Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zatamnjena stakla

#6451 Re: Serie A

Post by Zatamnjena stakla »

BHF_Manijak wrote:Pa vidis li 55-icu i njegov pokret prema lopti. Definitivno iritira golmana. Kazem ti, ne bi bilo prvi put da je ovo svirano kao ofsajd i "iritiranje" golmana.
Jest al' Abiati ga tek vidio kad je lopta prošla pored njega. Nije mu smet'o. Da se htio bacit' odma' bi to uradio :mrgreen:
Šveđanin

#6452 Re: Serie A

Post by Šveđanin »

nKrkan wrote:A kaj su ti klubovima sa sjevera toliko bolji od ovih sa juga?
Zato što su pare na sjeveru. ;)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Logovan

#6453 Re: Serie A

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Pa vidis li 55-icu i njegov pokret prema lopti. Definitivno iritira golmana. Kazem ti, ne bi bilo prvi put da je ovo svirano kao ofsajd i "iritiranje" golmana.
Ne bi bilo prvi put ali u ovoj situaciji više je golman sam sebi kriv.
ganjeta

#6454 Re: Serie A

Post by ganjeta »

Ma nije golman ništa kriv, ovakve sitaucije su majstorije, vrlo teško i jedan golman ovo brani, pa čak i ne pokuša kao Abiati. Pogledaj neke i vidjećeš da gotovo uvjek bude ista rekcija.
Point.

#6455 Re: Serie A

Post by Point. »

Izgleda Petkovicu noga.
mumi80

#6456 Re: Serie A

Post by mumi80 »

Zatamnjena stakla wrote:
Jest al' Abiati ga tek vidio kad je lopta prošla pored njega. Nije mu smet'o. Da se htio bacit' odma' bi to uradio :mrgreen:
Pogledaj malo bolje reakciju Abiatija :wink:

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Artest

#6457 Re: Serie A

Post by Artest »

Milan i Lazio drze pozicije na tabeli koje su srazmjerne njihovom igrackom kadru. Dakle, otprilike oko desetog mjesta.

Smjene trenera su mazanje ociju navijaca, da bi se prikrila neambicioznost predsjednika ova dva kluba.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6458 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Point. wrote:Izgleda Petkovicu noga.
šteta :( :sad:
Zatamnjena stakla

#6459 Re: Serie A

Artest wrote:Milan i Lazio drze pozicije na tabeli koje su srazmjerne njihovom igrackom kadru. Dakle, otprilike oko desetog mjesta.

Smjene trenera su mazanje ociju navijaca, da bi se prikrila neambicioznost predsjednika ova dva kluba.
No money no party. Smjene trenera jedina mogučnost nešto uraditi sa balvanima.
Zatamnjena stakla

#6460 Re: Serie A

Ode Petković u Švicarsku :mrgreen:
bosn.om

#6461 Re: Serie A

Post by bosn.om »

ultima_palabra wrote:
bosn.om wrote:Stoji. Jedino bih dodao da je taj klub leglo fasistickih krugova davno prije transparenta i '90ih, kao sto je Roma ljevicarskih, iako paradoksalno, nastanak Rome je rezultat Mussolinijeve zelje da ujedini vise rimskih klubova u jedan sposoban da rivalizuje sjevernim. Lazio to odbija zahvaljujuci jednom fasistickom generalu i otad se klub orijentira politicki. Naravno da njih manje interesuje Srbija od lokalne politicke scene, ali su im blizi cetnicki krugovi nego mi. Nas bolje gledaju u Sampdoriji/Marseille-u (bratski navijaci) recimo, pa i Romi mozda koja je u najgorem slucaju neutralna - iako ima ta pogresna asocijacija Srbija-Juga/komunizam, BiH-Hrvatska/liberalizam, koja je neko vrijeme cinila neku bliskost ideolosku prema Jugi kod njih kao i Livornu recimo, ali i to je shvaceno i rascisceno danas, gdje se Srbija u Testaccio-u vidi kao leglo monarhijskog fasizma, koliko god ovo zvucalo anahronicno i besmisleno kad se historija uzme u obzir. Shvatam sta zelis da kazes i postujem taj pristup (sto znaci da sam pogrijesio s pocetnim komentom), ali shvati i moj pogled na stvari, za mene je fudbal previse uvezan ideoloski/politicki i igraci mi ne cine simpatiju prema klubu, vec obrnuto.
Romina Curva je zadnjih godina izrazito desno orijentisana, eto prošle sedmice su vrijeđali crne igrače Milana.

A i navijači to vrlo površno shvataju, što i sam kažeš... ako su ljevičari onda im je recimo Slobo drag jer je nominalno komunist.
Ne znam, ne mislim da se Curva toliko promjenila, ne cini mi se moguce, ali ko zna, nisam blisko pratio posljenjih nekoliko godina. Ali da se razumijemo: U Italiji je rasizam na visokom nivou i ne veze se za politicke strane, lijevo, desno, ista stvar vise manje (dobro, desno je gore sto jest' jest').
Šveđanin

#6462 Re: Serie A

Post by Šveđanin »

Šta mislite kolika će Petkoviću biti plata u CH?

Bar okvirno, dajte neku cifru..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Point.

#6463 Re: Serie A

Post by Point. »

U Rimu je zaradjivo minimalac tako da........mislim da je prilicna svota, kolika sad neznam.
Zatamnjena stakla

#6464 Re: Serie A

1-2 miliončeka.
Šveđanin

#6465 Re: Serie A

Post by Šveđanin »

I ja nešto kontam.

Ne slovi on za nekog top class stručnjaka u Evropi.

