Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Van Halen

#576 Re: Serie A

Post by Van Halen »

1941. wrote:
Neelix wrote:Image

dioptrija?
Koliko se sjećam,navijači Lazija su platili (uspješno)liječenje jednom našem Bosancu.Kasnije je bio gost i na jednoj utakmici.
Koliko se sjećam Tomasi i Di Francesco iz Rome ,su prije nekoliko godina bili u Sarajevu u obilasku ustanove za nezbrinutu djecu.
elSaik

#577 Re: Serie A

Post by elSaik »

kofi anan wrote:
elSaik wrote:A to kao jedino četnici u ovoj državi fašisti... fašizam je jedan mnogo širi pojam, pitaj momke koji ganjaše pedere po gradu...

I da, da ne bi bilo offtopic, ne navija se za navijače, navija se za KLUB... drama koliko se svakom pitaru neke stvari moraju crtati...
Eto ispod tebe i strumf za romu navija!! TAKO DA..........
HEBLI VAS FAŠISTI :D :D

FORZA ROMA
O ovom ja pričam... vizuelno im treba dočarati...

Ali evo, probat ću ovako, možda možete upratiti... prvo za tu glupost što si gore napisao.... I RO-MI-NI NA-VI-JA-ČI SU FA-ŠI-STI... a općenitno NA-VI-JA SE ZA KLUB A NE NA-VI-JA-ČE...

@Neelix - otkud znaš da je u pitanju Hitlergruss, možda je rimski pozdrav... :mrgreen:
Point.

#578 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:i tebi haman dioptrija treba

Image

OVO nije njegov privatni zivot. OVO je detalj sa utakmice, valjda vidis toliko??

a treba ti i obrazovanja

jesi li upucen sta znaci ovaj pozdrav? Heil Hitler, Sieg heil. 'Si cuo za to?
Ti ces govoriti kome treba obrazovanja a nemas pojma o cemu govoris. Ovaj pozdrav se upotrebljavao u Rimskom carstvu i stari je pozdrav rimljana, poslije kopiran od nacista i Hitlera. Isto kao i kukasti krst sto ima neko znacenje u kineskom jeziku. Di Canio, kao rodjeni rimljanin, pozdravlja starim rimskim pozdravom (iako to nebi trebao raditi al sta ces), a ne kao znak postovanja na naciste i Hitlera. Ne pjeni i ne budali kad samo povrsinski mislis. Reko sam ti prije, raspitaj se malo prije nego krenes pjenuti po forumu. Isto bi reko za slovake da su cetnici, jer zaboga koriste srbijanske boje na svojoj zastavi? :-) :run:
Neelix

#579 Re: Serie A

Post by Neelix »

zasto ja raspravljam s tobom uopste o ovom kretenu?
jest eto, on ustvari porucuje ave cezar, nikako ne misli ni na sieg heil ni na fasizam. sram me bilo sto sam i pomislio to. inace je di canio andjelak pravi.
Point.

#580 Re: Serie A

Post by Point. »

Eto on misli na Hitlera i na treci rajh i sve sto uz to ide. Urazumi se vec jednom. Uostalom, prije jedno mjesec dana i Abiatti, Milanov golman i povremeni golman talijanske reprezentacije, je izjavio da je fasista, sto o njemu ne brbljas? Jel sad i Milan, gnijezdo fasista?
abondanzieri

#581 Re: Serie A

Post by abondanzieri »

sta je rec' point,zar nisi na derbiju? :D
rIder

#582 Re: Serie A

Post by rIder »

Point. wrote:Eto on misli na Hitlera i na treci rajh i sve sto uz to ide. Urazumi se vec jednom. Uostalom, prije jedno mjesec dana i Abiatti, Milanov golman i povremeni golman talijanske reprezentacije, je izjavio da je fasista, sto o njemu ne brbljas? Jel sad i Milan, gnijezdo fasista?
Šta se praviš majmun? Ne misli na Hitlera nego na ovoga pored..

Image
abondanzieri wrote:sta je rec' point,zar nisi na derbiju? :D
:lol: :lol:
strong69

#583 Re: Serie A

Post by strong69 »

:lol: :lol: :lol:
Ma internet huligan :) Eki mu avatara :razz:
scheph

#585 Re: Serie A

Post by scheph »

BAPTISTAAAAAAAAAAA!! HAHAHA NAZIO MERDA

R I M ostaje u rukama gradjana!!
scheph

#586 Re: Serie A

Post by scheph »

Roma Roma Roma
core de sta città
unico grande amore
de tanta e tanta gente
che fai sospirà

Roma Roma Roma
lasciace cantà,
da sta voce nasce un coro
so centomila voci
c'hai fatto innamorà

Roma Roma bella
t'ho dipinta io,
gialla come er sole
rossa come er core mio Roma

Roma Roma Roma
nun te fa incantà
tu sei nata grande
e grande hai da restà

Roma Roma Roma
core de sta città
unico grande amore
de tanta e tanta gente
c'hai fatto innammor
Van Halen

#587 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Svaka im čast. U jednoj ravnopravnoj igri uspjeli su nadigrat mrske plave. Pobjeda za početak pozitivne serije :thumbup:
Neelix

#588 Re: Serie A

Post by Neelix »

Point. wrote:Eto on misli na Hitlera i na treci rajh i sve sto uz to ide. Urazumi se vec jednom. Uostalom, prije jedno mjesec dana i Abiatti, Milanov golman i povremeni golman talijanske reprezentacije, je izjavio da je fasista, sto o njemu ne brbljas? Jel sad i Milan, gnijezdo fasista?
Ne, ali je Abbiati zesci retard kojem navijaci nisu uzvratili sieg heil nego su ga svi odreda osudili. Ja nemam Abbiatija na avataru nego mi je najmrzi igrac kluba za koji navijam.

Javno, privatno, meni su svi fashisti govna, ali posto si ti to maloprije spominjao, da kazem da je Abbiati to izjavio u neformalnom intervjuu naglasivsi da podrzava pojedine aspekte fasizma, dok tvoj idol to pokazuje na punom stadionu.
scheph

#589 Re: Serie A

Post by scheph »

Navijaci Nazia imaju pozdrav od... :D
Image
Point.

#590 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:
Ne, ali je Abbiati zesci retard kojem navijaci nisu uzvratili sieg heil nego su ga svi odreda osudili. Ja nemam Abbiatija na avataru nego mi je najmrzi igrac kluba za koji navijam.

Javno, privatno, meni su svi fashisti govna, ali posto si ti to maloprije spominjao, da kazem da je Abbiati to izjavio u neformalnom intervjuu naglasivsi da podrzava pojedine aspekte fasizma, dok tvoj idol to pokazuje na punom stadionu.
I kakve to ima veze? I jedan i drugi se deklarisu kao fasisti, al jedina razlika je sto ti Abijatiju gledas kroz prste malo jer igra za klub za koga navijas. Pokusaj biti malo objektivan, ako vec osudjujes fasizam u bilo kojoj formi.
Point.

#591 Re: Serie A

Post by Point. »

rIder wrote:
Šta se praviš majmun? Ne misli na Hitlera nego na ovoga pored..

Image
:lol: :lol:
Tako mozes sa svojom mamom da pricas. Kad nisi u toku ne javljaj se. Te fazone su neki prosli jos u predskolskoj.
Point.

#592 Re: Serie A

Post by Point. »

strong69 wrote:
:lol: :lol: :lol:
Ma internet huligan :) Eki mu avatara :razz:
Jelde, sad ti kontas jes' mi ga ko spustio? I svi u tvojoj raji ce kontati kako si ti cool. :zjev: Nego, imas li sta konkretno reci u vezi teme?

Sto se tice tekme, roma ni u jednom segmentu igre nije nadigrala Lazio, moglo se zavrsiti i sa porazom i jedne i druge ekipe. Pandev dva puta, Lichtsteiner na kraju, Zarate glavom, Rocchi tik pored precke. Sve su to situacije koje su mogle rezultirati golom, kao i ona sansa Meneza u kontri. I sa 10 igraca Lazio je napadao i igro sa 3 napadaca, Roma je poslije postignutog gola, igrala taktiku Lazia, dakle na kontre, sto je i razumljivo. Jebaji ga, Il Calcio ide dalje, cestitam romi na pobjedi, vidimo se na proljece Jopet.

BTW, jel ko vidio kakve glumacke mogucnosti Kaka ima, nakon danasnje izvedbe protiv Chieva kod penala? Sam sebi zape, prosu se u sesnaestercu nacinom koji ni F.Inzaghi nemoze izvesti, dobi penal i go i 3 boda. Penzioneri se sluze svakakvim stvarima u lovu na Inter. :D
Neelix

#593 Re: Serie A

Post by Neelix »

Point. wrote:

I kakve to ima veze? I jedan i drugi se deklarisu kao fasisti, al jedina razlika je sto ti Abijatiju gledas kroz prste malo jer igra za klub za koga navijas. Pokusaj biti malo objektivan, ako vec osudjujes fasizam u bilo kojoj formi.[/quote]

Gledam kroz prste? Pa jesil procitao uopste sta sam napisao? Evo da ti podebljam (dioptrija ovo ono :P )

a Kaka je gori od Gerrarda danas bio :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#594 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Meni samo nije jasno DOKAD ce sudije interu, milanu i juventusu svirati ovakve penale??????? Mogu oni osvojiti 890 titula, ali ce mi Roma uvijek biti 10000 puta simpaticnija i draza od ovih kvazi-lopovskih klubova
elSaik

