SEMITEX sramoti Yamahu
- Gorštak
#1 SEMITEX sramoti Yamahu
Ovog proljeća crkla mi je svjećica na motoru, u šumi. Ništa strašno, zamijenio sam je na licu mjesta.
Kako vozim dvotaktni enduro motor, nigdje ne idem bez priručnog alata i rezervne svjećice.
Prvom prilikom svratio sam u Semitex u Barama da kupim svjećicu za rezervu. Bilo je to negdje početkom aprila.
Ne baš ljubaznom radniku Semitexa sam tog proljetnog jutra rekao podatke o motoru i dao mi je svjećicu koju sam platio 7 KM. Nije mi ni palo na pamet da provjeravam je li svjećica ok, računajući da je kupujem kod ovlaštenog distributera koji bi valjda bolje od mene trebao znati koja mi svjećica treba.
Kad sam je fino donio kući, vidim da očito ne odgovara. Kratki navoj, a meni treba dugi. Provjerim na http://www.ngk.com i zapišem koja mi svjećica treba.
Odem ponovo u Semitex, objasnim im da su mi dali pogrešnu svjećicu i zamolim ih da mi je zamijene za odgovarajuću. Nakon kopanja po polici, tip mi kaže da nema te svjećice, da će je poručiti i da će biti tu za nekih sedam dana.
Nakon toga (pošto ne živim u Sa) nailazio sam barem jedno pet puta i svaki yebeni put isto: prodavač gleda kroz mene, rovi po polici, kaže da nema trenutno, da će naručiti i da će stići za jedno sedam do deset dana.
Najobičnija hebena svjećica. Šta bi bilo da mi je trebao kakav ozbiljniji dio?
Bruka.
Semitex je sramota za Yamahu. Dolazilo mi je da pišem upravi Yamahe, da ih zamolim da ih ukinu.
Pošto sam ljetos zadobio povredu, ovog ljeta nisam vozio. Sad sam se oporavio, opet mogu voziti. Svjećicu još nemam, ali imam dva pitanja:
1. Je li još neko imao ovako lijepa iskustva sa Semitexom?
2. Gdje da nabavim prokletu NGK svjećicu?
Kako vozim dvotaktni enduro motor, nigdje ne idem bez priručnog alata i rezervne svjećice.
Prvom prilikom svratio sam u Semitex u Barama da kupim svjećicu za rezervu. Bilo je to negdje početkom aprila.
Ne baš ljubaznom radniku Semitexa sam tog proljetnog jutra rekao podatke o motoru i dao mi je svjećicu koju sam platio 7 KM. Nije mi ni palo na pamet da provjeravam je li svjećica ok, računajući da je kupujem kod ovlaštenog distributera koji bi valjda bolje od mene trebao znati koja mi svjećica treba.
Kad sam je fino donio kući, vidim da očito ne odgovara. Kratki navoj, a meni treba dugi. Provjerim na http://www.ngk.com i zapišem koja mi svjećica treba.
Odem ponovo u Semitex, objasnim im da su mi dali pogrešnu svjećicu i zamolim ih da mi je zamijene za odgovarajuću. Nakon kopanja po polici, tip mi kaže da nema te svjećice, da će je poručiti i da će biti tu za nekih sedam dana.
Nakon toga (pošto ne živim u Sa) nailazio sam barem jedno pet puta i svaki yebeni put isto: prodavač gleda kroz mene, rovi po polici, kaže da nema trenutno, da će naručiti i da će stići za jedno sedam do deset dana.
Najobičnija hebena svjećica. Šta bi bilo da mi je trebao kakav ozbiljniji dio?
Bruka.
Semitex je sramota za Yamahu. Dolazilo mi je da pišem upravi Yamahe, da ih zamolim da ih ukinu.
Pošto sam ljetos zadobio povredu, ovog ljeta nisam vozio. Sad sam se oporavio, opet mogu voziti. Svjećicu još nemam, ali imam dva pitanja:
1. Je li još neko imao ovako lijepa iskustva sa Semitexom?
2. Gdje da nabavim prokletu NGK svjećicu?
- DaysleepeR
#2 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
prijatelju otiđi na Grbavicu kod Šandora, on ima sve žive NGK svjećice na lageru
a SEMITEX neznam šta bih ti rekao, meni nisu ništa zeznuli, iako nisam puno sa njima radio
bivši diler Yamaha kod vjetrenjače je bio odron odrona
a SEMITEX neznam šta bih ti rekao, meni nisu ništa zeznuli, iako nisam puno sa njima radio
bivši diler Yamaha kod vjetrenjače je bio odron odrona
-
Incub
#3 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Prije par mjeseci nazovem Semitex i za zeljeni model dobijem inf. cijenu 27.000KM sa full opremom,
Kasnije dolazio u Sarajevo i posjetim salon,pitam da potvrdim cijenu a radnik mi govori nesto oko 32.000KM.Govorim mu da je bio jeftiniji kad sam vas nedavno zvao a on uporan da nije istina.Ma jeste reko broj sam nasao na netu i nazvao.JAvili mi se ovdje u servisu,pogledali par sekundi cjenovnik...
Hebo lud zbunjenog....
Kasnije dolazio u Sarajevo i posjetim salon,pitam da potvrdim cijenu a radnik mi govori nesto oko 32.000KM.Govorim mu da je bio jeftiniji kad sam vas nedavno zvao a on uporan da nije istina.Ma jeste reko broj sam nasao na netu i nazvao.JAvili mi se ovdje u servisu,pogledali par sekundi cjenovnik...
