Senad na HRT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Mahalac

#1 Senad na HRT1

Post by Mahalac »

Kakvi su vasi komentari na emisiju u petak vece gdje je Hadzifejzovic ucestvovao kao ucesnik diskusije na temu "sukob civilizacija".

U subotu na centralnom dnevniku se SH nesto kao pokusao izvuci (kao nisu linkovi dobri bili) ali Senadovi komentari u toj emisiji su realno bili jadni i nedorasli.
Pitam se zasto se petlja tamo gdje mu nije mjesto.
Jesu li namjerno , bas njega zvali?. :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Senad na HRT1

Post by mIRCerka »

Mahalac wrote:Kakvi su vasi komentari na emisiju u petak vece gdje je Hadzifejzovic ucestvovao kao ucesnik diskusije na temu "sukob civilizacija".

U subotu na centralnom dnevniku se SH nesto kao pokusao izvuci (kao nisu linkovi dobri bili) ali Senadovi komentari u toj emisiji su realno bili jadni i nedorasli.
Pitam se zasto se petlja tamo gdje mu nije mjesto.
Jesu li namjerno , bas njega zvali?. :roll:
nazalost, mislim da nisu mogli naci nikog drugog...osim mufida memije...
vecina relativno poznatih novinara su u stvari samo prezentatori vijesti...
malo ko moze da komentira...
a Senad je bio...ne znam...
valja je previse mislio na Macu hihihihihi
Mahalac

Post by Mahalac »

Ma bilo bi ljudi ...itekako!
JBT

Post by JBT »

Nisam puno ocekivao od Senada, jer je on odavno analitickom novinarstvu i komentatorstvu rekao laku noc (rock, filmske, "novinarske" zvijezde imaju preca posla, frizura, bradica, pojava i tako to), ali ono je bilo ispod svakog nivoa.
U toj se emisiji vidjela prava razlika izmedju profesionalizma u Hrvatskoj i amaterizma u BiH kad je novinarstvo u pitanju.
Sta bi tek bilo da su kontaktirali urednike centralnih dnevnika sa FTV (o kojima pricam na temi o amaterizmu na FTV-i) koji su, za razliku od Senada, urednici dnevnika na drzavnoj televiziji, a koji nisu prisli fakultetu blize od ograde.
Mi bi da nas svijet uzima ozbiljno i kao ravne sebi, a urednici na politickim medijima su nam konobari, tehnicari i manekeni.
Dobro nas iko i proziva a da nije u pitanju komedija tipa Felinija.
Last edited by JBT on 13/02/2006 13:18, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

I jos da nadodam da bi urednik emisije Kontraplan puno vishe dobio na kvaliteti emisije da je umjesto Senada u emisiju pozvao Senada Pecanina ili Gojka Berica.
Propast1

Post by Propast1 »

Nisam gledao Senada na HRT, ali nesta od njega puno i ne ocekujem.

Gledo sam ga u Centralnom dnevniku i po onome sto sam tad vidio, a povezano je sa njegovim nastupom u Kontra planu, mogu samo jedno reci - katastrofa.

Slucajno sam prije 3 godine procitao 'Sukob civilizacija' i ono sto je Hantington prezentirao u toj knjizi u mnogo cemu je realno.

mada koliko se ja sjecam on je pod 'Sukob civilizacija' podrazumjevao prioritetno sukob između zapadne (demokratske) i konfucijanske (totalitarističke) ideologije, uglavnom između Amerikanaca i Kineza....

Islam ti tu dodje kao bitna sporedna uloga. Al to i nije bitno nego je bitno sto se on ufuro eto kao Senad ko senad, misli da je on opet napravio ekskluzivnu vijest - pronasao je sukob koji je vec u toku bla bla....

Toliko ljudi drve o tom sukobu civilizacija a bojim se da tu knjigu niko od svepristnih novinara nije ni procitao kako treba.

Ako bas hocete, ono sto je Hantington napisao o Bosni i ono sto se desavalo u mom gradu za vrijeme rata (nemislim na Sarajevo), potpuno je TAČNO!!!!

