Senad Avdić: Grebo vs. Lagumdžija

Prenj

Post by Prenj »

Šandor wrote:Jozo, kad Zlaja padne onda ce da padne u provaliju bez dna.
Nema sanse da pristane na mjesto potpredsjednika.
Kad on padne past ce s njim jos par stotina ljudi koji ga drze tu gdje jeste. Ljudi koje je on sa dna kace povukao na povrsinu a one druge potjerao na dno i zakuco poklopac ekserima.

Sadasnje stanje u vrhu SDP-a je kao u Bukurestu na sjednici narodnog kongresa 1989. godine.

Aplauz u ritmu klap-klap....ali svi kao jedan.....tako da nema ono da klapce svako za sebe.....vec svi u isto vrijeme sire i sklapaju dlanove.....razlika je mjerljiva u milioninkama.....

Mogao bi komforno mijenjat prezime u Despotovic..... :lol: :)
Nije mi jasno sta je tebe uopste briga i za SDP i za Zlatka Lagumdziju i uopste za ljevicu u BiH. :x
Zahvaljujuci tvojim vjernim glasovima kadrovi Stranke za BiH sjede vec desetu godinu u vlasti, brinuci samo jednu brigu - kako da sto jeftinije prodaju zemlju Bosnu i kako da sto skuplje prodaje svoje posrednistvo u tome. :x
Po kojim mracnim scenarijima tek to drustvo funkcionise?
Ja tebi 3%, ti meni 4%, on nama 6%, mi njima 2%, oni njima 2.5% ... :x
addem

Post by addem »

bezze se raspravljate. Lagumdzija je jedan debil ko i svaki ostali politicar u ovoj zemlji. To su sve odreda tokmaci zeljni samo vlasti i nicega vise. Sve je ovo olos oko nas zato ovako dobro napredujemo.
Šandor

Post by Šandor »

addem wrote:bezze se raspravljate. Lagumdzija je jedan debil ko i svaki ostali politicar u ovoj zemlji. To su sve odreda tokmaci zeljni samo vlasti i nicega vise. Sve je ovo olos oko nas zato ovako dobro napredujemo.
Hm, mislim da ovo ne stoji. Srbi iz RS-a ne rade samo u vlastitu korist vec rade i na ocuvanju ratom stecenog. I u tome su svi kao jedan. Za razliku od nas u Federaciji.....ni oko tariguza ne mogu uspostaviti konsenzus.....to je tuzno.....

-------------------------------------------------------------------------------------

"Zahvaljujuci tvojim vjernim glasovima kadrovi Stranke za BiH sjede vec desetu godinu u vlasti,"

Biracko pravo stekao sam prije malo vise od 5 godina. Par dana prije opstinskih izbora 2000. godine. I na opstinskim i na opstim izborima te godine moj glas dobio je SDP.
Glasao sam s cvrstim uvjerenjem i nadom u promjene.
Svi ostali izlasci na izbore bili su proforme radi.....usput mi je.....hajd da i ja glasam.....
Ali sam 2000. godine cvrsto vjerovao da glasam za bolje sutra.
Sada shvatam da bolje sutra (na globalnom planu a ne individualno) pronalaze samo oni koji cekaju pred ambasadama.

"brinuci samo jednu brigu - kako da sto jeftinije prodaju zemlju Bosnu i kako da sto skuplje prodaje svoje posrednistvo u tome."

Kad ponovis laz 100 puta.......znas vec.....izlizano je.......
kojsino

Post by kojsino »

Sta bi sa ove gospode sto jamise 6.aprilsku nagradu,
od neregularnog gradsog vijeca, ni slovom da se prisjete je li moralno
jednu tako znacajnu nagradu uzeti, od tamo neke grupe gradjana..
Tariq_rambo

#80 Da je Bogdo jos nama ovakvih poput Zdravke Grebe

Post by Tariq_rambo »

Otidjite malo judi na predavanja koja zdravko grebo drzi na IV godini prava, pa se lako uvjerite da je rijec o pravom covjeku, koji sigurno puno vise zna od Lagmudzje, bar sto se tice ovih drzavno-politickih stvari.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:
Kub Lajkan wrote:]Evo ti brate ankete:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=13357

Nisam je ja postavio, nego protivnik SDP-a, a vjerovatno i socijaldemokratije...

