Pa dobro, ali liga koja ima dva ubjedljivo najjača tima u Evropi je samom tom činjenicom najjača. A ne znam koje je bollje mjerilo o snazi lige od eurokupova, a u tom segmentu Italijani debelo podbacuju u posljednje vrijeme.capitano10 wrote:Real i Barca jesu jači od svih italijanskih timova, ali ostatak lige je tu negdje.
Ne bih rekao da je npr. Valencia jača od Napolia, ili Villareal od Udinesea, Rome..
Real i Barca će uvijek dobiti ove klubove, dok će se Juventus, Milan i inter dobro potruditi da uzmu Napoli ili Romu, Lazio i sl.
To ti kažem.
Real i Barca jesu najjači u ligi, ali ostatak lige im i nije neka jaka konkurencija.
Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#2851 Re: Serie A
-
LSD
#2852 Re: Serie A
Pa nabijali bi i po Italiji ostale po 2-3 razlike, kao i u svakoj drugoj ligi, tako da se to uopšte ne znaci da je španska liga slaba.capitano10 wrote:Pa o tome ti i govorim.Liga sa dva kluba..šta je tu zanimljivo ?
To što nabijaju ostale levate sa po 2-3 razlike ?
- ultima_palabra
#2853 Re: Serie A
Valencia nije ništa slabija od Milana ili Juventusa... a Intera su izbacivali iz Lige prvaka kad je najjači bio
A Primera dobiva i nove jake timove kao što je bogata Malaga ili Bielsin Bilbao.
- vejza00
#2854 Re: Serie A
dok nije dosao mourinho realu je 7-8 godina 1/8 finala bila plafon, iako je imao uvijek jacu ekipu od nekih koji su stalno igrali 1/2 finale tipa lyonBaudelaire wrote:Dajte ba, pa Real i Barcelona su za sve i jedan italijanski klub vanzemaljske ekipe. Uostalom, Liga prvaka će sve pokazati, italijanskim ekipama je plafon četvrtfinale. Možda Milan uđe u polufinale, ali to je to.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2855 Re: Serie A
Lecce, Cesena, Novara, Cagliari, Siena, Chievo, Catania...nikad nije bilo vise ovih velikih levata u seriji A. Pozitivno je sto Udineze i Napoli mrse racune velikanima iz Milana i Torina.
Koja to ekipa iz Italije moze parirati Realu ili Barceloni u ovom momentu?! I koja ekipa moze garantovati ga ce uzeti Valenciju?!
Trenutni pogled na tabelu i jedne i druge lige i ne daje neku preveliku razliku, nisu Real i Barcelona odmakli 20 bodova. Ne vidim nesto da je ovima iz Milana krivo kad strpaju 4-5 komada ovim levatima ispod 10. mjesta. Kad to radi Real i Barcelona, liga je shega.
Kad se malo pogleda, i talijanska liga je liga dva kluba. Za titulu ce se boriti Juventus i Milan. Da nece mozda Udinese? Ili Napoli?! Lazio?! Nemaju toliko kvaliteta da izvuku sezonu.
Koja to ekipa iz Italije moze parirati Realu ili Barceloni u ovom momentu?! I koja ekipa moze garantovati ga ce uzeti Valenciju?!
Trenutni pogled na tabelu i jedne i druge lige i ne daje neku preveliku razliku, nisu Real i Barcelona odmakli 20 bodova. Ne vidim nesto da je ovima iz Milana krivo kad strpaju 4-5 komada ovim levatima ispod 10. mjesta. Kad to radi Real i Barcelona, liga je shega.
Kad se malo pogleda, i talijanska liga je liga dva kluba. Za titulu ce se boriti Juventus i Milan. Da nece mozda Udinese? Ili Napoli?! Lazio?! Nemaju toliko kvaliteta da izvuku sezonu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2856 Re: Serie A
Nije dovoljno imati pun klub zvijezdi. Jeste, ali na Play Station-u.vejza00 wrote:dok nije dosao mourinho realu je 7-8 godina 1/8 finala bila plafon, iako je imao uvijek jacu ekipu od nekih koji su stalno igrali 1/2 finale tipa lyonBaudelaire wrote:Dajte ba, pa Real i Barcelona su za sve i jedan italijanski klub vanzemaljske ekipe. Uostalom, Liga prvaka će sve pokazati, italijanskim ekipama je plafon četvrtfinale. Možda Milan uđe u polufinale, ali to je to.
- Jeff Bingham
#2857 Re: Serie A
ultima_palabra wrote:Valencia nije ništa slabija od Milana ili Juventusa...
- ultima_palabra
#2858 Re: Serie A
Pogledaj malo kako je Valencia odigrala protiv Barcelone i Madrida, a kako MilanJeff Bingham wrote:ultima_palabra wrote:Valencia nije ništa slabija od Milana ili Juventusa...![]()
ja mislio ti ozbiljniji.
