Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1 Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by JoseMujica »

Poklon 1. korpusa Armije RBiH
Šestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegoviću
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacija boračkih udruženja Kantona Sarajevo zajednički su organizirali obilježavanje Dana Armije Republike BiH, u okviru kojeg je položeno cvijeće na nekoliko grobalja i mezarja, a upriličena je i ceremonija pohranjivanja "Šestoaprilske nagrade" 1. korpusa u Muzeju "Alije Izetbegovića".
:x :-) :cry: :twisted: kao nekadašnji pripadnik 1. korpusa AR Bih i RVI, kad bih sada otvoreno napisao šta mislim o ovome i koja količina bijesa je u meni ne da bih bio banovan nego bih i čekićem konfjutor razlupao i ovog Ajnađića po skraćenom postupku isporučio Srbiji :x :-) :cry: :twisted:
nellington

#2 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by nellington »

"Korpus, to sam ja" poklonio nagradu "Državi, to sam ja".
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by JoseMujica »

nakon tri duboka uzdaha-izdaha mogu samo citirati jednog filmskog junaka koji kaže: mamu im fašističku :x
spaho_maniacs

#4 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by spaho_maniacs »

JoseMujica wrote:nakon tri duboka uzdaha-izdaha mogu samo citirati jednog filmskog junaka koji kaže: mamu im fašističku :x
:-) :-)
adnan_hz

#5 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by adnan_hz »

JoseMujica wrote:nakon tri duboka uzdaha-izdaha mogu samo citirati jednog filmskog junaka koji kaže: mamu im fašističku :x
Nije tebi lako.. Zaboravio si izgleda terapiju uzeti.
Control panel

#6 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Control panel »

treba im je odmah oduzeti, sto su im je davali kada ce je drugom poklanjati.
Edin H.

#7 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Edin H. »

spaho_maniacs wrote:
:-) :-)

E sto me jose nasmija :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#8 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by zonbirile »

------------------------------------
e moj Jose,Mubaraka zdrma srce,Gadafiju se o životu radi,u Tunisu Alija otjeraše govnjavom motkom,u Jemenu na to sluti,Sirija tek počela i svima zajedničko-spremali sinove za nasljednike.Kontaš?Jeftina tarifa,sin predsjednik bez problema.Kontaš?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by PipiDugaDevetka »

Ajnadžić je KRALJ!
Poslušati radio-izvještaj u vezi sa ovom vijesti. Pažljivo slušati šta je izjavio ministar Ajnadžić za ''Vijesti u pet'' od 13. 4. 2011.g. Obrati pažnju oko 19':

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... h&wbf_id=3
***Za slušanje Radio FBiH je potreban RealPlayer program.
ja.neron

#10 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by ja.neron »

JoseMujica wrote:
Poklon 1. korpusa Armije RBiH
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacija boračkih udruženja Kantona Sarajevo zajednički su organizirali obilježavanje Dana Armije Republike BiH, u okviru kojeg je položeno cvijeće na nekoliko grobalja i mezarja, a upriličena je i ceremonija pohranjivanja "Šestoaprilske nagrade" 1. korpusa u Muzeju "Alije Izetbegovića".
:x :-) :cry: :twisted: kao nekadašnji pripadnik 1. korpusa AR Bih i RVI, kad bih sada otvoreno napisao šta mislim o ovome i koja količina bijesa je u meni ne da bih bio banovan nego bih i čekićem konfjutor razlupao i ovog Ajnađića po skraćenom postupku isporučio Srbiji :x :-) :cry: :twisted:
pa šta ako su, ali ako Ajnadžić od na obilježavanje bitke za poljine obrao je bostan ili možda sa ovim zadnjim potezima hoće populistički da nakupi poena da ga preživjeli borci sa poljina ne ubiju
Nazif Aranžman

#11 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Nazif Aranžman »

Mujo jarane, de ti još jednom udahni al fino, al ovog puta na nos. I onda izdahni na usta. Biće ti bolje sto posto.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110413078 wrote: BiH |Objavljeno 13.04.2011. u 15:39 Podijeli36
FOTOPoklon 1. korpusa Armije RBiH

Prvi korpus Armije BiH je 2008. primio "Šestoaprilsku nagradu" Grada Sarajeva te ju je odlučio posthumno pokloniti prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine i vrhovnom komandantu Armije RBiH.

