Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hans Landa

#2001 Re: Serie A

Post by Hans Landa »

Point. wrote:Haj Hari furaj sa ove teme. Ima Chestefield- Scunthorpe United za tebe specijalno.
kakav je osjecaj navijati za fašisticki klub :-D
Point.

#2002 Re: Serie A

Post by Point. »

Hans Landa wrote:
Point. wrote:Haj Hari furaj sa ove teme. Ima Chestefield- Scunthorpe United za tebe specijalno.
kakav je osjecaj navijati za fašisticki klub :-D
Super, ja sam fasisticka karabaja buhah. Haj furaj sad dijete, nemam zivaca sa tobom palamuditi oko materije kojom ne baratas.
smoki_choko

#2003 Re: Serie A

Post by smoki_choko »

magija ronaldinha :shock: :-) :thumbup:
ratata

#2004 Re: Serie A

Post by ratata »

naš kolega Point. ima extra kolumnu o Laziju:

http://www.gol.ba/index.php?option=com_ ... o&Itemid=4

svaka čast koleZa :thumbup:
Point.

#2005 Re: Serie A

Post by Point. »

Nema na cemu. :thumbup:
Patron of Formello

#2006 Re: Serie A

Post by Patron of Formello »

Sto su navalili na meso. :D :D :D
Zaista dobra kolumna. :thumbup:
salle_eh1986

#2007 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

ma kad je lazio bio ozbiljan klub...
broj trofeja pokazuje da su oni jedan prosječan talijanski tim u rangu palerma, udinesea i sl...
Point.

Post by Point. »

salle_eh1986 wrote:ma kad je lazio bio ozbiljan klub...
broj trofeja pokazuje da su oni jedan prosječan talijanski tim u rangu palerma, udinesea i sl...
Ma ja, nek si nam reko. Licno mislim da nemas veze sa vezom. Dokaz za to je i tvoje poredjenje Lazija sa svojih 12 titula sa jednim Udineseom sa jednom tiulom i Palermom koje su najveci dometi dva finala kupa Italije. Vjerovatno pratis Serie A od 2005 i omiljeni klub ti je Juventus sa svojim trofejima pa se tim mozes kurciti po forumima. :dance:

Ziv'jo ti meni. :thumbup:
ratata

#2009 Re:

Post by ratata »

Point. wrote:
salle_eh1986 wrote:ma kad je lazio bio ozbiljan klub...
Ma ja, nek si nam reko. Licno mislim da nemas veze sa vezom. Dokaz za to je i tvoje poredjenje Lazija sa svojih 12 titula sa jednim Udineseom sa jednom tiulom i Palermom koje su najveci dometi dva finala kupa Italije. Vjerovatno pratis Serie A od 2005 i omiljeni klub ti je Juventus sa svojim trofejima pa se tim mozes kurciti po forumima. :dance:

Ziv'jo ti meni. :thumbup:
:shock: :lol: :lol: :lol:
potočanka

#2010 Re: Serie A

Post by potočanka »

SSC Napoli/E.Lavezzi,M.Hamsik,P.Cannavaro...jako dobra ekipa,mozda osvoje nesto ili dospiju u Ligu Prvaka...
Djokej

#2011 Re: Serie A

Post by Djokej »

potočanka wrote:SSC Napoli/E.Lavezzi,M.Hamsik,P.Cannavaro...jako dobra ekipa,mozda osvoje nesto ili dospiju u Ligu Prvaka...
A dje su tu Cavani i Maggio????
ratata

#2012 Re: Serie A

Post by ratata »

kakav ba Napoli, Lazio dominira :mrgreen:
2407

#2013 Re: Serie A

Post by 2407 »

ratata wrote:kakav ba Napoli, Lazio dominira :mrgreen:
Pa nije to ni daleko od istine, barem za sada. Evo vode na poluvremenu protiv Cagliaria i sumnjam da ce ispustiti pobjedu u ovoj utakmici.
Juventusu i ne ide bas najbolje protiv Bolonje, Inter osakacen ide veceras na Sampdoriu a Milan gostuje sutra odlicnom Napoliju. Mogao bi Lazio ovo dobro iskoristiti i ostvariti jos vecu prednost nad ostalim.
Mislim da je jedini problem sto Lazio nema dovoljnjo "duboku" ekipu da izdrzi dugo ovim tempom. Mozda do polusezone i onda ce krenuti nesto losiji rezultati.
potočanka

