Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dr_Evil

#1326 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 09:08
Pandakonda wrote: 30/03/2026 08:55 Niko sa Petevom ne moze. A najvise ga pljuvali kada je najavljen :D
jesi li potpisao peticiju "Ivaylo Petev not my manager" ? :D
kad je dosao Petev "Vico ga postavio da unisti reprezentaciju, zasto nije barbarez?", kad je otisao petev "Vico ga otjerao hoce da unisti reprezentaciju", kad je imenovan barbarez "Vico doveo neiskusnog selektora da unisti reprezentaciju", vico se raduje poslije pobjede protiv walesa "Vico se raduje prolasku jer ce dobiti puno para" :lol:
Da li ti mislis da postoji neki drugi razlog VIcinog kobajagi radovanja?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1327 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 29/03/2026 22:54
izvrsni direktor wrote: 29/03/2026 22:44
_BataZiv_0809 wrote: 29/03/2026 22:38 Cim si ti jednog Asmira Begovica presutio, nemamo sta dalje :thumbup:
Asmir ni minute nije odigrao u cirino vrijeme, debitovao kod susica. Ciro ga je pozivao da grije klupu supicu i hasagicu :D
Gore sam stavio ekipu iz jedne utskmice kad je supic se pojavio u pocetnom sastavu, naravno da je bilo jos igraca..
Debitovali su Pjanic i Medunjanin ako ces bas eto mak na konac.

I Ibricic, ali njemu Susic nije dao ni minute na SP u Brazilu.

Bilo je momaka sa finim prezimenima jbg...
debitovali jesu, to nijko ne spori. ali i pjanic i medunjanin i begovic su kod cire grijali klupu pandzama, nadarevicima, supicima a prica se kako je susic dosao na gotovo i ciro mu napravio ekipu. sjecamo se svi koliko smo ciru kritikovali jer je govorio da za pjanica nema mjesta u prvoj ekipi..

a npr se ne prica da je muzurovic ciri stvorio reprezentaciju jer je kod njeg dzeko debitovao, on je vratio rahimica, ibisevica i salihovica prebacio iz U21 u A tim. poslije dosao Ciro i samo nastavio sa tom ekipom.. :D
izvrsni direktor

#1328 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

dr_Evil wrote: 30/03/2026 09:10
Pandakonda wrote: 30/03/2026 08:55 Niko sa Petevom ne moze. A najvise ga pljuvali kada je najavljen :D
kad je dosao Petev "Vico ga postavio da unisti reprezentaciju, zasto nije barbarez?", kad je otisao petev "Vico ga otjerao hoce da unisti reprezentaciju", kad je imenovan barbarez "Vico doveo neiskusnog selektora da unisti reprezentaciju", vico se raduje poslije pobjede protiv walesa "Vico se raduje prolasku jer ce dobiti puno para" :lol:
ne. boli ga briga za reprezentaciju bih. kontas li ti gdje se krije apsurd u onom sto sam ja napisao?
dr_Evil

#1329 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 09:18

ne. boli ga briga za reprezentaciju bih. kontas li ti gdje se krije apsurd u onom sto sam ja napisao?
Naravno, jasno mi je u potpunosti da nikad nikome nece se moci ugoditi. S druge strane se treba shvatiti da je nas narod prosao kroz toliko loseg, i toliko prevara da sad i kiselinu puse. Mi u svemu vidimo neki master zavjernicki plan.

S druge strane imas recimo skandinavske zemlje gdje je sistem odradio svoj posao, i oni apsolutno vjeruju sistemu, neke stvari koje su ocite da nisu ispravne nece ih ni razmatrati kao urotu ili prevaru jer vjeruju sistemu, ili ti ga njih svaka varenika moze oprzit.

