Sen. John Kerry presao u vodstvo i istopio preko 10% razlike
-
dzekson
sta se ovi sdp-ovci furaju na neku demokratiju, za dvije godine koliko su bili na vlasti uspjeli su uspostaviti policijsku drzavu. nisam nacionalista, ovdje ima svakom mjesta (ko zasluzuje) ali sdp u najdublju rupu treba zakopat (pa nek'se do kine prokopaju i tamo staljinizam prosipaju wahaha
)
-
LudoALudjiJA
svitac,
u noci bljestis otkako je svijeta
oku varljiv, pita se je li zbilja
na pocetku pod nickom margareta
do kojeg li konacnog treptis cilja
je li proizvodis vise istomisljenika
vjestacki, promjenom nicka, ne i lika
od svakog pravis po jednog izletnika
i izgleda da vise ljudi topik klika
u javnost se daje pogresna slika
to je kao da vise puta glasas
da u novi politicki front stasas
ali, sve je to balon od sapunice
sto se izdigne ispred djecije usnice
iznad zemlje koji sekund lebdi
dalje ne moze, pukne, ne vrijedi
sve je to lazna stvarnosti slika
iz jednih samo usta jedna spika
mada su tu imena od 2-3 nicka
djl-drustvo jednog lica je ta klika
i djl je ukinut kao oblik preduzeca
ko to jos moze sa sobom da vijeca
a da se glas njegov ko dva broji
pa makar on pred ogledalom stoji?
u noci bljestis otkako je svijeta
oku varljiv, pita se je li zbilja
na pocetku pod nickom margareta
do kojeg li konacnog treptis cilja
je li proizvodis vise istomisljenika
vjestacki, promjenom nicka, ne i lika
od svakog pravis po jednog izletnika
i izgleda da vise ljudi topik klika
u javnost se daje pogresna slika
to je kao da vise puta glasas
da u novi politicki front stasas
ali, sve je to balon od sapunice
sto se izdigne ispred djecije usnice
iznad zemlje koji sekund lebdi
dalje ne moze, pukne, ne vrijedi
sve je to lazna stvarnosti slika
iz jednih samo usta jedna spika
mada su tu imena od 2-3 nicka
djl-drustvo jednog lica je ta klika
i djl je ukinut kao oblik preduzeca
ko to jos moze sa sobom da vijeca
a da se glas njegov ko dva broji
pa makar on pred ogledalom stoji?
-
Sarajevska Princeza
Zasto ti volis da djelis savjete kad ti nisi kompetentan za to - bar kad sam ja u pitanju. Ja razumijem zasto i kako ali odluke se donose razumom a ne osjecanjima maleni moj - to je jedini nacin da se boris protiv cetnika i zla ovog Svijeta. Ne srcem - tu propadas jer srce nema srca da se suprostavi - u tome je tvoja slabost a moja jacina. Pa ti da si pametan ti bi naucio iz svog iskustva i logora da to sto ti osjecas je samo ODBIJANJE PRAVIH OSJECANJA jer je za tebe puno bolno da sebi priznas istinu pa si nasao nacin mentalno kako da to potisnes. Samo zato sto si potisnuo bolne dozivljaje to ne znaci da oni ne postoje. Kad budes mogao cetnika pogledatu u oci i osjecati OPROSTAJ tek onda si oprostio - a to se odmah da ti kazem NIKAD nece desiti - zato se ne bori protiv samog sebe vec priznaj sebi da ti je nepravda ucinjena i da nije tvoja krivica. Ti nemas nista s tim.Fair Life wrote:Po cemu zakljucujes da branim Srbe ? Ja sam bio zatvoren u njihovim logorima skoro dvije godine. Zaista ti ne znas sta pises. Mrznja ce od tebe napraviti monstruma.Sarajevska Princeza wrote:Sta tebi nije jasno?
Branis Srbe jelde?
IZJASNI SE.
Sta je tebi FRKA?
Ne kontam.
i jos nesto.......