Nakon iznesenih argumenata stanje (u ovom trenutku) je 50%:50%...
Ne mogu se sloziti da je citirana anketa (a i bilo koja druga objavljena na sarajevo-x forumu) statisticki relevantna u ovom slucaju jer uzima u obzir samo dio BH populacije sa pristupom internetu koji jos imaju malo povecani interes za grad Sarajevo pa posjecuju forum.
Glasacko tijelo, koje bi trebalo biti predmet nekakve ankete je puno vece od bilo kakvog uzorka koji posjecuje sarajevo-x forum.
Anketa na Forumu ti nije relevantna (u nekom službeno-statističkom smislu naravno da nije), a skupljanje mišljenje po komšiluku (kako predlažeš) jest :?
Prenj wrote:Da ponovim, prvo je otisao Durakovic (da pjano, ali i covjek koji je Slobi rekao NE i covjek kojeg jos uvijek dosta ljudi u BiH cijeni), pa su otisli Komsic, Tokic, Lazovic, ...
Ma tu je stvar jasna k'o dan i stvarno više nije vrijedno da se to poteže ovuda. Bilo je ovako...
"Avaz" (bolje reći Radončić) je pokrenuo HAJKU protiv Lagumdžije. Iz dana u dan su ga razapinjali na stranicama svakog broja, bez izuzetka. Kad je ta "artiljerijska vatra" počela da ljulja SDP, tj. Lagumdžiju, onda im je zatrebala pješadija. Zatrebali su "trojanski konji" koji će da dovrše stvar. Javnosti su predstavljeni kao "zdrave snage" u SDP-u. Oni su trebali biti Odbor za pogreb Lagumdžije i "njegovog" SDP-a. "Avaz" je sigurno imao čvršće veze sa nekima od njih (osnovana sumnja u Tokića i Durakovića, jer su bili najviše eksponirani na stranicama "Avaza"). Cijela ekipa je povjerovala u svoju mesijansku ulogu - da će donijeti spas SDP-u, socijaldemokratiji, narodu i BiH.

I šta su oni na kraju ispali? U tvojim očima samo "ljudi koji se nisu slagali sa Lagumdžijom pa su morali otići, bolje reći otjerani su", a u suštini ZADNJI KRETENI i IZDAJNICI. To je suština svega...

A što se Grebe tiče...

Čovjek mi je drag. Nije praktičar, ali eto... pokazuje da je normalan. I premalo je takvih da bi ih trebalo odbacivati poslije prve, druge, treće greške. Želio bih vjerovati da je ipak u pitanju loš dan ili nešto slično. I on i Lagumdžija trebaju socijaldemokratiji. Previše je teška borba da bi ljude tog kalibra trebalo otpisivati tek tako.

Isto tako je i ovdje na Forumu. Sva ta kampanja koju je pokrenula "Osovina Zla" je previše žestoka i ona i danas drma socijaldemokratiju. Neki stavovi koje neki dobri ljudi ovdje prihvataju su posljedica te kampanje. A oni toga nisu svjesni. I treba dozvoliti svakome njegovo pravo na grešku. Nadajući se da će uspjeti sagledati sve, kao što mnoge druge stvari ispravno vidi.

A ta propaganda... Pa i kad je u pitanju ekonomska propaganda, kad ti na svakom koraku reklamiraju "Coca-Colu", hajd ti ne pij je... A kamoli kad je u pitanju nešto gdje te ubjeđuju da se neko poigrava sa tvojom budućnošću, novcem i slično...

