Servis računara?
Moderator: Benq
- moa
#26 Re: Servis računara?
probaj kroz sejf mod da mu precekiras disk, ako nista prebaci kroz safe mode te fajlove koji su bitni sa C na D, E ili vec koju particiju, ili jednostavno odes na pijacu kupis XP pregazis strau inastalciju XP-a i rijesen problem bez formatiranja. I onda fino DVD i przi sto ti treba ili uradi backUp i rijesen problem. Samo nemoj nista po biosu cackat ziv bio. Jesil stavljo neki novi drajv na tu masinu?
-
chino
#27 Re: Servis računara?
Ma Atko znam ja te osnovne stvari kao formatiranje ili reisntall samo ne zelim da cackam i zezam se s tim kad ima ljudi koji to rade, a ovakav problem mi se prvi put desava nije nikad prije.
Moa ne mogu da udjem u safe mode nikako, da mogu ja bih to sve strpao na particiju ili externi hard. U tome je fazon.
Moa ne mogu da udjem u safe mode nikako, da mogu ja bih to sve strpao na particiju ili externi hard. U tome je fazon.
- Vragolan
#28 Re: Servis računara?
haka ti je dao najbolji savjet, skini sadasnji operativni i ponovo sve insatlirajchino wrote:Moze li mi neko preporuciti gdje da odnesem komp na servis?
Znam da ih ima i da dolaze kuci da servisiraju pa ako neko zna mnogo bi mi znacilo. Hvala
druge ti nema
imao sam isti problem, u servisu mi samo reinslalaciju uradili 25KM
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#29 Re: Servis računara?
hahaha istina...znam po sebiKarabaja wrote:Ne možeš ti to lijepo naučiti raditi bez da bar dva puta oplačeš svoje najmilije podatke
- moa
#30 Re: Servis računara?
Nista reinstall XP-a predpostavljam i rijesis problem, jest da ces imati par Giga manje na disku ali ce ti radit. Prebacis fajlove koji su ti potrebni izbrises fizicki stari windows i eto svi sretni. Znaci problem je sad odsetati do pijace i kupit XP sa Bootmchino wrote:Ma Atko znam ja te osnovne stvari kao formatiranje ili reisntall samo ne zelim da cackam i zezam se s tim kad ima ljudi koji to rade, a ovakav problem mi se prvi put desava nije nikad prije.
-
NediM17
#31 Re: Servis računara?
Ma ide bez formata i gubljenja podataka. Repair ce ozvijeti Win i nestace i ti bug-ovi koji si imao. Kupis Xp-ov cd na pijaci i udri. Al prije toga probaj uci u Safe mod i pobrisati one "glavne" drivere. Prije svega grafiku i onda probaj uci u Win normalno.
- hakazvaka
#32 Re: Servis računara?
jes jes-Romeo- wrote:kod mene je prva, pogotovo ako odavno nije reinstaliran.hamdija wrote:Joj strucnjaka probaj ga reinstalirat odma, to valjda dodje na kraju mozda ima podataka za spasiti a sve i da nema reinstalacija je zadnja opcija-Romeo- wrote: pokusaj ga reinstalirati.
ja sam cuo da bi windows trebalo reinstalirati svaki mjesec-dva
p.s.
ima li neko ideju zasto kada stavim za hard disk AHCI mode, nece da mi ukljuci Windowse
-
NediM17
#33 Re: Servis računara?
Ma sto ce ti to ako ne koristiš XP, ako pokušavaš instalirati Xp a AHCI mod ne radi integrisi sata drajvere na cd Xp-a i gotovo, za Vistu i 7 ti to ne treba jer imaju integrisane sata drivere, mada sam za 7 cuo da ima nekih problema sa satom.jes jes![]()
ja sam cuo da bi windows trebalo reinstalirati svaki mjesec-dva![]()
optimalno
p.s.
ima li neko ideju zasto kada stavim za hard disk AHCI mode, nece da mi ukljuci Windowse
- hakazvaka
#34 Re: Servis računara?
imaNediM17 wrote:Ma sto ce ti to ako ne koristiš XP, ako pokušavaš instalirati Xp a AHCI mod ne radi integrisi sata drajvere na cd Xp-a i gotovo, za Vistu i 7 ti to ne treba jer imaju integrisane sata drivere, mada sam za 7 cuo da ima nekih problema sa satom.jes jes![]()
optimalno
p.s.
BSOD mi se desi...
trebali su mi zbog Hackintosha
-
NediM17
#35 Re: Servis računara?
Haka koja je greška BSOD-a?hakazvaka wrote:imaNediM17 wrote:Ma sto ce ti to ako ne koristiš XP, ako pokušavaš instalirati Xp a AHCI mod ne radi integrisi sata drajvere na cd Xp-a i gotovo, za Vistu i 7 ti to ne treba jer imaju integrisane sata drivere, mada sam za 7 cuo da ima nekih problema sa satom.jes jes![]()
optimalno
p.s.
BSOD mi se desi...
trebali su mi zbog Hackintosha![]()
- ja.neron
#36 Re: Servis računara?
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831hakazvaka wrote: jes jes![]()
optimalno
p.s.
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=106575.0
- hakazvaka
#37 Re: Servis računara?
pfff... iskljuceni su mi super-sense brzog vidaNediM17 wrote:Haka koja je greška BSOD-a?hakazvaka wrote:imaNediM17 wrote:
Ma sto ce ti to ako ne koristiš XP, ako pokušavaš instalirati Xp a AHCI mod ne radi integrisi sata drajvere na cd Xp-a i gotovo, za Vistu i 7 ti to ne treba jer imaju integrisane sata drivere, mada sam za 7 cuo da ima nekih problema sa satom.
BSOD mi se desi...
trebali su mi zbog Hackintosha![]()
moram advancad na sljedeci level
samo bljesne na sekund i vozdra mala raja...
- hakazvaka
#38 Re: Servis računara?
oo, zahvaljujemja.neron wrote:http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831hakazvaka wrote: jes jes![]()
optimalno
p.s.
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=106575.0
-
semside
#39 Re: Servis računara?
Evo da se i ja pridruzim ovoj temi...kao sto rekose ako imas love za bacat daj 25 KM i rijesi problem..al kakvo je vrijeme..a jos i zima
tesko.
Cak ne moras ni kupovat cd na pijaci..imas covjece raznih verija XP-ova na netu...sve bespaltno, cak su i lincencirani.
A ni "dizanje sistema"
nije bas neka mudrolija. POzz
Cak ne moras ni kupovat cd na pijaci..imas covjece raznih verija XP-ova na netu...sve bespaltno, cak su i lincencirani.
A ni "dizanje sistema"
-
AK47BiH
#40 Re: Servis računara?
http://abcservis.webs.com servis računara dizanje sistema dolazak na adresu 
-
almirsahbaz
#41 Re: Servis računara?
Nudim usluge softverskog servisiranja računara i laptop uređaja, po povoljnim cijenama: https://www.olx.ba/artikal/28740829/sof ... -uredjaje/
-
Alkos
#42 Re: Servis računara?
Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu zbog ovoga, molim kolege forumase za pomoc... Bavi li se neko u Sarajevu zamjenom ovog dijela na laptopu ili popravkama slične vrste? Ja ne znam ni kako se zove ovaj dio laptopa - baglame, šarke, na eng. hinge!!

Da ne otvaram novu temu zbog ovoga, molim kolege forumase za pomoc... Bavi li se neko u Sarajevu zamjenom ovog dijela na laptopu ili popravkama slične vrste? Ja ne znam ni kako se zove ovaj dio laptopa - baglame, šarke, na eng. hinge!!