Ne razumijes se u Americku politiku.
Ja ne zelim da mrznja to isto uradi sa mnom.
Moje frke su prosle onoga momenta kad sam uspio sam sebe staviti pod kontrolu sopstvenog razuma i kad sam uspio sebe ubjediti da niko nije vrijedan moje mrznje.
A to sto ne kontas nije problem. Iskreno, nisam ni ocekivao. Ne mozes me skontati ni ti niti bilo ko drugi koji nisu shvatili da je mrznja samo rasipanje snage sopstvenog razuma.
Razlog sto ti repliciram nisi ti, vec oni koji bi eventualno razmislili o ovome sto pisem. Siguran sam da ti to neces ni pokusati.
Haj mi reci jesi li oprostio i zaboravio?
KOJIM ARGUMENTOM OPRASTAS CETNIKU?
Haj i to je tvoja stvar, ali cim nisi zaboravio znaci nisi ni oprostio. Ne lazi sebe bezeze - ne mozes me ubjediti u ono sto tvrdis da osjecas - mada sam svjesna toga da je za tebe TO REALNOST ali to ne znaci da je to i ono sto se stvarno desava u tvojoj psihi.
A ne zelim da te pitanjima jos dovodim do totalnog kraha jer znam koliko ti je vremena trebalo da se saberes u ono sto mislis da jesi, a znas ti dobro kako bi ti reagovao da ja tebe sad vratim u onaj logor i da te posmatram kako reagujes.
Kad sam rekla da je MRZNJA VJECNA izmedju Srba i Jevreja to sam rekla jer LJUBAV nema na cemu da se gradi izmedju 2 nacije u kojoj agresor ne priznaje svoju gresku, nema mu se na osnovu cega oprostiti a da ima pojedinaca koji se gotive - to se podrazumjeva.
Samo nije mi jasno zasto se CIJEPAS ako znas o cemu pricam.
I sta?
Neka bas.
Ne mrzim nikoga NACIONALNO I PO RELIGIJI I IMENU, ali UBICE NE MOGU ORGANSKI SMISLITI i sta - osjecam onako kako je meni ceif. Brutalnost ne mogu da oprastam - da je iz oka kano.
Ne i ne.
To je NAIVNO.
Last edited by Sarajevska Princeza on 03/10/2004 15:52, edited 2 times in total.
-
svitac
Griješiš u startu jer nas sve trpaš u SDP - ovsku stranku.
Još više griješiš po pitanju "policijske" države. Po kriminalu smo među prvima u svijetu upravo u zadnjih godina vladavine SDA.
SDA ne samo da preventivno NE djeluje protiv kriminala nego ga i podstiče jer ne samo što NE sankcionira razbojništva svakodnevna , nego
ih ili preskoči ili nagradi. Jeli lažem?
To je jedan od osnovnih razloga gubitka PRAVOGA digniteta i autoriteta jedne "jake" političke frakcije. Kriminal, razbojništva, šverc itd.
Nije SDP utočište normalnih nego cijeli svijet je preplavljen našom dijasporom koja se može i hoče vratiti po projektu SDA nikada.
Samo ako treba para onda se pozivaju na dijasporu. Tako je od '92. do danas.
Još više griješiš po pitanju "policijske" države. Po kriminalu smo među prvima u svijetu upravo u zadnjih godina vladavine SDA.
SDA ne samo da preventivno NE djeluje protiv kriminala nego ga i podstiče jer ne samo što NE sankcionira razbojništva svakodnevna , nego
ih ili preskoči ili nagradi. Jeli lažem?
To je jedan od osnovnih razloga gubitka PRAVOGA digniteta i autoriteta jedne "jake" političke frakcije. Kriminal, razbojništva, šverc itd.
Nije SDP utočište normalnih nego cijeli svijet je preplavljen našom dijasporom koja se može i hoče vratiti po projektu SDA nikada.
Samo ako treba para onda se pozivaju na dijasporu. Tako je od '92. do danas.