Ministar za boračka pitanja KS-a Nedžad Ajnadžić prisustvovao je polaganjima cvijeća i ceremoniji pohranjivanja, kada je upozorio da se žrtve koje su pale za odbranu domovine nikada ne smiju zaboraviti.

"U tom duhu potrebno je nastaviti i dalje obilježavati ovaj značajan datum i sjećati se svih onih koji su svoje živote utkali u temelje BiH", naglasio je Ajnadžić, čestitajući Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

V.d. direktora Muzeja "Alija Izetbegović" Nervan Dizdar je zahvalio Ministarstvu za boračka pitanja KS-a koje je realiziralo pohranjivanje ove nagrade i kazao da će je čuvati "s pažnjom poput dobrog domaćina".

"Šestoaprilska nagrada" bit će uvrštena u stalnu postavku muzeja i trajno izložena.

U okviru obilježavanja ovog datuma cvijeće je položeno na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima na mezarju Kovači, u haremu Ali-pašine džamije i na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima, te na mezarju Stadion, groblju Sveti Josip, groblju Sveti Marko i groblju Lav.

Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine obilježava se 15. aprila.
Poslušajte kompletan citat šta je izrekao ministar Ajnadžić na datom linku Radio-FBIH!

Ajnadžić je KRALJ!

Poslušati radio-izvještaj u vezi sa ovom vijesti. Pažljivo slušati šta je izjavio ministar Ajnadžić za ''Vijesti u pet'' od 13. 4. 2011.g. Obrati pažnju oko 19':

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... h&wbf_id=3
***Za slušanje Radio FBiH je potreban RealPlayer program.
zonbirile

#13 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by zonbirile »

vadi se,kasno otkrio Turabija.Ovakvi potezi pokazuju svu moralnu "veličinu" komandanata,dobro smo prošli
PipiDugaDevetka

#14 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

zonbirile wrote:vadi se,kasno otkrio Turabija.Ovakvi potezi pokazuju svu moralnu "veličinu" komandanata,dobro smo prošli
Slažem se sa tobom @zonbi.
Ajnadžić je sa ovim što je izjavio izrekao težu optužbu za Aliju i sina mu Bakira, nego što sam ja rahmetli prvog predsjednika optužio za veleizdajstvo, tamo na podforumu Politika.
zonbirile

#15 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by zonbirile »

pa ovo nije činjeno ni Kim Il Sungu,fuj.Kako ti ljudi nemaju mjere,koja mizerija,koji odron.I šta kažu borci?,a šta će reći?
PipiDugaDevetka

#16 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

zonbirile wrote:pa ovo nije činjeno ni Kim Il Sungu,fuj.Kako ti ljudi nemaju mjere,koja mizerija,koji odron.I šta kažu borci?,a šta će reći?
Šta bi mogli reći nego po starosarajevski: pakŠu!
Alhemicarkaa

#17 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Alhemicarkaa »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote:vadi se,kasno otkrio Turabija.Ovakvi potezi pokazuju svu moralnu "veličinu" komandanata,dobro smo prošli
Slažem se sa tobom @zonbi.
Ajnadžić je sa ovim što je izjavio izrekao težu optužbu za Aliju i sina mu Bakira, nego što sam ja rahmetli prvog predsjednika optužio za veleizdajstvo, tamo na podforumu Politika.
A šta je tačno izjavio (na poslu ne mogu slušati radio)?
PipiDugaDevetka

#18 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Alhemicarkaa wrote: A šta je tačno izjavio (na poslu ne mogu slušati radio)?
U izjavi je napravio mali uvod, pa je rekao otprilike ovo:
''U narodu kažu da svaki narod liči na svog kralja, dakle,....mi smo ličili na svog vrhovnog
k-danta,...''

Znači, Alija = kralj...=>... Bakir =princ=>,....Borci Prvog korpusa nisu ginuli za Republiku Bosnu i Hercegovinu, nego za kralja, princa, dalje potomstvo,...Syebo je i Bakira,...kojem to nije potrebno jer čestita krsne slave RS i slično,...
zonbirile

#19 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:
''U narodu kažu da svaki narod liči na svog kralja, dakle,....mi smo ličili na svog vrhovnog
k-danta,...''

