Sergej Barbarez
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mostarac
ma nema niko nista protiv muhameda konjica covjeche, samo je sergej jedini istinski pravi vodja koji se pojavio u ovoj zemlji od 1995. godine naovamo. Imali smo i Hibica i Kodru i sve i sve je to OK,ali serga je jedini covjek koji je bio vodja i kojeg su ljudi jednostavno zavolili zbog njegovog srca i jednostavnosti, sto ne znaci da ga i ostali igrachi u repki nisu imali.
Ili ti to ne pase sto Sergej ne klanja pet vakata
-
Šandor
Malo ga previše dižete u zvijezde.
Desit će se i njemu vrlo brzo ono što se Boliću već desilo. Onda ćete ga pljuvat kao i Bolu. Jebi ga. Zato nismo ni zaslužili da se plasiramo bilo gdje.
:D:D
A najgluplje mi je ono.....kad kažeš nešto protiv nekoga ko nije Bošnjak....
:D:D.....odmah kažu da mrziš Srbe i Hrvate.....
:D:D
Meni je žao što se raspala generacija koja je mogla učiniti nešto veliko. Otišli su Hibić, Baljić i Konjić. Bolić je prnuo u fenjer. Pitanje je vremena kad će se to desiti i Barbarezu.
Šteta, kad vidim nekog od njih uvijek ću se sjetiti Koševa oktobra 2003. godine i propuštene prilike protiv Danske. Teško da ćemo opet dobiti takvu priliku. Zemljama poput naše takve prilike ukazuju se jako rijetko.
Desit će se i njemu vrlo brzo ono što se Boliću već desilo. Onda ćete ga pljuvat kao i Bolu. Jebi ga. Zato nismo ni zaslužili da se plasiramo bilo gdje.
A najgluplje mi je ono.....kad kažeš nešto protiv nekoga ko nije Bošnjak....
Meni je žao što se raspala generacija koja je mogla učiniti nešto veliko. Otišli su Hibić, Baljić i Konjić. Bolić je prnuo u fenjer. Pitanje je vremena kad će se to desiti i Barbarezu.
Šteta, kad vidim nekog od njih uvijek ću se sjetiti Koševa oktobra 2003. godine i propuštene prilike protiv Danske. Teško da ćemo opet dobiti takvu priliku. Zemljama poput naše takve prilike ukazuju se jako rijetko.
-
zzzzz
Ne nego zato sto mu je to prednost u odnosu na Konjicaumro je mostar wrote:ma nema niko nista protiv muhameda konjica covjeche, samo je sergej jedini istinski pravi vodja koji se pojavio u ovoj zemlji od 1995. godine naovamo. Imali smo i Hibica i Kodru i sve i sve je to OK,ali serga je jedini covjek koji je bio vodja i kojeg su ljudi jednostavno zavolili zbog njegovog srca i jednostavnosti, sto ne znaci da ga i ostali igrachi u repki nisu imali.
Konjicu je kapitenska traka uzeta i dodjeljena Hibicu nakon sto se covjek povrijedio. Nikad nista nije spomenuo po povratku u reprezentaciju, mada je to presedan za koji nikad nigdje nisam cuo. Ali BiH ne bi bila BiH da nije zemlja apsurda.
Sve ovo nema veze sa Sergejom i nemoj da mi prisivas antiBarbarez etiketu
BTW
Napisao sam postova o Sergeju na raznim forumima da bi knjigu mogao izdati (moram se jos i pravdati)
Last edited by zzzzz on 04/12/2005 01:58, edited 1 time in total.
-
mostarac
nesto se ne sjecam da je neko jebao mater Bolicu. Govorilo se jeste da je vrijeme da prestane i to je OK jer nije zadovoljio ni ove kvalifikacije i mislim da je vrijeme da nadjemo novog centarfora, ali niko mu nije jebao mater i na njegovoj oprostajnoj utakmici treba da bude pun stadion i kapa dole majstore. Igrao je koliko je mogao i igrao je srcem, ali kao i svi mi i on je covjek i vrijeme ga je pregazilo. baljic mi nije bio nikad simpatican, ali eto, ukusi se razlikuju.
-
mostarac
hajde da preformulisemo. Slazes li se da je jedini pravi vodja koji je bio omiljen ama bas od svih u zadnjih deset godina Sergej Barbarez. Konjic nika nije bio vodja. Jeste bio autoritet, ali ni on ni Hibic nicu nikad bili vodje, jer za vodju treba nesto vise od autoriteta. Treba i drskosti koju ova zadnja dva nisu imali, ali niko bola ne kaze da ne voli Konjica i Konja je skroz OK i igrao je za repku srcem, ali je jedini vodja kojeg smo imali Barbarez. Igrali su mnogi za repku u kosarci odlicno i srcem i mozda i izgarali vise, ali je samo jedan Nenad Markovic.zzzzz wrote:Ne nego zato sto mu je to prednost u odnosu na Konjicaumro je mostar wrote:ma nema niko nista protiv muhameda konjica covjeche, samo je sergej jedini istinski pravi vodja koji se pojavio u ovoj zemlji od 1995. godine naovamo. Imali smo i Hibica i Kodru i sve i sve je to OK,ali serga je jedini covjek koji je bio vodja i kojeg su ljudi jednostavno zavolili zbog njegovog srca i jednostavnosti, sto ne znaci da ga i ostali igrachi u repki nisu imali.
