Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Moderator: anex
-
misaoni
#1 Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Ne znam kako vama u poslednje vrijeme izgleda ovo najavljivanje oluja, kiša, snijegova i sl.
Sve filmski, nezapamćeno, dolazi nam ovo-ono, očekuje nas ovako-onako..
A na kraju, uglavnom, prođe sa običnom kišom ili malo snijega.
Prošle godine smo imali obilne kiše, imali smo prije nekoliko godina i snijeg, ali bez obzira, mislim da mediji, prije svega treba da smanje doživljaj.
Meteoalarm je jedno a drama koja se oko toga razvije je nešto drugo..
Šta vi mislite?
p.s.
Ne znam jel bila tema..
Prošle godine smo imali obilne kiše, imali smo prije nekoliko godina i snijeg, ali bez obzira, mislim da mediji, prije svega treba da smanje doživljaj.
Šta vi mislite?
p.s.
Ne znam jel bila tema..
- insomnia78
#2 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
"Novinari" privlace citateljstvo/gledateljstvo
- dustaban
#3 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
To vam je jednostavno politika pre-dijagnoziranja.
Ljekar ce ti odmah reci najgoru dijagnozu pa ako nije to bices NJEMU zahvalan. Automehanicar odmah lupi najskuplju varijantu pa ako ne trepnes okom, naplatice ti ono sto nije ni uradio...
Tako i meteorolozi, lupe najgoru prognozu ako tako ne bude nikom nista, jer ako najave fino vrijeme a bude kijamet... svi ce im yebatmater!
Ha ja.
Ljekar ce ti odmah reci najgoru dijagnozu pa ako nije to bices NJEMU zahvalan. Automehanicar odmah lupi najskuplju varijantu pa ako ne trepnes okom, naplatice ti ono sto nije ni uradio...
Tako i meteorolozi, lupe najgoru prognozu ako tako ne bude nikom nista, jer ako najave fino vrijeme a bude kijamet... svi ce im yebatmater!
Ha ja.
- BarbaDue
#4 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
te najave će od gledateljstva i čitateljstva prolaziti neprimjećeno a kada bude stvarno potrebe za upozorenjem onda će
nastati belaj.
nastati belaj.
- stakasa
#5 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Tema na mjestu. Ovo je globalna pojavamisaoni wrote:Ne znam kako vama u poslednje vrijeme izgleda ovo najavljivanje oluja, kiša, snijegova i sl.
Šta vi mislite?
p.s.
Ne znam jel bila tema..
- Skyfox
#6 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
ja se ne sjecam kada su prognozom "uboli"?! Fakat! Da bar pogode kad se stvarno sprema neka nepogoda... A dramu dodaju mediji kako bi povecali klikove na svojim stranicama...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
hedonizam i konformizam konzumenata medija koji su navikli na svoju komociju i slobodu
+ zelja za što više klikova jer se samo to traži... golo dupe, senzacija i negativne vrijesti
+ zelja za što više klikova jer se samo to traži... golo dupe, senzacija i negativne vrijesti
-
sandzokan
#8 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Kada na dnevniku kažu da je meteoalarm izdao žuto/narandžasto/crveno upozorenje za BiH kone u komšiluku do granapa ne smiju otići. 
- SmokingMan
#9 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Samo Majstorović je mjerodavan,ostalo je zabluda.... 
Uostalom,ja nisam ni navikao na drugačiji "ton" kada su mediji u pitanju,znam da u glavnom lažu,petljaju,preuveličavaju istinu,pa mi je prema tome sasvim svejedno...
Uostalom,ja nisam ni navikao na drugačiji "ton" kada su mediji u pitanju,znam da u glavnom lažu,petljaju,preuveličavaju istinu,pa mi je prema tome sasvim svejedno...
- Halcyon
#10 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
I usput prepadaju građane. Jebo te, pale meteoalarm jer u februaru dolazi snijeg, nenadyebiva bolest druže.insomnia78 wrote:"Novinari" privlace citateljstvo/gledateljstvo
- titinho
#11 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
sto se tice zadnje objave accuweather-a pa ja mislim da su ljudi pogodili. pogledajte u hrvatskoj snijega, uostlaom oni nisu rekli da ce u Sarajevu pasti 1 metar, cak i na karti se vidi da ce olujom biti zahvacena samo sjeverna Bosna.
moja kritika ide na ove meteoalarme, fkt svaki dan ide il crveni il zuti, jos samo treba zeleni i isto semafor. smijes ici napolje il ne smijes.
nismo se navikli na ove boje meteoalarma nikako, bolje je prije kad ti kaze bit ce snijeg, bit ce kisa, magla. a ne ovo kazu ti boju meteoalarma pa se ti snalazi
moja kritika ide na ove meteoalarme, fkt svaki dan ide il crveni il zuti, jos samo treba zeleni i isto semafor. smijes ici napolje il ne smijes.
nismo se navikli na ove boje meteoalarma nikako, bolje je prije kad ti kaze bit ce snijeg, bit ce kisa, magla. a ne ovo kazu ti boju meteoalarma pa se ti snalazi
-
Mohamad Sissoko
#12 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Strah i sex = profit, sve je to došlo iz AmerikU. 