-
Sarajevska Princeza
Ukus muzike je individualan - u Chicagu u Srbijanskim/srpskim kaficima se slusa HANKA PALDUM i Dino Merlin.svitac wrote:Ne ¾elim svojim komentarom pokvariti Big Sisterov post. Zato se obraèam ispod svoga posta i stvarno uva¾avam da svi imamo svoje individualne i ¹ire dru¹tvene paradoxe. Sarajevsku Princezu cijenim radi njene neumorne borbe u odbrani svojih stavova. Zato bih ¾eljela bez i
najmanje lo¹e namjere zamoliti da mi pojasni moguènost funkcioniranja jedne dr¾ave sa tri predsjednika. Meni je to neobja¹njiv fenomen. Moje
poimanje jedne dr¾ave nikako i ni po èemu nije u skladu sa cijelim ovim cirkusom punim klovnova, akrobata , supermena i dr. cirkuskih sadr¾aja.
Bo¹njaci se ¾uèno bore protiv "èetnika" a prvi su u redovima slu¹atelja i fanova Cece i dr. srbijanskih turbo-folk pjevaljki , ne znam im imena.
Da je upitna srbijanska kultura, sport, umjetnost , mogla bih shvatiti ali od bo¹njaèkih glasnogovornika ni to.
Moram pojasniti Sarajevskoj Princezi da su se mojim raèunarom koristile moje prijateljice od kojih je svaka imala veæe ili manje gubitke i tragedije u porodicama i familijama u vrijeme rata, kao i ja. Ipak nema mjesta za mr¾nju prema bilo kojoj "drugoj konfesiji".
Neznam da li vrijedi da vodim diskusiju jer ti si vec napravila skoro sve zakljucke. Sama. Ti zelis da u to vjerujes i zasto ja tebe sada da razuvjeravam?
Hajd procitaj svoj post i svoje postove sa tacke posmatraca i reci jel tebi ovakavi argumenti o muzici imaju smisla. 100 ljudi 100 ukusa........ Ne slusaju svi Cecu. Imenuj mi osobu tacno pa da pitamo osobu koji su njegovi/njeni argumenti za izbor muzike koju slusa.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Uh bem ti, onda hajde da vadimo porodicna stabla da vidimo ko je kome koga kad i da naplatimo osvetu....Sarajevska Princeza wrote:Pa eto voli ti onog sto ti je zaklao brata.
O cemu ti svega ti.
Mislis Kerry ne zna kako mu je pradjed stradao jelde?
Ne znaci da mrzi ali ZNA ISTINU.
Znaci ne mogu ga Srbi manipulisati.
Zlo se ne zaboravlja lako.
sad ce se poceti javljati ljudi kojima je handzar divizija ubila pretke (komuniste) u svj.ratovima, pa ce onda da se javi neko cijeg je djevera od komsinicine jetrve ubio draza m., pa onda ...uh sta li su tek rimljani radili po hercegovini.....
-
svitac
Izvinjavam se na citiranju cijeloga posta.Sarajevska Princeza wrote:Ukus muzike je individualan - u Chicagu u Srbijanskim/srpskim kaficima se slusa HANKA PALDUM i Dino Merlin.svitac wrote:Ne želim svojim komentarom pokvariti Big Sisterov post. Zato se obračam ispod svoga posta i stvarno uvažavam da svi imamo svoje individualne i šire društvene paradoxe. Sarajevsku Princezu cijenim radi njene neumorne borbe u odbrani svojih stavova. Zato bih željela bez
najmanje loše namjere zamoliti da mi pojasni mogučnost funkcioniranja jedne države sa tri predsjednika. Meni je to neobjašnjiv fenomen. Moje
poimanje jedne države nikako i ni po čemu nije u skladu sa cijelim ovim cirkusom punim klovnova, akrobata , supermena i dr. cirkuskih sadržaja.
