Seseljeva poetska dusa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kub lajkan

#1 Seseljeva poetska dusa

Post by kub lajkan »

Nedavno poslom navratih do Bijeljine. Imao vremena da malo prohodam i naidjoh na ulicnog prodavaca knjiga.

Za oko mi zape neki debeli komplet knjiga. Pogledah malo bolje kad ono sabrana djela Vojislava Seselja. Upamtio sam dva naslova:

VASINGTONSKI SEKSUALNI MANIJAK BIL KLINTON
i
HASKO BAJRAMSKO PRASE.

Kad se malo prosurfa, dodje se do jos naslova (sto objavljenih, sto u pripremi) koji otkrivaju tu tananu, njeznu lirsku dusu:

GENOCIDNI IZRAELSKI DIPLOMATA TEODOR MERON
U CELJUSTIMA KURVE DEL PONTE
SUOCAVANJE SA HASKIM INKVIZITORIMA
ENGLESKI PEDERSKI ISPRDAK TONI BLER
KRVAVE RUCERDE MEDLIN OLBRAJT
PODMUKLI GALSKI PICOPEVAC ZAK SIRAK
DjAVOLOV SEGRT ZLOCINACKI RIMSKI PAPA JOVAN PAVLE DRUGI
... itd, itd.

Sta reci nego

Seselja za nobelovca! :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ovo Haško bajramsko prase...bilo na tv....Neslana šala, poručili pečenje da ....Koji izonanisani zloćo
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kako to vec biva u ovakvim situacijama ovo vise govori o autoru nego o njegovim glavnim likovima...

I sigurno ce pomoci da stvore bolju sliku o njemu...

Jedino je pitanje sta mi imamo od toga sto ce oni sad saznati s kim je ovaj Balkan imao posla... :roll:
Sinapsa

Post by Sinapsa »

za nobelovu nagradu su mu dovoljni samo ovi naslovi :) ....Nisam vidio vecu koncentraciju nakaradnih rijeci na tako malo prostora.
Ja manijaka :lol:

Da li je istinita prica da je Seselj par mjeseci boravio u zatvoru zbog uvrede Tita...Navodno mu je Tito cestitao na doktoratu sa rijecima: "Cestitam doktore!"
A Seselj mu je navodno odgovorio:"Hvala majstore" i zaradi cuzu...
Post Reply