Znači, Alija = kralj...=>... Bakir =princ=>,....Borci Prvog korpusa nisu ginuli za Republiku Bosnu i Hercegovinu, nego za kralja, princa, dalje potomstvo,...Syebo je i Bakira,...kojem to nije potrebno jer čestita krsne slave RS i slično,...
------------------------------------
s tim što se Bakir nije ogradiio kao u slućaju jebača crnca,doduše nema ni voditeljice,čoek joj u zatvoru do sada otkopano 7 ubijenih.Još malo pa će MUP angažovati Amora M. za Ziketove aferime.
Alhemicarkaa

#20 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Alhemicarkaa »

PipiDugaDevetka wrote:
k-danta,...''

Bljah, neda mi se sad objašnjavati, mislila sam da je Boga pitaj šta izjavio.
Ne znam kako Bakira uvezaste u tu priču :? još kao Princa :? :?
PipiDugaDevetka

#21 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Alhemicarkaa wrote: Bljah, neda mi se sad objašnjavati, mislila sam da je Boga pitaj šta izjavio.
Ne znam kako Bakira uvezaste u tu priču :? još kao Princa :? :?
Monarhije su najčešće takve da je prijestolje nasljedno...
Moj jaran Senaid O. nije poginuo za slobodnu Republiku Bosnu i Hercegovinu, nego za Aliju Kralja i njegove nasljednike?!
zonbirile

#22 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by zonbirile »

i afrikanci skontali fol u nasljeđivanju,kod nas normala
Alhemicarkaa

#23 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Alhemicarkaa »

Monarhihe jesu nasljedne, i samim tim nisu birane. Mi smo Aliju izabrali (pa makar to ne bila moja i tvoja volja) i samim tim nikako ne može biti na poziciji monarha, još manje poziciji koja je nasljedna. Alija je postavljen za vrhovnog komadanta voljom naroda.
Ja sam shvatila kralja kao metaforu, i više u smislu onog - narod ima vlast kakvu zaslužuje. Samo ovako rečeno više se koristi kao loša kritika, pa je upotrebljen kralj, bar ja tako vidim.
Sve mi se čini da je poenta bila - Alija se borio za BiH, kao vrhovni komadant, i u tome su borci ličili na njega.
I moj otac je bio pripadnik Prvog korpusa i borio se prije svega za mene, svoju kuću i svoj prag, pa onda za državu i sve što uz to sljeduje. I ovo nije shvatio ni blizu kako je interpetirano ovdje.
Mislim, sama sebi smiješno zvučim, svi ti likovi nisu ni blizu iz mog filma, ali mi sve ovo što je ovdje napisano zvuči u najmanju ruku nepovezano.
zonbirile

#24 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by zonbirile »

Alhemicarkaa wrote:Monarhihe jesu nasljedne, i samim tim nisu birane. Mi smo Aliju izabrali (pa makar to ne bila moja i tvoja volja) i samim tim nikako ne može biti na poziciji monarha, još manje poziciji koja je nasljedna. Alija je postavljen za vrhovnog komadanta voljom naroda.
Ja sam shvatila kralja kao metaforu, i više u smislu onog - narod ima vlast kakvu zaslužuje. Samo ovako rečeno više se koristi kao loša kritika, pa je upotrebljen kralj, bar ja tako vidim.
Sve mi se čini da je poenta bila - Alija se borio za BiH, kao vrhovni komadant, i u tome su borci ličili na njega.
I moj otac je bio pripadnik Prvog korpusa i borio se prije svega za mene, svoju kuću i svoj prag, pa onda za državu i sve što uz to sljeduje. I ovo nije shvatio ni blizu kako je interpetirano ovdje.
Mislim, sama sebi smiješno zvučim, svi ti likovi nisu ni blizu iz mog filma, ali mi sve ovo što je ovdje napisano zvuči u najmanju ruku nepovezano.
----------------------------------
sjedi 1.Prvo Vrhovni komadant ide po automatizmu kao predsjednik predsjedavajučeg,po isteku vremna rotacije i tu je bilo povuci-potegi,ratni uslovi i Alija nominalno ostao,stvarno ostali bili ukras.Konačno zna se i kčer i sin bili uz njega vlast bez nominalnog zaduženja,izbora i prijema i sl.
Area_51

#25 Re: Sestoaprilska nagrada poklonjena Aliji Izetbegovicu

Post by Area_51 »

Koja demagogija.

Pa taj Ajnadzic, ne mogu da vjerujem. Nismo se prijatelju mi borili za Aliju, mozda ti jesi Ajnadzicu, mi smo se borili za drzavu Bosnu i Hercegovinu. To nije isto.
Post Reply