Sen. John Kerry presao u vodstvo i istopio preko 10% razlike

Boske

Post by Boske »

Sarajevska Princeza wrote:
Boske wrote:Sarajevska princeza kaze:
Kerry je porijeklom Jevrej - to ga koci.
Prvo nije Jevrej, nego katolik. A drugo to nema nikakve veze niti ga koci.
Sad kad bi gledali tvoje praddjedove i sta ti ja znam, mozda bi i ispalo da si i ti Jevrejka.
George Soros koji je madjarski jevrej je najveci donator kampanje John Kerry.
Jevrejska populacija u Americi je mala. Zatucani dio te populacije koji je radikalan glasa iskljucivo za George Bush, liberalniji dio te populacije glasa za Kerry.
Sarajevska princeza kaze:
Ako Kerry pobjedi - Hillary Clinton se kandiduje na sledecim izborima.
Hilary Clinton tek tada nece biti u trci, nego buduci VP Edwards. I da Kerry izgubi trku, kao sto nece, Hilary nece 100% ici na izbore jer Amerikanci ne biraju zenu za predsjednika zemlje (i tacka). Zna to Hilary i nije luda da ulazi u trku u kojoj gubi. Umjesto toga ona svoju popularnost siri sirenjem glasina okolo.
Princeza, ne razumijes americku politiku nikako.

JA TI MOGU RECI SAMO OVO - TI NEZNAS STA PRICAS.
A DA TI JA SAD PISEM ROMANE NISI VRIJEDAN.
TI AMERIKE NISI NI VIDIO.
Ocito da si obicna tinejdzerka - vidi se po stilu pisanja i znanju. Ne razumijes neke osnovne stvari o americkoj politici. Imas ti jos da ucis. Hadje, zivot je pred tobom.

Pisati glupost da Hilary ce biti u trci 2008. godine ili ako hoces 2012. godine ako Kerry pobjedi je nesto sto prevazilazi osnovnu abecedu politike.

Prve lekcije da naucis:

1) Ako Kerry pobjedi, na sledecim izborima 2008. Kerry-Edwards ce biti u trci opet sa novom republikanskom postavom. Tako je u americkoj politici. Ekipa koja je u Bijeloj Kuci nastavlja posao.

2) Ako Kerry pobjedi na izborima 2008. i 2004. godine, na izborima 2012. godine, John Edwards kao VP kandidat ce gotovo automatski biti nominovan u predsednickoj trci 2012.

Mala ne lupaj.

P.S.: Vjerovatno, ja sam u Americi vise godina nego koliko si ti stara.
svitac

Post by svitac »

Sarajevska Princeza mi jednostavno prija jer je borbena, posebno zbog njene mladosti i entuzijazma.Nije fer osuđivati neistomišljenike. Sa. Princeza ima jednu lijepu kulturu dijaloga. Ne slažem se sa njenim stavovima ali njen način argumentiranja je simpatičan pa čak i sa uvredljivim tonom ona to radi na svoj način originalno.
Nismo svi isti. Ja uvažavam svakoga.
:) mIRCerka je ipak exelent :) nadmašila je sve i svakoga :)
:) na mene djeluje osvježavajuće :) teška sam osoba :(
Boske

Post by Boske »

Boske wrote:Sarajevska princeza kaze:
Koliko ja znam Bush vodi.
Ocito ne znas. Bush ne vodi. Vodio je samo za kratko vrijeme 3-4 sedmice od republikanske konvencije.
Kerry je vodio cijelo vrijeme kampanje i evo sada je nakon odlicne predsjednicke debate presao opet u vodstvo u kome je i bio (2%-3% nacionalog glasa).
49% Sen. John Kerry 46% Pres. George W. Bush
Cisto onako za tvoju informaciju, mozes i procitati “taze” clanak o tome na:
Pritisni ovdje za zvanicnu informaciju iz medija
Ne citaj bajate vijesti pogotovo ako su iz Dnevnog Avaza :) :-)
Ne zelim da ti vrijedjam obrazovanje.
a da te obrazujem nemam vremena idi u skolu fakat sta cu ti ja
POSTOJI RAZLIKA IZMEDJU POJMOVA
STA LJUDI MISLE KO CE POBJEDITI

I KO CE U STVARI POBJEDITI. SU 2 RAZLICITA POJMA.

postajem alergicna na ogranicenost.
Sta je poenta tvog Topika?

