Senad Šepić - Nezavisni Blok
- Teletubbies
#1 Senad Šepić - Nezavisni Blok
Dobar je na ovim gostovanjima i debatama, ali dali mu je vjerovati, ipak je SDA učenik???
- Krokodajl
#2 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Demagog koji je sjedio u izvršnoj vlasti i nije ništa uradio.
Sada formirao stranku i sutra će prvi opet stati uz njih pravdajući to činjenicom da državi prijeti blokada.
Sada formirao stranku i sutra će prvi opet stati uz njih pravdajući to činjenicom da državi prijeti blokada.
- Kikibombona
#3 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Dijelim misljenje.Krokodajl wrote:Demagog koji je sjedio u izvršnoj vlasti i nije ništa uradio.
Nego, jesi gledao njegovo sinocnje izdanje kod Senada na FACE?
Unistio je SDA i SDP.
Ima li neki video, ne mogu naci?
- Smrcak15
#4 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Meni sepic ne zvuci lose
- Krokodajl
#5 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Nisam, ali sam gledao istog takvog demagoga u liku Dr. Petrova iz MOST-a u Hrvatskoj, koji je isto razvaljivao u predizbornoj i onda nakon izbora koalirao sa HDZ-om pod krinkom da binse država mogla naći u blokadi.Kikibombona wrote:
Dijelim misljenje.
Nego, jesi gledao njegovo sinocnje izdanje kod Senada na FACE?
Unistio je SDA i SDP.![]()
Ima li neki video, ne mogu naci?
Obični miševi koji su napustili brod koji tone.
Taj Šepić je bio anonimus i siva eminencija godinama i sada kao on ima neke ideje...
Skonto da je SDA popušila Krajinu pa da ugrabi glasače SDA.
- cyprus
#6 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Moj glas neće dobiti, jer i ja duboko sumnjam u njegovu mogućnost da riječi pretoči u djela, ali po meni ima možda i najjaču priču u ovoj kampanji...
- Roccohljup
#7 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Definitivno mu ne vjerujem sa obzirom odakle je ponikao (mislim na SDA a ne na krajinu
). Slatko priča ali do sada nema nikakvih rezultata sem sto igra na populizam. Takođe, previše mi izgleda sirov za predsjedništvo, al eto možda prođe za neku drugu poziciji pa bumo vidjeli do narednih izbora kakav ce biti.
- GandalfSivi
#8 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Senad Sepic je jedan od najobrazovanijih politicara u zemlji (da, i politika se uci) i jedan od najaktivnijih parlamentaraca (cak mislim da je najaktivniji), ali ideoloski jeste SDA iako su se rastali malo zbog pozicija, malo i zbog korupcije (mora se biti posten i reci da je se borio protiv toga).
Da sumiram, dobar lik na pogresnoj strani...
- mousstapha
#9 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Sepic je kao u onoj izreci. Ko se o mlijeko oprzio i u jogurt puse. Zvuci normalno, vjerovatno bi svaki visokopozicionirani politicar trebao tako da nastupa, da bude aktivan u skupstini, da ucestvuje u debatama. To je kod nas postala rijetkost pa se nekako istice kao vrlina. Zalosno je recimo da nema haman nikako dijaloskih emisija u kojima bi mogli vidjeti vodece politicare. Jednostavno su skontali da nema potrebe da to rade i biraju da komuniciraju sa bazom preko stranackih skupova gdje izjavljuju neka slatkorijeciva obecanja.
-
Tara the River
#10 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Vidim jedini koji pominje neophodno otvaranje poglavlja 23 i 24 pregovarackog procesa. Ne bi bilo lose, just sayin.