Covjek je dao prikaz stvarnog stanja iza kulisa na nacin koji niko nikada nije ni naslutio, a proteklih godina se pokazalo da je sve zaista i bilo tako.

Treba malo bolje upoznati istočnu civilizaciju (kinu prvenstveno) pa da se vidi kako oni posmatraju svijet (po njima njihova rasa je jedina superiorna rasa na planeti zemlji), da nevjeruju nikome osim članovima svojih porodica (kod njih nije normalno da zaposlite nekoga a da vam nije familija) te da su im neprijatelji svi koji bar ne pripadaju istoj ideologiji.

To je za amerikance problem a ne mirni i merhametli muslimani.

Samo za informaciju za one koji misle kako su muslimani potencijalno opasni i kako ameri hoce pod svaku cijenu da ih stave pod svoju sapu jeste cinjenica da u u jugoistočnoj aziji u zemljama sa vecinskim muslimanskim stanovništvom (indonezija, malezija) preko 90 posto ekonomije drze u svojim rukama kinezi (odnosno osobe konfucijanske religije).....

Nemogu se svega sjetiti ali mogu i tacni podaci i pored hantingtona treba procitati par knjiga od Fukojame (kraj povjesti i povjerenje) pa da se vidi na sta amerikanci misle pod sukobom civilizacija....
Mahalac

Post by Mahalac »

Mene stvarno iritira necija hrabrost upustiti se u takvo nesto a blage veze nema :roll: :(
Ali sam siguran da imamo mnogo bolje, treba samo malo bolje potraziti, inicirati, aktivirati...kakvih profesora samo imamo na fakultetima ali su oni nazalost marginalizirani i potisnuti od nekakvih ???
Ama i do njih je ...i do nas.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

U petak je na HRT-u bio - "sukob civilizacija", kad je novinarstvo u pitanju. Sa jedne strane nacitani i elokventni Inoslav Besker, sa druge strane jad i bijeda BH novinarstva olicen u liku i (ne)djelu Senada Hadzifejzovica. Cak je i notorni desnicar Nenad Ivankovic, takodje ucesnik u emisiji, izgledao intelektualno i u svakom drugom pogledu superiorno u poredjenju sa Hayatli zvijezdom.
U poredjenju sa superiornijim od sebe na vidjelo izlaze sve vlastite mane. U raspravi sa pametnijim od sebe SHdz nije mogao podilaziti niskim strastima, niti izgledati kao "intelektualac par excellence" kad u svom dnevniku stoji kao "sudija" u face to face raspravi izmedju dvojice taksista ili navijaca Sarajeva i Zelje.
Jad i bijeda, to je i njemu jasno jer da je izgledao iole ravnopravan ucesnik u diskusiji, sujetan kakav jeste, time bi se pohvalio dan kasnije na Centralnom dnevniku.
JBT

Post by JBT »

Fina analiza Sudnjidan.

Beskeru skidam kapu.

Od Senada sam zapamtio jedino to da je u sred diskusije o slobodi govora i stampe i njenog utjecaja na slobodu vjerskog opredjeljenja ubacio to da je bio u 150 gradova Skandinavije promovisuci svoju knjigu i da je tamo zakljucio da se Bosanci drugacije tretiraju od ljudi iz Afrike ili Azije, od strane tamosnjeg stanovnistva i organa vlasti.

Mene samo interesuje gdje su otisle sve one godine bavljenja novinarskom profesijom.
Nemam protiv Senada nista licno, ali njegovo vladanje profesijom kojom se bavi jekrajnje diskutabilno (blago receno).
Mahalac