Kakav AVAZ?

O cemu ti?
Dijete, ti nemas ni obrazovanja (ni domaceg ni americkog) koliko ja u malom prstu. Osjeti se to odmah. A o godinama da ne pricamo. Toliko je ocito po gomili gluposti sto pises. Ja ovdje nisam dosao da govorim o sebi i svojoj karijeri i obrazovanju, ovo nije mjesto za to, ovdje niko ne daje platu niti te zaposljava -- za to ima realni zivot! Ovdje smo da diskutujemo i da pricamo cinjenice i razmjenjujemo misljenja.

Ocito to nisi u stanju, jer jednostavno ne znas stvari. Ne zamjeram ja, mlada si ima vremena.

Cisto radi tvog "image" --- bolje je da sutis, jer na taj nacin izgledas pametnom, nego da otvoris usta pa da razbijes svaku sumlju.

Sad lekcija broj dva o anketama:

1) Ankete radjene sa solidnim i reprezentativnim uzorkom pokazuju rezultate izbora prilicno vjerodostojno.

2) Ankete se koriste u americkoj politici desetljecima i odlican su indikator stanja.

3) Ankete politicke u Americi mjere tzv. "likely voter", tj. vrse analizu nad onima samo koji su registrovani za izbore i koji pokazuju znakove da ce izaci na izbore. Postoji cijela nauka koja se bavi time kako se isto mjeri.

4) Ugledne kuce npr. Zogby su pogdile nacionalni glas na proslim izborima. Zogby je rekao da ce Gore dobiti nacionalni glas sa razlikom od 2%, sto se i desilo.

5) Ankete ne ispituju "sta ljudi misle ko ce pobijediti", nego ispituju sta ljudi misle o kandidatima i za koga bi glasali. Shvatas? Nije tesko.

6) Ko ce u stvari pobijediti je onaj ko skupi najvise elektorskih glasova na dan izbora. Postoji niz anketa koje nam mogu dati dobre indikacije o tome. To je seriozan biznis, a ne djecije zajebavanje.

7) Poanta ovog topika je da Sen. Kerry je povratio vodstvo nakon 3-4 sedmice vodstva George Bush i to su velike vesti. Razlog tome je njegova pobeda u debatama.

8 ) Avaz sam spomenuo, jer tvoj komentar je otprilike toliko smislen kao sto su tekstovi u Avazu.

Savjet: ne pricaj nesto sto OCITO ne znas.

Budi mi pozdravljena u svakom slucaju, odrasces ti jednog dana.

P.S.: Kad ankete ne znaju nista, kako si ti prije znala "da Bush vodi". Na osnovu cega si to znala - ptice ti sapnule?
Boske

Post by Boske »

Odličan komentar. Čast izuzecima iz stranke SDA koji su branili BiH samo ja ne znam NI JEDNOGA osim teoretičare sa svojom demagogijom i šupljom "teologijom" kojoj NIJE mjesto u politici.

POZDRAV
Molim, to je samo istina i nista vise. Slazem se, suplja teologija je nesto sto je tako simptomaticno za SDA. Njihova jedina sansa je ispiranje mozga ljudima, jer nista drugo ni ne znaju niti mogu. SDA nista nije nego stranka kriminalnog klana koja se ocuvava na vlasti putem prodaje magle naivnom svijetu. Ne krivim SDA, narod je kriv, dobio je sto je zasluzio.
Last edited by Boske on 04/10/2004 19:06, edited 1 time in total.
Boske

Post by Boske »

<>
Last edited by Boske on 04/10/2004 19:06, edited 1 time in total.
Boske

Post by Boske »

svitac kaze:
Sarajevska Princeza mi jednostavno prija jer je borbena, posebno zbog njene mladosti i entuzijazma.Nije fer osuđivati neistomišljenike. Sa. Princeza ima jednu lijepu kulturu dijaloga. Ne slažem se sa njenim stavovima ali njen način argumentiranja je simpatičan pa čak i sa uvredljivim tonom ona to radi na svoj način originalno.
Slazem se da je Princeza borbena. Volim entuzijazam i energiju. Za pohvalu je. Sigurno.