- sema911s
#13 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Ma nemojte tako, ljudi skontali dzaba prijavu Na taj meteoalarm I sada se fale,
Do sada nisi nista uboli,
Do sada nisi nista uboli,
- insomnia78
#14 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
A evo i ovdje gdje sam, danima pricaju o narandzastom meteoalarmu, o snijegu i poledici i svaki taj dan bude suncan, hladan al suncanHalcyon wrote:I usput prepadaju građane. Jebo te, pale meteoalarm jer u februaru dolazi snijeg, nenadyebiva bolest druže.insomnia78 wrote:"Novinari" privlace citateljstvo/gledateljstvo
Prestanu spominjati, snijeg padne
- saibaba
#15 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Slazem se. Prave zenzaciju od nicega ..misaoni wrote:Ne znam kako vama u poslednje vrijeme izgleda ovo najavljivanje oluja, kiša, snijegova i sl.
Šta vi mislite?
p.s.
Ne znam jel bila tema..
-
RNG_25
#16 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Šta mislim? Na meteorologe gledam kao na gatare.
Meteorologija (nauka) ima veliki potencijal, ali kao i uvijek čovjek se pobrine da sroza primjenljivost te nauke u korisne svrhe.
Meteorologija (nauka) ima veliki potencijal, ali kao i uvijek čovjek se pobrine da sroza primjenljivost te nauke u korisne svrhe.
- friskyoreo
#17 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Mah, kvazi novinari daju kvazi prognozu. Najveci zadatak takvih je kako da osmisle sto "bombasticniji" naslov, koji ce im privuci vise klikova. Uspjeh se ne mjeri kvalitetom samog priloga, nego brojem klikova i cesto fasistickih komentara na neku vijest.
Danas neko na fb podijelio vijest, naslov je: "U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: Ceca napustila Srbiju, evo šta je razlog!"
Covjek bi pomislio trazi je CIA, skuzili da je Arkan ziv i da znaju gdje se nalazi, i sl... A zena samo otisla na odmor.

Danas neko na fb podijelio vijest, naslov je: "U NAJVEĆOJ TAJNOSTI: Ceca napustila Srbiju, evo šta je razlog!"
Covjek bi pomislio trazi je CIA, skuzili da je Arkan ziv i da znaju gdje se nalazi, i sl... A zena samo otisla na odmor.
- black
- _mufljuz_
#19 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
sreca pa ne jebem ove prognosticare - u rangu su onih dojava na kladionici na fejzbuku.....
-
misaoni
#20 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Evo malo najava ponovo...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/crveni-i ... /150304007
Al ko zna možda i zapada pravo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/crveni-i ... /150304007
Al ko zna možda i zapada pravo
- dobar osjecaj
#21 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Razne sluzbe koje su zaduzene za zastitu i razna ulaganja i pripremu protiv prirodnih nepogoda se stite izdavanjem ovakvih debilnih, uznemirujucih i pretjereno koristenih upozorenja koja su odavno izgubila svrhu i postala vise smijurija nego neko ozbiljno i vjerodostojno upozorenje.
Da zivimo u vremenu ikakve odgovornosti, ovakve stvari bi se kaznjavale.
Da zivimo u vremenu ikakve odgovornosti, ovakve stvari bi se kaznjavale.
- O'zone
- Globalni moderator
#22 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Da bi se malo razbila monotonija između senzacionalnih crnih vjesti kako je ovaj pokrao ono ili onaj likvidirao onoga, kako nam za tri mjeseca prijeti bankrot, kako hoće da nas unište, otruju GMO hranom, raznim aditivima i lošom plastikom,...ubaci se malo kolorike sa žutim, narandžastim i crenim meteo alarmom 
- graue_maus
#23 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
ja ne vjerujem vremenskim prognozama, vec godinama ..........
Last edited by graue_maus on 04/03/2015 12:03, edited 1 time in total.
-
misaoni
#24 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Čak o civilna zaštita upozorava. Možda ipak bude filmski
http://www.klix.ba/vijesti/bih/civilna- ... /150304097
http://www.klix.ba/vijesti/bih/civilna- ... /150304097
- Ridjobrki
#25 Re: Senzacionalno najavljivanje vremenskih nepogoda
Sjetih se sjajnog klipa the Oniona o tom meteo izvještavanju: