Senilni akademik

zonbirile

#451 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

JoseMujica wrote:ma zaboravio sam te likove više...kuhar iz Doma Amije je onaj kasniji ministar policije Delimustafić?

uhhh...ako je to taj...tek je mračna epizoda zvana Cenex :-) u samo predvečerje rata
-----------------------------------------------------
Koprivica trejd i sl.Možeš misliti onda Mazda3 sa preklopnim farovima i kome ode prva na poklon-imaš 3 pokušaja
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#452 Re: Senilni akademik

Post by JoseMujica »

zonbirile wrote:
JoseMujica wrote:ma zaboravio sam te likove više...kuhar iz Doma Amije je onaj kasniji ministar policije Delimustafić?

uhhh...ako je to taj...tek je mračna epizoda zvana Cenex :-) u samo predvečerje rata
Koprivica trejd i sl.Možeš misliti onda Mazda3 sa preklopnim farovima i kome ode prva na poklon-imaš 3 pokušaja
jel je sam sebi dao? :D
Penicilin

#453 Re: Senilni akademik

Post by Penicilin »

ultima_palabra wrote:Kakva dekonstrukcija od strane uvaženog profesora :thumbup: Kao povučen lik koji se ne bavi dnevnopolitičkim stvarima, pretpostavljam da mu je voda došla do grla, kao i drugim učenijim muslimanima.
Objasnio dvije najvažnije stvari:
1. Reis i njegova klika umjesto u fakte i nauku, udaraju u niske strasti i emocije
2. Ne vide šumu od drveća... ili možda vide, ali im je cilj nešto drugo
Nikada mi neće biti jasno kako ljudi poput Durakovića ili Karića ostaju u sjeni kojekakvih Cerića i Filipovića. To je prosto ne shvatljivo.
Baudelaire

#454 Re: Senilni akademik

Post by Baudelaire »

Penicilin wrote:
ultima_palabra wrote:Kakva dekonstrukcija od strane uvaženog profesora :thumbup: Kao povučen lik koji se ne bavi dnevnopolitičkim stvarima, pretpostavljam da mu je voda došla do grla, kao i drugim učenijim muslimanima.
Objasnio dvije najvažnije stvari:
1. Reis i njegova klika umjesto u fakte i nauku, udaraju u niske strasti i emocije
2. Ne vide šumu od drveća... ili možda vide, ali im je cilj nešto drugo
Nikada mi neće biti jasno kako ljudi poput Durakovića ili Karića ostaju u sjeni kojekakvih Cerića i Filipovića. To je prosto ne shvatljivo.
Karić je izgubio koliko ja znam izbore u IZ za reisa prije par godina, to dovoljno pokazuje kakav je mentalni sklop tih ''prvaka u Bošnjaka'' kako se vole nazivati. Negdje sam čuo da i Silajdžić hoće da se kandiduje za reisa poslije Mustafe, majko moja, ima li kraja cirkusu?
zonbirile

#455 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

JoseMujica wrote:
zonbirile wrote:

jel je sam sebi dao? :D
---------------------------------
ne nego šefu,Aci.
muha_sa

#456 Re: Senilni akademik

Post by muha_sa »

zonbirile wrote:

:lol: :lol: :lol:

gdje se Koprivice sjeti :lol: kod njega sam kupio videorekorder Gorenje. :lol:
zonbirile

#457 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

muha_sa wrote:
zonbirile wrote:

:lol: :lol: :lol:

gdje se Koprivice sjeti :lol: kod njega sam kupio videorekorder Gorenje. :lol:
---------------------------------------------
pa prvo je provalio fol Janša i Sandycomerc iz Slovenije,Hrvati ubacivali bezvrijedne dinare u BiH za marke,srbi Koprivicu trejd,naši onog što prijeti crncem,kao plati kalaš 500-800KM itme pomažeš BiH,a svi u ime domovine.
Agic Nurija

#458 Re: Senilni akademik

Post by Agic Nurija »

Povodom politikantstva bosanskih nadri-begova, knezova i poglavnika proizvedenih uglavnom u milenijskim ratovima monoteističkih institucija za prevlast u zagonetnoj zemlji Bosni, a na zapadnobalkanskim vjetrometinama i vukojebinama, napisano je puno toga, ali nije istinski dorečeno ama baš ništa u prilog suštini postojanja takve ljudske vrste. Čitav je niz kvazinaučnih radova, poglavito iz oblasti historije/povijesti Bosne i bosanskog naroda sa potpisima gore naslovljenog gospodina, akademika M. F. Tunje i njemu sličnih, a da nigdje nije, recimo ni naznačeno pitanje: Zašto se od 1878 godine bosanska kraljevina, dakle bosanska država, naziva "Bosnien und Herzegowina".