Sto je najsmjesnije mi se slazemo u dosta stvari. Ne vjerujem da smo neistomisljenici uopste. Cisto sumljam da princeza je za Busha :)

Njen problem je sto mora ba pazi sta prica, i da ne prica napamet, nego da prethodno razmisli i pruzi korektnu informaciju. U zivotu ce je kostati jako mnogo (narocito u Americi) ako ne misli. A to je odlika dosta nasih ljudi koji tek dodju u Ameriku. Misle da mogu pricati samo tako i da sve prolazi kao u Sarajevu. Ne smije nikad uzeti zdravo za gotovo, da ljudi oko nje ne shvataju stvari, ne znaju i da ce samo tako na lijepe oci da prihvate ono sto ona govori.

Princeza ce biti samo princeza ako stane na loptu, malo udahne vazduh i prica srcem koristeci znanje. She will rock!

POZDRAVI I TEBI!
svitac

Post by svitac »

Boske

Imam običaj reči nešto što sam naučila za 15 god. vladavine SDA-ovaca da su narodu isprali mozgove i džepove ALI uz pasivnu podanost naroda i krajnju besvijest. Sada idem na drugi računar - krntiju.Ovaj je OK ali nije moj osim IP adrese.
Čitamo se

ČAO :)
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

BOSKO postajes dosadan sa kilometraznim odgovorima.
Kod tebe je samo BLA BLA BLA BLA BLA
Evo da te obavjestim, nisam ti uopste procitala komentare koje si mi uputio nakon mog zadnjeg odgovora.

O cemu ti filozofiras na topiku jeli? O SAD? O kerryiju i 10% nekih - o Hillary kao nece biti nikad ovo i ono, o jevrejima eto ti znas sta amerikanci misle a nikad SAD nisi vidio. O cemu ti mastas i sta ti sanjas - u kakvim iluzijama se ti budes svakodnevno?

Sad mi je jasno odakle onolika propaganda- pa takvi kao ti pametuju vako nako...... a naivni povjeruju. Cuj on meni nudi poslednje rezultate o Kerriju heyyyyy a ja gledam americki TV na dnevnoj bazi. :lol:

Ja pratila debatu i intervjue, on soli pamet - a nikad SAD nije vidio osim na mapi.

Hajd zivota ti upisi se na fakultet.
Sarajevska Princeza

Boske wrote:svitac kaze:
Sarajevska Princeza mi jednostavno prija jer je borbena, posebno zbog njene mladosti i entuzijazma.Nije fer osuðivati neistomi¹ljenike. Sa. Princeza ima jednu lijepu kulturu dijaloga. Ne sla¾em se sa njenim stavovima ali njen naèin argumentiranja je simpatièan pa èak i sa uvredljivim tonom ona to radi na svoj naèin originalno.
Nismo svi isti. Ja uva¾avam svakoga.
Slazem se da je Princeza borbena. Volim entuzijazam i energiju. Za pohvalu je. Sigurno.

Sto je najsmjesnije mi se slazemo u dosta stvari. Ne vjerujem da smo neistomisljenici uopste. Cisto sumljam da princeza je za Busha :)

Njen problem je sto mora ba pazi sta prica, i da ne prica napamet, nego da prethodno razmisli i pruzi korektnu informaciju. U zivotu ce je kostati jako mnogo (narocito u Americi) ako ne misli. A to je odlika dosta nasih ljudi koji tek dodju u Ameriku. Misle da mogu pricati samo tako i da sve prolazi kao u Sarajevu. Ne smije nikad uzeti zdravo za gotovo, da ljudi oko nje ne shvataju stvari, ne znaju i da ce samo tako na lijepe oci da prihvate ono sto ona govori.

Princeza ce biti samo princeza ako stane na loptu, malo udahne vazduh i prica srcem koristeci znanje. She will rock!

POZDRAVI I TEBI!

CISTO "SUMLJAJ" I DALJE.
PAMETUJES PUNO.

