Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- scheph
#801 Re: Serie A
I da smo vodili 3:0 mi to ne bismo sacuvali, malo sto smo smotani a malo zbog sudijine pomoci. Jednostavno sinoc je Milan MORAO da pobjedi i da je Real igro sinoc tesko da bi nesto uradio pored onakvog sudije. Ja se pitam u cemu je vise zanimljivost serije A kada se ovo radi iz godine u godinu i onda se pitaju sto je kvalitet u banani i zasto su tribine prazne. Pa ko je lud da ide na utakmice da bi gledao obicnu pljacku a uz to jos i debelo plati za to!
Nemoze proci nijedan derbi u Italiji a da nije sudija taj koji ce da ga zaebe i da odluci na kraju koce pobjediti. Ova talijanska liga tone li tone...ovo je sve pocelo kradjom mafijasa juventusa i milana a nastavlja se kradjom sugavog intera!
Nemoze proci nijedan derbi u Italiji a da nije sudija taj koji ce da ga zaebe i da odluci na kraju koce pobjediti. Ova talijanska liga tone li tone...ovo je sve pocelo kradjom mafijasa juventusa i milana a nastavlja se kradjom sugavog intera!
-
fedayn-roma
#802 Re: Serie A
Scheph potpisujem sve... a pogotovo ovo gore...scheph wrote: Ova talijanska liga tone li tone...
PS: mozda se neko sjeca koje sudijo onu poznatu tekmu Inter-Roma 1-1 prije 2 godine koja je prakticki dala skudeto interu....
Jos se sjecam kada je Cassano prije 6/7 godina (u finalu kupa Italije Milan-Roma) pokazao rogove tom istom sudiji.... Joj kako je bio u pravu...vec tada...
- scheph
#803 Re: Serie A
Pa naravno, ovo nije prvi put da on nanosi stetu Romi. Cak je jednom nas stari predsjednik Franco Sensi trazio od talijanskog saveza da vise nikada Romine utakmice ne sudi upravo Rosetti sto su ovi odbili. Njega treba u Haag!
ROBERTO ROSETTI, najbolji svjetski nogometni sudac u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) za 2008. godinu, sudio je dvoboj Milana i Rome (2:1) u osmom kolu Serije A na San Siru.
Predsjednica Rome Rosela Sensi smatra da je to činio na očiglednu štetu njezine momčadi.
"Iako se radi o izvrsnome međunarodnom sucu, Rosetti je napravo previše pogrešaka", rekla je prva dama rimskog kluba u razgovoru za internetsku stranicu ForzaRoma.info.
"Vrlo sam uznemirena zbog ovog što se dogodilo. Moji su igrači zaslužili pobjedu. Što je najgore, nije bilo prvi put. Na San Siru s Rosettijem u sudačkoj ulozi već smo jednom izgubili prvenstvo. "
"Svi su se komentatori suglasili da nama nije sudio očiti 11-erac, dok domaćinima jest nepostojeći. Naravno da su te odluke direktno utjecale na rezultat", dodala je.
Gospođu Sensi također je zasmetao prevelik broj žutih kartona (ukupno 11), te Rosettijevo sjeckanje igre koje je prouzročio prečestim prekidima.
ROBERTO ROSETTI, najbolji svjetski nogometni sudac u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) za 2008. godinu, sudio je dvoboj Milana i Rome (2:1) u osmom kolu Serije A na San Siru.
Predsjednica Rome Rosela Sensi smatra da je to činio na očiglednu štetu njezine momčadi.
"Iako se radi o izvrsnome međunarodnom sucu, Rosetti je napravo previše pogrešaka", rekla je prva dama rimskog kluba u razgovoru za internetsku stranicu ForzaRoma.info.
"Vrlo sam uznemirena zbog ovog što se dogodilo. Moji su igrači zaslužili pobjedu. Što je najgore, nije bilo prvi put. Na San Siru s Rosettijem u sudačkoj ulozi već smo jednom izgubili prvenstvo. "
"Svi su se komentatori suglasili da nama nije sudio očiti 11-erac, dok domaćinima jest nepostojeći. Naravno da su te odluke direktno utjecale na rezultat", dodala je.
Gospođu Sensi također je zasmetao prevelik broj žutih kartona (ukupno 11), te Rosettijevo sjeckanje igre koje je prouzročio prečestim prekidima.
- Neelix
#804 Re: Serie A
ko gubi ima pravo da se ljuti
ko se ljuti.......mu kruti 
- rIder
#805 Re: Serie A
da da te poznate tekme...........fedayn-roma wrote:Scheph potpisujem sve... a pogotovo ovo gore...scheph wrote: Ova talijanska liga tone li tone...
PS: mozda se neko sjeca koje sudijo onu poznatu tekmu Inter-Roma 1-1 prije 2 godine koja je prakticki dala skudeto interu....![]()
Rosetti Rosetti...
Jos se sjecam kada je Cassano prije 6/7 godina (u finalu kupa Italije Milan-Roma) pokazao rogove tom istom sudiji.... Joj kako je bio u pravu...vec tada...
i one nepoznate..

