Senad Avdić, za one koji ga čitaju...

glasnost

Post by glasnost »

Fatmirjugend wrote:i meni su Fatmirovi textovi duhoviti,( a tebi se vjerovatno gade) oplako sam kad je odero one pedere iz Go West,tako da je humor relativan pojam
sto se mene tice ,ova tema je zatvorena
Peace :D
NAROD KOJI IMA OVAKVU OMLADINU, NE TREBA BRINUTI ZA SVOJU BUDUCNOST.

Image

SIEG HEIL !!!
Last edited by glasnost on 19/01/2005 12:07, edited 1 time in total.
joker

Post by joker »

Najvise volim citati Senadove tekstove u kojima "razotkriva" Lagumdziju!? :-)

Ustvari, ima li takvih???

Senad lijepo pise... bajke, pricice i ono sto ima malo veze sa stvarnoscu i istinom... Stvarno mu se ne moze osporiti dobar stil pisanja...

Mozda bi mogao svom sefu Zlatku pomoci u karijeri ako pocne i o njemu pisati kompromitirajuce stvari (za koje ima materijala). Mozda ga uzmu ovi iz SDA gurati. :-)

Da me ne bi sad napali ovi SDP-ovci da sam iz pokreta "zelenih" da se odmah ogradim. Ali pricati o kvaliteti novinara koji onako pise o drugom novinaru koji je presao iz SB u drugi magazin nema veze sa novinarskom etikom ili bilo kakvom vrstom profesionalizma.

Jedno je biti dobar novinar, a sasvim nesto drugo dobro pisati...
SD-6

Post by SD-6 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
joj ovo je koma Hitlera mi moga
to su te Avdicevske metode,ako nisi s nama automatski si fasista
a ja pomislio odoh u Al_qaidu,nista od toga izgleda :(
:shock: :shock: :shock:
evo gledam Filipovica na Hayatu, i govori kako se vrsi nasilje nad bosanskim jezikom,veli previse je kroatizama,njihove politicare kaze ni rodjena majka ne razumije :? ,hallo ba djes to govorit
sta da radimo s njim
goni u Guantanamo :lol: :lol:
jokeru ne spominji im period kad je kad je Avdic provaljivao Zlaju,to je davno zaboravljeno i halalljeno
nastavite vi u jednoumlju,odoh ja komesara pitat gdje napadamo(islamska revolucija samo sto nije pocela :lol: :lol: )
:D
glasnost

Post by glasnost »

ILUZIJE: Ko je ta, šta je ta, opozicija, da prostiš

Koga uopće i zbog čega treba zanimati, iritrirati, i na bilo kakav seriozan način tangirati predstojeći Kongres Socijademokratske partije BiH?! Za pretpostaviti je da će se oko sadržaja tog sijela jedne opozicione stranke zanimati, recimo, članovi te stranke, simpatizeri i, eventualno, pozvani svečani gosti.

Piše: Senad Avdić (SB)

Imamo mi ovdje neuporedivo ozbiljnijih problema, pa i mnogo važnijih stranaka nego što je SDP. Recimo, Partiju demokratskog progresa Republike Srpske. Kakva je da je (a posljednji su lokalni izbori pokazali da je manje-više nikakva, svedena na 2-3 posto podrške birača u tom entitetu), ta stranka ima već tri-četiri godine barem polovinu od vlasti koja po Dejtonskom sporazumu pripada Srbima u Bosni i Hercegovini.

Ni ja ni bilo ko drugi ne zna kada je ova stranka formirana, kako su izabrani njeni predstavnici (“organi i tijela”), a pogotovo kada će biti održan kongres te stranke. Dakle, iako Partija demokratskog progresa i njeni fantomski izabrani lideri faktički i suštinski predstavljaju “bosansku osovinu zla”, koja je paralizirala sve nivoe izvršne vlasti, niko se ozbiljan nije ozbiljno pozabavio unutarnjim ustrojem i demokratskim profilo te stranke.

Kako možemo vidjeti sa televizijskih ekrana, uz lidera PDP-a Mladena Ivanića kao standardni član stranačkog tima posljednjih se nedjelja pojavljuje bivši mistar policije Republike Srpske Zoran Žerić. Ministra Žerića je prošlog ljeta, zajedno sa još 60-ak ljudi iz RS, sa dužnosti smijenio Visoki predstavnik u BiH.