Bošnjaci se žučno bore protiv "četnika" a prvi su u redovima slušatelja i fanova Cece i dr. srbijanskih turbo-folk pjevaljki , ne znam im imena.
Da je upitna srbijanska kultura, sport, umjetnost , mogla bih shvatiti ali od bošnjačkih glasnogovornika ni to.
Moram pojasniti Sarajevskoj Princezi da su se mojim računarom koristile moje prijateljice od kojih je svaka imala veće ili manje gubitke i tragedije u porodicama i familijama u vrijeme rata, kao i ja. Ipak nema mjesta za mržnju prema bilo kojoj "drugoj konfesiji".
Neznam da li vrijedi da vodim diskusiju jer ti si vec napravila skoro sve zakljucke. Sama. Ti zelis da u to vjerujes i zasto ja tebe sada da razuvjeravam?
Hajd procitaj svoj post i svoje postove sa tacke posmatraca i reci jel tebi ovakavi argumenti o muzici imaju smisla. 100 ljudi 100 ukusa........ Ne slusaju svi Cecu. Imenuj mi osobu tacno pa da pitamo osobu koji su njegovi/njeni argumenti za izbor muzike koju slusa.
Sarajevska Princezo u pravu si da je o ukusima bespredmetno raspravljati . Vjeruj mi da sa tom populacijom nemam ništa , a za imena je dovoljno da pogledaš sve Bh. medije. Restoran "AQUA" "BAZENI" i svi drugi pružaju ugodjaj našim bošnjacima sa srbijanskim pevaljkama, po kojima ovako javno pljuju.
U ovome slučaju se radi samo da li su četnici ukusni.
Dino Merlin je snimio sa "četnikom" (za mene ne) "Burek" i koncertuju zajedno, što se meni sviđa.
Hanka Paldum je skoro srbijanska pevaljka, kako pišu mediji.
Sve to meni tukne samo na šuplju demagogiju ali mi se taj lažni patriotizam veoma gadi.
Znači radi se jesu li ili nisu četnici ukusni u državi čiji je Srbin pored dva ostala član predsjedništva.
- Fair Life
Samo bih ti ponovio ono sto si ti napisala drugome. Dakle:Sarajevska Princeza wrote:...Neznam da li vrijedi da vodim diskusiju jer ti si vec napravila skoro sve zakljucke. Sama. Ti zelis da u to vjerujes i zasto ja tebe sada da razuvjeravam?
"Ne znam da li vrijedi da vodim diskusiju jer ti si vec napravila skoro sve zakljucke. Sama. Ti zelis da u to vjerujes i zasto ja tebe sada da razuvjeravam?"
-
sport billy
Fair Life wrote: Prije nego sto napises jos koju svoju umotvorinu procitaj:
-
Sarajevska Princeza
Reci ti meni jesam li se ja TEBI PRVA obratila ili TI MENI. Procitaj svoj post, pa skontaj ko je napravio zakljucke (TI) a ko je dao protiv-argument (JA) Nemoj da krades moje izjave. Ukljuci malo logiku prije nego sto pocnes meni pisati ili nemoj nista pisati. Nisi ni odgovorio na kljucna pitanja sto ja postavih tebi vezano za logor i ono sto ti rece. I slike koje postiras samo usporavaju ovaj topik.Fair Life wrote:Samo bih ti ponovio ono sto si ti napisala drugome. Dakle:Sarajevska Princeza wrote:...Neznam da li vrijedi da vodim diskusiju jer ti si vec napravila skoro sve zakljucke. Sama. Ti zelis da u to vjerujes i zasto ja tebe sada da razuvjeravam?
"Ne znam da li vrijedi da vodim diskusiju jer ti si vec napravila skoro sve zakljucke. Sama. Ti zelis da u to vjerujes i zasto ja tebe sada da razuvjeravam?"