Bolju destinaciju nije mogao odabrati.. :)

Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
Zatamnjena stakla

#6466 Re: Serie A

Ma nije loš trener. Pravo šteta. Ne moš ti sa onom ekipom ni među prvih 10.
bosn.om

#6467 Re: Serie A

Post by bosn.om »

Da, svi su se nekako pojacali tokom ljeta, samo Lazio i Milan nisu, naravno da se ne mogu boljem nadati sa ovakvim igrackim kadrom, nije do trenera, po meni.
mumi80

#6468 Re: Serie A

Post by mumi80 »

bosn.om wrote:Da, svi su se nekako pojacali tokom ljeta, samo Lazio i Milan nisu, naravno da se ne mogu boljem nadati sa ovakvim igrackim kadrom, nije do trenera, po meni.
Jok do mene je. Manite se te price. Cinjenica je da Milan nema ekipu za scudetto ali s ovom ekipom bi pravi trener bio konkurentan za plasman u LP, nebi bio 5 bodova udaljen od zone ispadanja.

ultima_palabra

#6469 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

mumi80 wrote:
bosn.om wrote:Da, svi su se nekako pojacali tokom ljeta, samo Lazio i Milan nisu, naravno da se ne mogu boljem nadati sa ovakvim igrackim kadrom, nije do trenera, po meni.
Jok do mene je. Manite se te price. Cinjenica je da Milan nema ekipu za scudetto ali s ovom ekipom bi pravi trener bio konkurentan za plasman u LP, nebi bio 5 bodova udaljen od zone ispadanja.

Milan ne samo što ima tanku ekipu, nego je imao i najviše povreda. Šta to fali Allegriju, čovjek je osvojio titulu kad je imao dobar tim... 3.mjesto prošle godine je isto strašan uspjeh s obzirom na jačinu ekipe (mada su i sudije pogurale :mrgreen: )
bosn.om

#6470 Re: Serie A

Post by bosn.om »

Da mumi, izvini ali stvarno kako bi se borio sa ovim igrackim kadrom i klupom za prva tri mjesta? S tim da je angazovan punom parom u Ligi Prvaka? Zao mi je, ali nema sanse, ne volim posebno Allegri-a, ali ni Mourinho ne bi bolje od 5.-6. mjesta sa ovom ekipom a i to s puno srece i svim svojim motivacijskim talentom, jer sta je bilo doboljno prosle sezone, vise nije, kokurencija se dobro i inteligentno pojacala, Milan oslabio.

Danas su prva tri Juve, Roma, Napoli, Milan je daleko od njih na duzinu prvenstva, ne kazem da ne moze izgledati pristojn kad igra protiv njih, ali za 38 utakmica je daleko od njih. Zatim Fiorentina i Inter su jaci i to ne malo, pa Hellas, Torino, Genova, Udinese su po meni ekipe koje imaju puno bolji ekilibar na terenu i koje obzirom da ne igraju nista drugo nego prvenstvo imaju solidne baze da naprave dobru sezonu; Milan je tu negdje iza, na nekim linijama je jaci od njih, na nekim drugim dosta slabiji, dok su ove ekipe dosta kompaktnije i igraju svoju sansu kako treba.

Treba paziti, ako ovako nastave, ogli bi zavrsiti u opasnoj zoni, jer ekipe oko njih na tabeli uopste ne igraju puno losije i nek ih krene odjednom i Milan pada 2-3 mjesta dodatno. Zato mislim da ce u januaru da potrose dosta na pojacanja, iscistili su racune, mislim da ce sada da udare sakom u sto u naredna 2-3 prelazna roka.
mumi80

#6471 Re: Serie A

Post by mumi80 »

E vala ako vama roma, fiorentina i inter imaju bolji kadar onda nema smisla raspravljat. Jedino sto imaju bolje je trener, pogotovo roma i fiorentina. Alegri je osvojio scudetto kad je imao duplo jacu ekipu od svih konkurenata. Ustvari Milan te godine nije imao pravog konkurenta. Naredne god je uspio izgubiti titulu od juventusa koji je tek slagao ekipu. Po meni Milan nikad nije imao goreg trenera. Pa covjek uopste nezna motivisat ekipu a o fizickoj spremi be treba ni govoriti, dovoljno je bilo vidjeti zadnjih 15min protiv intera.

Zatamnjena stakla

#6472 Re: Serie A

Ma Allegri je za Livorna i Kaljarija realno.
bosn.om

#6473 Re: Serie A

Post by bosn.om »

Dobro, nema mozda smisla raspravljati, al' jbg kad su kompaktnije u kvaliteti i balansu na terenu.
mumi80

#6474 Re: Serie A

Post by mumi80 »

bosn.om wrote:Dobro, nema mozda smisla raspravljati, al' jbg kad su kompaktnije u kvaliteti i balansu na terenu.
Pa to je to, pravi trener to napravi kompaktnim :wink:
bosn.om

#6475 Re: Serie A

Post by bosn.om »

Ne govorim o kompaktnosti na terenu, vec u kvaliteti igraca po linijama. U Milan-u ima vise razlike izmedju boljih i slabijih linija/pozicija nego u ovim drugim nabrojanim. Tako su uspjeli da stvore bolji balans tima nego Milan, to jeste imaju optimalnije igrace za pozicije koje im trebaju po taktickoj organizaciji koju igraju, dok je u Milanu guzva na nekim linijama dok na drugim krpe kako umiju - tako se ne moze ni Hellas nadjacati, koji kako tako drzi svoje linije kako treba. Ja o tome pricam od pocetka, ne o broju kvalitetnih igraca na papiru.
Post Reply