#2014 Re: Serie A

Post by potočanka »

Djokej wrote:
potočanka wrote:SSC Napoli/E.Lavezzi,M.Hamsik,P.Cannavaro...jako dobra ekipa,mozda osvoje nesto ili dospiju u Ligu Prvaka...
A dje su tu Cavani i Maggio????
nisu mi bili u tom trenutku u glavi :) naravno Cavani je vrstan igrac..a Maggio-njega svi hvale mada na utakmici Napoli - Liverpool nije briljirao nesto ali je miljenik navijaca...sve u svemu jako su dobri :)
ultima_palabra

#2015 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

2407 wrote:
Pa nije to ni daleko od istine, barem za sada. Evo vode na poluvremenu protiv Cagliaria i sumnjam da ce ispustiti pobjedu u ovoj utakmici.
Juventusu i ne ide bas najbolje protiv Bolonje, Inter osakacen ide veceras na Sampdoriu a Milan gostuje sutra odlicnom Napoliju. Mogao bi Lazio ovo dobro iskoristiti i ostvariti jos vecu prednost nad ostalim.
Mislim da je jedini problem sto Lazio nema dovoljnjo "duboku" ekipu da izdrzi dugo ovim tempom. Mozda do polusezone i onda ce krenuti nesto losiji rezultati.
Ma naravno da ne može, mislim da bi i oni potpisali 4.mjesto na kraju sezone. Ali sigurno su osvježenje, Reja je uradio dobar posao :thumbup:
Djokej

#2016 Re: Serie A

Post by Djokej »

Ciki ba jesil to preso za Lazio? :D
ratata

#2017 Re: Serie A

Post by ratata »

Djokej wrote:
Ciki ba jesil to preso za Lazio? :D
jeko Ciki :?
ratata

#2018 Re: Serie A

Post by ratata »

Patron of Formello wrote:Sto su navalili na meso. :D :D :D
Zaista dobra kolumna. :thumbup:
a vidi ovu novu :

http://www.gol.ba/index.php?option=com_ ... 4&Itemid=6

:thumbup:
Van Halen

#2019 Re: Serie A

Post by Van Halen »

FORZA ROMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jedva čekam naredno kolo. Kakvo sranje što niko ne prenosi ligu naših zapadnih susjeda.
krusty

#2020 Re: Serie A

Post by krusty »

ima na Arenasport ali uglavnom na 2-3-4 kanalima a kod nas ima samo 1 :(

al ima na netu na svu srecu

FORZA ROMA
Van Halen

#2021 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Ma joj imam vrlo spori internet preko Elob-a, tako da preko neta slabo da mogu da pratim. Ako uspijem gledaću danas protiv Lecce-a.
oridjidji

#2022 Re: Serie A

Post by oridjidji »

Nema od Lazia nista ove sezone, sjede na vrhu tabele iskljucivo radi toga sto nisu imali zestokih utakmica do sada. Jake utakmice koje su imali bile su poraz kod Samdorije u gostima, pobjeda nevjerovatno lose Fiorentine u gostima također, te remi sa Milanom kući i to u utakmici koju su objektivno zaslužili da izgube.

Lazio svakako ima neočekivani pomak u igri, ako se pogledaju igre iz ove sezone i prošle. Za to je zaslužan ex. trener Hajduka Reja. Ali da je to ekipa od koje se može očekivati naslov ili mjesto među 4 na vrhu, definitivno nije. Krajnji domet koji im dajem je Kup Uefa.

Prve tri pozicije su rezervisane za Inter, Milan i Juve. Borba za 4 poziciju će se voditi između Rome, Lazia, Samdorije, Napolija, Palerma.

Lazio nema jak i kompaktan tim, niti jaku klupu da se nosi sa Interom, Milanom i Juveom.Oni su napravili dobar posao na trzistu igracima i svakako da se od njih u italiji trazi najvise.
ratata

#2023 Re: Serie A

Post by ratata »

oridjidji wrote:Nema od Lazia nista ove sezone, sjede na vrhu tabele iskljucivo radi toga sto nisu imali zestokih utakmica do sada. Jake utakmice koje su imali bile su poraz kod Samdorije u gostima, pobjeda nevjerovatno lose Fiorentine u gostima također, te remi sa Milanom kući i to u utakmici koju su objektivno zaslužili da izgube.