-
Boske
svitac kaze:
Bush je slican SDA po nekoliko dimenzija: kao i SDA Bush se iskljucivo sluzi praznim rijecima i obecanjima, vrlo malo ili gotovo nikako cinjenicama ne barata i obicni je populista. Takodje poput SDA isti pre-naglasava vjeru, te dijeli ljude po principu: “ili si uz nas ili si protiv nas”. Na slican nacin, SDA govori Bosnjacima, ako niste uz nas, onda ste protiv bosnjackog naroda. Na kraju, Bushovu partiju karkaterise desna pozija, sto karakterise i SDA. To je to.
Nije mi jasno zasto si ljuta na Ameriku. Zato sto nam je pomogla da se oslobodimo Karadzicevaca, dala nam ogromnu finansijsku pomoc, pomagala intenzivo da se ratni zlocinci dovedu pravdi (kao sto je npr. Milosevic – da Amerika nije Srbiju pritiskala plaho bi Milosevic dosao u Hag)? Duga je lista. Sa druge strane, Evropa je sve cinila protiv nas – sjeti se raznih Kutiljera, pa Lordova Ovena, pa Miterana....
svitac kaze:
svitac kaze:
Kviz je imao ulogu da cujem misljenje nasih ljudi PRIJE debate, kako vide ko je favorit a ko ne. Prva predsjednicka debata u Americi je velika stvar i mnogi su davali prognoze, pa sto ne bi i mi forumasi.
svitac kaze:
. To sto se zajebavam na racun Busha koristeci specificni jezik, a ti nisi shvatila fol, sta ja mogu.
Preozbiljna si u saljvim stvarima, a saljiva sa ozbiljnim stvarima.
Calm Down. Spusti loptu i osmijeh nabaci. Zivot ce ti biti “ljefši”
Jeste. I tako 15 godina. Kraj svijeta je. Slušaj , znaš ne da ne volim "naše" nacionaliste , ali Ameriku bih da mogu izbrisalaCitat:
Zapravo, Bush je ono sto bi bila SDA u Bosni
Bush je slican SDA po nekoliko dimenzija: kao i SDA Bush se iskljucivo sluzi praznim rijecima i obecanjima, vrlo malo ili gotovo nikako cinjenicama ne barata i obicni je populista. Takodje poput SDA isti pre-naglasava vjeru, te dijeli ljude po principu: “ili si uz nas ili si protiv nas”. Na slican nacin, SDA govori Bosnjacima, ako niste uz nas, onda ste protiv bosnjackog naroda. Na kraju, Bushovu partiju karkaterise desna pozija, sto karakterise i SDA. To je to.
Nije mi jasno zasto si ljuta na Ameriku. Zato sto nam je pomogla da se oslobodimo Karadzicevaca, dala nam ogromnu finansijsku pomoc, pomagala intenzivo da se ratni zlocinci dovedu pravdi (kao sto je npr. Milosevic – da Amerika nije Srbiju pritiskala plaho bi Milosevic dosao u Hag)? Duga je lista. Sa druge strane, Evropa je sve cinila protiv nas – sjeti se raznih Kutiljera, pa Lordova Ovena, pa Miterana....
svitac kaze:
Nisam uopste sarkastican. Samo sam htio da ispravim pogresnu tvrdnju da kao SDA je bliska po stanovistu John Kerry, sto nije tacno.Zašto si tako zajedljiv i sarkastičan ????
svitac kaze:
Anketa/Kviz koji sam postavio je kviz o predsjednickoj debati. Sta je tu problem? Jesi li dobro?Šta ti je onaj 'kviz' od sinoć trebao da znači ?
Kviz je imao ulogu da cujem misljenje nasih ljudi PRIJE debate, kako vide ko je favorit a ko ne. Prva predsjednicka debata u Americi je velika stvar i mnogi su davali prognoze, pa sto ne bi i mi forumasi.
svitac kaze:
Eto da ti malo olaksam. Nisam uopste iz SandzakaEvo ja ti kažem AKO si SANĐOS sa pedigreom ja SANĐOSE ne podnosim !
