pa, zar Senad nema zavrsen fakultet?!
Ima, ali kao sto vec rekoh, odavno se odlucio za status pop-rock zvijezde i za modnu pistu tako da nema sanse da parira istinskim novinarima koji su bili gosti i voditelj u toj emisiji.
nije mi samo jasno zasto si ti najahao na FTV?
Idi na temu "Amaterizam na FTV" pa ce ti biti jasno.
ti, kako ih nazivas konobari, elektricari, gimnazijalci, otkrise i ukazuju na gotovo sve mutljaze koje se desavaju u nazovi nam drzavi.
Mislim da je ovo za onu gore navedenu temu, ali eto, kad si vec ovdje poceo.....
Kako bi to tek odradili i obradili ljudi skolovani za takvo sto? Mozda bi se tada nesto i promijenilo u ovoj drzavi. Ovako se samo bagatelizuju takvi problemi, ili kako ih ti zoves, mutljaze. (zanimljiv izraz)
ocito imas neki licni problem sa FTV-om, jer ne kontam ovolike komentare i pljuvanje po istoj.
Pokusavas li me to diskreditovati, ono, na foru? Ne pika se to ovdje, nismo na pijaci.
Nego argumentima me diskredituj, molit cu lijepo. Imaj respekta, ako ne prema meni ovakvom ti nepoznatom, onda prema drugima, koji te citaju.
zar na BHT1 nemaju svi fakultete?! pa je program i cirkus, a o likovima da i ne govorim.
Moguce, ali bi bilo dobro da tu tvrdnju argumentiras. Ne mora znaciti da covjek ako zavrsi fakultet automatski postaje novinar, ali kao sto rekoh, da bi neko bio dobar novinar (a da ne pricam ako zeli biti urednik centralnog dnevnika) onda MORA biti visoko obrazovan (kad je u pitanju drzavna televizija).
Ipak je jedno biti profesionalac a drugo je amaterizam. Meni kao konzumentu ta distanca izmedju ta dva pojma je jako bitna. I ne samo meni. Moglo bi se tu i o respektu popricati.
da se razumijemo, fakultet je uslov, ali talenat se ne uci. holivudski glumci, face, a gotovo 99,9% ih akademije nije vidjelo.
Primjer ti nije bas na nivou.
Prvo, upotrebljavas procenat kao argument a ni sam nisi siguran u njegovu tacnost. A, kladim se da znas da svjesno lazes kad je ovaj procenat u pitanju.
Ili mozda gledamo razlicite vrste filmova (da se razumijemo, uz izvinjenje forumashima, ali iz principa ne gledam filmove sa pretjeranom kolicinom krvi i sperme).
Drugo, zasto ne odes doktoru, advokatu, arhitekti koji nije zavrsio skolu, ali eto, neko rece (mada se ne zna ni ko ni na osnovu cega) da je talentovan?
I ako je neko vec talentovan za novinarstvo, zar mu onda ne bi bilo puno lakse zavrsiti zurnalistiku nego drugima? Onako, sa frtalj muke. Pa onda svi vuci siti, a sve ovce na broju.
Trece, zar ti nije bezze porediti urednika informativno-politickog programa na drzavnoj televiziji i Andjelinu Dzoli? (pocinjem sumnjati u sirinu tvojih pogleda)
Mislim da sam ti nesvjesno nagazio na nozni prst pa pricas iz ljutnje.
Uostalom sam kazes da je fakultet uslov.
Zar onda, po tebi, ne otpadaju svi ti konobari i ini tehnicari (koje cijenim kao i svakog drugog covjeka, ali u njegovom poslu, poslu za koji je isao u skolu) iz ovih kombinacija o kojima govorimo?