-
brucos7
#806 Re: Serie A
Ono je smijurija od penala za Milan. Cigani se opet izvukose, Roma 100 puta bolja, ali lopta nije htela u gol. Steta.
- Petit_Beurre
#807 Re: Serie A
Ti cigani imaju više trofeja nego što će Roma ikada imatibrucos7 wrote:Ono je smijurija od penala za Milan. Cigani se opet izvukose, Roma 100 puta bolja, ali lopta nije htela u gol. Steta.
Sreća prati hrabre, a ko gubi ima pravo da se ljuti
- scheph
#808 Re: Serie A
berluskoni i gangsteri prate hrabre! 
- 2407
#809 Re: Serie A
Nadam se da ce slijedece sezone stvari krenuti bolje. Klubovi iz Serie A ce se odvojiti od Serie B i nece sa njima vise dijeliti pare od televizijskih prava a sve po uzoru na Premier ligu(nasu.....al u qscheph wrote: Nemoze proci nijedan derbi u Italiji a da nije sudija taj koji ce da ga zaebe i da odluci na kraju koce pobjediti. Ova talijanska liga tone li tone...ovo je sve pocelo kradjom mafijasa juventusa i milana a nastavlja se kradjom sugavog intera!
- Charuga
- Globalni moderator
#811 Re: Serie A
HT Inter Milan 4 - 0 Palermo
A tek poluvrijeme ..
A tek poluvrijeme ..
- do_tokija
#812 Re: Serie A
neugodni palermo uzvraca udarac 5-3 je trenutnoPlavih_11 wrote:HT Inter Milan 4 - 0 Palermo
A tek poluvrijeme ..
- KPNCTNJAH
#813 Re: Serie A
Dobro je na kraju ispalo, mislio sam da ce biti kao Napoli-Milan 
-
vruce pivo
#814 Re: Serie A
Vec postalo dosadno prevenstvo
Kontao sam da ce Milan ili Juve bar malo parirati Interu ali kako stvari stoje Inter ce do kraja prvog dijela prvenstva osvojiti scudeto..
Kontao sam da ce Milan ili Juve bar malo parirati Interu ali kako stvari stoje Inter ce do kraja prvog dijela prvenstva osvojiti scudeto..
- rIder
#815 Re: Serie A
tra la la la la

junetina i milanetina... ma zdrao

nije sve gotovo, mozda ovi pokupe kakav grip u kijevu..........
sljedece kolo, inter-roma, nadam se pobjedi od 1-0 iz ultrameganepostojeceg penala

junetina i milanetina... ma zdrao
nije sve gotovo, mozda ovi pokupe kakav grip u kijevu..........
sljedece kolo, inter-roma, nadam se pobjedi od 1-0 iz ultrameganepostojeceg penala
- Van Halen
#816 Re: Serie A
Danas pobjeda nad Bolognom, u idućem kolu derbi protiv Intera u Milanu. Znala je Roma dobro odigrat tamo, vjerujem da će bit gusto i ovaj put. Forza Roma!
- scheph
#817 Re: Serie A
Pobjeda od 2:1 ali nikakva igra, Bologna i ne zasluzuje da igra u seriji A ali nismo ni mi trenutno puno bolji. Da smo dobili Livorno i Udineze imali bi 20 bodova i bili bi na 4. mjestu. 
- Van Halen
#818 Re: Serie A
Ma hajd Udinese, oni su jedno vrijeme bili u vrhu tabele, ali Livorno. E ta ekipa ne zaslužuje mjesto u Serie A. Al hajd. Što se tiče ostalih svaka čast za Napoli. Ekipa u usponu, ako ostanu u ovoj formi mogu puno toga napraviti. Ko je gledo prošlo kolo i dva gola u sudijskoj nadoknadi Milanu zna šta je delirijum na tribinama.
-
krusty
#819 Re: Serie A
hoce li se Totti vratiti do utakmice u Milanu ?
na proljece je Roma nadigrala Inter, ali bi 3:3 na kraju ... ide tu opet x2 na Romu
na proljece je Roma nadigrala Inter, ali bi 3:3 na kraju ... ide tu opet x2 na Romu
- scheph
#820 Re: Serie A
nece biti spreman za nedjelju, operiso je koljeno nece ga biti 3 sedmice.
-
krusty
#821 Re: Serie A
onda kako sada stvari stoje, 1 ko kuca
jedino da Inter lose odigra u srijedu protiv Dinama, pa da im to malo formu spusti...
-
vruce pivo
#822 Re: Serie A
Uh, jedva
ali zasluzeno,mora se priznati.
Jos onaj Kazan da pobijede i vjerovatno ce osigurati jednu od prve dvije pozicije..
Jos onaj Kazan da pobijede i vjerovatno ce osigurati jednu od prve dvije pozicije..
-
krusty
#823 Re: Serie A
ima li negdje prenos Inter - Roma ???
debilni sportklub prenosi NBA... nidje veze al eto...
ima li neko neki link ako nista da na netu gledam ?
debilni sportklub prenosi NBA... nidje veze al eto...
ima li neko neki link ako nista da na netu gledam ?
- KPNCTNJAH
#824 Re: Serie A
Ovdje mozes naci link ... http://www.atdhe.net/