- Jeff Bingham
#2859 Re: Serie A
I Getafe je pobijedio Barcelonu neki dan, jel to znaci da je bolji od Milana?
Ne mozes tako porediti timove
- ultima_palabra
#2860 Re: Serie A
Ne znači, ali kako bi ti poredio ekipe koje nisu igrale jedna protiv druge i igraju u različitim ligama? Po nastupima u Evropi u zadnjih par godina, Valencia je u rangu sa Milanom i puno bolja od Juventusa. Da ne govorim da klubom upravljaju banke i da moraju prodati najbolje igrače svake sezone.Jeff Bingham wrote:I Getafe je pobijedio Barcelonu neki dan, jel to znaci da je bolji od Milana?
- Jeff Bingham
#2861 Re: Serie A
po igrackim imenima, trenutnoj formi, recimo.
kad su real i bayern, npr, igrali zadnji put zvanicnu utakmicu? jel mozda mislis da je bayern bolji? a bolji su u evropi zadnjih godina.
kad su real i bayern, npr, igrali zadnji put zvanicnu utakmicu? jel mozda mislis da je bayern bolji? a bolji su u evropi zadnjih godina.
- ultima_palabra
#2862 Re: Serie A
Po imenima? Upravo je moja poenta da Valencia ima bolji ili jednak tim uprkos manjku tih "imena". A trenutnu formu uvijek neko može relativizirati jačinom lige ili protivnika.
- Jeff Bingham
#2863 Re: Serie A
Onda se slazes da je Bayern trenutno bolji od Reala?
-
sumirprimus
#2864 Re: Serie A
seria A je zadnjih godina dosta slabija od primere...
po uspjesima u europkupovima,po gledanosti,interesu publike,sponzorima..itd itd...
mozda sad kad se silvio vrati u nogomente vode,bude sta od milana,a ovo ostalo,nije lose,skoro ko njemacka.
po meni premiership i primera su najace i najinteresantnije lige na dunjaluku i sire...
po uspjesima u europkupovima,po gledanosti,interesu publike,sponzorima..itd itd...
mozda sad kad se silvio vrati u nogomente vode,bude sta od milana,a ovo ostalo,nije lose,skoro ko njemacka.
po meni premiership i primera su najace i najinteresantnije lige na dunjaluku i sire...
- Point.
#2865 Re: Serie A
Haj za premiership, ali reci za primeru da je interesantnasumirprimus wrote:seria A je zadnjih godina dosta slabija od primere...
po meni premiership i primera su najace i najinteresantnije lige na dunjaluku i sire ...
-
sumirprimus
#2866 Re: Serie A
pa izvini interesantnije bilo pogledat barca-rayo valjecano nego derbi u italiji,sa casnim izuzecima kao sto je bila skoro napoli-juve,ali to je toliko rijetko da ono,nemam sta dodat...
eto pogledaj interes za talijansku ligu i sve ce ti bit jasno...
-
sumirprimus
#2867 Re: Serie A
a ko voli gledat juveta,milana,intera, oni ce njemu bit interesantni bez obzira na sve,al posteno,tlaijanska liga,zadnjih par sezona nikad neinteresantnija nije bila...
pa pad gledanosti,govori sam za sebe...
pa pad gledanosti,govori sam za sebe...
- Bianconeri1988
#2868 Re: Serie A
Ne znam šta je tebi tu interesantno gledati!?sumirprimus wrote:pa izvini interesantnije bilo pogledat barca-rayo valjecano nego derbi u italiji,sa casnim izuzecima kao sto je bila skoro napoli-juve,ali to je toliko rijetko da ono,nemam sta dodat...
Ja kao neutralan navijač nikad tu utakmicu ne bih pogledao, Barca je vjerovatno imala posjed lopte 80 %, Rayo je igrao bunker svih 90 minuta sa 9 igrača iza lopte...
Ne znam jesi li pogledao i jedan derbi ove sezone u Serie A, da si pogledao sigurno ne bi tvrdio da liga nije interesantna...
-
sumirprimus
#2869 Re: Serie A
ma nemam nista protiv,ko sta voli nek izvoli,samo sam iznio svoje misljenje...
sto ljudi sto cudi...
p.s jesam gledao al tesko do kraja,..
sto ljudi sto cudi...
p.s jesam gledao al tesko do kraja,..
- capitano10
#2870 Re: Serie A
Ma svi znamo da su italijani zadnjih nekoliko sezona pali k. za uši..rekao bih da je Serie A do 2006.godine bila najjača liga na svijetu..sve dok Juve nije izbačen.
Onda je počeo taj pad kvaliteta.
Dotad je npr. Real, koji je u ovom trenutku možda i najjača ekipa, bio redovna mušterija Juventusu...pa i poslije toga, al' haj' nebitno.
Uglavnom, tu je to negdje..
Onda je počeo taj pad kvaliteta.