Hebo lud zbunjenog....
- Gile Šampion
#4 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
To ti nije samo slučaj sa SEMITEX-om...Svi ovi po BiH,nazovimo ih ''ovlašteni'' distributeri i serviseri su takvi...Ono baš niđe veze.
-
cistunac
#5 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Semitex nije firma s kakvom bih volio da saradjujem. Otisao zimus da pogledam skutere i za oko mi zapao 125 ccom i 3600KM. Njih dvojica, trojica sjede sto oko pulta, piju kafu i ne zarezuju me za suhu sljivu. Pitao sam za neke detalje ali se ni pridigli nisu.
- Gorštak
#6 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Zaboravio sam reći da je prilikom jednog od mojih bezuspješnih pokušaja da kupim svjećicu bio prisutan i gazda (koji vjerovatno voli da ga zovu direktor).
Ogromna pepeljara prljava na stolu, gelera od pepela oko nje kol'ko hoćeš. Naravno on lično je (valjda mu drago što umije) klikao da vidi koja mi svjećica treba. I isto rekao da će biti za sedam do deset dana.
@Daysleeper hvala za informaciju. Pošto nisam iz Sa, može li neko malo pojašnjenje kako naći Šandor na Grbavici?
Ogromna pepeljara prljava na stolu, gelera od pepela oko nje kol'ko hoćeš. Naravno on lično je (valjda mu drago što umije) klikao da vidi koja mi svjećica treba. I isto rekao da će biti za sedam do deset dana.
@Daysleeper hvala za informaciju. Pošto nisam iz Sa, može li neko malo pojašnjenje kako naći Šandor na Grbavici?
- mayab
#7 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Odmah uz Željin stadion, iza pomoćnog terena, vidi se sa ulice
- Gorštak
#8 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
@mayab thnx.
Prvom prilikom kad budem u Sa, valja mi svratiti.
Prvom prilikom kad budem u Sa, valja mi svratiti.
- Gorštak
#9 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Danas bio u Šandoru. Nije teško naći. Kupio svjećicu k'o ništa. Ljubazna i profesionalna usluga.
Hvala svima.
A Semitex što se mene tiče nek' završi kao IT computers.
Hvala svima.
A Semitex što se mene tiče nek' završi kao IT computers.
-
hadzofield
#10 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
malo off topic ...
sto se tice Yamaha-e u BiH situacija je katastrofalna i sto se tice njihove trgovine muzickim instrumentima...
poslao sam im sto mailova, zvao nekoliko puta, molio da mi posalju katalog i cjenovnik da bih mogao naruciti bubanj
koji kosta cca 2000KM sto nije mala svota....
sto se tice Yamaha-e u BiH situacija je katastrofalna i sto se tice njihove trgovine muzickim instrumentima...
poslao sam im sto mailova, zvao nekoliko puta, molio da mi posalju katalog i cjenovnik da bih mogao naruciti bubanj
koji kosta cca 2000KM sto nije mala svota....
- osmovisoko
#11 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Oprema za motoriste, kacige, ulja i maziva, akumulatori, viziri za motore, lanci i lancanici,svijecice
Kontakt podaci
387/61/367-769 Dino Sarajevo -Ilidza
Ovo je provjerena informacija to mi je dobar haver i nije nikako ne/gostoljubiv kao oni u Yamahi i ja sam bio par puta i kad udzes u prodavnicu kao da si doso u stalu niko ne mice prstom i ne idem vise niti mislim ikad vise da odem kod njih .
Kontakt podaci
Ovo je provjerena informacija to mi je dobar haver i nije nikako ne/gostoljubiv kao oni u Yamahi i ja sam bio par puta i kad udzes u prodavnicu kao da si doso u stalu niko ne mice prstom i ne idem vise niti mislim ikad vise da odem kod njih .
-
bikerica
#12 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
U Trebinju se otvorila nova prodavnica MOTOnautica motora, skutera,opreme i dijelova za motore. Ima svega!!! U izlogu je nova Aprilia Dorsoduro i cijena joj je 16.7oo KM! Ista takva je nekih 18.500 a gazda kaže da dovoze bez problema na kućnu adresu.Imaju svega, sve se može poručiti,kratak rok isporuke i ljubazno osoblje. Za ne povjerovati ali stvarno je tako! Imaju i telefon 059/227-o18.
- hotazmaj
#13 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
osmovisoko wrote:Oprema za motoriste, kacige, ulja i maziva, akumulatori, viziri za motore, lanci i lancanici,svijecice
Kontakt podaci
-
Muderiz
#14 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
ja sam u semitexu narucivao klip,karike za aeroxa100 i rekao mi je za 10dana, a eto doslo je na vrijeme,tad sam uzimao i set rolica odredjene gramaze, a dali su mi pogresnu gramazu :s trazio sam i svjecicu ali nisu imali. Daleko od savrsenog, ali su jedini jbg.
- Gorštak
#15 Re: SEMITEX sramoti Yamahu
Kad sam pročitao tvoju prvu rečenicu, reko' evo i prvog čovjeka sa pozitivnim iskustvom. Onda pročitam do kraja...Muderiz wrote:ja sam u semitexu narucivao klip,karike za aeroxa100 i rekao mi je za 10dana, a eto doslo je na vrijeme,tad sam uzimao i set rolica odredjene gramaze, a dali su mi pogresnu gramazu :s trazio sam i svjecicu ali nisu imali. Daleko od savrsenog, ali su jedini jbg.
Semitex nam je k'o država: nesposobni, bahati, skupi...