Sergej Barbarez

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dijaliza

#1 Sergej Barbarez

Post by dijaliza »

Barbarez "potopio" Galatasaraya

Sergej Barbarez ostario? Tko to kaže, tko to laže... Bivši bh reprezentativni kapetan je još jednom demonstrirao svoju igračku vrijednost "potopivši" turski Galatasaray u uzvratnom susretu šesnaestine završnice Kupa UEFE.

LEVERKUSEN - Sergej Barbarez ostario? Tko to kaže, tko to laže... Bivši bh reprezentativni kapetan je još jednom demonstrirao svoju igračku vrijednost "potopivši" turski Galatasaray u uzvratnom susretu šesnaestine završnice Kupa UEFE nakon čega će "Djeca Istanbula" imati noćne more od pomisli na "Sergeja Mostarca"!

Bayer je u Leverkusenu na prepunoj Bay Areni s 5:1 torpedirao svog protivnika, a što je s obzirom na istanbulskih 0:0 bio i ukupni skor njihovih dviju utakmica, te i više nego zasluženo prošao dalje.

Barbarez je bio strijelac prvog i trećeg gola u 11., odnosno 21. minuti. Mrežu Turaka su još pogađali Stefan Kiesling u 13., Karim Haggui u 55., te Bernd Schneider iz kaznenog udarca u 60. minuti, a poraz gostiju, također pogotkom s bijele točke, ublažio Ahmed Barusso u 86. minuti utakmice.

Nakon što su domaći poveli 5:0 Barbarez je zamijenjen, a stadion u Leverkusenu je jednostavno "eksplodirao" od burnog pljeska i pozdravljanja ovog velikog igrača koji i u 37-oj godini nastavlja oduševljavati svojim izvedbama.

Dalje je već prošao i HSV eliminiravši Zuricha u čijim je redovima od 58. minute nastupio i Emra Tahirović. Susret u Hamburgu je istina završio bez pogodaka, no kako je momčad Huuba Stevensa već u Švicarskoj trijumfirala s 3:1 sigurno se probila među 16 najboljih.

21.2.2008.
D. Ivanković / Pincom.info
testament

Post by testament »

Pa samo nek neko kaže da nam "barba" nije potreban!!!
Edin H.

Post by Edin H. »

Cini se da pojedincima nije jasno da djelomicni uspjesi BH reprezentacije prije par godina su bili u potpunosti zahvaljujuci ovom covjeku.

Pod hitno mu se mora naci uloga u reprezentaciji, pa ako nista neka daje savjete, bodri nase sa klupe i ako bi se on ikada sa tim slozio udje kadkada bar pred kraj ako gubimo utakmicu.
abondanzieri

Post by abondanzieri »

testament wrote:Pa samo nek neko kaže da nam "barba" nije potreban!!!
Zar je neko nekad rekao da nam nije potreban? :-?
Covjek je sam napustio reprezentaciju jer je osjetio da nema vise smisla igrati,sto bih i ja vjerovatno napravio da sam na njegovom mjestu
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

mogo bi on jos igrat za nas, tamo do neke mozda 42, 43, ko onaj kamerunac milla
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

boki071 wrote:Dok je Bolić u repki zaboravite na Barbu!
A sto to.

Nego zar Barbi ne treba jos samo 2-3 gola da bude jedan od rijetkih koji je u Bundes Ligi dao vise od 100 golova. Ima li neko tu pricu negdje
lahor

#7 Re: Sergej Barbarez ostario? Tko to kaže, tko to laže...

Post by lahor »

dijaliza wrote:Barbarez "potopio" Galatasaraya

Sergej Barbarez ostario? Tko to kaže, tko to laže... Bivši bh reprezentativni kapetan je još jednom demonstrirao svoju igračku vrijednost "potopivši" turski Galatasaray u uzvratnom susretu šesnaestine završnice Kupa UEFE.

LEVERKUSEN - Sergej Barbarez ostario? Tko to kaže, tko to laže... Bivši bh reprezentativni kapetan je još jednom demonstrirao svoju igračku vrijednost "potopivši" turski Galatasaray u uzvratnom susretu šesnaestine završnice Kupa UEFE nakon čega će "Djeca Istanbula" imati noćne more od pomisli na "Sergeja Mostarca"!