Poglavlje 23. – Pravosuđe i osnovna prava je novo, uvedeno je nakon šestog talasa proširenja Evropske unije. Materija o kojoj se razgovora u ovom poglavlju se odnosi na ispunjavanje političkih kriterijuma koji su osnovni preduslov daljih integracija, a sastoji se od četiri tematske cjeline: reforma pravosuđa, antikorupcijska politika, osnovna prava, parava državljana EU. Nezavisno sudstvo, sa neophodnim kapacitetima za održavanje i zaštitu vladavine prava je kamen temeljac ovih politika. Nezavisnost sudstva podrazumjeva integritet sudova i sudija, nepristrasnost kao i visoke standarde presuda. Iz tih razloga je neophodno spriječiti uticaje na sudstvo što se ostvaruje kroz finansijsku nezavisnost sudija, kao i izgradnju kapaciteta i trening. Takođe, neophodna je i odlučna borba protiv korupcije kako bi se osigurala stabilnost demokratskih institucija i vladavine prava. Izgradnja tih institucija mora biti poduprta širokom zakonodavnom aktivnošću kao osnovom za odgovarajuće institucionalne mehanizme i koherentnost i kordinaciju horizontalnih politika.
Poglavlje 24. – Pravda, sloboda i bezbijednost obuhvata jedanaest tematskih područja: spoljne granice i šengenski sistem, migracije, azil, vize, policijska saradnja, borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv trgovine ljudima, borba protiv terorizma, borba protiv droga, sudska saradnja u građanskim i krivičnim stvarima, carinska saradnja.
Poglavlje 23. – Pravosuđe i osnovna prava je novo, uvedeno je nakon šestog talasa proširenja Evropske unije. Materija o kojoj se razgovora u ovom poglavlju se odnosi na ispunjavanje političkih kriterijuma koji su osnovni preduslov daljih integracija, a sastoji se od četiri tematske cjeline: reforma pravosuđa, antikorupcijska politika, osnovna prava, parava državljana EU. Nezavisno sudstvo, sa neophodnim kapacitetima za održavanje i zaštitu vladavine prava je kamen temeljac ovih politika. Nezavisnost sudstva podrazumjeva integritet sudova i sudija, nepristrasnost kao i visoke standarde presuda. Iz tih razloga je neophodno spriječiti uticaje na sudstvo što se ostvaruje kroz finansijsku nezavisnost sudija, kao i izgradnju kapaciteta i trening. Takođe, neophodna je i odlučna borba protiv korupcije kako bi se osigurala stabilnost demokratskih institucija i vladavine prava. Izgradnja tih institucija mora biti poduprta širokom zakonodavnom aktivnošću kao osnovom za odgovarajuće institucionalne mehanizme i koherentnost i kordinaciju horizontalnih politika.
Poglavlje 24. – Pravda, sloboda i bezbijednost obuhvata jedanaest tematskih područja: spoljne granice i šengenski sistem, migracije, azil, vize, policijska saradnja, borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv trgovine ljudima, borba protiv terorizma, borba protiv droga, sudska saradnja u građanskim i krivičnim stvarima, carinska saradnja.
-
Lug
#11 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
GandalfSivi wrote:Senad Sepic je jedan od najobrazovanijih politicara u zemlji (da, i politika se uci) i jedan od najaktivnijih parlamentaraca (cak mislim da je najaktivniji), ali ideoloski jeste SDA iako su se rastali malo zbog pozicija, malo i zbog korupcije (mora se biti posten i reci da je se borio protiv toga).
ovo "na pogresnoj strani".. ako nije tesko, na sta mislis?
- GandalfSivi
#12 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
SDA skola, desnica po razmisljanju...Lug wrote:GandalfSivi wrote:Senad Sepic je jedan od najobrazovanijih politicara u zemlji (da, i politika se uci) i jedan od najaktivnijih parlamentaraca (cak mislim da je najaktivniji), ali ideoloski jeste SDA iako su se rastali malo zbog pozicija, malo i zbog korupcije (mora se biti posten i reci da je se borio protiv toga).
Da sumiram, dobar lik na pogresnoj strani...![]()
![]()
ovo "na pogresnoj strani".. ako nije tesko, na sta mislis?
