Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#2501 Re: Serie A
Ova liga baš iz sezone u sezonu propada
a nekad potkraj 90-tih sam ih i gotivio
- Point.
#2502 Re: Serie A
Cestitke Udinama na prolazu u kvalifikacije za LP, mada mislim sto se il calcia tice da bi bilo bolje da je Lazio ( sa Lulicem u LP:D) uzeo cetvrto mjesto jer realno ima vece sanse za prolaz.
Udine bi lako mogla zadesiti sudbina Sampdorije, dakle prodaja kljucnih igraca (osim Di Natale jer je vec ostario za boljeg kluba), ispadanje u trecem pretkolu od recimo Lyona i haj cao, sezona u qurcu a nije ni krenula.
Udine bi lako mogla zadesiti sudbina Sampdorije, dakle prodaja kljucnih igraca (osim Di Natale jer je vec ostario za boljeg kluba), ispadanje u trecem pretkolu od recimo Lyona i haj cao, sezona u qurcu a nije ni krenula.
- ultima_palabra
#2503 Re: Serie A
Nevjerovatno kako je Lazio prokockao 4.mjesto, ona 3 poraza u nizu su im dohakali. Izgube od Intera a imali prednost gola i igrača više, pa onda od mrtvog Juvea... Zarateova zajebancija protiv Udinesea je bila šlag na tortuPoint. wrote:Cestitke Udinama na prolazu u kvalifikacije za LP, mada mislim sto se il calcia tice da bi bilo bolje da je Lazio ( sa Lulicem u LP:D) uzeo cetvrto mjesto jer realno ima vece sanse za prolaz.
Opet ima i druga strana medalje, a to je da ti Liga prvaka može zajebati sezonu skroz ako nespreman uđeš u nju.
- cyprus
#2504 Re: Serie A
Misliš da bi Lazio imo više šanse protiv Lyona, Arsenala ili Bayerna?Point. wrote:Cestitke Udinama na prolazu u kvalifikacije za LP, mada mislim sto se il calcia tice da bi bilo bolje da je Lazio ( sa Lulicem u LP:D) uzeo cetvrto mjesto jer realno ima vece sanse za prolaz.
-
Dialer
#2505 Re: Serie A
Ma sve su to mali klubovi, ovo im je plafon, iduce godine grcevito za opstanak.
- Point.
#2506 Re: Serie A
Upravo tako, a posebno me jede onaj poraz od mrtvog Juventusa i od svih onih mrlina najveci mrlina od svih, anti fudbaler Pepe zabija go i to na asistenciju Brazze koji je tu odigrao i jedine minute ove sezone. Koji peh sunce ti poljubim.ultima_palabra wrote:Nevjerovatno kako je Lazio prokockao 4.mjesto, ona 3 poraza u nizu su im dohakali. Izgube od Intera a imali prednost gola i igrača više, pa onda od mrtvog Juvea... Zarateova zajebancija protiv Udinesea je bila šlag na tortuPoint. wrote:Cestitke Udinama na prolazu u kvalifikacije za LP, mada mislim sto se il calcia tice da bi bilo bolje da je Lazio ( sa Lulicem u LP:D) uzeo cetvrto mjesto jer realno ima vece sanse za prolaz.
Udine bi lako mogla zadesiti sudbina Sampdorije, dakle prodaja kljucnih igraca (osim Di Natale jer je vec ostario za boljeg kluba), ispadanje u trecem pretkolu od recimo Lyona i haj cao, sezona u qurcu a nije ni krenula.![]()
Opet ima i druga strana medalje, a to je da ti Liga prvaka može zajebati sezonu skroz ako nespreman uđeš u nju.
- Point.
#2507 Re: Serie A
Lazio se nebi mogao sastati sa Arsenalom, Bayernom ili Lyonom jer se radi o seedningu, a posto Lazio ima vece rezultate ui Evropi od Udina, Lazio bi bio u seedning sesiru kao sto su gore nabrojani klubovi, a to nije slucaj sa Udineseom. Znaci Lazio bi igro protiv predstavnika Portugala, Grcke, Turske, Holandije i slicno.cyprus wrote:Misliš da bi Lazio imo više šanse protiv Lyona, Arsenala ili Bayerna?Point. wrote:Cestitke Udinama na prolazu u kvalifikacije za LP, mada mislim sto se il calcia tice da bi bilo bolje da je Lazio ( sa Lulicem u LP:D) uzeo cetvrto mjesto jer realno ima vece sanse za prolaz.