Bayer je u Leverkusenu na prepunoj Bay Areni s 5:1 torpedirao svog protivnika, a što je s obzirom na istanbulskih 0:0 bio i ukupni skor njihovih dviju utakmica, te i više nego zasluženo prošao dalje.

Barbarez je bio strijelac prvog i trećeg gola u 11., odnosno 21. minuti. Mrežu Turaka su još pogađali Stefan Kiesling u 13., Karim Haggui u 55., te Bernd Schneider iz kaznenog udarca u 60. minuti, a poraz gostiju, također pogotkom s bijele točke, ublažio Ahmed Barusso u 86. minuti utakmice.

Nakon što su domaći poveli 5:0 Barbarez je zamijenjen, a stadion u Leverkusenu je jednostavno "eksplodirao" od burnog pljeska i pozdravljanja ovog velikog igrača koji i u 37-oj godini nastavlja oduševljavati svojim izvedbama.

Dalje je već prošao i HSV eliminiravši Zuricha u čijim je redovima od 58. minute nastupio i Emra Tahirović. Susret u Hamburgu je istina završio bez pogodaka, no kako je momčad Huuba Stevensa već u Švicarskoj trijumfirala s 3:1 sigurno se probila među 16 najboljih.

21.2.2008.
D. Ivanković / Pincom.info
Ja mislio Barba propjevo,neznam sto ti je trebo ovakav naslov. :?
Edin H.

Post by Edin H. »

Boki malo pojasni na sta mislis :shock:
janje_

Post by janje_ »

Edin H. wrote:
mescini da su se jednom njih dva posaketali.. pred tekmu sa izraelom ako me sjecanje ne vara..
van Basten

Post by van Basten »

vjerovatno misli na ono Bolićevo šamaranje po Izraelu
Edin H.

Post by Edin H. »

van Basten wrote:vjerovatno misli na ono Bolićevo šamaranje po Izraelu
Vala bi ga sad Barba razbio ko' levata :D

Vidio sam Sergeja neki dan u avionu, pravo je fit :D
max_power

Post by max_power »

janje_ wrote:
Edin H. wrote:
mescini da su se jednom njih dva posaketali.. pred tekmu sa izraelom ako me sjecanje ne vara..
Poslije toga su godinama igrali zajedno, i to je Barbarez bio Bolicu kapiten... Mislim da je to sto se desilo izmedju njih davno izgladjeno.
bruce lee

Post by bruce lee »

barbarez, kodro i bolic su sinoc zajedno bili u restoranu riva u düsseldorf-u.. nazalost ne znam nikakav "rezultat" pregovora. volio bih da se sergej vrati, ali nisam bas optimistican :(

p.s. strucni magazin kicker izmedju ostalog vodi listu najbolje ocjenjenih igraca aktuelne sezone bundeslige. barbarez je do 17. kola bio na trecem mjestu - onda zijanise u bremenu i pokvari mu ta petica prosjek. jos uvijek je medju nadprosjecniom - sa 36 godina. nevjerovatno! procitao sam neki dan u novinama komentar poslije tekme sa galatasarajem: barbarez kao vino - sto stariji, to bolji :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

Post by Edin H. »

bruce, jako interesentma informacija.

Nadajmo se da ce biti neki pregovori rezultirati nekim pozitivnim ishodom
bruce lee

Post by bruce lee »

Edin H. wrote:bruce, jako interesentma informacija.