Ashdownove smjene ovdje su kod nas redovno značile i uklanjanje “proskribiranih” političara iz bilo kakve ozbiljne javne djelatnosti. U slučaju PDP-ovca Žerića napravljen je svojevrstan presedan: gospodin neće biti ministar unutarnjih poslova, ali će mu se tolerirati ako u međustranačkim susretima bude uz predsjednika svoje stranke Mladena Ivanića.

Pokušajte zamislite vi, budući da ja to nisam u stanju, šta bi se desilo kada bi kamere snimile (ili različiti drugi sofisticirani prislušni uređaji detektirali) kako se na nekom međustranačkom skupu uz lidera Nove hrvatske inicijative Krešimira Zubaka pojavio i član njegove stranke dr. Nikola Grabovac?!

Profesor Grabovac je, tek da podsjetimo, bivši ministar financija u Vladi Federacije kojeg je visoki predstavnik Ashdown smijenio prije dvije i pol godine zbog nekog brzopleto potpisanog virmana (Afera Am šped, ako se više iko toga sjeća).

Dakle, nema nikakve dileme da, ako bi se bilo gdje na javno dostupnom mjestu Zubak pojavio u pratnji Grabovca, i jedan i drugi bi bili uhićeni, suđeni i (zbog opstrukcije mirovnog procesa) osuđeni na najmanje 15 dana strijeljanja. Ali što važi za Nikolu Grabovca ne važi za ex-ministra policije RS Žerića koji je uklonjen zbog “sudjelovanja u mreži osoba koje štite ratne zločince”!

Dakle, kad je tačno zakazan kongres Partije demokratskog progresa? Nikad! Kako će članstvo i istaknuti članovi te vladajuće partije preispitati ponašanje svog stranačkog vrha, predvođenog odbjeglim ministrom vanjskih poslova Mladenom Ivanićem i njegovim najbližim suradnikom, također u ostavci Draganom Mikerevićem? Nikako.

Ali, zemlju trese dilema šta će se desiti na Kongresu Socijaldemokratske partije BiH! Stranke, koja je, ponovimo to, jedna krajnje opozicijska partija koja ništa važno u ovoj zemlji ne moće ni riješiti niti promijeniti! Drama je ogromna, javnost je na nogama, sve se trese od unutarastranačke frke u vrhu SDP-a i nakon koje će biti jasno hoće li ovu stranku i dalje voditi Zlatko Lagumdžija, ili će ga odmijeniti neki “novi mladi lavovi”, Ljubiša Marković i Nermin Pećanac.

A koga to uopće, zanima?! Delegate Kongresa SDP-a i nikog više...

Socijaldemokratska partija BiH nije, a Stranka za BiH jeste sastavni dio ovdašnje vlasti na svim nivoima. Kada je održan kongres Stranke za BiH? Negdje u isto vrijeme kada i kongres Ivanićeve Partije demokratskog progresa: dakle NIKAD! Ko je uopće predsjednik Stranke za BiH, ko je, ako ništa, vrhovni autoritet u toj s koca i konopca pokupljenoj bratiji!? Safet Halilović?! Možda, ali sačekajte prvo da mu se Haris Silajdžić smiluje i to potvrdi ili opovrgne!

Ima jedan, Nijaz Duraković se zove, koji je na listi Stranke za BiH ušao u Parlament BiH. I otkako je ušao u Parlament ne prestaje se baviti odnosima u stranci. Kojoj? Pa, normalno, Socijaldemokratskoj partiji BiH.

Ne zanima njega što partija koja ga je uvela u Parlament, Stranka za BiH, niti ima članstvo, niti ima rukovodstvo, niti posjeduje ikakvu civiliziranu i zakonski prihvatljivu infrastrukturu: problem mu je najveći i jedini ko će ubuduće voditi mali, jadni, siromašni i pri tom dugotrajno opozicioni SDP!! Ne zanima njega to što na najvećem ovogodišnjem svjetskom samitu antifašista u Poljskoj Bosnu i Hercegovinu predstavlja samoproglašeni fašista (Borislav Paravac), Duraković bi da rješava stvari u SDP-u čiji su članovi i simpatizeri stidljivo rekli da ih je stid zbog Paravčeve nazočnosti u Auschwitzu!?