Vidim pise covjek citav ROMAN o meni.
On zna sve, SVEZNAJUCI.
Naucio 2 ili 3 rijeci engleskog.
a potice iz neke zabiti garant
nikad grada nije ni vidio u svom zivotu
sad on pametuje o Americkoj politici
GRADJANIMA SAD koji nista nemaju s zabitima.
Sad on uci njih sta treba i kako treba.
a ja se valjam od smijeha na njegovu ogranicenost
i nacin razmisljanja.
Ovaj covjek SAD nije vidio ni na mapi.
To je tako vidljivo.

KERRY JE PORIJEKLOM JEVREJ.
Last edited by Sarajevska Princeza on 05/10/2004 05:03, edited 1 time in total.
focak

#60 Re: Sen. John Kerry presao u vodstvo i istopio preko 10% raz

Post by focak »

Trenutno stanje je:

49% Sen. John Kerry
46% Pres. George W. Bush
Bushu se lose pise :D
Sarajevska Princeza

Boske wrote:
Boske wrote:Sarajevska princeza kaze: Ocito ne znas. Bush ne vodi. Vodio je samo za kratko vrijeme 3-4 sedmice od republikanske konvencije.
Kerry je vodio cijelo vrijeme kampanje i evo sada je nakon odlicne predsjednicke debate presao opet u vodstvo u kome je i bio (2%-3% nacionalog glasa).
49% Sen. John Kerry 46% Pres. George W. Bush
Cisto onako za tvoju informaciju, mozes i procitati “taze” clanak o tome na:
Pritisni ovdje za zvanicnu informaciju iz medija
Ne citaj bajate vijesti pogotovo ako su iz Dnevnog Avaza :) :-)
Ne zelim da ti vrijedjam obrazovanje.
a da te obrazujem nemam vremena idi u skolu fakat sta cu ti ja
POSTOJI RAZLIKA IZMEDJU POJMOVA
STA LJUDI MISLE KO CE POBJEDITI

I KO CE U STVARI POBJEDITI. SU 2 RAZLICITA POJMA.

postajem alergicna na ogranicenost.
Sta je poenta tvog Topika?

Kakav AVAZ?

O cemu ti?
Dijete, ti nemas ni obrazovanja (ni domaceg ni americkog) koliko ja u malom prstu. Osjeti se to odmah. A o godinama da ne pricamo. Toliko je ocito po gomili gluposti sto pises. Ja ovdje nisam dosao da govorim o sebi i svojoj karijeri i obrazovanju, ovo nije mjesto za to, ovdje niko ne daje platu niti te zaposljava -- za to ima realni zivot! Ovdje smo da diskutujemo i da pricamo cinjenice i razmjenjujemo misljenja.

Ocito to nisi u stanju, jer jednostavno ne znas stvari. Ne zamjeram ja, mlada si ima vremena.

Cisto radi tvog "image" --- bolje je da sutis, jer na taj nacin izgledas pametnom, nego da otvoris usta pa da razbijes svaku sumlju.

Sad lekcija broj dva o anketama:

1) Ankete radjene sa solidnim i reprezentativnim uzorkom pokazuju rezultate izbora prilicno vjerodostojno.

2) Ankete se koriste u americkoj politici desetljecima i odlican su indikator stanja.

3) Ankete politicke u Americi mjere tzv. "likely voter", tj. vrse analizu nad onima samo koji su registrovani za izbore i koji pokazuju znakove da ce izaci na izbore. Postoji cijela nauka koja se bavi time kako se isto mjeri.

4) Ugledne kuce npr. Zogby su pogdile nacionalni glas na proslim izborima. Zogby je rekao da ce Gore dobiti nacionalni glas sa razlikom od 2%, sto se i desilo.

5) Ankete ne ispituju "sta ljudi misle ko ce pobijediti", nego ispituju sta ljudi misle o kandidatima i za koga bi glasali. Shvatas? Nije tesko.

6) Ko ce u stvari pobijediti je onaj ko skupi najvise elektorskih glasova na dan izbora. Postoji niz anketa koje nam mogu dati dobre indikacije o tome. To je seriozan biznis, a ne djecije zajebavanje.

7) Poanta ovog topika je da Sen. Kerry je povratio vodstvo nakon 3-4 sedmice vodstva George Bush i to su velike vesti. Razlog tome je njegova pobeda u debatama.

8 ) Avaz sam spomenuo, jer tvoj komentar je otprilike toliko smislen kao sto su tekstovi u Avazu.

