moonca wrote: ↑06/12/2020 02:12
Serum pomaze za odrzavanje, ali, ne vjeruejm da ce ubrzati rast.... sto ti hoces - da brzo rastu, da bi imao sta cupati..
Znam, ali to je jedan od postupaka kako bih se riješio impulsa i već idem na terapiju zbog toga, ali hoću da budu što jače kako ne bih mogao čupati ako ikad budem imao potrebu.. ali za sve treba vremena!
dorkcic wrote: ↑06/12/2020 03:00
MahalacIpo wrote: ↑06/12/2020 01:58
Imam komplikovani problem, cupam obrve zbog nervoze i imam nejednake obrve.. i jako sporo rastu..
Evo već par dana gledam po internetu (DM - oriflame.. i ostale trgovine takvih proizvoda) i ne mogu nigdje da pronađem serum za rast obrve.. znam da mogu napraviti svoj, ali hoću da uzmem pa da probam.. posto su mi obrve nejednake i jako ružno izgleda.. i ne znam, htio sam otići da istetoviram ali izgledat će veoma neprirodno pa nisam odlučio za to.
Tako da ...

izvolite pucajte u komentarima!!
P.s: distanca 2m u komentaru molim
Hmm ovako nešto?
https://iherb.co/vymfp38
Ima i jeftinijih:
https://iherb.co/6yRJdeY
https://iherb.co/32yZHHE
Hvala ti puno, pogledao sam! Pogledat cu u onome velikom novootvorenom Bingu možda imaju tamo nešto pošto ima dosta trgovina za njegu lica i kozmetike pa ako ništa ne nađem onda ću naručiti.
Brus Lee wrote: ↑06/12/2020 21:31
MahalacIpo wrote: ↑06/12/2020 01:58
Imam komplikovani problem, cupam obrve zbog nervoze i imam nejednake obrve.. i jako sporo rastu..
Evo već par dana gledam po internetu (DM - oriflame.. i ostale trgovine takvih proizvoda) i ne mogu nigdje da pronađem serum za rast obrve.. znam da mogu napraviti svoj, ali hoću da uzmem pa da probam.. posto su mi obrve nejednake i jako ružno izgleda.. i ne znam, htio sam otići da istetoviram ali izgledat će veoma neprirodno pa nisam odlučio za to.
Tako da ...

izvolite pucajte u komentarima!!
P.s: distanca 2m u komentaru molim
Tretiras posljedicu, a ne lijecis uzrok.
Zeleni12 wrote: ↑06/12/2020 21:41
Radi sta korisno, npr. idu u teretanu, vjezbanje opusta, luci se hormon srece, izbacuje nervoza...pa neces bit nervozan i cupati obrve.
Vidi, nije to u mojoj moći.. tu je nešto drugačije, upravo što je rečeno u postu trihotilomanija. Tu ne može pomoći ni teretana ni hormoni, nego razgovor sa psihologom / psihijatrom i pronalaženje načina kako da se suzbije ovaj impuls i način kontrolisanja i nakon nekog vremena totalno da se ukloni iz navike. Vjeruj mi, sve sam pokušao samo da ne radim to u posljednih 2 godine.. Ali ništa nije uspjelo, samo sam uspio jednom cijeli mjesec da nikako ne cupkam, nakon što mi se sestra bila oporavila od raka, i onda.. nakon što se on vratio nakon par mjeseci opet sam počeo ali u dosta manjem obimu.
moonca wrote: ↑06/12/2020 22:37
.mozda je :
..
Trihotilomanija - bolest čupanja sopstvenih dlaka
Trihotilomanija je bolest koja se karakteriše neodoljivom potrebom da se iščupa sopstvena dlaka. Osoba pokušava da se odupre ovoj potrebi, ali je rezultat toga porast napetosti, koja, ako se dlaka ne iščupa, narasta do nepodnošljivosti. Onoga trenutka kad se dlaka iščupa, napetost opada, a sve to biva pračeno osećanjem prijatnosti i zadovoljstva.
Trihotilomanija je svrstana u posebnu grupu oboljenja, koja, nosi naziv "poremećaji kontrole impulsa".
Jeste, upravo to posjedujem. Nažalost, to sam dobio nakon gubitka sestre zbog raka, i nastavilo se jer mi je mama trenutno onkološki pacijent, tačno mi je loše kad vidim ove seljačine ovdje kako se prave pametni a tako su im komentari bolesni tačno me je sram.
Snake Eyes wrote: ↑06/12/2020 22:50
Šta god da te tišti, zbog čega god da si nervozan, koliko god da ti ružno izgledaju nejednake obrve... uvijek se sjeti da tamo negdje postoji sedamnestogodišnjak kojem se roditelji jebu, on to sluša iz druge sobe i ne može ništa uraditi po tom pitanju.
Kada vidiš da ima onih kojima je gore nego tebi valjda će ti biti lakše da sve to podneseš, serum ti neće ni trebati.
seks-roditelja-t158857.html
Možda si se ti trebao upitati da li su se tvoji jebavali ili nisu ili kad su se jebavali a ne ovdje da dolazis i da nam prosipas bolesnu pamet na forumu i postu koji nema veze sa tvojim bolesnim razmisljanjem.