Teško je, ali ne treba prestajati tražiti tu ljudsku dobrotu i pamet, koje sigurno ima dovoljno na ovom dunjaluku...
kojsino

Post by kojsino »

Kada toliko zna o Pravu, onda je GREBO morao zi znati da je Gradsko vijece, neregularno,
i podici svoj glas protiv,
e tu je problem,
a ne sve jamiti sto god ti neko poturi...
PS.
A Lagumdzijin nacin vodjenja SDP-a je stvar njih tamo u SDP-u !
plavi9

Post by plavi9 »

Da nebi ispalo da branim ovdje Zlatka postavljam otvoreno pitanje svima
A KO TO NAMA VALJA OD POLITICARA?
Ako malo bolje razmislite docete do zakljucka NIKO
To je nas problem mi nemamo respekta prema nasim ljudima i zato nam je ovako.Mislite li da ima pametniji,sposobniji i bolji politicar u Bosni od Zlatka?
Nema ni jedan.
I ako ima sutra ce doci u isti polozaj kao i Zlatko.
Pa u cemu je problem osim u nama samim.
wanderer

#84 Re: Da je Bogdo jos nama ovakvih poput Zdravke Grebe

Post by wanderer »

Tariq_rambo wrote:Otidjite malo judi na predavanja koja zdravko grebo drzi na IV godini prava, pa se lako uvjerite da je rijec o pravom covjeku, koji sigurno puno vise zna od Lagmudzje, bar sto se tice ovih drzavno-politickih stvari.
I sta to znaci? Btw, odlika dobrih politicara nije da su "katice za sve", koji znaju sve o svacemu (mada to Zlatko, u svom ego tripu, nerijetko forsira), vec se znaju okruziti pravim strucnjacima! A Grebo, ma kakav strucnjak bio, nema politicke karizme 2%.

Nijaze, vrati se! :lol:
deea

Post by deea »

Glavni grad BiH sajevo bi obojen u zeleno komplet, naš grad koji je bio vjekovima multietničan, a nama kompletan problme se svede jeli Zaltko narcis i kakav je Zlatko. Do zla Boga da Vas plaća avaz za ovu hajku. Kakve veze ima Zlatko sa ovovm pričom. Grebo je iznio svoje mišljenje i ima pravo pa jel demokratija il nije, mada je dobro prošao jer da je neko želio da mu naudi rekao bi istinu da je on nekada bio kandidata za parlament al koliko ga naro dvoli dobio čovjek glaova ko Amir tautdikopis ( Ko je Amir tautadikopis), zanči totalno anoniman lik za politiku. Zato svakom svačije a nama naše. zar nam treba ilegalno gradsko vijeće u komwe sjede samo Bošnjaci i evenutalno 2 Ostala koji se inače izjašnjavaju kao Muslimani. pa nije nam valjda sav problem u tzemlji zaltko na čelu SDP-a. Ima SDP 62 000 članova, vajda oni znaju dal je Zalzko njima dobar. Koliko ja znam na posljednjem Kongresu u februaru ove godine Zlatko je dobio podršku svojih članova stranke i ko ga može smijeniti, samo članovi stranke. Nije Zlatko konstituisao gradsko vijeće na ovomk bolesnom principu pa da on ne valja u ovovj priči. grebo zaslužuje nagradu al da je pametan bio u tom trenutku bi je odbio. jebeš nagradu kad ti je dodjeli ilegalno vijeće bez ijednog Zdravke u njemu i još ti nagradu da izučeni električar koji je ''dvorac'' sgradio od popravljanja TV aparata. :x
wanderer

Post by wanderer »

deea wrote: pa nije nam valjda sav problem u tzemlji zaltko na čelu SDP-a. Ima SDP 62 000 članova
Sve ih smijeniti. :D
deea wrote:jebeš nagradu kad ti je dodjeli ilegalno vijeće bez ijednog Zdravke u njemu i još ti nagradu da izučeni električar koji je ''dvorac'' sgradio od popravljanja TV aparata. :x

Ovo je fakat tuga...
:sad:
glasnost

Post by glasnost »

Grebo, Dizdarević i Duraković: I nakon Hamdije - Zlatko!

Stvarno, ali zbilja stvarno, nisu me zanimala unutarstranačka dešavanja u Socijaldemokratskoj partiji BiH a još sam manje pratio sudbinu njihovog sarajevskog kantonalnog čelnika Nermina Pećanca, koji je, saznajem, smijenjen s te dužnosti. O Pećancu sam prestao razmišljati prije deset godina nakon što je kao gradski ministar (u Vladi predratnog akvizitera, ratnog prevaranta i poratnog bandita Šefkije Okerića) jednom mom prijatelju ukrao nekoliko stotina pari cipela, pa ih okolo prodavao.