Možemo do iznemoglosti redati egzemplare koji će potvrditi kako se u nedostatku svijesti o vlastitoj jadnoj poziciji vodeći ovdašnji ljudi i institucije bave najlakšom temom - prilikama u SDP-u. Vodeći medijski tajkun, umjesto da brine brigu kako da zakonski “uvakufi” sve što je u posljednjih desetak godina pokrao i opljačkao, sekira se oko toga ko će u narednim godinama voditi SDP BiH.

Politički predstavnici Bošnjaka u Republici Srpskoj, umjesto da se zapitaju kako je moguće da stranka (SDS) koja je dobila podršku 30 posto građana ima apsolutnu vlast u tom entitetu (predsjednika entiteta, predsjednika Skupštine, Vlade...), listom usmjerili uši prema predstojećem Kongresu SDP-a BiH!?

Šta je u tom najgore? Pa to što će čak i mene uspjeti ubijediti da je riječ o ozbiljnoj i pažnje vrijednoj stranci? Zašto? Zato što se sva bagra s ovog prostora plaši samo te nesretne opozicione partije - SDP-a BiH!
sirah

Post by sirah »

puno Sarajevskih novinara ima jedan veliki problem.....

vjeruju mahalskim pričama.....
margareta

Post by margareta »

glasnost wrote:i prestani mi, molim te, imputirati da osporavam bosanski jezik !!!

kub lajkan wrote:
Ljudi, niko ne ocekuje da budete lektori, ali ako cesto pravite pravopisne greske, onda ocekujte da se nadjete licem u lice sa pitanjima o obrazovanosti, nacitanosti i razumijevanju procitanog. O citanju izmedju redova stvarno ne mozemo na ovom level-u.

Samo nas postedite ocjena da smo protiv bosnjackog naroda, islamofobi i tome sl. Protiv bosnjackog naroda su istinski oni koji dozvoljavaju da taj narod grca u nepismenosti...
Jedan puta sam gledala TV "Kiss", Kub Lajkan i nikada se nisam naslusala vece kolicine tipicno seljackog govora od u drecavo zuto ofarbane voditeljice i ne znam sta je bilo gore gledati je ili slusati sa milion pitanja postavljenih njenome gostu na koja je ona sama cio tok "razgovora" odgovarala.
Segregacije tipa ko je vise ili manje obrazovan bolje ne 'potezati'.
Naj neobrazovaniji su obrazovani kojima nedostaje elementarno - kucni odgoj. Ostalo je sve nadgradnja. Kucni odgoj se nosi kao osnovni element i nema te naobrazbe koja moze NAS DOM izmjeniti a to je BRDOVITI BALKAN , Kub Lajkan.
Stitch__

Post by Stitch__ »

samo kratko

poserem se ja na urednika koji objavi tekst sa naslovom "KO IM JEBE MATER"

ne ulazeci u to na koga je mislio i sta je time zelio reci, za mene je to krajnje vulgaran pokusaj da se skrene paznja na svoj jadni list koji se proda u (mozda) 1.500 primjeraka
glasnost

Post by glasnost »

20 000 do 30 000 primjeraka 8)
SD-6

Post by SD-6 »

:lol: :lol:
reci im druže!!! :D
tenor

Post by tenor »

Znali neko od vas ko finansira slobodnu bosnu i dane ustvari cije su to novine cisto informativno
SD-6

Post by SD-6 »

:shock: :shock: :shock:
nije moguce da neznas,glavni finansijer je Hilmo SElimovic,inace vlasnik Sarajevske pivare,Klasa,Merkura i cega sve ne
a inace radi se o glavnom sponzoru druga Staljina :oops:
moram samo da opovrgnem ovu nebulozu glasnosti,jer mozda neko i povjeruje :shock:
ovu njegovu cifru podijelite najmanje sa 5,od toga na Bosnjake odpada najmanji dio(uglavnom cafiri :oops: )
Srbi i Hrvati su njihova ciljana publika,jer oni zele da vjeruju u njegove (p)odvale i paše im i njegova priča(laž)
glasnost

Post by glasnost »

tiraz i marketing.
glasnost

Post by glasnost »

nepismeni decko :lol: jesil´ malo zavirio u pravopis, gramatiku od onomad?