Nadajmo se da ce biti neki pregovori rezultirati nekim pozitivnim ishodom
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=9835

rezultat je izgleda da nema rezultata :D ali sam ovako nesto i ocekivao. nema veze, uvijek mi drago kad sergej navrati do ddorf-a :)
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

De malo objasni nisam ni znao za to.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

bijelo_dugme wrote:
Imala reprezentacija trening na Grbavici pred polazak na utakmicu sa Izraelom, i Barba ukliz'o Boli malo žešće, a ovaj se zaletio i spuc'o mu šljagu. Kasnije je izglađeno to između njih, ali je Barba poslije dobio kapitensku i nosio je poslije na svim utakmicama koje je igrao.
DicaTM

Post by DicaTM »

niTko :lol:
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

ahmed&nedzad wrote:
bijelo_dugme wrote:
Imala reprezentacija trening na Grbavici pred polazak na utakmicu sa Izraelom, i Barba ukliz'o Boli malo žešće, a ovaj se zaletio i spuc'o mu šljagu. Kasnije je izglađeno to između njih, ali je Barba poslije dobio kapitensku i nosio je poslije na svim utakmicama koje je igrao.
:lol:

Nebi mi bili bosanci da nema toga
giovannir

#20 Barbarez otvorio dušu

Post by giovannir »

Kaže da će najvjerovatnije još jednu sezonu odigrati za Bayer, a u repku se ne vraća. Rekao to u intervjuu za jedan portal, uostalom, koga zanima neka posluša cijeli intervju.
Navodno, on bi okončao karijerum, ali Rudi Voeler mu ne da ići iz Bayera.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

PRENESENO SA NEPOTREBNO OTVORENE NOVE TEME

@helo Upisano: 29. feb. 2008. 13:02

Sergej Barbarez dobro ''nosi'' svoje godine; sa 37 igra kao da mu je barem deset manje. Legendarni golgeter, bivši kapiten reprezentacije BiH predvodi svoj Bayer iz Leverkusena u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Ipak, Sergej nije potpuno zadovoljan, a razlog je - nogometna reprezentacija BiH. U velikim je nedoumicama ''Sergej nacionale'': odabrati povratak u državni tim ili ne, pitanje je sad. Ekskluzivno za TV Hayat, za emisiju "Vikend jutro", Barbarez je govorio o sebi, Bayeru, o sastanku sa selektorom Mehom Kodrom i njegovim prvim saradnikom Elvirom Bolićem, o možebitnom povratku pod zastavu BiH.

''Dirnuli su me, zaista jesu... Kodro i Bolić su došli da mole jednog 37-godišnjaka da se vrati u reprezentaciju. Sada ozbiljno razmišljam da li da se vratim ili ne. Zaigrali su na opasnu kartu, a to je patriotizam. A, kod mene je to najosjetljivije, onaj ko hoće da me dobije, neka zaigra na patriotizam i to je to'' kazao je, između ostalog, Barbarez u razgovoru sa "Vikend jutro" koji će biti emitovan u subotu.

http://hayat.ba/content/view/1889/192/

Image

Image

Image

@and1medjed Upisano: 29. feb. 2008. 13:05

daj Boze,bilo bi odlicno,jer je on bio pravi vodja reprezentacije

@elSaik Upisano: 29. feb. 2008. 13:09

Zar neki dan ne reče taj isti Sergej Barbarez da nema šanse da se vrati kao igrač u reprezentaciju!?

@Mahalac Upisano: 29. feb. 2008. 13:11

E moj Sergej da ti 79 drazi si mi nego svi ostali potreban si nam pa i ko sjedi starac. Jednom se radja takva ljudina.

@helo Upisano: 29. feb. 2008. 13:12

elSaik (citat):
Zar neki dan ne reče taj isti Sergej Barbarez da nema šanse da se vrati kao igrač u reprezentaciju!?

Pitali ga novinari on rece tako nešto, (a možda je i to djelo novinara) evo Hayat javlja da su razgovarali sa njim i da je potvrdio da se dvoumi oko povratka... I sam kaže da ga Kodro i Bola mole da se vrati...

@ProS Upisano: 29. feb. 2008. 13:14

staro ba,potrebne su nam promjene,osim ako ce vise vremena provoditi na klupi i s ekipom

@grep Upisano: 29. feb. 2008. 17:18

ProS (citat):
staro ba,potrebne su nam promjene,osim ako ce vise vremena provoditi na klupi i s ekipom

Izvini nismo te prepoznali.

