Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burgundy

#3526 Re: Serie A

Post by burgundy »

Samo mi nije jasno sto se ove istrage vode sad pred Euro,ako je bas moralo moglo je to poslije Eura.Ako se dokaze muljaza odmah po jedno 5-10 godina odmor od fudbala svi koji su umijesani,bez obzira kome pripadaju.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3527 Re: Serie A

Post by F&N »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/euro-b ... /120528173

prava postena ekipa, postenje im je tradicija...
prenosi se s generacije na generaciju
salle_eh1986

#3528 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

burgundy wrote:
salle_eh1986 wrote:
mišljenje je ko guzica...svi ga imaju ;)
Rodila te majka tako pametnog.
mora da navijaš il za inter il milan :D

samo mi nije jasno što se pale ovi navijači milana, jesu to milanu oduzeti bodovi onda kad je juve izbačen u seriju B onako radi nečijeg ćeifa ili ...
Cyrax

#3529 Re: Serie A

Post by Cyrax »

F&N wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/euro-b ... /120528173

Procitaj clanak slijepce :-)
salle_eh1986

#3530 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

bonući sve i kad bi želio nešto da namjesti nebi znao
dovoljno je smotan da ga levate protivnički napadači i bez tog puštanja :D
burgundy

#3531 Re: Serie A

Post by burgundy »

salle_eh1986 wrote:
burgundy wrote:
salle_eh1986 wrote:
mišljenje je ko guzica...svi ga imaju ;)
Rodila te majka tako pametnog.
mora da navijaš il za inter il milan :D

samo mi nije jasno što se pale ovi navijači milana, jesu to milanu oduzeti bodovi onda kad je juve izbačen u seriju B onako radi nečijeg ćeifa ili ...
Naivan je ko misli da nijedan tim ne trazi pomoc sa strane,ili ne cvakne koji milion po opkladama po Aziji,tu ukljucujem sve jace timove u Seriji A,ali brate Juve je kolovodja vazda bio i bice kad su zavrzlame u pitanju.Bonuci sadasnji igrac Juvea,Conte sadasnji trener Juvea,Moggi dozivotno izbacen iz fudbala zbog ovih sranja,nije to slucajnost.Ako se dokaze da su to radili i prije dolaska u Juve ne moze me niko ubijedit da to nisu nastavili i ove godine.Meni je npr sumnjiva utakmica bila protiv Leccea.
salle_eh1986

#3532 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

burgundy wrote:Juve je kolovodja vazda bio i bice
uvijek su najbolji trn u oku svima ;)
meni je sav današnji nogomet pod sumnjom ako ćemo realno
Atticus Finch

#3533 Re: Serie A

Post by Atticus Finch »

burgundy wrote:
Naivan je ko misli da nijedan tim ne trazi pomoc sa strane,ili ne cvakne koji milion po opkladama po Aziji,tu ukljucujem sve jace timove u Seriji A,ali brate Juve je kolovodja vazda bio i bice kad su zavrzlame u pitanju.Bonuci sadasnji igrac Juvea,Conte sadasnji trener Juvea,Moggi dozivotno izbacen iz fudbala zbog ovih sranja,nije to slucajnost.Ako se dokaze da su to radili i prije dolaska u Juve ne moze me niko ubijedit da to nisu nastavili i ove godine.Meni je npr sumnjiva utakmica bila protiv Leccea.
Šta da su bolan radili prije dolaska u Juve? Na osnovu izjava dvojice sumnjivih lica, bez ijednog drugog dokaza ljudima su mediji već presudili. I to koji mediji? Danas uhapšen Mauri, a na naslovnici gazzette i la republice: Juventus ostaje bez lige prvaka! Halo ba ko je ovde lud! Tipična zamjena teza, u cilju kontinuiteta diskreditacije jednog kluba.

Utakmica Juventus-Lecce? Pa zbog te greške Buffona, Juventus je išao u Trst sa ogromnim pritiskom, titula je bila u pitanju. Kad već spominješ Lecce, jel ti sumnjiva utakmica Lecce-Milan 3-4? Nije jelde? Juventus kolovođa? Ja koliko se sjećam Milan je započeo sa nečasnim radnjama!?

Tipično fabrikovanje.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3534 Re: Serie A

Post by F&N »

Cyrax wrote:
F&N wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/euro-b ... /120528173

Procitaj clanak slijepce :-)
prosvjetli me
2407

#3535 Re: Serie A

Post by 2407 »

burgundy wrote:Samo mi nije jasno sto se ove istrage vode sad pred Euro,ako je bas moralo moglo je to poslije Eura.Ako se dokaze muljaza odmah po jedno 5-10 godina odmor od fudbala svi koji su umijesani,bez obzira kome pripadaju.
Izgleda talijani ne znaju kako da ujedine ekipu nego da puknu neki skandal pred veliko takmicenje. Isto je bilo i pred SP 2006-te :mrgreen:

A najgore od svega je da dodju navijaci Milana i pricaju o varanju Juventusa :-) Milan 2 (dva) puta osudjen, Juventus 1(jedan) put :oops:
ultima_palabra

#3536 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

2407 wrote:Izgleda talijani ne znaju kako da ujedine ekipu nego da puknu neki skandal pred veliko takmicenje. Isto je bilo i pred SP 2006-te :mrgreen:
Samo što je to bila ekipa puna iskusnih vukova i mudonja... ovi sad, meh.