Piše: Senad Avdić

Gospodin Pećanac je negdje 1994. godine prespavao u policijskoj stanici gdje ga je ispitivalo "na okolnost" enormne pljačke koja se desila u firmi u kojoj je do rata bio uposlen: sarajevskog Bosnafolklora. Uz gradskog ministra Pećanca, tadašnja je policija privela i njegovog navodnog saučesnika: oca današnjeg direktora obavještajne državne službe (OSA) Almira Džuve. (Dok je otac ispitivan u policiji o pljački "Bosnafolklora" sin Almir uredno je krao tekstilnu galanteriju po italijanskim buticima!)

Kad se malo prisjetim, većina mojih sukoba sa predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom počinjala je i završavala mojim optužbama da se u Sarajevu (a i šire) okružio kriminalcima, što je sveznajućem lideru socijaldemokrata užasno teško bilo priznati. Ali, naposlijetku, cijenu za svoje (ne)znanje platio je Lagumdžija, premda ni mene kao "kolateralnog krivca" ta cijena nije mimoišla. Nije uopće problem što je bosna-folklorni političar Nermin Pećanac smijenjen; suština je u tom da je njemu takvom neko uopće dozvolio da se bavi ozbiljnom politikom. A, upravo mu je Lagumdžija omogućio da bude ministar sarajevske policije (one koja je Pećanca hapsila!?), pa potom premijer Kantonalne vlade i, na koncu, šef regionalnog SDP-a.

Ali, rekoh, to me uopće ne zanima, kao što me ne zanimaju dešavanja u HDZ-u Herceg-bosanske županije u kojoj je vodeća hrvatska stranka na vlasti. Ta je tema podjednako uzbudljiva kao raspad Stranke za BiH u Unsko-sanskom kantonu; dakle nimalo...

Stvar oko navodne čistke u SDP-u, smjene Pećanca, Lagumdžijinog "autokratizma" postala je privlačna kada su se javno tim (i samo tim!) povodom počeli oglašavati ovdašnji intelektualci, pretežno neovisne provenijencije i uglavnom zgog zabrinutosti za daljnju sudbinu socijaldemokratije u BiH, koju Lagumdžija snažno dovodi u pitanje. Vodeći autoriteti nevladinog sektora nedvosmisleno su se odredili spram Lagumdžijinog "staljinizma": "Lagumdžija je štetočina", kazat će profesor Zdravko Grebo, naučnik koji već 300 godina nije napisao nijedan stručni rad.

"Slažem se sa uvaženim profesorom Grebom", naglasit će predsjednik Helsinškog odbora Srđan Dizdarević koji nikada nije napisao ništa. Nešto ranije, platformu za Lagumdžijinu smjenu sa čelne funkcije u SDP-u ispisivao je njegov prethodnik na toj dužnosti prof. dr. Nijaz Duraković.

I tu mi sinu pomalo perverzna paralela: pa ovako kako danas ruše Lagumdžiju, prije 18 godina su isti ti ljudi uništili Hamdiju Pozderca! Koji ljudi? Zdravko Grebo, koji je u to vrijeme bio član Centralnog komiteta SK BiH, Nijaz Duraković, u to vrijeme član Predsjedništva CKSK BiH, Srđan Dizdarević, glavni urednik Komunista, glasila tada jedine legalne političke stranke u zemlji - Saveza komunista. Bilo bi ohrabrujuće i umirujuće kada bi se podudarnost ova dva slučaja iscrpljivala samo na personalnoj razini - dakle na prostoj konstataciji da isti ljudi koji su jurišali na Pozderca (Duraković, Dizdarević, Grebo...) i koji su ga u grob poslali, danas istom žestinom nastoje uništiti Lagumdžiju! U tom bi slučaju cijela stvar bila arhivirana unutar nepostojeće borhesovske rubrike "Opća povijest beščašća".