Ebi ga :D valjalo bi nesto izmedju naci :D
izvrsni direktor

#1330 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

dr_Evil wrote: 30/03/2026 09:22

Naravno, jasno mi je u potpunosti da nikad nikome nece se moci ugoditi. S druge strane se treba shvatiti da je nas narod prosao kroz toliko loseg, i toliko prevara da sad i kiselinu puse. Mi u svemu vidimo neki master zavjernicki plan.

S druge strane imas recimo skandinavske zemlje gdje je sistem odradio svoj posao, i oni apsolutno vjeruju sistemu, neke stvari koje su ocite da nisu ispravne nece ih ni razmatrati kao urotu ili prevaru jer vjeruju sistemu, ili ti ga njih svaka varenika moze oprzit.

o tome se radi. u svemu se trazi nesto negativno, i pljuje se. isti ljudi koji misle da je vico barbareza doveo da reprezentacija ne ode nigdje, takvi isti pisu da se vico raduje plasmanu zbog para. ono, paradox, ali im to moze stati pod kapu, radi pljuvanja i negativnosti. takvi isti pljuju i omalozavaju rad barbareza, cisto zbog negativnosti i pljuvanja.

ja vise vjerujem da vico stvarno zeli plasman reprezentacije i raduje se tome, nego sto ne zeli. ne zbog upsjeha reprezentacije i drzave, vec zbog svoje licne koristi, em lova do krova, em napredak i karijera u uefa-i.
darius_maximus

#1331 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by darius_maximus »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 09:28
dr_Evil wrote: 30/03/2026 09:22

o tome se radi. u svemu se trazi nesto negativno, i pljuje se. isti ljudi koji misle da je vico barbareza doveo da reprezentacija ne ode nigdje, takvi isti pisu da se vico raduje plasmanu zbog para. ono, paradox, ali im to moze stati pod kapu, radi pljuvanja i negativnosti. takvi isti pljuju i omalozavaju rad barbareza, cisto zbog negativnosti i pljuvanja.

ja vise vjerujem da vico stvarno zeli plasman reprezentacije i raduje se tome, nego sto ne zeli. ne zbog upsjeha reprezentacije i drzave, vec zbog svoje licne koristi, em lova do krova, em napredak i karijera u uefa-i.
Dvije stvari mogu biti istovremeno tačne.
Nije život crno-bijel.

Vico je populista i oportunista.
Vico isto tako ne voli ništa s predznakom bosanski i aktivno će raditi protiv toga.
Odraz toga je naša jadna liga.

Barbarez je doveden jer je narod kmečao i jer je Vico vjerovao da će ovaj svakako propasti.
Ako se kojim slučajem stvari poklope, Vico će iskoristiti situaciju da uzme pare.
Nakon toga će vjerovatno vrlo aktivno nastaviti raditi da se svaki oblik euforije u vezi repke uguši, kao što se ugušilo nakon zadnjeg SP.

Jedino pitanje je kako će se stvari odvijati.
Hoće li repka kiksati, hoće li Barbarez nešto sam zajebati, ili će Vico morati podmetati noge i opstruirati, Vico će se prilagoditi.
To je naravno samo moje mišljenje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1332 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 09:16
izvrsni direktor wrote: 29/03/2026 22:44

Asmir ni minute nije odigrao u cirino vrijeme, debitovao kod susica. Ciro ga je pozivao da grije klupu supicu i hasagicu :D
Gore sam stavio ekipu iz jedne utskmice kad je supic se pojavio u pocetnom sastavu, naravno da je bilo jos igraca..

debitovali jesu, to nijko ne spori. ali i pjanic i medunjanin i begovic su kod cire grijali klupu pandzama, nadarevicima, supicima a prica se kako je susic dosao na gotovo i ciro mu napravio ekipu. sjecamo se svi koliko smo ciru kritikovali jer je govorio da za pjanica nema mjesta u prvoj ekipi..

a npr se ne prica da je muzurovic ciri stvorio reprezentaciju jer je kod njeg dzeko debitovao, on je vratio rahimica, ibisevica i salihovica prebacio iz U21 u A tim. poslije dosao Ciro i samo nastavio sa tom ekipom.. :D
Upast cemo u rabbit hole vjecne regresije jer ce se uvijek nesto temeljiti na necemu. Zato bi dobro bilo da se neki aksiomi postave.