Preozbiljna si u saljvim stvarima, a saljiva sa ozbiljnim stvarima.
Calm Down. Spusti loptu i osmijeh nabaci. Zivot ce ti biti “ljefši”
-
Sarajevska Princeza
Tema je i bila Kerry
koliko ja znam.
Last edited by Sarajevska Princeza on 03/10/2004 20:02, edited 1 time in total.
-
Boske
Mislis, da nije bilo SDA ne bi bilo korupcije, kriminala, Cengica, Caca, Cela, prodaje oruzja za 1000 marka narodu koji je isto trebao da bi se branio, neoptizma, laznih generala, veza sa teroristima Al-Keide, glasanja za Velibora Ostojica da brani ljudska prava, proklamovanja zlocinca Krajisnika za covjeka sa kojim se moze raditi, vezivanja cvorova sa onima koji su u Ahmicima pocinili zlocine nad neduznim Bosnjancima, ne bi bilo onih da glasaju i potpisu raspad BiH i formiranje RS, ne bilo Sacirbeja da mazne koje milionce za svoje kockanje i pice po Americi....Da nije bilo SDA nebi bilo BIH!
Da nije bilo BiH patriota, Bosne ne bi bilo!
-
Boske
Uopste ne branim SDP, cak sta vise imam dosta kritike na njihov racun. Bili su preblagi u borbi sa kriminalcima i SDA buljumentom. A neki od njih su se pridruzili u pljacki poput Durakovica, Tokica i ekipe. Ako nista drugo, vise nisu u SDP, pa time bolje za SDP.sta se ovi sdp-ovci furaju na neku demokratiju, za dvije godine koliko su bili na vlasti uspjeli su uspostaviti policijsku drzavu.
O ovom pitanju pricas ne-patvorene bedastoce.
Ne treba izmisljati i porediti SDA sa njima po ovom pitanju. SDA koja je napravila najvecu policijsku drzavu, kad se dugo vremena nije moglo javno govoriti kriticko misljenje. Zato su i tvrdo-linijasi SDA podmetali bombe i ubijali okolo politicke protivnike. SDA je pravila paralelne strukture, strancke vojske, poslusnu i korumpiranu policiju. Treba li reci da su SDA kadrovi vrsili neovlastena prisluskivanja i izmisljali drzavne udare – pardon “mozdane udare”.
Record SDA je rekord promasaja do promasaja.
Last edited by Boske on 03/10/2004 20:26, edited 2 times in total.
-
Boske
Sarajevska princeza kaze:
Kerry je vodio cijelo vrijeme kampanje i evo sada je nakon odlicne predsjednicke debate presao opet u vodstvo u kome je i bio (2%-3% nacionalog glasa).
49% Sen. John Kerry
46% Pres. George W. Bush
Cisto onako za tvoju informaciju, mozes i procitati “taze” clanak o tome na:
Pritisni ovdje za zvanicnu informaciju iz medija
Ne citaj bajate vijesti pogotovo ako su iz Dnevnog Avaza

Ocito ne znas. Bush ne vodi. Vodio je samo za kratko vrijeme 3-4 sedmice od republikanske konvencije.Koliko ja znam Bush vodi.
Kerry je vodio cijelo vrijeme kampanje i evo sada je nakon odlicne predsjednicke debate presao opet u vodstvo u kome je i bio (2%-3% nacionalog glasa).
49% Sen. John Kerry
46% Pres. George W. Bush
Ne citaj bajate vijesti pogotovo ako su iz Dnevnog Avaza
Last edited by Boske on 03/10/2004 20:24, edited 1 time in total.
-
Boske
Sad kad bi gledali tvoje praddjedove i sta ti ja znam, mozda bi i ispalo da si i ti Jevrejka.
George Soros koji je madjarski jevrej je najveci donator kampanje John Kerry.
Jevrejska populacija u Americi je mala. Zatucani dio te populacije koji je radikalan glasa iskljucivo za George Bush, liberalniji dio te populacije glasa za Kerry.
