Ocito da si obicna tinejdzerka - vidi se po stilu pisanja i znanju. Ne razumijes neke osnovne stvari o americkoj politici. Imas ti jos da ucis. Hadje, zivot je pred tobom.Sarajevska Princeza wrote:Boske wrote:Sarajevska princeza kaze:Prvo nije Jevrej, nego katolik. A drugo to nema nikakve veze niti ga koci.Kerry je porijeklom Jevrej - to ga koci.
Sad kad bi gledali tvoje praddjedove i sta ti ja znam, mozda bi i ispalo da si i ti Jevrejka.
George Soros koji je madjarski jevrej je najveci donator kampanje John Kerry.
Jevrejska populacija u Americi je mala. Zatucani dio te populacije koji je radikalan glasa iskljucivo za George Bush, liberalniji dio te populacije glasa za Kerry.
Sarajevska princeza kaze:Hilary Clinton tek tada nece biti u trci, nego buduci VP Edwards. I da Kerry izgubi trku, kao sto nece, Hilary nece 100% ici na izbore jer Amerikanci ne biraju zenu za predsjednika zemlje (i tacka). Zna to Hilary i nije luda da ulazi u trku u kojoj gubi. Umjesto toga ona svoju popularnost siri sirenjem glasina okolo.Ako Kerry pobjedi - Hillary Clinton se kandiduje na sledecim izborima.
Princeza, ne razumijes americku politiku nikako.
JA TI MOGU RECI SAMO OVO - TI NEZNAS STA PRICAS.
A DA TI JA SAD PISEM ROMANE NISI VRIJEDAN.
TI AMERIKE NISI NI VIDIO.
Pisati glupost da Hilary ce biti u trci 2008. godine ili ako hoces 2012. godine ako Kerry pobjedi je nesto sto prevazilazi osnovnu abecedu politike.
Prve lekcije da naucis:
1) Ako Kerry pobjedi, na sledecim izborima 2008. Kerry-Edwards ce biti u trci opet sa novom republikanskom postavom. Tako je u americkoj politici. Ekipa koja je u Bijeloj Kuci nastavlja posao.
2) Ako Kerry pobjedi na izborima 2008. i 2004. godine, na izborima 2012. godine, John Edwards kao VP kandidat ce gotovo automatski biti nominovan u predsednickoj trci 2012.
Mala ne lupaj.
P.S.: Vjerovatno, ja sam u Americi vise godina nego koliko si ti stara.