SERVIS KimTec varalice

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

EKONAJ

#1 SERVIS KimTec varalice

Post by EKONAJ »

Laptop mi se pokvario u garanciji ,nisu ga popravili u roku 45 dana,trebaju ga zamjeniti novim ali oni nedaju novi nego šaltaju tošiba kriva nije poslala dio itd......ima li neko kakvo slicno iskustvo ?
žulijan asanž

#2 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by žulijan asanž »

EKONAJ wrote:Laptop mi se pokvario u garanciji ,nisu ga popravili u roku 45 dana,trebaju ga zamjeniti novim ali oni nedaju novi nego šaltaju tošiba kriva nije poslala dio itd......ima li neko kakvo slicno iskustvo ?
nema šta toshiba biti kriva, oni su odgovorni za garanciju. fino uzmi sve dokaze i idi u društvo za zaštitu potrošača.
mrtva kokoš

#3 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by mrtva kokoš »

nista, ako je rok za popravku prosao, inspekciju im odmah posalji...
chuchumbamayumbe

#4 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by chuchumbamayumbe »

EKONAJ wrote:Laptop mi se pokvario u garanciji ,nisu ga popravili u roku 45 dana,trebaju ga zamjeniti novim ali oni nedaju novi nego šaltaju tošiba kriva nije poslala dio itd......ima li neko kakvo slicno iskustvo ?
Sa njima pozitivno iskustvo, ne vjerujem da te bezze šaltaju.
Kontaktiraj direktno Toshibu i objasni im slučaj (reci da imaju slabu podršku, da te šaltaju, kvare reputaciju Toshibe, ti vjeran korisnik, oni će sigurno reagovati prema KimTech-u!
alcho

#5 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by alcho »

chuchumbamayumbe wrote:
Kontaktiraj direktno Toshibu i objasni im slučaj (reci da imaju slabu podršku, da te šaltaju, kvare reputaciju Toshibe, ti vjeran korisnik, oni će sigurno reagovati prema KimTech-u!
Kakva tosiba, sta je ima on kontaktirati?! Agenciju za zastitu potrosaca, izlaze odmah na lice mjesta-provjereno! I da vidis kako odmah svi postanu fini i susretljivi
chuchumbamayumbe

#6 Re: SERVIS KimTec varalice

alcho wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Kakva tosiba, sta je ima on kontaktirati?! Agenciju za zastitu potrosaca, izlaze odmah na lice mjesta-provjereno! I da vidis kako odmah svi postanu fini i susretljivi
Zašto da ne...ovako naše ljude zavlače i u ovlaštenim automobilskim servisima, pa da vidiš kada pravo pismo dospije na pravu adresu kako se sve riješi u roku od 3 dana, sve o računu servisa.
Toshibi ne treba servis i distributer koji će lagati kupce i kvariti njihov renome, pa makar se radilo i o BiH.
sandra01

#7 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by sandra01 »

Dobio je na pp adresu kome da se javi,nece vise biti problema ;-) :sax:
Kralj Tvrtko I.

#8 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by Kralj Tvrtko I. »

sandra01 wrote:Dobio je na pp adresu kome da se javi,nece vise biti problema ;-) :sax:
i kim tec cita SA-X....ha? :lol: 8-)
sandra01

#9 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by sandra01 »

Kralj Tvrtko I. wrote:
sandra01 wrote:Dobio je na pp adresu kome da se javi,nece vise biti problema ;-) :sax:
i kim tec cita SA-X....ha? :lol: 8-)

pu pu pu gluho bilo :roll:
dragan.s

#10 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by dragan.s »

sandra01 wrote:
pu pu pu gluho bilo :roll:
Zašto? Čujem da tamo i nije tako loše.
xamp

#11 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by xamp »

Proizvodjac daje garanciju na svoje proizvode 6 mjeseci od dana kupovine u prodavnici
Qler

#12 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by Qler »

Koji to ozbiljan proizvodjac daje 6 mjeseci garanciju?

Pogotovo Toshiba sa svojom "No mather what" garancijom... Slobodno cim nastupi 46 dan ako nisu rijesili problem, da li KimTec ili neko deseti, zovi udrzenje za zastitu potrosaca. Dok par puta ne dobiju kaznu nece se opametiti...
mentalist

#13 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by mentalist »

Vjerujem da si dobio revers o predatoj robi, na njemu ti lijepo pise datum prijema. Prije isteka ih posjetis i pitas sta ce biti sa laptopom, ako vec nije isteklo 45, i poneses garanciju i podneses pod nos. Ako nece da zamijene, vec su ti dali predloge prethodi forumasi.
U svakom slucaju musterija je upravu
EKONAJ

#14 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by EKONAJ »

L750-1E4, PSK1WE-0CY00QY4.Hvala na savjetima,uspio sam dobiti novi laptop
chuchumbamayumbe

#15 Re: SERVIS KimTec varalice

EKONAJ wrote:L750-1E4, PSK1WE-0CY00QY4.Hvala na savjetima,uspio sam dobiti novi laptop
:thumbup:
sandra01

#16 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by sandra01 »

EKONAJ wrote:L750-1E4, PSK1WE-0CY00QY4.Hvala na savjetima,uspio sam dobiti novi laptop
:thumbup: ;-)
Kralj Tvrtko I.