Nažalost, nije samo o tome riječ, jer je cijela priča mnogo ozbiljnija i surovija. Hamdija Pozderac te 1987. godine nije srušen zato što je bio komunistički silnik (a, jeste, zbilja) nego zato što je za tri-četiri mjeseca trebao postati predsjednik tadašnje Jugoslavije. Države kojoj je već tada Slobodan Milošević odredio format i suštinu s kojom se nije nikad mogao pomiriti Pozderac, a kojoj je legitimitet dao njegov nasljednik u Predsjedništvu SFRJ Raif Dizdarević.

Dakako da je pretenciozno i neumjesno poređenje Hamdije Pozderca i Zlatka Lagumdžije, ali stanovite činjenice me guraju u taj nezahvalni posao: i jedan i drugi su potekli iz antifašističke bešike, i jedan i drugi imaju neupitan familijarni background, i Hamdija je u ratu ostao bez oka kao što je Zlatko ostao bez pola vitalnih organa. I, naravno, ni jedan ni drugi nisu odoljeli slatko-razornim izazovima koje (do)nosi vlast.

Hamdiju Pozderca je uništio obavještajni aparat koji je osobno postavio (Duško Zgonjanin, Sredoje Nović...), Lagumdžiju je u aferi "državni udar" pokušao uništiti njegov osobni obavještajni personal (Limov, Vukšić, Džuvo....). Hamdiju su u ta olovna vremena medijski masakrirali Naši dani, čvrsto vođeni velikosrpskom pesnicom neovisnog komuniste Nenada Kecmanovića, Lagumdžiju danas razvaljuju (samo) Dani kojima upravlja Savez komunista Helsinkija (predsjednik Srđan Dizdarević). Zdravko Grebo je mjesecima sjedio preko puta Slobodana Miloševica u Centralnom komitetu SK Jugoslavije, ali mu nikad nije rekao da je štetočina i zločinac: taj je atribut upotrijebio samo dva puta: prije 18 godina za Hamdiju Pozderca i ovih dana za Zlatka Lagumdžiju! U danu kad je Hamdija Pozderac izbacivan iz Saveza komunista, tvrde svjedoci, očajnički se obratio Nijazu Durakovicu rijecima: "Nijaze, sine, nek' mi urade šta su god naumili, ali nemoj dozvoliti da me išćeraju iz partije". Duraković se nakon toga hercegovački mudro ispalio sa sjednice i otišao na marksistički seminar na Jadran očekujući (logičan) rezultat - uništavanje Hamdije Pozderca.

Josip Vrhovec, okuženi hrvatski komunistički političar i vjerni pratilac Josipa Broza Tita, prije 15 godina mi je opisivao posljednji susret sa Hamdijom Pozdercem: "Rekao sam mu: Hamdija, nek' te na tvom bosanskom CK-u peku, muče, razapinju, ali im nikad nemoj dati ostavku. Tvoja ostavka značit će početak raspada Jugoslavije".

Neću reći da bi isto značila ostavka Zlatka Lagumdžije, ali mi nekako insistiranje na ostavci od strane Durakovića, Grebe, Dizdarevića ne sluti na dobro... Jednom su uspjeli i ispalo je porazno po BiH!

Slobodna Bosna
Prenj

Post by Prenj »

Dobro da Senad A. nije napisao da je i Titova smrt bila rezultat zavjere Grebe, Dizdarevića i Durakovića :lol:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Dobro da Senad A. nije napisao da je i Titova smrt bila rezultat zavjere Grebe, Dizdarevića i Durakovića :lol:
Ovo ti je primjedba u duhu Jekana i sličnih džamijskih jugendintelektualaca...
Prenj

Post by Prenj »

kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Dobro da Senad A. nije napisao da je i Titova smrt bila rezultat zavjere Grebe, Dizdarevića i Durakovića :lol:
Ovo ti je primjedba u duhu Jekana i sličnih džamijskih jugendintelektualaca...
Kube, iste principe treba primjenjivati uvijek.
Ne mogu jedan dan kritikovati Avaz i njihove pamflete, a drugi dan da presutim ovakve tekstove.
Da se ovakav tekst Senada Avdica pojavio, prije no sto su Grebo, Dizdarevic i ostali kritikovali Zlatka, clanak bi bio principijelan i na mjestu i ne bi bilo puno razloga sumnjati u navode iz teksta.
Ali, s obzirom da je pisanje teksta ocito incirala njihova kritika 'vodje', cijela stvar smrdi do neba.

