beautyfool wrote:brinetta wrote:Da da, do kojeg se oboje pridrzavaju, to se slazem. Ali ponavljam da me nervira sto je kod nas serijatsko vjencanje postalo trend, ako nisi serijatski vjencan ne valjas!!!! Mislim da je glupo i raspravljati na ovu temu, svako ima pravo da se vjenca kako zeli, da vjeruje u sta zeli, da ide kud zeli i da zivi kako zeli. I mislim da pravi vjernik ne osuduje nevjernike (ne odnosi se ovo na tebe Amina) A zalosno je da dans mnogi interpretiraju Kur'an kako im se svidja, tj kako im odgovara. A to je tuzno!!!!! I tuzno i ruzno!
Elhamdulillah kad se i serijatsko vjencanje moze svrstati u trendove,O lijepog li trenda
Pored toga sto smo preplavljeni trendovima u stilu sto uze, sto krace, sto otvorenije, sto razvratnije pa vakat je i da dodje jedan pozitivan trend

.Nesto nevidim da se iko buni toliko o trendu golotinje u srednjim skolama

ili o nedolicnom ponasanju nase omladine, dali se nekad zapitamo na kome svijet ostaje ?? Koje su zaista moralne vrijednosti nase omladine,zar niko ne primjecuje da djeca sve manje i manje cijene odrasle osobe,zar niko ne vidi nacin ponasanja djece prema svojim uciteljima, nastavnicima, profesorima, zaista je zalosno kako malo ljudi danas posvecuju paznju bas tom problemu a uistinu je to veliki problem!
Svaki dan se sve vise i vise gubimo, gubimo svoju tradiciju, gubimo svoje obicaje, gubimo svoje istinske vrijednosti, plivamo u moru nemorala koji nam mediji serviraju a ne shvatamo da samim tim gubimo sebe, gubimo ono sto smo uistinu mi, gubimo ono sto su nam nasi pretci ostavili i gubimo svoj identitet.
Na osnovu nasih imena znamo ko kojoj vjeri pripada a cini mi oni sto pripadaju islamu (tj sto imaju muslimanska imena) da ga vecinom vise mrze i kritikuju nego oni nemuslimani,njima vise smeta to serijatsko vjencanje, njima vise smeta taj hidzab, njima vise smeta pune dzamije na dzumi namazu, a zasto je to tako ??? Zasto sebe dovodimo u poziciju da mrzimo svoje? Da preziremo ono cemu pripadamo ? Bar ako ne zelimo biti dio toga nek se izmaknu oni koji nece ali neka ne omalazavaju vrijednosti muslimana! Vjernik nikad nece nista ruzno reci Allahovom robu, a svi smo mi Allahovi robovi, samo mnogi od nas nisu jos svijesni toga, neki ce uz Allahovu milost postati svijesni ljepote islama nekad a neki nece nikad....da nas Allah dz.s.sve uputi i da sirimo samo dobro medju nas same i da pridajemo vise znacaja duhovnim vrijednostima, moralnim vrijednostima, onim ljepim stvarima kojima svaka religija pridaje znacaj ...i lijepim stvarima koje su nas nase dede i nana ucile a da dragi Allah dz.s da da se udaljimo od razvrata i nemorala koji ne vodi nicemu osim unistenja i tuge jednog naroda!