#17 Re: SERVIS KimTec varalice

Robot komerc, servis, kod njih bio dvd player BIRA na popravci vise od mjesec dana, dobio sam dvd nazad...navodno popravljen...nista nije napravljeno. Ista greska se javlja...

Sta uraditi sa tim poganima?...kome se obratiti? Poslati ponovo DVD na servis? Imal ko kakvu ideju...?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#18 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by bordo gandalf »

Pa jesi li u servisu provjerio radi li? Ako nisi onda nosi ponovo...
mentalist

#19 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by mentalist »

Kralj Tvrtko I. wrote:Robot komerc, servis, kod njih bio dvd player BIRA na popravci vise od mjesec dana, dobio sam dvd nazad...navodno popravljen...nista nije napravljeno. Ista greska se javlja...

Sta uraditi sa tim poganima?...kome se obratiti? Poslati ponovo DVD na servis? Imal ko kakvu ideju...?
Isti problem imao sa kucnim kinom, nosio par puta dok nisu zamijenili za novi. Mada se kod mene radilo o drugom prodavcu, ali sve ti je to isto. dosadjuj dok ti ne poprave ili zamijene za novi. Ja sam nosio 4 do 5 puta dok nisu shvatili da necu odustati :-)
strong69

#20 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by strong69 »

S KimTec-om se moze izaci na kraj. Samo ih treba "napomenuti". Jbg, cute dok se ne javis. Ako prode prode... Meni su nakon sto je istekao rok za popravku dali novi uredaj (neki tablet) ali tek nakon sto sam rekao da cu traziti zastitu od inspekcije.
Kralj Tvrtko I.

#21 Re: SERVIS KimTec varalice

mentalist wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Robot komerc, servis, kod njih bio dvd player BIRA na popravci vise od mjesec dana, dobio sam dvd nazad...navodno popravljen...nista nije napravljeno. Ista greska se javlja...

Isti problem imao sa kucnim kinom, nosio par puta dok nisu zamijenili za novi. Mada se kod mene radilo o drugom prodavcu, ali sve ti je to isto. dosadjuj dok ti ne poprave ili zamijene za novi. Ja sam nosio 4 do 5 puta dok nisu shvatili da necu odustati :-)

upravo ovo imam namjeru raditi...jer nije mi ovo prvi put...al jeste sigurno zadnji da kupujem u robotu.
chuchumbamayumbe

#22 Re: SERVIS KimTec varalice

mentalist wrote:

Drug, znaš li ti da je Birin servis u Rajlovcu...za 4-5 puta vraćanja potrošiće goriva koliko vrijedi njihov DVD player, a vjerovatno i viže obzirom na nove cijene. Osim ako Tvrtko ne živi tamo negdje u blizini, a i u tom slučaju, tjerati ih da tvojim dosađivanjem riješe problem, ne znam...
:)
mrtva kokoš

#23 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by mrtva kokoš »

prije par godina u robotu sam uzeo birinu televiziju, imala je neki kvar, ali ne mogu tacno sada da se sjetim sta je tacno bilo u pitanju. i ja sa starim odem da reklamiram, stajala televizija 15 dana, opet dosli kuci, isto i opet je vratimo. treci put, nismo htjeli da cujemo da je ostavljamo ili nesto sl. uglavnom nismo htjeli otici dok nam nisu dali drugu, sto su i uradili. sjecam se samo da su nam oni serviseri govorili da mozda neciji prijemnik u blizini izaziva te smetnje koje su se desavale... :-) :lol:
Kralj Tvrtko I.

#24 Re: SERVIS KimTec varalice

chuchumbamayumbe wrote:
mentalist wrote:

Drug, znaš li ti da je Birin servis u Rajlovcu...za 4-5 puta vraćanja potrošiće goriva koliko vrijedi njihov DVD player, a vjerovatno i viže obzirom na nove cijene. Osim ako Tvrtko ne živi tamo negdje u blizini, a i u tom slučaju, tjerati ih da tvojim dosađivanjem riješe problem, ne znam...
:)
ja sam iz Zenice, ne idem u Rajlovac...odnesem u Zenici u prodavnicu, oni salju svojim prevozom u Rajlovac...
DVD je kostao 30KM :D i ocekivao sam ovako nesto... da cu ga nsoat po servisu...al nije to razlog da me *ebu, zove me serviser i kaze mi da je to fabricka greska :D PA??? libo me neka stvar sto je to fabricka greska...daj mi pare, daj mi novi DVD...uradi nesto...Sta ja trebam...platiti i sutiti...mozda da kupim opet novi kod njih? :D

Vracam ga definitivno na servis...kolko god puta bude potrebno...s tim da cu ovaj put ponijeti neki film pa cemo svi kolektivno gledati u prodavnici kako bi se ustanovilo da li su ga popravili ili ne... :D
udrch

#25 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by udrch »

Kakve veze ovo ima sa KimTecom?
Post Reply