Dotad je npr. Real, koji je u ovom trenutku možda i najjača ekipa, bio redovna mušterija Juventusu...pa i poslije toga, al' haj' nebitno.
Uglavnom, tu je to negdje..
-
LSD
#2871 Re: Serie A
Pa zato gledaj malo druge tekme brate...nije Primera samo Barca i Real, pa da se samo o tome prica...ne znam jesi li gledao skoro Levante - Valencia?? extra tekma, 10 puta zanimljivija od derbija Milan -Inter, bez imalo pretjerivanja...ili ona ludnica od utakmice Malaga -Espanyol kad Batista u zadnjim minutama evrogolom makazicama donese pobjedu od 3-2...pa daleko zanimljivije je gledati Betis, Mallorcu ili Osasunu nego ove spore i neatraktive talijanske timove koji igraju samo da ne prime gol.Bianconeri1988 wrote:Ne znam šta je tebi tu interesantno gledati!?sumirprimus wrote:pa izvini interesantnije bilo pogledat barca-rayo valjecano nego derbi u italiji,sa casnim izuzecima kao sto je bila skoro napoli-juve,ali to je toliko rijetko da ono,nemam sta dodat...
Ja kao neutralan navijač nikad tu utakmicu ne bih pogledao, Barca je vjerovatno imala posjed lopte 80 %, Rayo je igrao bunker svih 90 minuta sa 9 igrača iza lopte...
Ne znam jesi li pogledao i jedan derbi ove sezone u Serie A, da si pogledao sigurno ne bi tvrdio da liga nije interesantna...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2872 Re: Serie A
Getafe - Barcelona je bila dosta dobra tekma. Jeste se Getafe i branio, ali ko se moze odbraniti od Barcelone, ljudi su imali svoje prilike, ali nije uslo. Stativa u 93.LSD wrote:Pa zato gledaj malo druge tekme brate...nije Primera samo Barca i Real, pa da se samo o tome prica...ne znam jesi li gledao skoro Levante - Valencia?? extra tekma, 10 puta zanimljivija od derbija Milan -Inter, bez imalo pretjerivanja...ili ona ludnica od utakmice Malaga -Espanyol kad Batista u zadnjim minutama evrogolom makazicama donese pobjedu od 3-2...pa daleko zanimljivije je gledati Betis, Mallorcu ili Osasunu nego ove spore i neatraktive talijanske timove koji igraju samo da ne prime gol.Bianconeri1988 wrote:Ne znam šta je tebi tu interesantno gledati!?sumirprimus wrote:pa izvini interesantnije bilo pogledat barca-rayo valjecano nego derbi u italiji,sa casnim izuzecima kao sto je bila skoro napoli-juve,ali to je toliko rijetko da ono,nemam sta dodat...
- capitano10
#2873 Re: Serie A
U Italiji imaš više konkurentnih ekipa :
Juventus
Milan
Inter
Roma
Udinese
Napoli
Lazio
Niko od ovog velikog trojca (Juve, Milan i Inter) nije siguran da će lako upisati tri boda protiv ovih ostalih ekipa.
Španija ima Real, Barcu, Valenciu, Villareal i donekle Atl.Madrid.. s tim da će ova prva dva uvijek dobiti ove ostale..
To je poenta.Serie A je nekako više izjednačena po kvalitetu..
Juventus
Milan
Inter
Roma
Udinese
Napoli
Lazio
Niko od ovog velikog trojca (Juve, Milan i Inter) nije siguran da će lako upisati tri boda protiv ovih ostalih ekipa.
Španija ima Real, Barcu, Valenciu, Villareal i donekle Atl.Madrid.. s tim da će ova prva dva uvijek dobiti ove ostale..
-
Baudelaire
#2874 Re: Serie A
Imaš i Sevillu i Malagu, pa donekle i Bilbao. Atletico raščerupao Udinese u onoj Evropa ligi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2875 Re: Serie A
Pa i nece bas uvijek dobiti. Zaboravio si Sevillu koja pravi debele probleme u okrsajima sa Barcom i Realom. Valencia nikad nije mjesto gdje ces sigurno upisati bodove. Villareal ove sezone ima debelih problema sa povredama. Imas zato ekipe koje prijete da postanu konkurentne, kao sto je Malaga.capitano10 wrote:U Italiji imaš više konkurentnih ekipa :
Juventus
Milan
Inter
Roma
Udinese
Napoli
Lazio
Realno ce se u Italiji ove sezone za titulu boriti Juve i Milan. Ostalima ostaje podjela mjesta za Evropu. Inter nema konstantnost, puno ''plesu''. Roma stvrara ekipu. Napoli dobro igra sa velikim ekipama, prosipaju puno bodova sa malim ekipama, to, posebno u Italiji, ima puno znacaja. Udineze i Lazio imaju fine ekipe, ali ni oni nisu konkurenti Milanu i Juventusu. Uostalom, sta god ja rekao, pokazace sezona.