Savjet: ne pricaj nesto sto OCITO ne znas.

Budi mi pozdravljena u svakom slucaju, odrasces ti jednog dana.

P.S.: Kad ankete ne znaju nista, kako si ti prije znala "da Bush vodi". Na osnovu cega si to znala - ptice ti sapnule?
SAD ON ISPADE DOKTOR PSIHOLOGIJE I ISTRAZIVANJA.
PAMETUJES PUNO KAZEM TI.
A U STVARI NEMAS BLAGE VEZE.
Sarajevska Princeza

svitac wrote:Sarajevska Princeza mi jednostavno prija jer je borbena, posebno zbog njene mladosti i entuzijazma.Nije fer osuðivati neistomi¹ljenike. Sa. Princeza ima jednu lijepu kulturu dijaloga. Ne sla¾em se sa njenim stavovima ali njen naèin argumentiranja je simpatièan pa èak i sa uvredljivim tonom ona to radi na svoj naèin originalno.
Nismo svi isti. Ja uva¾avam svakoga.
Pozdrav Dami - sa nikom "svitac" :D Image
svitac

Post by svitac »

:)imaš jednu originalnost, istrajnost i nisi kopija,pa eto iako su naši stavovi veoma različiti jednostavno plijeniš moju pažnju. Ne trpim poltrone
ono sve što im stariji autoriteti kažu , ko marionete - samo da jeste.... :)

Mladi ljudi sami se moraju boriti za svoje ciljeve. Bez cilja mlada osoba gubi kurs i gotova je. SVAKI čvrst stav , makar i pogrešna solucija bolji je od kolebljivosti, nepouzdanosti, POVODČJIVOSTI. Siguran put do zrelosti bez padova i učenje mlade osobe na tuđim greškama. :)
svitac

Post by svitac »

:) Dobro jutro svima :) mIRCerki posebno :wink:

Nadam se da danas neće biti SDAovaaca i njima sličnih :(
dzekson

Post by dzekson »

boske, dje zaboravi aliju i one silne generale? pod cijom su se oni zastavom borlili a?
ako si clan sdp-a, neka si, propagiraj svoju stranku i dalje. za ove sadasnje sda-ovske prdeze me zalibo al se zna sta je sda uradila za ovu zemlju.
pitt

Post by pitt »

Ma ne dirajte mi Princezu...misa li vam vaseg :D :D :D
svitac

Post by svitac »

Znaš li nije SDA ta koja je odbranila BiH.
solaris

Post by solaris »

U ovom ratu jevrejima je jedinim dopusteno da organizovano, konvojima napuste Sarajevo i Bosnu.
mene interesuje ko je dao dozvolu da napuste sarajevo :oops:
solaris

Post by solaris »

zar je moguce da niko ne zna odgovor :?

ili se niko ne usudjuje da saopsti odgovor :skoljka:
Sarajevska Princeza

pitt wrote:Ma ne dirajte mi Princezu...misa li vam vaseg :D :D :D
Image
MoodSwingeR

Post by MoodSwingeR »

@ solaris: Znamo, ali se ne usudjujemo...
Fair Life

Post by Fair Life »

Sarajevska Princeza wrote:...Ja pratila debatu i intervjue, on soli pamet - a nikad SAD nije vidio osim na mapi.

Hajd zivota ti upisi se na fakultet.
Ti poznajes Bosketa ?? I znas gdje stanuje ?? I stepen njegovog obrazovanja ??

Svasta ? Jasta !
svitac

Post by svitac »

svitac wrote:Sarajevska Princeza mi jednostavno prija jer je borbena, posebno zbog njene mladosti i entuzijazma.Nije fer osuđivati neistomišljenike. Sa. Princeza ima jednu lijepu kulturu dijaloga. Ne slažem se sa njenim stavovima ali njen način argumentiranja je simpatičan pa čak i sa uvredljivim tonom ona to radi na svoj način originalno.
Pozdrav Dami - sa nikom "svitac" :D Image
Sarajevska Princezo

Imam utisak da su tvoji parametri ljudskih vrjednota mjere po vidjet il ne vidjet Ameriku ? :-) Ne ljuti se Bosna je stradalnik sa propalim bosancima ali Amerika nije etalon svih svjetskih vrijednosti.
Post Reply