Cinjenica jeste da je pod Cirom reprezentacija napravila prvi veliki iskorak, oslobodila se okova luzerstine i da su tad pozvani/debitovali/postali standardni pojedini igraci koji ce ciniti okosnicu tima koji je otisao na SP.

Nikad necu zaboraviti zaglusujucu tisinu stadiona Luz u Lisabonu kad smo ih stisli. Sasrali su se. Stativa, precka, nece lopta u gol, a igrali smo ko masine :thumbup: :bih:
izvrsni direktor

#1333 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2026 10:30
izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 09:16

Upast cemo u rabbit hole vjecne regresije jer ce se uvijek nesto temeljiti na necemu. Zato bi dobro bilo da se neki aksiomi postave.

Cinjenica jeste da je pod Cirom reprezentacija napravila prvi veliki iskorak, oslobodila se okova luzerstine i da su tad pozvani/debitovali/postali standardni pojedini igraci koji ce ciniti okosnicu tima koji je otisao na SP.

Nikad necu zaboraviti zaglusujucu tisinu stadiona Luz u Lisabonu kad smo ih stisli. Sasrali su se. Stativa, precka, nece lopta u gol, a igrali smo ko masine :thumbup: :bih:
naravno. napravili smo pod cirom ogroman iskorak, stvorila se euforija, dobili neki pobjednicki mentalitet.
isto kao sto je i cinjenica da smo pod susicem napravili najveci uspjeh ikada, i igrali najbolji nogomet ikada, bili top 20 reprezentacija svijeta na fifa rang listi. satrali francusku u sred pariza kao da smo igrali protiv litvanije
Logovan

#1334 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 09:16 debitovali jesu, to nijko ne spori. ali i pjanic i medunjanin i begovic su kod cire grijali klupu pandzama, nadarevicima, supicima a prica se kako je susic dosao na gotovo i ciro mu napravio ekipu. sjecamo se svi koliko smo ciru kritikovali jer je govorio da za pjanica nema mjesta u prvoj ekipi..

:thumbup: Nevjerovatno kakve se laži pričaju. Još samo fali da neko kaže kako je Ćiro tokom utakmica zvao Papeta da mu kaže šta i kako treba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1335 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2026 11:09
naravno. napravili smo pod cirom ogroman iskorak, stvorila se euforija, dobili neki pobjednicki mentalitet.
isto kao sto je i cinjenica da smo pod susicem napravili najveci uspjeh ikada, i igrali najbolji nogomet ikada, bili top 20 reprezentacija svijeta na fifa rang listi. satrali francusku u sred pariza kao da smo igrali protiv litvanije
:thumbup:
RJ57

#1336 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RJ57 »

da ali tada smo imali igrače koji su znali igrati, bili u stanju iznijeti loptu, organizovati igru, danas tri pasa i onda nabijanje naprijed

sada nam ostaje samo borbenonst i nada da će ova djeca naprijed nekako doturiti loptu do džeke ili koga već u 16 i to je sve. ako imamo sreću da lopta pogodi stativu i li da se protivnički napadač spetlja u igri smo, ako ne začas smo gotovi.
ali tako je kako je, pojavilo se par mladih perspektivnih igrača, još to nije dovoljno za neke uspjehe ali nije loše za početka, eto dogurali smo u finale baraža. još dva vezna igrača i neko ko zna dati gol nas dijele od neke realne nade za učešće na turnirima, a do tada je nada da talijan slomi nogu i pritom sebi zabije

koliko je sve to (tj. ovaj baraž) zasluga barbareza, nemam pojma. nisam siguran ni da ga on ima ali eto dogurao je daleko bez da je na startu kvalifikacija imao išta ... pretpostavljam da će slijedeći LN/EP ciklus odgovoriti na to pitanje
palermo

#1337 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Jos uvijek rasprava , valja li Barba ili ne valja.

