Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8201 Re: Serie A

Post by I am Happy »

A sto se tice Serije A i klubova...logicno je da su pali jer su idotski klubovi poput City, PSG, Chlesea skroz unistili transfer market....
Sve ti je jasno kad jedan Bony vrijedi 35.000.000 eura....

Logicno je da svi klubovi koji nemaju bogate vlasnike, padaju.
Njemacka liga nije nimalo bolja, osim Bayerna nemas vise niti jednu kvalitetnu ekipu.
Spanija stadardno, Real i Barca, u posljednje 2-3 godine tu je i Atletiko.
A iz engleske nam stizu placenici, City I Chelsea....

Dok ne promjene ova pravila i ne smanje cijene igraca, klubovi poput Parme ce da ispastaju.

Gdje je normalno da se za jednog 21. godisnjaka procinjenjue da vrijedi 100milona eura????
Ali opet....kad Bony vrijedi 35, onda je Pogba definitvno 100.
relativno84

#8202 Re: Serie A

Post by relativno84 »

I am Happy wrote:A sto se tice Serije A i klubova...logicno je da su pali jer su idotski klubovi poput City, PSG, Chlesea skroz unistili transfer market....

Njemacka liga nije nimalo bolja, osim Bayerna nemas vise niti jednu kvalitetnu ekipu.

Dok ne promjene ova pravila i ne smanje cijene igraca, klubovi poput Parme ce da ispastaju.

Gdje je normalno da se za jednog 21. godisnjaka procinjenjue da vrijedi 100milona eura????
Pogledas klubove nekad velikane njemackog fudbala zakucani za dno, Bajern je napravio ovu razliku velikim ulaganjima koja ni za njega nisu bila svojstvena deceniju ranije. Jer je to jedini nacin da bude konkurentan u LP ovim hibridnim silama iz engleske i sad francuske. Spanija je standarndo dva kluba se vrte u vrhu sad malo Atletiko smeta i to je to.
Image

Italija se suocila s cinjenicom da klubovi nemaju para i to je to, ako ce spas fudbala biti da neki arapi uloze milione u Veronu i onda ona pocne da gazi sve, bolje da svi propadnemo kolektivno :D

Tako da suvisno je pricati o tome, fudbal sve vise gubi smisao igre, a krenulo je s Abramovicem i nakotilo ih se previse, kad tad sve ce se obrusiti.
AhmetShabo

#8203 Re: Serie A

Post by AhmetShabo »

gospoda nadjite mi jednu stvar koja nije istina u mom postu i ja cu se napit miljacke pred vasim očima
AhmetShabo

#8204 Re: Serie A

Post by AhmetShabo »

I am Happy wrote:A sto se tice Serije A i klubova...logicno je da su pali jer su idotski klubovi poput City, PSG, Chlesea skroz unistili transfer market....

vidjecemo sad sta ce dortmund napravit juventusu, Masakrirace ih. pa ti spominji da nema niko kvalitetan u njemackoj. A tu je i leverkusen, schalke , wolfsburg itd
Tomahawk11
Globalni moderator

#8205 Re: Serie A

Post by Tomahawk11 »

Cuj City, Chelsea i PSG unistili transfermarket :mrgreen: pa Talijani su zacetnici tih megalomanskih transfera, u zlatnoj eri se u Italiji sakom i kapom bacalo na dovodjenje zvijezda, talijanske zvijezde su placane poput onih u Engleskoj danas....
Druga je prica sto su Talijani pretjerali, pa ih je snasao kokuzluk. Tako ce vjerovatno sutra pricati i ovi, kako ih nazivas, placenici ako ih napuste gazde, psovace nekom majku sto placa igraca 50-100 miliona, a oni nemaju za kifle.
I am Happy

#8206 Re: Serie A

Post by I am Happy »

Nije vazno ko je unistio, poenta je da je fudbal kao sport proslost. Ostaje nam samo multimijarderski biznis.

Parma se jedino moze izvaditi sa novim vlasnikom.... treba im jedan arap da ulozi 1 milijardu i eto ih u vrhu evropskog fudbala :roll:

AhmetShabo wrote:vidjecemo sad sta ce dortmund napravit juventusu, Masakrirace ih. pa ti spominji da nema niko kvalitetan u njemackoj. A tu je i leverkusen, schalke , wolfsburg itd
Nista, ispasti ce ;-) Nece biti deranje od strane Juventusa ali ce biti dovoljno za prolaz.
I am Happy

#8207 Re: Serie A

Post by I am Happy »

AhmetShabo wrote:seria a zalosna liga.i portugalci je presisali.ostala samo imena klubova,to isto da kazes da je liga gdje igra notingem forest jaka.zbog nekadasnjih rezultata ovog tima.pa roma koja se smatra glavnim konkurentom ekipi koja je zbog namjestanja rezultata izbacena iz lige,prima 7 komada u evropi.a taj juve koji sam naveo,meda ne moze protiv prvaka danske. Jos im pojacanje i najbolji strijelac lige frajer koji je kao otpadak izbacen iz jos vece smijurije Citija.
Evo kad vec trazi odgovor...
Tevez je prije svega svjetska klasa, druga je prica sto mu je temperament pogan pa je zbog toga bio u svadji sa Mancinijem, iz istog razloga nija igrao ni za reprezentaciju pa je propustio SP, a covjek je bolji od Higuaina deset puta. Vazda bio.