Post by Mahalac »

sudnjidan wrote:U petak je na HRT-u bio - "sukob civilizacija", kad je novinarstvo u pitanju. Sa jedne strane nacitani i elokventni Inoslav Besker, sa druge strane jad i bijeda BH novinarstva olicen u liku i (ne)djelu Senada Hadzifejzovica. Cak je i notorni desnicar Nenad Ivankovic, takodje ucesnik u emisiji, izgledao intelektualno i u svakom drugom pogledu superiorno u poredjenju sa Hayatli zvijezdom.
U poredjenju sa superiornijim od sebe na vidjelo izlaze sve vlastite mane. U raspravi sa pametnijim od sebe SHdz nije mogao podilaziti niskim strastima, niti izgledati kao "intelektualac par excellence" kad u svom dnevniku stoji kao "sudija" u face to face raspravi izmedju dvojice taksista ili navijaca Sarajeva i Zelje.
Jad i bijeda, to je i njemu jasno jer da je izgledao iole ravnopravan ucesnik u diskusiji, sujetan kakav jeste, time bi se pohvalio dan kasnije na Centralnom dnevniku.
Evo ovako ja "pustim" pametnim da napisu ono skoro sve sto ja zelim a ne znam da formulisem. Svaka cast "sudnji dan" vrijedi citirati.
Mozda bi se meni dragi novinar Senad nekad mogao posluziti mojim primjerom i dozvoliti nekome ko zna da kaze nesto vise :-?
Last edited by Mahalac on 14/02/2006 12:29, edited 1 time in total.
multivitamin

Post by multivitamin »

najlakse je sjediti kuci i uz racunar se ljutiti na svijet. nije da senad nema mana ali mu je vrlina da ga tako ogovarate, negdje je to zasluzio....i nije slucajno da hrt bas senada zove...i nemojte mi veliko malo slovo ovo ono...
Prenj

Post by Prenj »

multivitamin wrote:najlakse je sjediti kuci i uz racunar se ljutiti na svijet. nije da senad nema mana ali mu je vrlina da ga tako ogovarate, negdje je to zasluzio....i nije slucajno da hrt bas senada zove...i nemojte mi veliko malo slovo ovo ono...
Naravno da nije bilo slucajno. Ukazala im se prilika da nas malo izblamiraju i sjajno su je iskoristili.
Mahalac

Post by Mahalac »

multivitamin wrote:najlakse je sjediti kuci i uz racunar se ljutiti na svijet. nije da senad nema mana ali mu je vrlina da ga tako ogovarate, negdje je to zasluzio....i nije slucajno da hrt bas senada zove...i nemojte mi veliko malo slovo ovo ono...
Cijenjeni Hayatlija, nije bas da sjedimo kuci i ljutimo se na svijet, barem ne ja. Senad je medijska licnost i trebao bi biti spreman na razne komentare ili rasprave.
Ja stvarno njega kao voditelja i prezentatora vijesti cijenim jer zna i umije napraviti dobru informativnu emisiju. Cijenim ga i sto daje prostora mladim novinarima te ih podrzava i daje im sansu. Mozda sam trebao na prvom mjestu reci i sto je neumorni borac i patriota ove nase BiH ali mislim da se ponekad zanese i ponese i odnese tamo gdje mu realno nije mjesto kao sto mu nije bilo mjesto ni na onoj emisiji HRT-a sto je i sam nazalost dokazao.
Mozda i malo manje "kampanjisanja" ne bi bilo lose.

eto ...no hard feelings :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Evo preko deset komentara ovdje o tome kako je Senad bio jadan, loš, kako se mogao upustiti u to...a niko da napiše zašto to misli. :shock:

Gledao sam pola te emisije i on nije imao puno prilike da nešto kaže uopšte a ne vidim zašto očekujete od njega nešto posebno? On je jednostavno bio pozvan kao voditelj jednog dnevnika da učestvuje u maloj emisiji i da pojasni eventualno par stvari iz naše perspektive i to je to. Zašto ga pokušavate gurati u nebesa očekivajući od njega nešto posebno a onda kad to ne bude pljuvati ga sa svih strana?
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:Evo preko deset komentara ovdje o tome kako je Senad bio jadan, loš, kako se mogao upustiti u to...a niko da napiše zašto to misli. :shock:

