Senzori za parkiranje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shalla

#1 Senzori za parkiranje

Post by shalla »

Izvinjavam se na otvaranju nove teme,

interesuje me da li neko zna dobrog elektičara (i da li to uopšte rade električari) koji bi mi mogao popraviti senzore? Naime, već neko vrijeme rade po sistemu toplo-hladno tj počesto se dešava da čim ubacim u parking oni počnu pištati skoro neprekidno u jednakim vremenskim intervalima (dakle ne onako kako bi inače trebali da funkcionišu)...

Hvala unaprijed
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2 Re: Senzori za parkiranje

Post by arman1 »

shaqqa wrote:Izvinjavam se na otvaranju nove teme,

interesuje me da li neko zna dobrog elektičara (i da li to uopšte rade električari) koji bi mi mogao popraviti senzore? Naime, već neko vrijeme rade po sistemu toplo-hladno tj počesto se dešava da čim ubacim u parking oni počnu pištati skoro neprekidno u jednakim vremenskim intervalima (dakle ne onako kako bi inače trebali da funkcionišu)...

Hvala unaprijed
Ne zamjeri na crnim prognozama ali ako nisu u pitanju oni koji dođu tvornički ugrađeni morat češ ići na zamjenu komplet sistema, budući da večina firmi kaja ih isporučuje nema rezervnih dijelova za servisiranje.
Mada je lako moguće da ti je otišao hepek na mjenjaču(onaj koji pali svijetlo za vožnju unazad).
shalla

#3 Re: Senzori za parkiranje

Post by shalla »

arman1 wrote:
shaqqa wrote:Izvinjavam se na otvaranju nove teme,

Hvala unaprijed
Ne zamjeri na crnim prognozama ali ako nisu u pitanju oni koji dođu tvornički ugrađeni morat češ ići na zamjenu komplet sistema, budući da večina firmi kaja ih isporučuje nema rezervnih dijelova za servisiranje.
Mada je lako moguće da ti je otišao hepek na mjenjaču(onaj koji pali svijetlo za vožnju unazad).
Ma ne bih rekao da je do tog hepeka pošto je mjenjač automatik i stvarno nemam hvala Bogu nikakvih problema sa njim...
A mislim da nisu fabrički ali ću provjeriti sa prvim vlasnikom. Ma vidjeću ako bude moglo da se srikta, ako ne i nije strašno, milioni ljudi voze bez senzora :mrgreen:
sarayewo

#4 Re: Senzori za parkiranje

Post by sarayewo »

Nemoj ti bez senzora molim te, evo ja cu ti platiti ugradnju novih... :D
shalla

#5 Re: Senzori za parkiranje

Post by shalla »

sarayewo wrote:Nemoj ti bez senzora molim te, evo ja cu ti platiti ugradnju novih... :D
:mrgreen:
Pošteno. Dakle u septembru da očekujem ugradnju novih senzora?
qwertzuiop

#6 Re: Senzori za parkiranje

Post by qwertzuiop »

sarayewo wrote:Nemoj ti bez senzora molim te, evo ja cu ti platiti ugradnju novih... :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Blobi

#7 Re: Senzori za parkiranje

Post by Blobi »

qwertzuiop wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mozda covjek vozi neko nepregledno auto gdje su senzori stvarno potrebni. Sjedi u Passat-a CC ili bilo koje "zakrivljenije" auto, pa ces vidjeti kakva ce te "dezorjentacija" snaci. Ne vidis nit si svjestan pocetka auta, kao ni kraja. Jednostavno ne mozes u "cenat" procjenit gdje su krajevi kao sto to mozes u svojoj "getači". Zna svako ko je sjeo iz G2 u nesto iole modernije.. Ali neka ste vi sofercine, pa nek gori sve :D :D
Post Reply