.....i nemojte opet u omlaćene doboše: evo još jednog koji ne voli Hercegovce....!?

Ponavljam, nije riječ o Hercegovini ili pokrajincima Hercegovcima, riječ je o nazivu države jednog, bosanskog naroda!
A sve nam titula do titule...

Evo, na primjer, uvaženom Ivanu Lovrenoviću u prisustvu Envera Kazaza sam prije odprilike mjesec dana u Tešnju, povodom promocije knjige poezije Amira Brke "Turistički Vodič", predao urađen jedan primjerak knjige, kapitalnog djela sa mnoštvom nepoznanica izvađenih iz 72 evropske enciklopedije "Bosna u Evropskim Enciklopedijama", sa kratkom molbom da se možda nađe izdavač, ali od Ive ni traga, ni glasa....

Zašto ovo pišem:
Tunjo, a i mnogi naši bajni spisatelji su samo obični kradljivci i prepisivači tuđih djela, jer svoja vlastita nikada nisu uspjeli da sroče. Ista gore pomenuta knjiga i mnogi drugi moji manuskripti ležali su godinama po raznim kabinetima i naravno pravljeni privatni primjerci/kopije (Salih Jalimam), koje će po potrebi biti nekada uvrštavane u "historije/povijesti.....nekih vele ili nekih mini- naroda.

Zato molim vas, nemojte samo o bosanskim akademicima i njihovim sponzorima, političkim kriminalcima i šahinpašićima.....kao promotorima pisane riječi!

Gadno je kad se ne zna, pa se to još i zaboravi!
jyqan

#459 Re: Senilni akademik

Post by jyqan »

političar tipa tunjo je meni isto eksterni disk.. puno lijepih fajlova i informacija, bez procesora

meni se lično sviđa što ga je fakat slatko slušat, malo se referencira na svoje strobegovsko porijeklo, malo ubaci neku egzotičnu riječ (neka starobosanska pa u kombinaciji sa latinskim izrazom za nešto), i doda: ..znate. Čovjek je u stanju da ispriča najveću glupost, a da ga je zadovoljstvo slušat
zonbirile

#460 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

jyqan wrote:političar tipa tunjo je meni isto eksterni disk.. puno lijepih fajlova i informacija, bez procesora

meni se lično sviđa što ga je fakat slatko slušat, malo se referencira na svoje strobegovsko porijeklo, malo ubaci neku egzotičnu riječ (neka starobosanska pa u kombinaciji sa latinskim izrazom za nešto), i doda: ..znate. Čovjek je u stanju da ispriča najveću glupost, a da ga je zadovoljstvo slušat
----------------------
kratko rečeno laprdalo,ali to i jeste tragedija Bosne.Od konzula,preko statusa akademika do narodnog tribuna-na guzove.
jyqan

#461 Re: Senilni akademik

Post by jyqan »

zonbirile wrote:
jyqan wrote:političar tipa tunjo je meni isto eksterni disk.. puno lijepih fajlova i informacija, bez procesora

----------------------
kratko rečeno laprdalo,ali to i jeste tragedija Bosne.Od konzula,preko statusa akademika do narodnog tribuna-na guzove.
Laprdalo, ali hošafli pitko laprdalo :lol:
zonbirile

#462 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

neka ga tek sazrio za Vođu,Domanovićevog :-D
Baudelaire

#463 Re: Senilni akademik

Post by Baudelaire »

zonbirile wrote:neka ga tek sazrio za Vođu,Domanovićevog :-D

Svi su nam takvi, imamo vođa da i Domanovića zajebemo :D
konrad

#464 Re: Senilni akademik

Post by konrad »

Filipovic je jedan od najpametnijih ljudi u BiH.
Na zalost narod ide za onim agresivnim, pa poslije kuka kako lose zivi.
Hemel

