Semir Osmanagić večerašnji gost Centralnog zatvora FTV-a!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

krtica

#1 Semir Osmanagić večerašnji gost Centralnog zatvora FTV-a!

Post by krtica »

Večeras će u emisiji FTV-a Centralni zatvor gostovati naš Semir Osmanagić, pronalazač prvih evropskih piramida kod Visokog.

Image

Kako je kazao Amel Baftić u poslijepodnevnom Centralnom zatvoru na Radiju 202, Semir će iznijeti neke nove dokaze o postojanju piramida.
vedderedi

Post by vedderedi »

Iskreno se nadam da ce se Mirci i Prenj javiti u program. :D
radeljas

#3 Re: Semir Osmanagić večerašnji gost Centralnog zatvora FTV-a

Post by radeljas »

krtica wrote:Večeras će u emisiji FTV-a Centralni zatvor gostovati naš Semir Osmanagić, pronalazač prvih evropskih piramida kod Visokog.

Image

Kako je kazao Amel Baftić u poslijepodnevnom Centralnom zatvoru na Radiju 202, Semir će iznijeti neke nove dokaze o postojanju piramida.
kome trebaju novi dokazi kad je vec pokazano iz katastarskog ureda Visoko da sve tri piramide formiraju istostranicni trokut. i kad su vec satelitski snimci sve potvrdili. a i berakat. sad samo neka nasi robovlasnici iz svih 67 vlada odrijese kesu narodnih para i veselju nigdje kraja.
Prenj

Post by Prenj »

vedderedi wrote:Iskreno se nadam da ce se Mirci i Prenj javiti u program. :D
i pitati ga kod koga radi doktorat :D
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Samo sto pomislih gdje nam je Prenj ovdje...kad ono voila :roll:
Shoshana

#6 Re: Semir Osmanagić večerašnji gost Centralnog zatvora FTV-a

Post by Shoshana »

krtica wrote:Večeras će u emisiji FTV-a Centralni zatvor gostovati naš Semir Osmanagić, pronalazač prvih evropskih piramida kod Visokog.
Meni se cini, bice ipak izumitelj :D
Prenj

Post by Prenj »

Takodjer, bilo bi ga lijepo pitati da isprica na koji je nacin "15 godina istrazivao piramide", prije dolaska u bosansku dolinu piramida :D
Vingo

#8 Re: Semir Osmanagić večerašnji gost Centralnog zatvora FTV-a

Post by Vingo »

Shoshana wrote:
Meni se cini, bice ipak izumitelj :D
:thumbup:
Goa

Post by Goa »

Ako ja ne uspijem nazvati evo nekoliko pitanja za Semira:

1. Da li je egipatski strucnjak ALI Barakat ili ALY (i jos nesta) BARAKAT

Ovaj prvi radi u egipatskom muzeju i ima neke reference vezano za piramide, ovog drugog nigdje nema na mapi osim u Semirovoj piramidi.
Međutim slika ovog prvog (doktora Barakata) uopste ne lici slici ovog experta sto se slika po visocici.

2. Da li se Osmanagic otkrio ista na Visocici osim sto su to ostaci srednjovjekovnog grada? Ili naseobina iz Rimskog perioda?

I nakon stotina volontera koji kopaju svuda gdje se kopati moze, nisu nasli nista osim malih dijelova ostataka naseobina iz srednjeg vijeka i rimskog perioda. Ako je drugacije, onda pogledajte slike na njihovoj zvanicnoj web stranici pa se uvjerite!