#595 Re: Serie A

Post by elSaik »

Nisu oni kvazilopovski klubovi, oni jesu lopovski klubovi... :mrgreen:
rIder

#596 Re: Serie A

Post by rIder »

Admir_1984 wrote:Meni samo nije jasno DOKAD ce sudije interu, milanu i juventusu svirati ovakve penale??????? Mogu oni osvojiti 890 titula, ali ce mi Roma uvijek biti 10000 puta simpaticnija i draza od ovih kvazi-lopovskih klubova
Inter nije lopovski klub, jedan od rijetkih ital. klubova koji nikada nije kažnjavan, izbacivan isl..
elSaik wrote:Nisu oni kvazilopovski klubovi, oni jesu lopovski klubovi... :mrgreen:
:zzzz: :oops:

2001 heralded major changes for Fiorentina, as the terrible state of the club's finances was revealed; they were unable to pay wages and had debts of around USD 50 million. The club owner, Vittorio Cecchi Gori, was able to raise some more money, but even this soon proved to be insufficient resources to sustain the club. Then, Fiorentina were relegated at the end of the 2001-02 season and went into judicially controlled administration in June 2002. This form of bankruptcy (sports companies cannot exactly fail in this way in Italy, but they can suffer a similar procedure) meant that the club was refused a place in Serie B for the 2002-03 season, and as a result, effectively ceased to exist.

On July 14, 2006 Fiorentina were however relegated to Serie B due to their involvement in the 2006 Serie A match fixing scandal and given a 12 point penalty. The team was later reinstated to the Serie A on appeal, albeit with a 19 point penalty for the 2006–07 season. The team also lost their UEFA Champions League 2006–07 place.[4] After the start of the season, upon appealing to the Italian courts, Fiorentina's penalization was reduced to 15 points from 19.
Point.

#597 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:
Point. wrote:

Neelix wrote:Gledam kroz prste? Pa jesil procitao uopste sta sam napisao? Evo da ti podebljam (dioptrija ovo ono :P )

a Kaka je gori od Gerrarda danas bio :D
Ali zato ovdje uzimas blazi ton prema Abbiatiju jer je on fole u "neformalnom" intrevjuu dao podatak da podrzava fasizam. Kakve veze ima gdje je dao izjavu, bitno je ono sta je izjavio. :roll:

I jos jednom nek Ancelotti zakuka kao su sudije protiv Milana. Neznam kako ce Kaka pred Boga kad se sluzi onim trikovima, reko je da ce biti pop kad zavrsi karijeru. Hm,..... :razz:
Neelix

#598 Re: Serie A

Post by Neelix »

rIder wrote:
Inter nije lopovski klub...
.
jadna majko :lol: :lol: :lol: :lol:

Point, procitaj dio te recenice koji nisi boldirao :)

dakle, za mene su svi fashisti govna, bili to u javnom ili privatnom zivotu :) a sad se vrati par svojih postova unazad i vidi da si ti rekao da te "niej briga sta je di canio u privatnom zivotu" :) zato mi nije bilo jasno sto istices abbiatia kad ti nije bitno sta je on u privatnom zivotu :? meni jest :x
Point.

#599 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:
rIder wrote:
Inter nije lopovski klub...
.
jadna majko :lol: :lol: :lol: :lol:

Point, procitaj dio te recenice koji nisi boldirao :)

dakle, za mene su svi fashisti govna, bili to u javnom ili privatnom zivotu :) a sad se vrati par svojih postova unazad i vidi da si ti rekao da te "niej briga sta je di canio u privatnom zivotu" :) zato mi nije bilo jasno sto istices abbiatia kad ti nije bitno sta je on u privatnom zivotu :? meni jest :x
Ja za tebe i govorim, tebi jee eto jako bitno sto se Paolo izrazio kao fasista, samo sam ti dao primjer da ima tu jos ptica. Sto se mene tice, ko sam ja ili ko si ti da nekom sudi sta hoce da bude u privatnom zivotu? Ovdje pricamo o fudbalu i fudbalerima.
Neelix

#600 Re: Serie A

Post by Neelix »

jednako mi je bitno sto su se i jedan i drugi izjasnili tako, uopste nije bitan nacin na koji je to uradjeno.

istina da smo se u diskusiji odmakli od fudbala, ali da jos dodam da za covjeka ne postoji beskonacna sloboda. fasizam je jedna od stvari koje su zabranjene, i takve trebaju i ostati (nadam se da se slazemo oko ovoga). imaj samo na umu da su oni idoli hiljadama djece, koja ce imitirajuci idole svoje poceti dizati desnu ruku ili govoriti kako podrzavaju fasizam, nebitno. govna treba srezati u startu. da se mene pita, i abbiati i di canio bi trunuli u zatvoru.
Post Reply