#465 Re: Senilni akademik

Post by Hemel »

konrad wrote:Filipovic je jedan od najpametnijih ljudi u BiH.
:lol: :lol:

u pravu si... :run:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#466 Re: Senilni akademik

Post by prljavi Hare »

Hemel wrote:
:lol: :lol:

u pravu si... :run:
Narod ide za onima:"Šta je?Šta me gledaš? :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#467 Re: Senilni akademik

Post by muha_sa »

fino receno :D
Hemel

#468 Re: Senilni akademik

Post by Hemel »

ja sam se ironicno nasmijao pa nisam htio ni komentarisati tvoje konstatacije.

ovo ''jedan od najpametnijih ljudi'' ispred moras dodati ono BIO... :-)
procitati puno knjiga ne znaci da ces biti i pametan...

ne znam o kojima agresivnim pricas... :oops:
Baudelaire

#469 Re: Senilni akademik

Post by Baudelaire »

Naprotiv, akademik se poveo za agresorom Krajišnikom.
jyqan

#470 Re: Senilni akademik

Post by jyqan »

ako mu se šta desi, ko će nam onda bit najpametniji
zonbirile

#471 Re: Senilni akademik

Post by zonbirile »

jyqan wrote:ako mu se šta desi, ko će nam onda bit najpametniji
--------
to bar nije problem u zemlji čudesa,zadnjoj u Evropi po svim kriterijima. :-)
Baudelaire

#472 Re: Senilni akademik

Post by Baudelaire »

zonbirile wrote:
jyqan wrote:ako mu se šta desi, ko će nam onda bit najpametniji
--------
to bar nije problem u zemlji čudesa,zadnjoj u Evropi po svim kriterijima. :-)
To je što su ljubomorni, nije im ko nama dobro.
konrad

#473 Re: Senilni akademik

Post by konrad »

Hemel wrote:
ja sam se ironicno nasmijao pa nisam htio ni komentarisati tvoje konstatacije.

ovo ''jedan od najpametnijih ljudi'' ispred moras dodati ono BIO... :-)
procitati puno knjiga ne znaci da ces biti i pametan...

ne znam o kojima agresivnim pricas... :oops:
Agresivni su oni koji misle da moze nesto da se rijesi silom, oruzjem, nametanjem i slicno. Da je bilo onako kao sto je Tunjo predlagao, mi bi odavno bili u EU, svako na svome. Firme bi radile, ne bi ljudi pretrazivali kontejnere da nesto pojedu i slicno. Prost je odgovor, zna ga svako, ali nece da prizna.
ultima_palabra

#474 Re: Senilni akademik

Post by ultima_palabra »

Jest vala, samo da se Tunjo poslušao sve bi bilo med i mlijeko... velikosrbi bi zanemarili i Garašanina i Moljevića i memorandum SANU i JNA u njihovim rukama, pa bi gradili evropsku budućnost sa svojim komšijama i živjeli sretno do kraja života...
Međutim, pošto Bošnje ne poslušaše Tunju trebalo ih je poklati, silovati, protjerati, smjestiti u konclogore, zakopati u masovne grobnice pa izmjestiti u druge, izbagerisati im kosti, porušiti kuće i bogomolje i napraviti slične tričarije kako bi sljedeći put napravili bolji izbor :-)
Baudelaire

#475 Re: Senilni akademik

Post by Baudelaire »

konrad wrote:
Agresivni su oni koji misle da moze nesto da se rijesi silom, oruzjem, nametanjem i slicno. Da je bilo onako kao sto je Tunjo predlagao, mi bi odavno bili u EU, svako na svome. Firme bi radile, ne bi ljudi pretrazivali kontejnere da nesto pojedu i slicno. Prost je odgovor, zna ga svako, ali nece da prizna.
Kako te nije stid doći ovdje i iskrivljivati činjenice? Jel te stid uopšte propagirati tu priču, BiH je počela rat. Nismo mi uzeli oružje u ruke, nismo mi otišli i četiri godine držali Beograd pod opsadom, nismo mi Srebrenicu napravili, nego oni nama. I mi smo tu agresivni. Jesi normalan majke ti s tom pričom?
Post Reply