- It_is_a_Leclerc
#13 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Priča o Senadu Šepiću u Predsjedništvu je okončana onog momenta kad je, prema svemu sudeći uvjerljivo pobjednička, koalicija POMAK USK (A-SDA + 3 nezavisna načelnika) odlučila svojih 30-ak hiljada birača uputiti na Denisa Bećirovića, a ne na Šepića čija je baza Unsko-sanski kanton. Ovako, dobro je samo što će Šepić odnijeti nešto glasova Džaferoviću i Radončiću, pogotovo, i možda olakšati posao Denisu Bećiroviću.
- Ja_Ja
#14 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Šepić šervanji po Zenici i okolici zajedno sa Kasumovićem, on je već digao ruke od Krajine. Mislim da će oteti fin broj glasova u ZDK od SDA. Sigurno daleko od predsjedništva ali vjerujem da će bar u ZDK imati dovoljan broj za predstavnike u kantonalnoj skupštini a možda čak nešto i na federalnom nivou.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
+1. Ali da. Najbolji diskurs.cyprus wrote:Moj glas neće dobiti, jer i ja duboko sumnjam u njegovu mogućnost da riječi pretoči u djela, ali po meni ima možda i najjaču priču u ovoj kampanji...
-
Nivelacija
#18 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Preimenujte ovo u Kasumovic-Nezavisni blok, jer je osvojio izgleda mandat i za drzavni parlament za nezavisni blok i za federaciju mandat i u kantonu oko 5 mandata sve pomocu Zenice, Sepic je marginalan lik i potpuno nebitan lik za nezavisni blok
-
putokaz1
#19 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Očekivao sma više od njih
Propali su,ali su odradili dobar poso za SDA,pomogli su Džaferoviću da trenutno vodi
Propali su,ali su odradili dobar poso za SDA,pomogli su Džaferoviću da trenutno vodi
- Roccohljup
#20 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
jadna majko onom koga kasumović bude zastupao......
-
Nivelacija
#21 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Covjek je osvojio preko 20k glasova i to je za respecta.Roccohljup wrote:jadna majko onom koga kasumović bude zastupao......
Drugo, on nece u drzavni parlament vec ostaje gradonacelnik Zenice a svoje mjesto ustupa drugom na listi NB, a NB je usao u sve nivoe i prijeti sa SDP da cak formira vlast u ZDK.
NB je Kasumovic jer da nema njega ne bi presli prag ni u kantonu a kamoli u federaciji gdje imaju 4 mandata ili cak i u drzavnom parlamentu..
Sepic nije doprinjeo ni 1%
-
putokaz1
#22 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Sepic nije doprinjeo ni 1%[/quote]
Dovoljno da ukrade od Bećirevića i spasi SDA
- Roccohljup
#23 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
naravno da FK neće nigdje iz općine dok ne progura sve svoje lopovluke. Nista on nije bolji od lopova iz SDA koji su ga i napravili.
- agent_zero
#24 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Tačno. Nešto slično kao i Hadžibajrić (koji vidim sad vaga hoće li u zagrljaj svojoj bivšoj ljubavi SDA ili će sa opozicijom).putokaz1 wrote:Sepic nije doprinjeo ni 1%
A uostalom Šepić je čovjek koji je dugo, dugo bio zamjenik ministra civilnih poslova (Špirića) i koji je pogurao onaj zakon o prebivalištu.
Ali opet, ne mogu reći da nije bolji od 99% SDAovaca.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25 Re: Senad Šepić - Nezavisni Blok
Kako kažu, njihova namjera nije bila da apelacijom vrate "bijeli hljeb", već da ukažu na diskriminatorna rješenja kojim se izabranim funkcionerima onemogućava rad nakon prestanka mandata.
"I dalje ostajemo pri stavu da niko nema pravo onemogućavati bilo kojem stanovniku BiH pravo na rad i privređivanje. U više navrata javno smo upozoravali na nesrazmjer plaća u javnom i realnom sektoru, a u konačnici smo na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i sami glasali za ukidanje takozvanog bijelog hljeba", navode Ahmetović i Sokolović.
kakvi prodavaći magle Allahu dragi