Ili ti to ne pase sto Sergej ne klanja pet vakataSrecom nije do Sergeja vec je do raje, hocu reci da ne zelim da degradiram njega nego sistem vrijednosti u ovoj zemlji. Nije interesantno kad Muhamed voli Bosnu
Konjicu je kapitenska traka uzeta i dodjeljena Hibicu nakon sto se covjek povrijedio. Nikad nista nije spomenuo po povratku u reprezentaciju, mada je to presedan za koji nikad nigdje nisam cuo. Ali BiH ne bi bila BiH da nije zemlja apsurda.
Sve ovo nema veze sa Sergejom i nemoj da mi prisivas antiBarbarez etiketu
BTW
Napisao sam postova o Sergeju na raznim forumima da bi knjigu mogao izdati (moram se jos i pravdati)
-
zzzzz
Ma ja sam ti vec rekao, vodja ili ne bio je kapiten. Nikad niko nije upitao zasto nije dobio kapitensku traku po povratku u reprezentaciju.
Da se radi o nekoj drugoj, normalnoj zemlji to bi se pitanje postavilo. Da te odmah preduhitrim i kazem da sam to pitanje povlacio dok je Hibic bio kapiten reprezentacije.....dakle nema veze sa Barbarezom.
Konjic je bio vodja, momak koji je kao i Barbarez sve podredjivao reprezentaciji, iz tog razloga nije zelio stvarati problem oko te trake. Zato ga i cijenim jer je stavio interese BiH ispred svojih licnih interesa.
Na pitanje danskih novinara je li 100% Bosanac, Barbarez je odgovorio 101%. Konjic je za utakmicu sa Belgijom, kad nije dobio poziv od Sliskovica, rekao "Bolje da Bosna odbije mene, jer ja Bosnu nikad ne bi mogao odbiti". To su dvije legende bh reprezentacije.
Zbog situacije kakva jeste u nasoj zemlji, Barbarez je postao jos veci jer nije Bosnjak a istinski voli ovu zemlju. Sasvim razumljivo ali to ne znaci da ja nemam pravo reci da mu je Konjic ravan (to je bio moj odgovor na post "da nam je jos ovakvih")
Da se radi o nekoj drugoj, normalnoj zemlji to bi se pitanje postavilo. Da te odmah preduhitrim i kazem da sam to pitanje povlacio dok je Hibic bio kapiten reprezentacije.....dakle nema veze sa Barbarezom.
Konjic je bio vodja, momak koji je kao i Barbarez sve podredjivao reprezentaciji, iz tog razloga nije zelio stvarati problem oko te trake. Zato ga i cijenim jer je stavio interese BiH ispred svojih licnih interesa.
Na pitanje danskih novinara je li 100% Bosanac, Barbarez je odgovorio 101%. Konjic je za utakmicu sa Belgijom, kad nije dobio poziv od Sliskovica, rekao "Bolje da Bosna odbije mene, jer ja Bosnu nikad ne bi mogao odbiti". To su dvije legende bh reprezentacije.
Zbog situacije kakva jeste u nasoj zemlji, Barbarez je postao jos veci jer nije Bosnjak a istinski voli ovu zemlju. Sasvim razumljivo ali to ne znaci da ja nemam pravo reci da mu je Konjic ravan (to je bio moj odgovor na post "da nam je jos ovakvih")
-
Kick off
Mostarac drugi put nemoj tako brzopleto i nespretno izvoditi zakljucke !umro je mostar wrote:Ili ti to ne pase sto Sergej ne klanja pet vakata
zzzzz.... slazem se 100 % u vezi Konjica.
Barbarez je king to stoji, ali ni Konjic nije ni malo manji patriotta ali kako rece zzzzz, nije interesantno kada Bosnjak voli Bosnu.To se manje vise podrazumjeva.
-
Prenj
Feral izvjestava sa Berlinskog festivala ...
Ljudina!http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1
Napetost i ushit provalili su zatim i oslobodili se na derneku organiziranom u jednom berlinskom klubu, za koju priliku je ovdje posebno doveden i sastav "Mostar Sevdah Reunion", a odakle i prenosimo nekoliko gore citiranih opaski. Mogao bi se taj skup nazvati plemenitim izbacivanjem emocija, ne samo među Bosancima i Hercegovcima, pripadnicima krhke (nad)nacije koja umjetnost općenito ima za svoju trenutno najčvršću afirmativnu te identifikacijsku točku. Bilo je dirljivo na bini vidjeti nastup kapetana nogometne reprezentacije BiH i prvotimca "Hamburgera SV" Sergeja Barbareza, također Mostarca, koji je među svojima otpjevao "Čudna jada od Mostara grada"... Ovaj gospodin-sportaš se dovezao u Berlin radi premijere i derneka, pa onda opet sjeo za volan i odjurio u Hamburg na jutarnji trening. Nijemci koji su došli na zabavu s oko tisuću registriranih gostiju, pomalo su se čudili svemu tome, e da bi naši kasnije takvu reakciju spominjali s neskrivenim ponosom.
Last edited by Prenj on 18/02/2006 21:59, edited 1 time in total.
-
bosna forever
Ovim je pokazao sta je pravi smisao rijeci REPREZENTATIVAC svoje domovine.