Gledao sam pola te emisije i on nije imao puno prilike da nešto kaže uopšte a ne vidim zašto očekujete od njega nešto posebno? On je jednostavno bio pozvan kao voditelj jednog dnevnika da učestvuje u maloj emisiji i da pojasni eventualno par stvari iz naše perspektive i to je to. Zašto ga pokušavate gurati u nebesa očekivajući od njega nešto posebno a onda kad to ne bude pljuvati ga sa svih strana?
U tome i jeste poenta, da ga ne guramo mi, on je sam sebe tamo postavio.
Mi se svo vrijeme samo trudimo da ga spustimo na zasluzenu zemlju. :D
edu

Post by edu »

nekad ga malo i zakopamo..ali boze moj.. :D :D :D
mawerick

Post by mawerick »

JBT wrote:Nisam puno ocekivao od Senada, jer je on odavno analitickom novinarstvu i komentatorstvu rekao laku noc (rock, filmske, "novinarske" zvijezde imaju preca posla, frizura, bradica, pojava i tako to), ali ono je bilo ispod svakog nivoa.
U toj se emisiji vidjela prava razlika izmedju profesionalizma u Hrvatskoj i amaterizma u BiH kad je novinarstvo u pitanju.
Sta bi tek bilo da su kontaktirali urednike centralnih dnevnika sa FTV (o kojima pricam na temi o amaterizmu na FTV-i) koji su, za razliku od Senada, urednici dnevnika na drzavnoj televiziji, a koji nisu prisli fakultetu blize od ograde.
Mi bi da nas svijet uzima ozbiljno i kao ravne sebi, a urednici na politickim medijima su nam konobari, tehnicari i manekeni.
Dobro nas iko i proziva a da nije u pitanju komedija tipa Felinija.
pa, zar Senad nema zavrsen fakultet?! nije mi samo jasno zasto si ti najahao na FTV? ti, kako ih nazivas konobari, elektricari, gimnazijalci, otkrise i ukazuju na gotovo sve mutljaze koje se desavaju u nazovi nam drzavi. ocito imas neki licni problem sa FTV-om, jer ne kontam ovolike komentare i pljuvanje po istoj. zar na BHT1 nemaju svi fakultete?! pa je program i cirkus, a o likovima da i ne govorim. da se razumijemo, fakultet je uslov, ali talenat se ne uci. holivudski glumci, face, a gotovo 99,9% ih akademije nije vidjelo. a ti im se klanjas i gledas... ima primjera milion 8-)
gap

Post by gap »

Kako je jasno da taj kome se obracas ima nesto licno protiv FTV-a ocigledno ja da ti imas nesto licno u korist FTV. Ta kuca je katastrofa. Novinarcici su neznalice i kreteni, "istrazivaci" su nabrekli od alkohola, a teme o kojim govoris samo u ovakvoj zemlji gdje ljudi sadisticki raspolozeni prema sebi samima mogu biti cijenjene. U pravu je lik na forumu koji insistira na fakultetima za novinare. Kako ce meni koji placam pretplatu i imam 18 godina skole, pojave i dogadjaje pojasnjavati neko ko ima osmogodisnju vecernju ili srednju ugostiteljsku. Uozbilji se.
:lol:
Reina

Post by Reina »

bas sam gledala, i cini mi se Senad rece da nije dobio dovoljno prostora
i da nije sve cuo jer je u slusalicama bila buka.... a vi jedva docekali
mahalasi :D jedni :D

joj sto ne volim muskarce tracare
:D
mawerick

Post by mawerick »