Princeza, ne razumijes americku politiku nikako.
Prvo nije Jevrej, nego katolik. A drugo to nema nikakve veze niti ga koci.Kerry je porijeklom Jevrej - to ga koci.
Sad kad bi gledali tvoje praddjedove i sta ti ja znam, mozda bi i ispalo da si i ti Jevrejka.
Jevrejska populacija u Americi je mala. Zatucani dio te populacije koji je radikalan glasa iskljucivo za George Bush, liberalniji dio te populacije glasa za Kerry.
Hilary Clinton tek tada nece biti u trci, nego buduci VP Edwards. I da Kerry izgubi trku, kao sto nece, Hilary nece 100% ici na izbore jer Amerikanci ne biraju zenu za predsjednika zemlje (i tacka). Zna to Hilary i nije luda da ulazi u trku u kojoj gubi. Umjesto toga ona svoju popularnost siri sirenjem glasina okolo.Ako Kerry pobjedi - Hillary Clinton se kandiduje na sledecim izborima.
-
svitac
Bolje je da su otišli oni koji du kvarili ugled SDP-u. Glede tvoje odbrane SDP-a nemaš potrebu jer sve će doči na svoje a niko nije andjeo.Uopste ne branim SDP, cak sta vise imam dosta kritike na njihov racun. Bili su preblagi u borbi sa kriminalcima i SDA buljumentom. A neki od njih su se pridruzili u pljacki poput Durakovica, Tokica i ekipe. Ako nista drugo, vise nisu u SDP, pa time bolje za SDP.
Malo su vremena imali a još manje inicijative u borbi protiv kriminala.
-
Sarajevska Princeza
Boske wrote:Sarajevska princeza kaze:Prvo nije Jevrej, nego katolik. A drugo to nema nikakve veze niti ga koci.Kerry je porijeklom Jevrej - to ga koci.
Sarajevska princeza kaze:Hilary Clinton tek tada nece biti u trci, nego buduci VP Edwards. I da Kerry izgubi trku, kao sto nece, Hilary nece 100% ici na izbore jer Amerikanci ne biraju zenu za predsjednika zemlje (i tacka). Zna to Hilary i nije luda da ulazi u trku u kojoj gubi. Umjesto toga ona svoju popularnost siri sirenjem glasina okolo.Ako Kerry pobjedi - Hillary Clinton se kandiduje na sledecim izborima.
JA TI MOGU RECI SAMO OVO - TI NEZNAS STA PRICAS.
A DA TI JA SAD PISEM ROMANE NISI VRIJEDAN.
TI AMERIKE NISI NI VIDIO.
-
Sarajevska Princeza
mozda samo na mapi ......
a sto pametuje....... ovaj .....
BOSKO....
a sto pametuje....... ovaj .....
BOSKO....
-
Sarajevska Princeza
Ne zelim da ti vrijedjam obrazovanje.Boske wrote:Sarajevska princeza kaze:Ocito ne znas. Bush ne vodi. Vodio je samo za kratko vrijeme 3-4 sedmice od republikanske konvencije.Koliko ja znam Bush vodi.
49% Sen. John Kerry 46% Pres. George W. Bush
Ne citaj bajate vijesti pogotovo ako su iz Dnevnog Avaza![]()
a da te obrazujem nemam vremena idi u skolu fakat sta cu ti ja
POSTOJI RAZLIKA IZMEDJU POJMOVA
STA LJUDI MISLE KO CE POBJEDITI
I KO CE U STVARI POBJEDITI. SU 2 RAZLICITA POJMA.
postajem alergicna na ogranicenost.
Sta je poenta tvog Topika?
Kakav AVAZ?
O cemu ti?
-
Boske
svitac kaze:
dzekson kaze:
Dijete, ti si balav ocito.
Cast izuzecima, SDA je stranka najvecih podrumasa.