Ti-to s visine nesto, a do juce system bio u fazi raspada.
Vladavicu i slicnim treba dat do znanja da (njega sam uzeo za primjer jer ima dobre predispozicije uz mnogo truda) sama pomisao o igranju u istom timu kao velichina Serginho, treba da znaci duplo zalaganje u toj utakmici.

To ti je isto kao ono kad je Riberi imao Zizua u reprezentaciji Francuske, pa mu ovaj znacio nesto kao Kompas .

@Mobile_Disco Upisano: 29. feb. 2008. 18:18

ProS (citat):

Staro.. koje u Kup Uefa uvali 2 gola Pravo staro.. da nam je 11 ovakvih "staraca" gdje bi nam bio kraj.. Predobar Covjek,Fudbaler,Patriota!!!

Sergej Barbarez!!!
Edin H.

Post by Edin H. »

Samo njegovo prisustvo u reprezentaciji, ako se vec plasi zamora i povreda makar kao rezerva (pitanje je da li bi on to prihvatio) bi znacilo mnogo.

Bez obzira sta Sergej odluci svaka cast Bolicu i Kodri na odlasku u Dusseldorf.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Barbarez: U velikim sam dvojbama oko povratka

Sergej Barbarez 37-godišnji igrač Bayera iz Leverkusena, ove sezone igra u sjajnoj formi. Bivši kapiten bh. reprezentacije nakon razgovora sa Mehom Kodrom i Elvirom Bolićem, nalazi se u velikoj dvojbi.

Naime, Kodro i Bolić došli su na noge Barbarezu i zamolili ga da se vrati u reprezentaciju.

Zaista sam u velikim dvojbama oko povratka. Mislio sam da je to za mene gotova priča, da sam s reprezentacijom završio, ali nakon razgovora sa Kodrom i Bolićem... Iskreno da kažem, uhvatili su me, zaigrali su na kartu patriotizma, a na to sam uvijek osjetljiv. Reprezentacija je za mene svetinja, nešto posebno. Sa Mehom i Elvirom je to sasvim druga priča, vjerujem da će sve biti puno bolje i drugačije kaže Barbarez.

Bayer Leverkusen odlično gura u Bundesligi. Sergej je do sada postigao četiri gola uz pet asistencija.

Želimo igrati u Evropi, a da li će to biti Liga prvaka ili Kup UEFA, to još nije sigurno. Odlično bi bilo da igramo u ligi prvaka, ali ni Kup UEFA nije loš. Sa svojom sam formom prezadovoljan, ekipa igra odlično i zaista mogu biti ponosan i na sebe i na ekipu kazao je Barbarez.

http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=9922
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Image
pravo_brz

Post by pravo_brz »

Sergej Barbarez u centru pažnje

Koliko Sergej Barbarez znači u njemačkom, ali i europksom fudbalu uvjerili smo se još jednom. Naime, intervju sa Barbarezom je prva tema na oficijelnoj web stranici službene web prezentacije UEFA-e uoči sutrašnje utakmice Kupa uefa u kojoj će snage odmjeriti bivši i sadašnji klubovi našeg najkarizmatičnijeg kapitena ikada, HSV i Bayer Leverkusen. Naime, u samom razgovoru kojeg možete pogledati ovdje, Barbarez govori o tome kako sutrašnju utakmicu svi u klubu gledaju kao da je finale Kupa Uefa, te da jedva čeka da odmjeri snage sa svojim bivšim saigračima. Da Barbarez nije zaboravljen u HSV-u najbolje govori izjava Raffaela Vad der Vaarta koji kaže: "Sergej Barbarez je nesvakidašnji igrač, pravi vođa! Puno bi nam značilo da je sutra u našem timu, a ne na protiviničkoj strani." Inače, Barbarez iako ima punih 36 godina,u je fantastičnoj formi i to potvrđuje iz susreta u susret. Tako je u prošlom kolu Kupa uefa, turskom Galatasarayu zabio dva gola. Da li ćemo Sergeja opet vidjeti u državnom dresu, saznat ćemo u narednih nekoliko dana do kada bi kapiten trebao donijeti odluku o eventualnom povratku.
Post Reply