Sta drugo reci osim da u BiH nezavisno novinarstvo jos uvijek ne postoji.
Izgleda da svi nasi novinari imaju svog politickog pokrovitelja i narucioca.

Za primjer da je drugacije novinarstvo moguce, ne treba ici daleko, do Splita.
Tamo izlazi Feral ...
Prenj

Post by Prenj »

Senad Avdic wrote:Gospodin Pećanac je negdje 1994. godine prespavao u policijskoj stanici gdje ga je ispitivalo "na okolnost" enormne pljačke koja se desila u firmi u kojoj je do rata bio uposlen: sarajevskog Bosnafolklora. Uz gradskog ministra Pećanca, tadašnja je policija privela i njegovog navodnog saučesnika: oca današnjeg direktora obavještajne državne službe (OSA) Almira Džuve. (Dok je otac ispitivan u policiji o pljački "Bosnafolklora" sin Almir uredno je krao tekstilnu galanteriju po italijanskim buticima!)
Zar je "nezavisni novinar" morao cekati da Pecanac dodje u nemilost pa da nam objavi ovaj kriminalni detalj iz njegove biografije?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Da se ovakav tekst Senada Avdica pojavio, prije no sto su Grebo, Dizdarevic i ostali kritikovali Zlatka, clanak bi bio principijelan i na mjestu i ne bi bilo puno razloga sumnjati u navode iz teksta.
Pa kako će se pojaviti prije kad je članak reakcija na događaj?
Prenj wrote:Ali, s obzirom da je pisanje teksta ocito incirala njihova kritika 'vodje', cijela stvar smrdi do neba.

Sta drugo reci osim da u BiH nezavisno novinarstvo jos uvijek ne postoji.
Izgleda da svi nasi novinari imaju svog politickog pokrovitelja i narucioca.
Pretjeruješ...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Izgleda da svi nasi novinari imaju svog politickog pokrovitelja i narucioca.
Svojevremeno je Lagumdžija rekao da je razlika između Fahrudina Radončića i Senada Avdića u tome što sa prvim možeš napraviti džentlmenski tal, dok sa drugim nema dogovaranja...
Prenj

Post by Prenj »

kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Izgleda da svi nasi novinari imaju svog politickog pokrovitelja i narucioca.
Svojevremeno je Lagumdžija rekao da je razlika između Fahrudina Radončića i Senada Avdića u tome što sa prvim možeš napraviti džentlmenski tal, dok sa drugim nema dogovaranja...
Bojim se da je debelo pogrijesio i sa jednim i sa drugim.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:
kub lajkan wrote:
Bojim se da je debelo pogrijesio i sa jednim i sa drugim.
Hah, zavisi na šta misliš... Sa drugim svakako nije mogao pogriješiti, a sa prvim... pa sa njim je trebalo na drugi način, ali i to bi bilo neizvjesno...
HamzaC

Post by HamzaC »

suncica13 wrote:UH!

..., Jasarpasic Mensura Surija, ...
Jel znas ko je ovaj tip, ili si samo na stranici SDP-a nasla ovo ime?

To je prijeratni tokar koji je u ratu (1993) zavrsio dvije godine masinstva u Bihacu!
Inace, citav rat je proveo u Kaknju (radna obaveza), a studirao u Bihacu! :D

Ne znam samo da li je zavrsio u roku...
suncica13

Post by suncica13 »

HamzaC wrote:

To je prijeratni tokar koji je u ratu (1993) zavrsio dvije godine masinstva u Bihacu!

Znam.
Ali iz druge perspektive, potpuno razlicite od tvoje. Iz moje, to je covjek za kojeg je potpis dalo pola, ma ne pola, dvije trecine Kaknja kad je smjenjen, covjek za koga u Kaknju kazu da je najbolji nacelnik kojeg je taj grad do sada imao, covjek koji je zbog glasova koje je dobio i popularnosti koju uziva medju svojim sugradjanima, i pored igrarija SDA i SBiH, pored podvala i podmetanja nogu, osvojio drugi mandat kao nacelnik. I to samo zato sto su to tako zeljeli gradjani Kaknja.
Pa ti sad vidi...