:zzzz:
SD-6

Post by SD-6 »

boli te ova gore istina 8-) (uzmi digitron,pa izracunaj :D )
kad ti počneš pisat na bosanskom,i ja ću bez greske :oops:
sta ima novo kod zlaje,masira li ga avdicr akijom,bar toga ima :lol: :lol:
e,jaro,evo kanton traži da neko počisti ovaj snijeg,pa se ja odmah tebe sjetio : :D ,jel posteno? 8-)
SD-6

Post by SD-6 »

i da ti samo,čisto reda radi kažem,da iako nemam puno staža mnogi vec sad "bale" kad im otvorim svoj index,bez štela :(
ma necu sad da se falim,mozda ces se postiditi :oops:
glasnost

Post by glasnost »

kazes da si na pocetku studija i hvalises se nekim ocjenama. meni je ostalo jos 6 ispita do diplome i da znas kako mi samo tvoj post izgleda smijesan. u indexu imam svakakvih ocjena, od 6 do 10, i vjeruj, znalo se desiti da sam bolje znao materiju iz koje sam dobio 6, nego onu iz koje sam dobio 10. ovo je ziva istina. ocjene su tako relativna stvar. ovim ja ne umanjujem uspjeh rijetkih genijalaca sa prosjekom iznad 9, ali shvati da ocjene nisu apsolutna kategorija. to je samo gradacija u nivoima znanja. osmica je uradila jedan test bolje od sedmice i to je znacenje tih ocjena, uz to da su obje prolazne.

i kakva te stela spopala? stela se trazi za prolaz, ne za ocjenu. onaj ko ganja stelu, tog zaboli kurac za ocjenom. bar sam se u to uvjerio u posljednje 4 godine.

o tebi mnogo vise govori to sto i nakon vise upozorenja ne umijes negaciju razdvojiti od glagola, nego da mi posaljes faksimil svojih ocjena iz indexa.

kao sto rece kub lajkan, ne trazi od tebe niko da budes lektor, ali neke elementarne stvari se moraju postovati. ako zelis da budes ozbiljno shvacen.

uostalom, ima otvoren topic za nepismene i one koji zele znati vise. mozes misliti, nisam ga ja otvorio, ali ti ga topla srca preporucujem.

ja govorim i pisem bosanski jezik. dokazi suprotno ili suti.
SD-6

Post by SD-6 »

samo da ti kazem da ja ovdje postiram čisto iz zajebancije,provokacije(zamisljam u glavi zapjenjene likove s druge strane, i to mi je merak :oops:) ,valjda si to mogao za ovo vrijeme skontati,ne zelim da prosipam nekakve filozovska sranja da bih na taj nacin pokazao svoju dubokoumnost , jer se primjereno mojim godinama jos ne ubrajam u ozbiljan svijet,tako da uopste ne provjeravam da li sam nesto ispravno napisao ili ne, i boli me racku za to , tako da se tu moze naci dosta i tipkarskih i gramatickih gresaka,sto nikako ne znaci da sam kako ti rece nepismen,pokusavajuci me na taj jadan nacin diskreditirati,a ne komentarises sustinu posta,zna se i zasto :D
kazem ti ponovo da ja stvarno ovaj forum ne shvatam preozbiljno i moji postovi su najcesce provokatorski(pogodi koga sam uspio isprovocirati? :D )i mislio sam da je vrijeme kontrolnih iz bosanskog j. ostalo iza mene u srednjoj , a da radi o ozbiljnim okolnostima vjeruj mi izostale bi i te greske(kojih sam svjestan cim postiram text :oops: )
ja svoje znanje s velikim uspjehom vec sam ti (ne zeleci) rekao dokazujem na mjestu gdje to i prilici i pred kompetentnim ljudima , i vjeruj mi na mom terenu bi bio potucen do jaja 8-)
eto toliko, izvini ako sam ti sjebo koncepciju i naum ove teme, a dobro si proso mogo sam ti i ti onu drugu minirat :oops: , ali nema potrebe sanm si je sjebo stavljajuci ironicno Fatmira na listu kandidata,kad ono Fatmir, i bez moga glasa vodi:shock: ,tjerao si salu,a iszjero surovu zbilju :oops:
i za kraj ti ponovo kazem, ti ne pises bosanskim :D :D , vidi malo Halilovica pa ces znat o cemu ti pricam
evo opet bez provjere :oops: postiram,pa me ti opet prozovi :oops: ,a sustinu opet zaboravi 8-)
glasnost

Post by glasnost »

stavio sam fatmira u anketu, da bih paznju svih kretena poput tebe odvukao na njega. da bi glasovi koje dobiju ostali kandidati odrazavali realno stanje i ono sto misli normalan svijet.

je li ti mozda ovo palo na pamet?