Ne bih se ja sekirao oko toga, Krstajic I Tudor su slobodni, uvijek ga mozemo zamijeniti.
RJ57

#1338 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RJ57 »

on se sigurno izborio za još jedan ciklus .... ako hoće naravno
DonieBrasco

#1339 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by DonieBrasco »

Mi dok savez ne promjenimo dok ljudi u istome istinski ne budu radili za doborbit BH-fudbala nece biti promjena na nabolje u reprezenctaciji, igri i rezltatima iste ma ko bio selektor.

Sve i jedna domaca liga - rang, infrasturkutura, sudije i degenerici koji nam vedre i oblace u fudbalu govore dovoljno za sebe.
Dugarry

#1340 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dugarry »

Malo iz vremena prije Sergeja

Pos Team Pld W D L Pts
1 Portugal 10 10 0 0 30
2 Slovakia 10 7 1 2 22
3 Luxembourg10 5 2 3 17
4 Iceland 10 3 1 6 10
5 Bosnia 10 3 0 7 9
6 Liechtenstein 0 0 10 0
RtrnOfSalisbury

#1341 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

imal neki preliminarni spisak koji ce funkcioneri i pripadajuce famelije na sp, kak ce se dijelit pare il ce se o tome kad se plasiramo :D
NediM17

#1342 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by NediM17 »

Vicin dajdza prvi na spisku. :mrgreen:
muha_sa

#1343 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by muha_sa »

NediM17 wrote: 30/03/2026 22:06 Vicin dajdza prvi na spisku. :mrgreen:
Sa kcerkom i sinom :D
NediM17

#1344 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by NediM17 »

muha_sa wrote: 30/03/2026 22:08
I dajdzinca.
muha_sa

#1345 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by muha_sa »

NediM17 wrote: 30/03/2026 22:11
muha_sa wrote: 30/03/2026 22:08
I dajdzinca.
Ništa :-) ona mora domacinstvo cuvat :D
luckylaka

#1346 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

RtrnOfSalisbury wrote: 30/03/2026 21:42 imal neki preliminarni spisak koji ce funkcioneri i pripadajuce famelije na sp, kak ce se dijelit pare il ce se o tome kad se plasiramo :D
Mislim da pare idu ovako
20% za BHRT da izmiri dugove
20% podsticaj za poljoprivrednike
40% al kapone i druzina u savezu
1% igracima za kolace i sladoled na S.P.
5% da se poboljsa hrana u zgradi parlamenta
2% za novi stadion u Zenici...
RtrnOfSalisbury

#1347 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

luckylaka wrote: 30/03/2026 22:46
RtrnOfSalisbury wrote: 30/03/2026 21:42 imal neki preliminarni spisak koji ce funkcioneri i pripadajuce famelije na sp, kak ce se dijelit pare il ce se o tome kad se plasiramo :D
Mislim da pare idu ovako
20% za BHRT da izmiri dugove
20% podsticaj za poljoprivrednike
40% al kapone i druzina u savezu
1% igracima za kolace i sladoled na S.P.
5% da se poboljsa hrana u zgradi parlamenta
2% za novi stadion u Zenici...
a dze sam tu ja :-D :-D

al nije him lako, ako krenu na sp pa morace makar bejundha majicu ponijet da se zna koja su delegacija i jos sjedit po kojekavijem konferencijama pod bejundha zasavama. svasta coek ziv mora izdurat
Logovan

#1348 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Kako god završilo Sergej odradio dobar posao :thumbup: Više od očekivanog barem što se mene tiče
izvrsni direktor

#1349 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Pojeo je gatusa veceras. Takticki ga savladao potpuno
ZoomZoomKiwi

#1350 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by ZoomZoomKiwi »

Vrhunski.

Pozitivno iznenađen
Post Reply