To da je serija A tanka, stoji. Ali vec sam ti rekao da ni ostale lige nisu puno bolje. Par klubova vodi glavnu pricu u evropskom fudbalu, naravno par najbogatiji klubova.
relativno84

#8208 Re: Serie A

Post by relativno84 »

AhmetShabo wrote:gospoda nadjite mi jednu stvar koja nije istina u mom postu i ja cu se napit miljacke pred vasim očima
Evo samo zbog ovoga ces popiti miljacku na ex :lol:
AhmetShabo wrote:ekipi koja je zbog namjestanja rezultata izbacena iz lige
AhmetShabo

#8209 Re: Serie A

Post by AhmetShabo »

relativno84 wrote:
AhmetShabo wrote:gospoda nadjite mi jednu stvar koja nije istina u mom postu i ja cu se napit miljacke pred vasim očima
zar nije juventus izbacen iz lige?
relativno84

#8210 Re: Serie A

Post by relativno84 »

AhmetShabo wrote:
relativno84 wrote:
zar nije juventus izbacen iz lige?
Jeste ali nista nije crno ili bijelo, kao sto i sam znas svi sudovi u Italiji su jasno potvrdili da Juventus nije namjestao utakmice, sto nam opet govori da je Juventus bio zrtva prljave igre. Ko ce nadoknaditi tu stetu? Niko :roll: ali je cinjenica da nije bilo namjestanja od strane Juventusa tako da popusti vina i prihvati se miljacke :D

Isto tako je cinjenica da su neki predsjednici klubova osudjeni zbog utaje poreza :oops: ali eto to je valjda normala :D

p.s. i ne diraj mi Juve :twisted: :D prijavicu te da koristis autorefresh :D
AhmetShabo

#8211 Re: Serie A

Post by AhmetShabo »

haha, dzaba to sve, juce je izbacen :D
ja nista neistinito nisam naveo, tako da miljacka nek me čeka jos uvijek :D
Bianconeri1988

#8212 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Odlična utakmica na Franchiju i realan remi. Fiorentina fakat ima dobar sastav i lijepo igraju na oko, šteta što nemaju koninuiteta pa je EL maksimum.
-TheChosenOne-

#8213 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

Evo jedna stvar :D

Naveo si da je portugalska liga prešišala talijansku, što naravno nije tačno. Ma koliko ljudi pljuvali talijansku ligu, ona je i dalje 4. liga u Evropi.Evo ti i podataka sa zvanične uefine stranice :)
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html
ultima_palabra

#8214 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Jebo mater, Mancini je jedini trener u ozbiljnim ligama kome igrači neće da uđu na teren... ja ne kontam kako neko uposli takvog dokazanog debila :-)
Bianconeri1988

#8215 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Nije ni Ljajić htio da uđe Garciji protiv Feynoorda ako je vjerovati pisanju La Repubblice.
groove

#8216 Re: Serie A

Post by groove »

pandev se vratio u italiju.
niko nije ostao sretan u turskoj i onda citas kako ce edin mozda potpisati za fener.
pa kako su misimovica maltretirali, cigani jedni.
Point.

#8217 Re: Serie A

Post by Point. »

Gdje je Pandev sad?
groove

#8218 Re: Serie A

Post by groove »

genoa, potpisao dvogodisnji ugovor.
Point.

#8219 Re: Serie A

Post by Point. »

Cuj to. I on je propo ko kauc.
Logovan

#8220 Re: Serie A

Post by Logovan »

groove wrote:genoa, potpisao dvogodisnji ugovor.
Eki potpisao za Genou. Mogao je on postati daleko bolji napadač, šta mu bi. :-) Propade lik.
Tito_i_Partija

#8221 Re: Serie A

Post by Tito_i_Partija »

Nikad vala nije ni bio spektakularan, da se ne varamo.
Logovan

#8222 Re: Serie A

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote:Nikad vala nije ni bio spektakularan, da se ne varamo.
Pa nije bio, ali mogao je postati.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/lose-vi ... eru/154722 :-) :-)
Tito_i_Partija

#8223 Re: Serie A

Post by Tito_i_Partija »

Steta za ovog ako je istina, nije bio los, cak se je spominjao u vezi sa Unitedom.
tovarish

#8224 Re: Serie A

Post by tovarish »

groove

#8225 Re: Serie A

Post by groove »

sjecam se kad je peszko postao igrac parme a lik nikad nije biio tamo.

a nije ni udinese nista bolji, vlasnik posjeduje jos granadu i watford. kad se sve skupi i ovi imaju sigurno oko 150 igraca.
u cemu je problem da se skoncentrises na jedan klub a ne 3 kluba i bori se za opstanak ili da se vratis u 1. ligu.
Post Reply