Plus ni ovo sad nije tolika drama, 2006. su najveći klubovi u Italiji visili nad provalijom.
2407

#3537 Re: Serie A

Post by 2407 »

Stoji to u potpunosti ali ne pobjedjuje uvijek najkvalitetniji. Juventus ove sezone je pokazao sta radi jak tim i kolektiv. A Italiji ide u prilog i to sto su skoro svi igraci u formi zivota i ima par igraca koji imaju iskustvo velikih takmicenja.

Mada mozemo mi pricati ovdje za i protiv a na prvenstvu bude nesto totalno drugo :mrgreen:
ultima_palabra

#3538 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Ma ja, ali lakše je napraviti jak tim i kolektiv kad imaš 50-60 utakmica godišnje, nego kad imaš 7-8 ;-) Doduše imaju na raspolaganju tu neku bazu iz Juventusa, ali svaka čast ako uspiju napraviti kolektiv sa Balotellijem i Cassanom :D

Mogu dogurati daleko, ali meni su još velika nepoznanica.
2407

#3539 Re: Serie A

Post by 2407 »

Cassano se dozvo sebi a za onu blentovinu niko garantovat ne moze. Ali bas ta njihova ili njegova lucidnost i bahatost mogu da daju zavrsni dodir cijelom timu.
Ma nepoznanica su svima i mislim da im je to samo jos jedan plus a nikako minus.
Kakogod...

Forza Azzuri!!!
2407

#3540 Re: Serie A

Post by 2407 »

Evo i finalni spisak talijana.

Goalkeepers: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain);

Defenders: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino);

Midfielders: De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus);

Forwards: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma).

Forza Azzuri!!!
Point.

#3541 Re: Serie A

Post by Point. »

Sarajlija, Vladimir Petković, je blizu da postane novi trener Lazija. Zna li iko malo vise o njemu, znam samo da je jedno vrijeme vodio Young Boys i da je "otkrio" Lulica.
bosnianidiot

#3542 Re: Serie A

Post by bosnianidiot »

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... c-as-coach

Evo i zvanicno, Petkovic na klupi Lazia :bih:
Bas cudno, dosta vecih imena se spekulisalo za klupu Lazia, ali izgleda da je Lulicev uticaj presudio :D
Sretno Vladimire :thumbup:
cyprus

#3543 Re: Serie A

Post by cyprus »

2407 wrote:Evo i finalni spisak talijana.

Goalkeepers: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain);

Defenders: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino);

Midfielders: De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus);

Forwards: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma).

Forza Azzuri!!!
Uporedit ova imena sa italijanskom reprezentacijom od prije 10 - 15 godina... Ko da se ne radi o istoj fudbalskoj sili...
ultima_palabra

#3544 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

bosnianidiot wrote:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... c-as-coach

Evo i zvanicno, Petkovic na klupi Lazia :bih:
Bas cudno, dosta vecih imena se spekulisalo za klupu Lazia, ali izgleda da je Lulicev uticaj presudio :D
Sretno Vladimire :thumbup:
Tarpi :D

Nije imao neku karijeru, ali sretno u svakom slučaju... da bude uspješan barem kao Reja.
salle_eh1986

#3545 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

cyprus wrote:

Forza Azzuri!!!
Uporedit ova imena sa italijanskom reprezentacijom od prije 10 - 15 godina... Ko da se ne radi o istoj fudbalskoj sili...
mislim da su ovi osvojili trofeje kad su se zadnji put osvajali
možda još neko od ovih ovde...
Muhamed Đakmić

#3546 Re: Serie A

Post by Muhamed Đakmić »

Nije Chiellini bio tu kad je Italija osvojila Svjetsko, kao ni Cassano, ali bio je Barzagli.
2407

#3547 Re: Serie A

Post by 2407 »

cyprus wrote:

Forza Azzuri!!!

Pa ne moze uvijek Italija imati najbolje igrace, mora to malo ici u ciklusima gore-dole, ali ima i ovdje dosta kvaliteta. Tako isto mozes manje vise reci za svaku reprezentaciju.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3548 Re: Serie A

Post by I am Happy »

pola sastava Juventusa :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3549 Re: Serie A

Post by odesveuhonduras »

Domaći dresovi Parme će slijedeće sezone na sebi imati napisana imena svih 9620 pretplatnika na sezonsku kartu :D

Image

Image
hau jes no

#3550 Re: Serie A

Post by hau jes no »

Yahel wrote:pola sastava Juventusa :D
jedino sto valja inter odgojio - pirlo i balotelli
Post Reply