Jeste da sam iz Sarajeva, a ne iz Kaknja, ali... to nije razlog da me podcjenjujes. :D :D :D

PS: I sam si rekao: rat proveo u Kaknju. Znaci, trebao je ili poginut, ili pobjec, da bi ga ti cijenio?! Sreca, pa ga ne cijenis, inace bi se zabrinula. :roll:
Tokar?! Pa? Izvini, ali ne dao Bog da su svi "visoki intelektualci"! Inace bi mjesto hljeba jeo intervjue politicara, umjesto zgrada imali bi planove arhitekata, a kad pozelis provozati se sjeo bi u skicu koju je nacrtao neki inzenjer masinstva!
Josib Broz Tito je bio... tokar :-D :-D :-D ?! Ili nesto slicno? I predsjednik Jugoslavije. Tada jedne od Europskih sila. Pa?!
Tokar! Pa sta!
HamzaC

Post by HamzaC »

suncica13 wrote:
HamzaC wrote:

Znam.
Ali iz druge perspektive, potpuno razlicite od tvoje. Iz moje, to je covjek za kojeg je potpis dalo pola, ma ne pola, dvije trecine Kaknja kad je smjenjen, covjek za koga u Kaknju kazu da je najbolji nacelnik kojeg je taj grad do sada imao, covjek koji je zbog glasova koje je dobio i popularnosti koju uziva medju svojim sugradjanima, i pored igrarija SDA i SBiH, pored podvala i podmetanja nogu, osvojio drugi mandat kao nacelnik. I to samo zato sto su to tako zeljeli gradjani Kaknja.
Pa ti sad vidi...

Jeste da sam iz Sarajeva, a ne iz Kaknja, ali... to nije razlog da me podcjenjujes. :D :D :D

PS: I sam si rekao: rat proveo u Kaknju. Znaci, trebao je ili poginut, ili pobjec, da bi ga ti cijenio?! Sreca, pa ga ne cijenis, inace bi se zabrinula. :roll:
Tokar?! Pa? Izvini, ali ne dao Bog da su svi "visoki intelektualci"! Inace bi mjesto hljeba jeo intervjue politicara, umjesto zgrada imali bi planove arhitekata, a kad pozelis provozati se sjeo bi u skicu koju je nacrtao neki inzenjer masinstva!
Josib Broz Tito je bio... tokar :-D :-D :-D ?! Ili nesto slicno? I predsjednik Jugoslavije. Tada jedne od Europskih sila. Pa?!
Tokar! Pa sta!
Pokusaj podvaljivanja - propao! Naveo sam da je doticni gospodin citav rat proveo u Kaknju, pa postavljam opravdano pitanje, kako zavrsi visu u Bihacu!?
Nije istina da je on osvojio drugi mandata! Prvi put je na mjesto nacelnika dosao kada je, nakon udruzivanja SBiH i SDP-a, smijenjen dotadasnji nacelnik! I sto narod rece tada:"Kako dos'o, tako i otis'o"!
Pogledaj malo izborne rezultate pa ces vidjeti da ti se ta racunica ne slaze (to potpisi pola Kakanja, dvije trecine, i ostala naglabanja). Na tom "famoznoj" peticiji za podrsku su bili i ucenici osnovnih i srednjih skola, i glumci iz spanskih, brazilskih i inih TV Sapunica koje su se prikazivale u to vrijeme. Jos da dodam da ti spiskovi nikada nisu dosli na uvid nikome! Zasto!?

Elem on pobjedi (i o tome bi ti mogao pisati kako), a to da li je on najbolji Nacelnik do sada, to je za siru raspravu!

Kao najnoviju vijest ti mogu reci da je dodijelio 15 aprilsku nagradu (dan Kakanja), najvise priznanje koje dodjeljuje Opcina Kakanj, kome drugo nego sebi! Doduse, sta ces, on je najbolji nacelnik do sada!