jos ce vode niz bosnu proteci, dok ti budes u stanju napisati suvisao komentar.

do tada,

glupsimali!

zbogom.
Arrival

Post by Arrival »

Jesu li drugovi izabrali Fatmira danas??
Fair Life

Post by Fair Life »

SD-6 wrote:...ali nema potrebe sanm si je sjebo stavljajuci ironicno Fatmira na listu kandidata,kad ono Fatmir, i bez moga glasa vodi:shock: ,tjerao si salu,a iszjero surovu zbilju :oops:
I jeste surova zbilja... cinjenica da kukolja ima vise nego zita. Nisu nam kreteni na celu drzave zaslugom pametne amnjine, vec naprotiv - kreteni predlozili i izabrali svoje predstavnike.

Uvijek budala nadje vece budale koje u njega gledaju hipnotisano "kao tele u sarena vrata".

Zaista surova zbilja...
Last edited by Fair Life on 06/02/2005 02:57, edited 1 time in total.
Arrival

Post by Arrival »

Fair Life wrote:
SD-6 wrote:...ali nema potrebe sanm si je sjebo stavljajuci ironicno Fatmira na listu kandidata,kad ono Fatmir, i bez moga glasa vodi:shock: ,tjerao si salu,a iszjero surovu zbilju :oops:
I jeste surova zbilja... cinjenica da kukolja ima vise nego zita. Nisu nam kreteni na celu drzave zaslugom pametne amnjine, vec naprotiv - kreteni predlozili i izabrali svoje predstavnike.

Uvijek budala nadje vece budale koje u njega gledaju "kao tele u sarena vrata".

Zaista surova zbilja...
Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Produkcija kretena...
Arrival

Post by Arrival »

Fair Life wrote:Produkcija kretena...
ImageImageImage
SD-6

Post by SD-6 »

opet se u svom looserskom stilu bavis glupostima bukvane,hehe
kad ce vise rezultati kongresa, sta ce biti od zlaje ako ostane bet trona :
SDP=DJL
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Citat:
Pi¹e: Senad Avdiæ (SB)

Dobro ste procitali, svi cemo “jos biti na kursu”, jer sve ovo sto se posljednjih nedjelja, unutar mnogobrojnih bo¾iæa, s jedne strane, te ucestalih novih godina, s druge, desava u Bosni i Hercegovini, sve ostavke i destrukcije, svi ultimatumi i opstrukcije nisu nista drugo nego mamurlusko “sviranje kursu” i to ne bilo kakvom, nego “reformskom kursu”.

Citirana gomila nezgrapno sroèenih budala¹tina, posljednje su javno izgovorene i u bobu taèno citirane rijeèi visokog predstavnika Paddyja Ashdowna izbrbljane prije dva dana u kamere i mikrofone Federalne televizije.

Dakle, poruèuje britanski maharad¾a nakon ¹to se udostojao vratiti u BiH (preko Beograda, naravno, iz Londona) to da æe se dilema da li u ovoj zemlji postoji kriza vlasti moæi razrijesiti negdje otprilike u veljaci kada iz glava ovdasnjih politicara ispare posljednji ostaci blagdanskih derneka, sto bozica, sto novih godina.

Nejasno je zasto je u ovom kri¾arskom bo¾iæno - novogodi¹njem magnovenju Ashdown preskoèio uva¾iti predstojeæe bajramske blagdane i time povrijedio vjerska osjeæanja ovdasnjih Bosnjaka: povijesno je poznato i potvrðeno kako u muslimanskoj tradiciji nije prihvatljivo da se reforme provode izmeðu dva bajrama!

Vjerojatno nije bilo moguæe na vascijeloj planeti naæi prigodnijeg diplomatu, koji bi se tako glatko, bezbolno i adaptabilno uklopio u ¹izofrenu, patolo¹ki determiniranu i sirovim ludilom natopljenu politièku scenu od Paddyja Ashodwna.

Britanski lord se jednostavno kao slijepi putnik ukrcao na bosanski brod luðaka i na njemu se osjeæa kao kod kuæe a pri tom ostavlja rezervu da neæe biti kapetan koji æe posljednji napustiti plovilo koje je sam dao torpedirati.

Njegova blasfemièna izjava s pocetka teksta, bez poèetka i kraja, li¹ena minimuma osvije¹tenosti i realnosti, savr¹ena je ilustracija bosanskog ko¹mara u koji se Ashdown uklopio i koji neprestano proizvodi i stimulira.

