to je simplificirano navijačko gledanje,kreirano da zadovolji domaću javnost.Po istraživanjima M.Tokače i centra ima evidentiranih,imenom i prezimenom ,mjestom pogibije,svjedocima,znači nekim ustanovljenim kriterijima cca 100 000 ubijenih.To je pouzdan podatak,sve ostalo su špekulacije,onda stoje i srpske "istine" o 7000 ubijenih Srba,samo u Sarajevu.
Što se tiče BL,tačno je da je bila spremna na napuštanje,samo ima par kvaka u svemu tome.Akciju su vodili Amerikanci,još od Oluje i združenim snagama HV,HVO i ARBIH je stvorena situacija za osvajanje BL.E tu je tajming odradio svoje,pošto je Oluja počela prije i izvršeno etničko čiščenje sa cca 200.000 Srba iz Hrvatske,Ameri nisu mogli dozvoliti još toliko novih izbjeglica iz Bosne.Sem toga Srbija je već bila spremna zatvoriti granice,jer Martićevi Srbi su ionako bili potrošna roba i niko u startu na SAO Kninsku krajinu nije računao,s Bosnom je stvar bila drugačija.Sem toga ni Franjo nije htjeo dalje,jer je postojala realna mogućnost da se izbjeglice skrenu u Istočnu Slavoniju,koju pod tim okolnostima nebi mogao vratiti.Franjo je pravilno ocijenio da mu je važnija Slavonija od onoga bubrega na karti,koji je vratioZnači te okolnosti su spasili BL,a ne odustajanje Alije od BL.Normalno i Alija je profitirao,jer svako voli kooperativnog.Znači ni Amerikancima,ni Aliji,ni Franji,ni Slobi nije odgovarao pad BL i opšta bježanija duž koridora.E sad u bajkama za domaću raju,lakše je prebaciti sve na Amerikance,nego na Srbiju i Hrvatsku.Opet INTERES i ništa više.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#45 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
HAVANA wrote:25 Maj wrote:Svaka cast za ovaj potez!![]()
hejteri
Jah...eto..da njega ne bi,ja bi u pionirskoj lavovima baCo...![]()
Meni je ipak najdrazi pocetak...mada je bolilo...iskoristili su i fizicki i medijski ono saroliko golobrado drustvo...kad se odbrani,kad nas ustrojise i prilagodise,tad nas i jebase...kud koji mili moji...jal pod zemlju,jal u dijasporu...a babini sinovi i podrumasi na polozaje(cast izuzecima)
-
VjecitiStudent
#46 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
I Tita su i Churchill i Staljin i Roosevelt na svasta nesto pokusali primorati pa ih je svu trojicu na kraju po cevape poslao.BHF_Manijak wrote:Na potpis je bio prisiljen od strane Zapada, tacnije odvratnih Amera, a ja ne vidjeh jos ikoga ko se njima uspio suprostaviti...Lahko je poslije bitke general biti!
- Urban B.
#47 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Nismo jos dosli na red al bit ce sigurnovjesticanametli wrote:a kasike zlatne
-
zonbirile
#48 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
---------------------------------------------VjecitiStudent wrote:I Tita su i Churchill i Staljin i Roosevelt na svasta nesto pokusali primorati pa ih je svu trojicu na kraju po cevape poslao.BHF_Manijak wrote:Na potpis je bio prisiljen od strane Zapada, tacnije odvratnih Amera, a ja ne vidjeh jos ikoga ko se njima uspio suprostaviti...Lahko je poslije bitke general biti!
o Šabanu imam dobro mišljenje,ali ne kontam o čemu pričaš
- vjesticanametli
#49 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Urban B. wrote:Nismo jos dosli na red al bit ce sigurnovjesticanametli wrote:a kasike zlatne
od ovih dedinih svi dobili karijes
-
VjecitiStudent
#50 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu
Churchill i Roosevelt su od Tita trazili '44 i '45 povratak kralja u zemlju, pa sta bi, jel' se vratio?zonbirile wrote:---------------------------------------------VjecitiStudent wrote:I Tita su i Churchill i Staljin i Roosevelt na svasta nesto pokusali primorati pa ih je svu trojicu na kraju po cevape poslao.BHF_Manijak wrote:Na potpis je bio prisiljen od strane Zapada, tacnije odvratnih Amera, a ja ne vidjeh jos ikoga ko se njima uspio suprostaviti...Lahko je poslije bitke general biti!
o Šabanu imam dobro mišljenje,ali ne kontam o čemu pričaš
Epizoda sa Staljinom i '48 je dobro poznata, valjda ne treba obrazlagati.
A Alija?
Svega dva sata su bila potrebna Holbrookeu da ga nagovori da pristane da RS zadrzi ime.
Ko u vicu kad pijetao ganja kokos, a ona bjezi i jaranici govori 'pusticu ga, ali samo da protrcim jos jedan krug, jer ja sam postena koka'.