Lazio svakako ima neočekivani pomak u igri, ako se pogledaju igre iz ove sezone i prošle. Za to je zaslužan ex. trener Hajduka Reja. Ali da je to ekipa od koje se može očekivati naslov ili mjesto među 4 na vrhu, definitivno nije. Krajnji domet koji im dajem je Kup Uefa.

Prve tri pozicije su rezervisane za Inter, Milan i Juve. Borba za 4 poziciju će se voditi između Rome, Lazia, Samdorije, Napolija, Palerma.

Lazio nema jak i kompaktan tim, niti jaku klupu da se nosi sa Interom, Milanom i Juveom.Oni su napravili dobar posao na trzistu igracima i svakako da se od njih u italiji trazi najvise.
baš me zanima šta će reći Point. na ovo :mrgreen:
Point.

#2024 Re: Serie A

Post by Point. »

Idemo redom, idemo redom :D
oridjidji wrote: Nema od Lazia nista ove sezone, sjede na vrhu tabele iskljucivo radi toga sto nisu imali zestokih utakmica do sada. Jake utakmice koje su imali bile su poraz kod Samdorije u gostima, pobjeda nevjerovatno lose Fiorentine u gostima također, te remi sa Milanom kući i to u utakmici koju su objektivno zaslužili da izgube.

Ja bih ipak reko da, ako su od 8 odigranih utakmica tri jake, raspored nije uopste bio lak. Ne treba zaboraviti ni Chievo i Bari na strani koji nisu maciji kasalj bas. Ali evo da malo usporedimo dosadasnji raspored ostalih ekipa:

Milan: Lecce, Cesena(a), Catania, Lazio(a), Genoa, Parma(a), Chievo, Napoli(a)
Roma: Cesena, Cagliari(a), Bologna, Brescia(a), Inter, Napoli(a), Genoa(a), Parma(a)
Palermo: Inter, Brescia(a), Cagliari, Juventus(a), Lecce, Fiorentina(a), Bologna, Udinese(a)
Juventus: Bari(a), Samp, Udinese(a), Palermo, Cagliari, Inter(a), Lecce, Bologna(a)

Dakle, uopste nimalo laksi raspored u odnosu na ove ekipe.
oridjidji wrote: Lazio svakako ima neočekivani pomak u igri, ako se pogledaju igre iz ove sezone i prošle. Za to je zaslužan ex. trener Hajduka Reja. Ali da je to ekipa od koje se može očekivati naslov ili mjesto među 4 na vrhu, definitivno nije. Krajnji domet koji im dajem je Kup Uefa.
Djelimicno se slazem. Treba biti malo i realan i ne dopustiti euforiji da uzme zamaha. Mislim da ova ekipa Lazija ima domet za borbu za 4 mjesto. Mnogi zaboravljaju da Lazio ove godine ne igra u Evropi i da mu to moze biti prednost na recimo Romu ili Palermo, koji uopste nemaju bolju klupu od Lazija.
oridjidji wrote: Prve tri pozicije su rezervisane za Inter, Milan i Juve. Borba za 4 poziciju će se voditi između Rome,Lazia, Samdorije, Napolija, Palerma.
A sad rece gore da im kao najveci domet dajes mjesto u Kup Uefa. :-D :-) Malo kontradiktornosti nije za bacit'. :thumbup:
oridjidji wrote: Lazio nema jak i kompaktan tim, niti jaku klupu da se nosi sa Interom, Milanom i Juveom.Oni su napravili dobar posao na trzistu igracima i svakako da se od njih u italiji trazi najvise.
Kako ba nema jak i kompaktan tim, jesil' gledo i jednu utakmicu Lazija ove sezone? :razz: Licno vise mi se dojmi klupa Lazija sa Matuzalemom, Rocchijem, Dhiakiteom, Brescianom nego recimo Milanova sa 50-godisnjim Inzaghijem, Serpepepdpdotidis ili kako se zove onaj frajer sto ni u Genovi nije imao stalno mjesto u ekipi ili Bonerom, koji ni u Laziju ne bi bio standardan. Na primjer. :)
Romanista 101%

#2025 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

sta je sa tim 4. mjestom, jesu li svabe pretekle ili ce i sljedece godine 4. mjesto voditi u LP?
Post Reply