- Point.
- smoki_choko
#2509 Re: Serie A
ko vam je kriv kad ste nesposobni, nista mi nije draze bilo nego kad je udinese izvukao bod sinocPoint. wrote:Upravo tako, a posebno me jede onaj poraz od mrtvog Juventusa i od svih onih mrlina najveci mrlina od svih, anti fudbaler Pepe zabija go i to na asistenciju Brazze koji je tu odigrao i jedine minute ove sezone. Koji peh sunce ti poljubim.ultima_palabra wrote:Nevjerovatno kako je Lazio prokockao 4.mjesto, ona 3 poraza u nizu su im dohakali. Izgube od Intera a imali prednost gola i igrača više, pa onda od mrtvog Juvea... Zarateova zajebancija protiv Udinesea je bila šlag na tortuPoint. wrote:Cestitke Udinama na prolazu u kvalifikacije za LP, mada mislim sto se il calcia tice da bi bilo bolje da je Lazio ( sa Lulicem u LP:D) uzeo cetvrto mjesto jer realno ima vece sanse za prolaz.
Udine bi lako mogla zadesiti sudbina Sampdorije, dakle prodaja kljucnih igraca (osim Di Natale jer je vec ostario za boljeg kluba), ispadanje u trecem pretkolu od recimo Lyona i haj cao, sezona u qurcu a nije ni krenula.![]()
- cyprus
#2510 Re: Serie A
Otkud to da Lazio ima veće rezultate od Udinesea i da bi bio nosioc u pretkolu?Point. wrote:Lazio se nebi mogao sastati sa Arsenalom, Bayernom ili Lyonom jer se radi o seedningu, a posto Lazio ima vece rezultate ui Evropi od Udina, Lazio bi bio u seedning sesiru kao sto su gore nabrojani klubovi, a to nije slucaj sa Udineseom. Znaci Lazio bi igro protiv predstavnika Portugala, Grcke, Turske, Holandije i slicno.
- Point.
#2511 Re: Serie A
Pa Lazio je vec igrao u CL vishe sezona, Udinese nije.cyprus wrote:Otkud to da Lazio ima veće rezultate od Udinesea i da bi bio nosioc u pretkolu?Point. wrote:Lazio se nebi mogao sastati sa Arsenalom, Bayernom ili Lyonom jer se radi o seedningu, a posto Lazio ima vece rezultate ui Evropi od Udina, Lazio bi bio u seedning sesiru kao sto su gore nabrojani klubovi, a to nije slucaj sa Udineseom. Znaci Lazio bi igro protiv predstavnika Portugala, Grcke, Turske, Holandije i slicno.
Ovo sam procito na jednom sajtu gdje se vodila diskusija ko ce ici u CL, Udinese ili Lazio, sad ako oni lazu, lazem ja tebe.
- lester burnham
#2513 Re: Serie A
ja sam siguran da se za tu rang listu broje samo rezultati ostvareni u poslijednjih pet godina
nastupa u oba evro kupa...!
- cyprus
#2514 Re: Serie A
Naravno...lester burnham wrote:ja sam siguran da se za tu rang listu broje samo rezultati ostvareni u poslijednjih pet godina
- Point.