Nakon sto je, primjerice, ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladenu Ivaniæu kretanje svedeno na radijus kojim se mo¾e kretati iole discipliniraniji zatvorenik u Scheveningenu (ministar Ivaniæ ne mo¾e prismrditi u SAD!), nakon ¹to je isti taj ministar podnio ostavku i sa sobom povukao jo¹ pola dr¾avne vlade; usprkos tome ¹to Vlada koja gospodari polovinom zemlje (premijer RS Dragan Mikereviæ veæ je 20-ak dana u ostavci); unatoè èinjenici da predsjednik RS Dragan Èaviæ najavljuje i nesmetano provodi kastriranje Ustava (Vladu bez Bo¹njaka i Hrvata kao konstitutivnih naroda u tom entitetu) na¹ veseljak, Ashdown, ¹eretski najavljuje da æe se tek krajem veljaèe moæi zakljuèiti postoji li kriza vlasti u Bosni i Hercegovini!?

Malo pa¾nje, molit æu lijepo, poku¹ajte odvojiti i za sljedeæu Ashdownovu misao iz istog intervjua. Upitan u kojoj je fazi proces reforme policije, britanski lord odgovara ovako:

“Neæu reæi ¹ta je moj stav o ovim mapama, dok nemam vremena da o tome razmislim i da obavim neke razgovore. Ja sam sebi cilj dao do kraja ovog mjeseca... Takoðer, ovo je i prilièno politièko pitanje. Moramo razmotriti politièke posljedice. Ukoliko je efikasnost policije prvi faktor, ovo nije jedini faktor”!

To je, ako ste zaboravili, odgovor na relativno precizno postavljeno pitanje novinara!? Ashdown je svoj sud o prijedlozima Komisije za reformu policije koja je pola godine krvnièki radila, seljakala se od Brisela do Brèkog, od Sarajeva do Mostara, i u èijem je radu sudjelovalo stotine predanih ljudi, lakonski non¹alantno sveo na buketiæ ocvalih frazetina. A ono za ¹to veli “da je sebi dao cilj do kraja ovog mjeseca” bio je du¾an obaviti 31.12. pro¹le godine.

Zato se Ashdown fenomenalno adaptirao u aktualnoj politièkoj d¾ungli koju je dodu¹e i sam u dobroj mjeri naðubrio. Kada on obeæa reformu policije, treba znati da je to podjednako ozbiljno i odgovorno kao kad Adnan Terziæ obeæa skori poèetak izgradnje autoputa.

Ashdownova izjava kako se nada da æe Vladu RS formirati iste stranke koje su to uradile prije dvije i po godine, ozbiljna je koliko i tvrdnja Sulejmana Tihiæa da “SDA ni do sada ni ubuduæe neæe ulaziti u Vladu u kojoj je SDS”. Ashdownove kategorièke tvrdnje o boravku Ratka Mladiæa u Han-Pijesku èvrste su koliko i demantiji Dragana Èaviæa prema kojim Mladiæa u tom brlogu nije bilo od “osloboðenja”.

Uostalom, zar visoki predstavnik tvrdnjom “da ukoliko se ovakva situacija produ¾i do veljaèe, onda æe to biti kriza” nije samo posudio misaoni dragulj iz bogate mentalne riznice Adnana Terziæa koji je prije 15-ak dana na pitanje izlazi li dr¾avna Vlada iz krize lakonski odgovorio: “Da bismo odgovorili da li smo iza¹li iz krize, treba prvo ustanoviti da li je krize uopæe bilo”!?

Lako se ¹aliti, lako je karikirati, ali moramo biti svjesni da je osnovna tema o kojoj ovdje govorimo tragedija, ne (vi¹e ni agonija, agonija je stvar bolje pro¹losti!), u kojoj BiH i njeni graðani posljednjih mjeseci ¾ive: ta je tragedija èvrsto trasirana s jedne strane domaæim politièkim jadom, a s druge inozemnim diplomatskim èemerom.

Razlike meðu njima su prete¾no nevidljive i marginalne: i jedni i drugi æe prvi zbrisati sa bosanskog broda luðaka, punih d¾epova i razdraganih ¹tednih knji¾ica. A mi, ostali: I tada æe nam biti smije¹no, zabavljat æemo se sve dok nam voda ne preðe gu¹u i zauvijek umrtvi osmijeh na licu
...
Post Reply