gap wrote:Kako je jasno da taj kome se obracas ima nesto licno protiv FTV-a ocigledno ja da ti imas nesto licno u korist FTV. Ta kuca je katastrofa. Novinarcici su neznalice i kreteni, "istrazivaci" su nabrekli od alkohola, a teme o kojim govoris samo u ovakvoj zemlji gdje ljudi sadisticki raspolozeni prema sebi samima mogu biti cijenjene. U pravu je lik na forumu koji insistira na fakultetima za novinare. Kako ce meni koji placam pretplatu i imam 18 godina skole, pojave i dogadjaje pojasnjavati neko ko ima osmogodisnju vecernju ili srednju ugostiteljsku. Uozbilji se.
:lol:
jos se nije rodio, ko je nama ugodio. pljujemo po svemu sto je nase, a kukamo kad nam dovuku sminkere iz hrvatske. koji cinizam! koliko se sjecam, ne pomenuh da ne treba insistirati na fakultetu. u moru mahalastine i idiotizama, ima ih naravno i na FTV, tamo jos uvijek rade ljudi koji su daleko ispred ostalih elektronskih medija. u ostalom, lijepi daljinski 8-)
JBT

Post by JBT »

pa, zar Senad nema zavrsen fakultet?!
Ima, ali kao sto vec rekoh, odavno se odlucio za status pop-rock zvijezde i za modnu pistu tako da nema sanse da parira istinskim novinarima koji su bili gosti i voditelj u toj emisiji.
nije mi samo jasno zasto si ti najahao na FTV?
Idi na temu "Amaterizam na FTV" pa ce ti biti jasno.
ti, kako ih nazivas konobari, elektricari, gimnazijalci, otkrise i ukazuju na gotovo sve mutljaze koje se desavaju u nazovi nam drzavi.
Mislim da je ovo za onu gore navedenu temu, ali eto, kad si vec ovdje poceo.....
Kako bi to tek odradili i obradili ljudi skolovani za takvo sto? Mozda bi se tada nesto i promijenilo u ovoj drzavi. Ovako se samo bagatelizuju takvi problemi, ili kako ih ti zoves, mutljaze. (zanimljiv izraz)

ocito imas neki licni problem sa FTV-om, jer ne kontam ovolike komentare i pljuvanje po istoj.
Pokusavas li me to diskreditovati, ono, na foru? Ne pika se to ovdje, nismo na pijaci.
Nego argumentima me diskredituj, molit cu lijepo. Imaj respekta, ako ne prema meni ovakvom ti nepoznatom, onda prema drugima, koji te citaju.
zar na BHT1 nemaju svi fakultete?! pa je program i cirkus, a o likovima da i ne govorim.
Moguce, ali bi bilo dobro da tu tvrdnju argumentiras. Ne mora znaciti da covjek ako zavrsi fakultet automatski postaje novinar, ali kao sto rekoh, da bi neko bio dobar novinar (a da ne pricam ako zeli biti urednik centralnog dnevnika) onda MORA biti visoko obrazovan (kad je u pitanju drzavna televizija).
Ipak je jedno biti profesionalac a drugo je amaterizam. Meni kao konzumentu ta distanca izmedju ta dva pojma je jako bitna. I ne samo meni. Moglo bi se tu i o respektu popricati.
da se razumijemo, fakultet je uslov, ali talenat se ne uci. holivudski glumci, face, a gotovo 99,9% ih akademije nije vidjelo.
Primjer ti nije bas na nivou.

Prvo, upotrebljavas procenat kao argument a ni sam nisi siguran u njegovu tacnost. A, kladim se da znas da svjesno lazes kad je ovaj procenat u pitanju.
Ili mozda gledamo razlicite vrste filmova (da se razumijemo, uz izvinjenje forumashima, ali iz principa ne gledam filmove sa pretjeranom kolicinom krvi i sperme).

Drugo, zasto ne odes doktoru, advokatu, arhitekti koji nije zavrsio skolu, ali eto, neko rece (mada se ne zna ni ko ni na osnovu cega) da je talentovan?
I ako je neko vec talentovan za novinarstvo, zar mu onda ne bi bilo puno lakse zavrsiti zurnalistiku nego drugima? Onako, sa frtalj muke. Pa onda svi vuci siti, a sve ovce na broju.

Trece, zar ti nije bezze porediti urednika informativno-politickog programa na drzavnoj televiziji i Andjelinu Dzoli? (pocinjem sumnjati u sirinu tvojih pogleda)
Mislim da sam ti nesvjesno nagazio na nozni prst pa pricas iz ljutnje.