#2515 Re: Serie A
Ta lista mi je nesto sumnjiva, na kojim osnovama su Sampdoria, Palermo i Udinese ispred Lazija, kada su te ekipe igrale po jednu sezonu u EL u zadnjih pet godina,dok jeLazio igrao grupnu fazu CL i EL u zadnjih pet godina. Da ne govorim ekipe poput Celta Vige koji je u segundi ima vec tri godine ili recimo Bolton, Blackburn ili Portsmouth, koji nisu vidjeli evropskih takmicenja. ( osim Portsmoutha jedne sezone)
- Obuca9
#2516 Re: Serie A
Ne dobijaju se bodovi za igranje, nego za pobjeđivanje, a Lazio je u zadnjih 5 godina igrao samo jednom CL i tamo ostvario samo jednu pobjedu. Plus što se na privatne bodove, dodaju državni bodovi, a Englezi i Španci su ih nakupili puno više nego Talijani.Point. wrote:Ta lista mi je nesto sumnjiva, na kojim osnovama su Sampdoria, Palermo i Udinese ispred Lazija, kada su te ekipe igrale po jednu sezonu u EL u zadnjih pet godina,dok jeLazio igrao grupnu fazu CL i EL u zadnjih pet godina. Da ne govorim ekipe poput Celta Vige koji je u segundi ima vec tri godine ili recimo Bolton, Blackburn ili Portsmouth, koji nisu vidjeli evropskih takmicenja. ( osim Portsmoutha jedne sezone)
- Romanista 101%
#2517 Re: Serie A
Asistencije 2010/11
10 assist
Ibrahimovic (Milan)
9 assist
Cassano (7 Milan/2 Sampdoria);
8 assist
Mauri (Lazio); Cossu (Cagliari); Lavezzi (Napoli)
7 assist
Maicon, Eto’o (Inter); Balzaretti (Palermo)
6 assist
Palacio (Genoa); Munari (Lecce); Hamsik (Napoli); Ilicic (Palermo); Isla (Udinese)
5 assist
Ceccarelli (Cesena); Krasic (Juventus); Zarate, C. Ledesma (Lazio); Pastore (Palermo); Riise (Roma); Sanchez (Udinese)
10 assist
Ibrahimovic (Milan)
9 assist
Cassano (7 Milan/2 Sampdoria);
8 assist
Mauri (Lazio); Cossu (Cagliari); Lavezzi (Napoli)
7 assist
Maicon, Eto’o (Inter); Balzaretti (Palermo)
6 assist
Palacio (Genoa); Munari (Lecce); Hamsik (Napoli); Ilicic (Palermo); Isla (Udinese)
5 assist
Ceccarelli (Cesena); Krasic (Juventus); Zarate, C. Ledesma (Lazio); Pastore (Palermo); Riise (Roma); Sanchez (Udinese)
- cyprus
#2518 Re: Serie A
Jeste Lazio je igro, ali se nije Bog zna kako proslavio... Nisu ni ostali nabrojani, ali u principu rezultati svih ovih klubova su u 5 deka... Udinese je čini mi se prije koju sezonu bio klub koji je od svih talijana ostao najduže u Evropi, a i igrali su i oni CL ne tako davno...Point. wrote:Ta lista mi je nesto sumnjiva, na kojim osnovama su Sampdoria, Palermo i Udinese ispred Lazija, kada su te ekipe igrale po jednu sezonu u EL u zadnjih pet godina,dok jeLazio igrao grupnu fazu CL i EL u zadnjih pet godina. Da ne govorim ekipe poput Celta Vige koji je u segundi ima vec tri godine ili recimo Bolton, Blackburn ili Portsmouth, koji nisu vidjeli evropskih takmicenja. ( osim Portsmoutha jedne sezone)
Što se tiče Celte, te sezone kad su ispali u Segundu, mislim da su igrali četvrtfinale CL
- Point.
#2519 Re: Serie A
Udinese je igro prije 5-6 godina prvi i jedini put u CL.cyprus wrote:Jeste Lazio je igro, ali se nije Bog zna kako proslavio... Nisu ni ostali nabrojani, ali u principu rezultati svih ovih klubova su u 5 deka... Udinese je čini mi se prije koju sezonu bio klub koji je od svih talijana ostao najduže u Evropi, a i igrali su i oni CL ne tako davno...Point. wrote:Ta lista mi je nesto sumnjiva, na kojim osnovama su Sampdoria, Palermo i Udinese ispred Lazija, kada su te ekipe igrale po jednu sezonu u EL u zadnjih pet godina,dok jeLazio igrao grupnu fazu CL i EL u zadnjih pet godina. Da ne govorim ekipe poput Celta Vige koji je u segundi ima vec tri godine ili recimo Bolton, Blackburn ili Portsmouth, koji nisu vidjeli evropskih takmicenja. ( osim Portsmoutha jedne sezone)
Što se tiče Celte, te sezone kad su ispali u Segundu, mislim da su igrali četvrtfinale CL
Licno, mislim da ovo pravilo pet godina i lista je zesce sranje, pa realno Lazio bi podero vishe od pola ekipa sto su ispred.