I znaci, po tebi, Tokaru je dozvoljeno bilo 1993 god. da ode u Bihac (da te podsjetim u to vrijeme nisu ni ptice mogle odletjeti u Bihac) i zavrsi Masinstvo? Doduse kad su srbi pustili da Tokar bude Predsjednik bivse nam zajednicke drzave (da bi lakse vladali), ne treba se cuditi sto su njega pustali da ide na predavanja i polaze ispite! Ptice su vec bile destruktivni element za njihove planove stvaranja PC-a. Cirkus, nema sta... :D :lol:

P.S. Nasmija me do bola!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

HamzaC wrote:
suncica13 wrote:
HamzaC wrote: Jel znas ko je ovaj tip, ili si samo na stranici SDP-a nasla ovo ime?

Znam.
Pa ti sad vidi...

Tokar! Pa sta!
Pokusaj podvaljivanja - propao! Naveo sam da je doticni gospodin citav rat proveo u Kaknju, pa postavljam opravdano pitanje, kako zavrsi visu u Bihacu!?
Nije istina da je on osvojio drugi mandata! Prvi put je na mjesto nacelnika dosao kada je, nakon udruzivanja SBiH i SDP-a, smijenjen dotadasnji nacelnik! I sto narod rece tada:"Kako dos'o, tako i otis'o"!
Pogledaj malo izborne rezultate pa ces vidjeti da ti se ta racunica ne slaze (to potpisi pola Kakanja, dvije trecine, i ostala naglabanja). Na tom "famoznoj" peticiji za podrsku su bili i ucenici osnovnih i srednjih skola, i glumci iz spanskih, brazilskih i inih TV Sapunica koje su se prikazivale u to vrijeme. Jos da dodam da ti spiskovi nikada nisu dosli na uvid nikome! Zasto!?

Elem on pobjedi (i o tome bi ti mogao pisati kako), a to da li je on najbolji Nacelnik do sada, to je za siru raspravu!

Kao najnoviju vijest ti mogu reci da je dodijelio 15 aprilsku nagradu (dan Kakanja), najvise priznanje koje dodjeljuje Opcina Kakanj, kome drugo nego sebi! Doduse, sta ces, on je najbolji nacelnik do sada!

I znaci, po tebi, Tokaru je dozvoljeno bilo 1993 god. da ode u Bihac (da te podsjetim u to vrijeme nisu ni ptice mogle odletjeti u Bihac) i zavrsi Masinstvo? Doduse kad su srbi pustili da Tokar bude Predsjednik bivse nam zajednicke drzave (da bi lakse vladali), ne treba se cuditi sto su njega pustali da ide na predavanja i polaze ispite! Ptice su vec bile destruktivni element za njihove planove stvaranja PC-a. Cirkus, nema sta... :D :lol:

P.S. Nasmija me do bola!

Popij malo, uhvatila te priča...
suncica13

Post by suncica13 »

P.S. Nasmija me do bola![/quote]

Upravu si. Samo u jednom. Pokusaj podvaljivanja-propao! :D :D :D
Ostalo, da te demantujem, nema potrebe. Jer to sam radis. Npr. "Na tom "famoznoj" peticiji za podrsku su bili i ucenici osnovnih i srednjih skola, i glumci iz spanskih, brazilskih i inih TV Sapunica koje su se prikazivale u to vrijeme. Jos da dodam da ti spiskovi nikada nisu dosli na uvid nikome! Zasto!?" Jer primjecujes... Sumnjam. Ipak je za to potrebna... OTKUD TI ZNAS KO JE POTPISAO PETICIJU AKO ONA NIKADA NIJE NIKOME DOSLA NA UVID (A da, zaboravih, sigurno ti je nesto u rodu vidovita dzemila, pa... :lol: :lol: :lol: )?!

Toliko o tome...
Nesto mi je cudno, ja koja nemam pojma (?!), svjesna sam jednog: I nakon ogromne medijske hajke na njega i podapinjanja organizovanih od SDA i SBIH, Suri je, legalno, izabran za nacelnika Kaknja. I to nisam ga ja izabrala, niti ga je SDP postavio, vec su ga izabrali gradjani Kaknja, na otvorenoj listi. I to nakon sto je vec jednom bio nacelnik tog istog grada, u kojem ti isti gradjani zive.
Pa ti vidi...
Post Reply