Goli bosanski patrioti su odbranili ovu zemlju. Da se pitala SDA davno bi mi bili donji. Njihovi puleni su sada trenutno u Hagu od Nasera Orica pa nadalje. Eto kako su odbranili Srebrenicu.
Kratko i jasno: ne seri.
Uglavnom bi se slozio. Sve ce doci na svoje. Samo je sumanuto ijednu gresku koju je SDP napravio porediti sa nizom kolosalnih promasaja SDA-SDS-HDZ koalicije. Dovoljno mi je samo da pogledam Opcinu Centar, od kako je SDA nogirana iz vlasti, opcina je napravila takve dobre stvari, izmedju ostalog dobila je ISO 9000 standard za kvalitet usluga– jedina opcina u Bosni sa tim. Za vrijeme vladvine SDA u opcini Centar, ostavljeni su dugovi, kriminal, korupcija, nerijeseni predmeti i opsti haos.Bolje je da su otišli oni koji du kvarili ugled SDP-u. Glede tvoje odbrane SDP-a nemaš potrebu jer sve će doči na svoje a niko nije andjeo. Malo su vremena imali a još manje inicijative u borbi protiv kriminala.
dzekson kaze:
Ja to bi bilo tako kad bi se bajke pricale. SDA su najveci podrumasi ikad zabiljezeni. Ejup Ganic nikad nije glave pomolio izvan predsjednistva za vrijeme rata, djecu je svoju poslao vani. Senad Secerovic, SDP-ovac je medju prvim ubijen u borbama sa karadzicevom hordom. Hasan Cengic puske nije vidio osim sto je svercovao oruzje i prodavao ga Bosnjacima za skupe pare. Lagumdzija je cijeli rat proveo u Sarajevu i radio bez ikakve zastite, te je podmuklo ranjen od cetnicke granate. Treba li da ista kazem o Juki Prazini i njegovoj pljacki u ime SDA. Covjeku koji nije vidio linije i koji je branio Sarajevo opuhujuci sve zivo i ne zivo. Ili treba da spomenemo npr. Bogica Bogicevica, SDP-ovca, koji je hrabro rekao pred onolikom vojskom u Beogradu NE agresiji na Bosnu, rizikujuci sopstveni zivot!da nije bilo sda ne bi bilo bosne. sdp su podrumasi koji su pohapsili raznorazne ljude da bi se dodvorili raznoraznim ljudima. zlaja bi prodo citavu bosnu da ostane na vlasti (al ne ostade ccc).
Goli bosanski patrioti su odbranili ovu zemlju. Da se pitala SDA davno bi mi bili donji. Njihovi puleni su sada trenutno u Hagu od Nasera Orica pa nadalje. Eto kako su odbranili Srebrenicu.
-
svitac
Odličan komentar. Čast izuzecima iz stranke SDA koji su branili BiH samo ja ne znam NI JEDNOGA osim teoretičare sa svojom demagogijom i šupljom "teologijom" kojoj NIJE mjesto u politici.Ja to bi bilo tako kad bi se bajke pricale. SDA su najveci podrumasi ikad zabiljezeni. Ejup Ganic nikad nije glave pomolio izvan predsjednistva za vrijeme rata, djecu je svoju poslao vani. Senad Secerovic, SDP-ovac je medju prvim ubijen u borbama sa karadzicevom hordom. Hasan Cengic puske nije vidio osim sto je svercovao oruzje i prodavao ga Bosnjacima za skupe pare. Lagumdzija je cijeli rat proveo u Sarajevu i radio bez ikakve zastite, te je podmuklo ranjen od cetnicke granate. Treba li da ista kazem o Juki Prazini i njegovoj pljacki u ime SDA. Covjeku koji nije vidio linije i koji je branio Sarajevo opuhujuci sve zivo i ne zivo. Ili treba da spomenemo npr. Bogica Bogicevica, SDP-ovca, koji je hrabro rekao pred onolikom vojskom u Beogradu NE agresiji na Bosnu, rizikujuci sopstveni zivot!
POZDRAV