Uostalom sam kazes da je fakultet uslov.
Zar onda, po tebi, ne otpadaju svi ti konobari i ini tehnicari (koje cijenim kao i svakog drugog covjeka, ali u njegovom poslu, poslu za koji je isao u skolu) iz ovih kombinacija o kojima govorimo?
Last edited by JBT on 15/02/2006 20:09, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

jos se nije rodio, ko je nama ugodio. pljujemo po svemu sto je nase, a kukamo kad nam dovuku sminkere iz hrvatske. koji cinizam! koliko se sjecam, ne pomenuh da ne treba insistirati na fakultetu. u moru mahalastine i idiotizama, ima ih naravno i na FTV, tamo jos uvijek rade ljudi koji su daleko ispred ostalih elektronskih medija. u ostalom, lijepi daljinski
Kako se nije rodio? Mnoge od nas bi malo kvalitete i profesionalizma puno obradovalo. Ako vec MORAM da placam pretplatu za FTV. I zasto onda da placam TV kucu koju nemam razloga da pratim?
mawerick

Post by mawerick »

JBT wrote:
jos se nije rodio, ko je nama ugodio. pljujemo po svemu sto je nase, a kukamo kad nam dovuku sminkere iz hrvatske. koji cinizam! koliko se sjecam, ne pomenuh da ne treba insistirati na fakultetu. u moru mahalastine i idiotizama, ima ih naravno i na FTV, tamo jos uvijek rade ljudi koji su daleko ispred ostalih elektronskih medija. u ostalom, lijepi daljinski
Kako se nije rodio? Mnoge od nas bi malo kvalitete i profesionalizma puno obradovalo. Ako vec MORAM da placam pretplatu za FTV. I zasto onda da placam TV kucu koju nemam razloga da pratim?
razocarao si me. toliko "pameti", a da padnes na placanju TV kuce. iz mojih "uskih" pogleda, moram te obavijestiti da ne placas TV kucu, nego taksu, pardon, pristojbu, da se ne osjetis ugrozenim, na POSJEDOVANJE rtv prijemnika. ma, kako se ona zvala - BHT, FTV, Hayat ili kako vec... 8-) majstore, bez uvrede, gojku bericu, koji nema zavrsen fakultet, ne moze primirisati niti jedan "fakultetlija" u pisanju kolumne ili komentara! a, komentar je posljednja stepenica u novinarstvu. nego se ti prijavi na prvi konkurs za direktora televizije i uljepsaj nam svakodnevnicu 8-)
JBT

Post by JBT »

razocarao si me. toliko "pameti", a da padnes na placanju TV kuce. iz mojih "uskih" pogleda, moram te obavijestiti da ne placas TV kucu, nego taksu, pardon, pristojbu, da se ne osjetis ugrozenim, na POSJEDOVANJE rtv prijemnika. ma, kako se ona zvala - BHT, FTV, Hayat ili kako vec...
Odakle se finansira FTV?
majstore, bez uvrede, gojku bericu, koji nema zavrsen fakultet, ne moze primirisati niti jedan "fakultetlija" u pisanju kolumne ili komentara! a, komentar je posljednja stepenica u novinarstvu.
Onda je veliki broj forumasha na nivou vrhunskih novinara. :D
Titula komentatora nije bas sto i bukvalno znacenje te rijeci.

Inace, ovo nije za ovu emu, ima druga. frekventnija, koja se bavi ovom tematikom o kojoj ti i ja muhabetimo (da se ne bi osjecao ugrozenim).

P. S. Pokusaj diskreditovanja nekoga samo zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti nije nista drugo nego sovinizam.
mawerick

Post by mawerick »

majstore, nije vise bitna FTV. jer kako god da se zove, tvoja je zakonska obaveza da placas taksu na posjedovanje rtv prijemnika, a ne na program koji gledas na istoj. glede i unatoc mene, ja ovdje zavrsavam prepisku/muhaberanje. lijepi daljinski :D
Post Reply