- Obuca9
#2520 Re: Serie A
A nego kako bi ti da se pravi, onako po imenu kluba ili po drzavi odakle dolazi. ako je iz Italije, Njemačke, Engleske, Španije daj mu odmah maksimum bodova, a ostale ko jebe? A ovaj UEFA-in sistem je jedan od najpostenijih i najkorektnijih sistema za bodovanje, iako ima mana, ali daleko je od lošeg.
- Point.
#2521 Re: Serie A
Recimo da se klubu ocjenjuje odkad postoji CL, znaci da se svo to vrijeme broji a ne samo posljednjih pet godina. Isto tako seedning za EL.
- Obuca9
#2522 Re: Serie A
Zašto bi neki klub živio na račun stare slave? Bilo i prošlo majstore, treba nagrađivati aktuelne rezultate, a ne nešto što je bilo u prošlom vijeku.Point. wrote:Recimo da se klubu ocjenjuje odkad postoji CL, znaci da se svo to vrijeme broji a ne samo posljednjih pet godina. Isto tako seedning za EL.
Ni takmičari u najprestižnijim Ligama svijeta se ne biraju na osnovu njihovih rezultata u cijeloj historiji, nego na osnovu rezultata u zadnjoj sezoni. To isto ko da sad iz Deportiva kažu, ne valja ovaj sistem da ispada ekipa koja je u zadnjoj sezoni osvojila najmanje bodova, daj da se gleda cijela historija, pa nek ispadne ovaj Levante, oni su tek ušli u Ligu.
- Point.
#2523 Re: Serie A
Jedno je seedning za evropske kupove a drugo je ispadanje u nacionalnim ligama. I u biranju za kvalifikacije za EURO ili SP postoje razni sesiri. Znaci reprezentacija kupi bodove odkad postoji. Po mom misljenju, tako bi trebalo biti i u evropskim takmicenjima a ne samo da se gleda pet godina unazad.hz__semir wrote:Zašto bi neki klub živio na račun stare slave? Bilo i prošlo majstore, treba nagrađivati aktuelne rezultate, a ne nešto što je bilo u prošlom vijeku.Point. wrote:Recimo da se klubu ocjenjuje odkad postoji CL, znaci da se svo to vrijeme broji a ne samo posljednjih pet godina. Isto tako seedning za EL.
Ni takmičari u najprestižnijim Ligama svijeta se ne biraju na osnovu njihovih rezultata u cijeloj historiji, nego na osnovu rezultata u zadnjoj sezoni. To isto ko da sad iz Deportiva kažu, ne valja ovaj sistem da ispada ekipa koja je u zadnjoj sezoni osvojila najmanje bodova, daj da se gleda cijela historija, pa nek ispadne ovaj Levante, oni su tek ušli u Ligu.
- cyprus
#2524 Re: Serie A
Ama otkud ti to?Point. wrote:Jedno je seedning za evropske kupove a drugo je ispadanje u nacionalnim ligama. I u biranju za kvalifikacije za EURO ili SP postoje razni sesiri. Znaci reprezentacija kupi bodove odkad postoji. Po mom misljenju, tako bi trebalo biti i u evropskim takmicenjima a ne samo da se gleda pet godina unazad.
- Obuca9
#2525 Re: Serie A
Nikad u životu. Bezveze lupaš. I na FIFA-inoj listi se gleda zadnjih 5 godina. Pa haj' malo mućni glavom, na šta bi ličilo da se gleda od postanka reprezentacije, zar zaista misliš da bi naša reprezentacija koja postoji 15-tak godina mogla biti u top 50, među reprezentacijama koje se takmiče i preko 100 godina?Point. wrote:Jedno je seedning za evropske kupove a drugo je ispadanje u nacionalnim ligama. I u biranju za kvalifikacije za EURO ili SP postoje razni sesiri. Znaci reprezentacija kupi bodove odkad postoji. Po mom misljenju, tako bi trebalo biti i u evropskim takmicenjima a ne samo da se gleda pet godina unazad.hz__semir wrote:Zašto bi neki klub živio na račun stare slave? Bilo i prošlo majstore, treba nagrađivati aktuelne rezultate, a ne nešto što je bilo u prošlom vijeku.Point. wrote:Recimo da se klubu ocjenjuje odkad postoji CL, znaci da se svo to vrijeme broji a ne samo posljednjih pet godina. Isto tako seedning za EL.