Ljudi,
Ima li razlike između ova dva lijeka?
Kakva su vaša iskustva, koji je lijek po vama bolji za GAP?
Seroxat ili Zoloft
Moderator: anex
- shape of despair
#2 Re: Seroxat ili Zoloft
Mogu ti reći za Seroxat.Pio sam ga radi depresije i socijalne fobije.Na početku,kao i kod svih antidepresiva neosjećaš napredak,čak šta više,bude ti gore.Mene je jedno veče,poslije nekoliko dana uzimanja lijeka uhvatila tolika panika da sam mislio da ću poluditi.Kada prvobitne nus pojave prođu(detaljno imaš opisano u uputstvu a ima i na internetu) onda dolazi poboljašanje.Seroxat se prepisuje za socijalnu fobiju i daje odlične rezultate,samo moraš biti strbljiv.Kod mene je potpuno proradio za 2 mjeseca.I 7 dana nakon početka konzumacije mi je bilo bolje,ali tek nakon nekog vremena dođeš sebi.Na terapiji sam bio novi čovjek,bolje rečeno bio sam JA.
VELIKA mana Seroxata,kao i većine antidepresiva, je što debljaju.Ja sam doslovno buknuo preko noći i natovario 20kg viška,a još sam i trenirao koliko toliko.
Posjeti Depresija forum.Tamo ćeš naći sve što zanima.
VELIKA mana Seroxata,kao i većine antidepresiva, je što debljaju.Ja sam doslovno buknuo preko noći i natovario 20kg viška,a još sam i trenirao koliko toliko.
Posjeti Depresija forum.Tamo ćeš naći sve što zanima.
- clav
#3 Re: Seroxat ili Zoloft
Dva razlicita lijeka iz iste skupine lijekova. Dvije su razlicite molekule, dakle farmakoloski definitivno nisu isti. Oba mogu biti efikasna, ali ti jedan moze odgovarati vise od drugog. Kao pacijent nemam iskustva, ali ne trebas traziti iskustva drugih ljudi u koristenju ovakvih lijekova jer ne mozes stavljati znakove jednakosti izmedju tvog i necijeg organizma. Najbolje ti je da se posavjetujes s psihijatrom oko promjene u slucaju da ti jedan od ta dva lijeka izaziva nezeljene efekte.