Serif Konjevic
Moderator: _BataZiv_0809
- Kurt_Kombajn
...najzalosnije je to sto, kad treba nekog turbo-folkera ismijavati, onda su najglasniji upravo oni sto se i sami odvaljuju na kojekakva komercijalna sranja sa mtv-ja ili vive...oni koji, u principu, i nemaju neceg sto se zove ukus ili misljenje, nego jednostavno gutaju ono sto im se servira...od robija vilijamsa do shakire i slicnih...ali eto, to je strano, pa je fazon...vazno je samo ne biti "seljak", nego se na bilo koji nacin uzdici od "primitivaca", pa makar i ismijavanjem istih...
...ili oni, koji govore kako je narodna muzika zaostala, a sto se vlastitog ukusa tice, tu jos tapkaju na mjestu od prije trideset-cetrdeset godina, zajedno sa doorsima, stonesima ili zeppelinom...
...nije mi cilj da sad branim tu muziku, ali se ponekad treba zapitati radi li se tu o glupacima, ili samo o inteligentnim poslovnim ljudima...znam jednog sviraca izvorne muzike, koji u selendrama svira na svadbama pod satorom, koji je zavrsio muzicku akademiju i u engleskoj izdao cd sa izvornim instrumentima iz bosne...no, pitanje je, ko od nas ne bi, da je u mogucnosti, pokupio par hiljada maraka za noc, bez obzira koliko mu se (ne) svidjala muzika koju izvodi...
...ili oni, koji govore kako je narodna muzika zaostala, a sto se vlastitog ukusa tice, tu jos tapkaju na mjestu od prije trideset-cetrdeset godina, zajedno sa doorsima, stonesima ili zeppelinom...
...nije mi cilj da sad branim tu muziku, ali se ponekad treba zapitati radi li se tu o glupacima, ili samo o inteligentnim poslovnim ljudima...znam jednog sviraca izvorne muzike, koji u selendrama svira na svadbama pod satorom, koji je zavrsio muzicku akademiju i u engleskoj izdao cd sa izvornim instrumentima iz bosne...no, pitanje je, ko od nas ne bi, da je u mogucnosti, pokupio par hiljada maraka za noc, bez obzira koliko mu se (ne) svidjala muzika koju izvodi...
- manijak1
ma kakvimačak u čizmama wrote:šerif je zakon
- pitt
sorge_sa wrote:pittIma jedna kebina dobra al necu da navodim da ne kazu provokacija Ima nesto veze sa ocima i bojom
ovo je suzivot, mir i koegzistencija![]()
![]()
Sve u cilju razvijanja dobro-susjedskih odnosa
-
dule
e pitt nemoj da seres serif je najbolji pjevac sa nasih prostora a ti sto slusas one padavicare dance, techno. metalicca i ostala sranja vidi se da si seljakpitt wrote:ja sam zaosto al prije bih se ranio no Sherifa K. i ostale naricaljke i dive turbo folka slusao. Jebe mi se za razloge iz kojih se bave muzikomImam pravo na svoje misljenje ko i svak drugi
:D
-
mačak u čizmama
neka njemu onije čupavaca
a nama šerifa i kebe
jel tako tako je
a nama šerifa i kebe
jel tako tako je
- manijak1
Zbog tebe sam se provalio jučermačak u čizmama wrote:![]()
![]()
i zaboravio BITLISE
-
Tornjak
Pa nije ni cudo sto nam je muzika toliko zaostala. Pa pogledajte samo naroda sto se ponose sa ovim nasim zvijezdamadule wrote:e pitt nemoj da seres serif je najbolji pjevac sa nasih prostora a ti sto slusas one padavicare dance, techno. metalicca i ostala sranja vidi se da si seljakpitt wrote:ja sam zaosto al prije bih se ranio no Sherifa K. i ostale naricaljke i dive turbo folka slusao. Jebe mi se za razloge iz kojih se bave muzikomImam pravo na svoje misljenje ko i svak drugi
Cuj najbolji pjevac sa naseg prostora
Ovoliko primitivne muzike nije bilo prije rata a sada se izdigao najveci sljam sto postoji sa ovih podrucja, pa cuj kako nece narod je postao primitivan tako je i muzika opet, kazem nazalost.
Od ovoliko nasih Sevdalinka i domacih Rock and Roll grupa i drugih pjevaca mi slusamo najprimitivniju muziku na Svijetu.
-
bosniaque
Tornjak wrote:Pa nije ni cudo sto nam je muzika toliko zaostala. Pa pogledajte samo naroda sto se ponose sa ovim nasim zvijezdamadule wrote:e pitt nemoj da seres serif je najbolji pjevac sa nasih prostora a ti sto slusas one padavicare dance, techno. metalicca i ostala sranja vidi se da si seljakpitt wrote:ja sam zaosto al prije bih se ranio no Sherifa K. i ostale naricaljke i dive turbo folka slusao. Jebe mi se za razloge iz kojih se bave muzikomImam pravo na svoje misljenje ko i svak drugi
![]()
Cuj najbolji pjevac sa naseg prostoraOOOO moj boze dokle smo stigli.
Ovoliko primitivne muzike nije bilo prije rata a sada se izdigao najveci sljam sto postoji sa ovih podrucja, pa cuj kako nece narod je postao primitivan tako je i muzika opet, kazem nazalost.
Od ovoliko nasih Sevdalinka i domacih Rock and Roll grupa i drugih pjevaca mi slusamo najprimitivniju muziku na Svijetu.
sve sami sljam, potpisujem!
-
renBa 999
Nikad robom!pitt wrote: Zar se Sherif K. moze nazvati narodnjakom????? U istom rangu sa jednim Tomom, Harisom, Halidom....
Sherif ne moze ni primirisati jednom Halidu, Tomi ili Harisu, nema teorije.
On nikad nece biti velik kao HTH, jednostavno nema tu zicu da ga raja vole toliko.
-
mc_aselook
Jel Kemo još živ, ... jel nisam čuo dugo Zinu iz Cazina...