3. Pitajte ga za atlantidu naravno

4. Pitajte ga na osnovu cega on vjeruje da je to sve starije od 12500 godina? Ima li i jedan dokaz? Do sad takav dokaz ima samo u svojoj masti. Ako nevjerujete procitajte tekstove sa njegove web stranice.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
I to je najvaznije u cijeloj prici.
Vingo

Post by Vingo »

A sta je najvaznije? Sve ostalo je fikcija....
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote:
Prenj wrote:
Odgovor je zanimljiv i ima veze sa tvojim omiljenim profesorom.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
hrasno38 wrote:
Prenj wrote: i pitati ga kod koga radi doktorat :D
Mozda jeste zanimljiv ali je nebitan.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

bilo bi fino ako bi sem stigao dati komentar na tekst prof. dr. govedarice, koji je u zadnjem broju dana jednostavno i citko pokopao citav projekat i na jedan jako kulturan nacin pokazao da je sem ublehas. :D
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote:
Prenj wrote:
hrasno38 wrote: I to je najvaznije u cijeloj prici.
Cak i ako ti kazem da je doktorat prijavljen kod tog istog Imamovica?
hrasno38

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
hrasno38 wrote:
Prenj wrote: Odgovor je zanimljiv i ima veze sa tvojim omiljenim profesorom.
Cak i ako ti kazem da je doktorat prijavljen kod tog istog Imamovica?
Pa eto ja mislio da je prijavljen kod Marka Vesovica. Ako je to jedino sto je bitno da ga pitas onda se to zove dno dna.
kekec

Post by kekec »

I pitati sta mu tata uradi sa nalazima :-) :

Image

Mozda bi trebao nesto znati o nadjenom ljudskom kosturu,
dokle je doslo istrazivanje/analiza istog. :-)
hrasno38

Post by hrasno38 »

callmethebreeeze wrote:bilo bi fino ako bi sem stigao dati komentar na tekst prof. dr. govedarice, koji je u zadnjem broju dana jednostavno i citko pokopao citav projekat i na jedan jako kulturan nacin pokazao da je sem ublehas. :D
"Koliko mi znamo, piramide u BiH ne postoje, niti ima nikakvog znaka da bi tako nesto moglo postojati.", kazao je prof. dr. Govedarica,....

Jel to znaci da je njihovo znanje vrh i iznad toga nema nista vise da se zna ili sazna.
Shoshana

Post by Shoshana »

Nemojte zaboraviti da ga upitate kakvo je groblje prekopao i kako se radi na konzervaciji ljudskih ostataka sa istog :roll:
radeljas

Post by radeljas »

callmethebreeeze wrote:bilo bi fino ako bi sem stigao dati komentar na tekst prof. dr. govedarice, koji je u zadnjem broju dana jednostavno i citko pokopao citav projekat i na jedan jako kulturan nacin pokazao da je sem ublehas. :D
govedarica jeste dao argumente, jeste napisao sve i kulturno i civlizovano, pa cak i predlozio semu kako da se izvuce iz blata, ali sta on zna, on je ucio neku drugu istoriju, a ovo je alternativna istorija, ovo je nesto sasvim novo od cega ce se svijet promjeniti, a svi ce dolaziti da uce arheologoiju od nas. a govedarica je isto foteljas, da nije vec bi se pridruzio timu i vec bi se slikao sa hadzipasicem, silajdzicem, a i sa harisom burinom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wels

Post by wels »

Sasto upste hocete covjeka ista pitati kad vec sami znate da vas niti jedan odgovor nece zadovoljit.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

hrasno38 wrote:
"Koliko mi znamo, piramide u BiH ne postoje, niti ima nikakvog znaka da bi tako nesto moglo postojati.", kazao je prof. dr. Govedarica,....

Jel to znaci da je njihovo znanje vrh i iznad toga nema nista vise da se zna ili sazna.
moj savjet je da procitas citav clanak, a ne da na osnovu jedne recenice donosis zakljucak. iskreno, ja bih volio da je sem u pravu i da postoje piramide i da iskopavanja u visokom oznace novo poglavlje u nauci. itd itd itd.
ali postajem sve vise i vise skeptican. jer ako s jedne strane imas naucnike, ne samo bosanske, ja sam citao komentare i stranih arheologa, a s druge strane imas vesele amatere, onda sam ja sklon da vjerujem naucnicima.
senada

Post by senada »

...............
Last edited by senada on 22/05/2006 17:03, edited 2 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote:
Prenj wrote: Cak i ako ti kazem da je doktorat prijavljen kod tog istog Imamovica?
Pa eto ja mislio da je prijavljen kod Marka Vesovica. Ako je to jedino sto je bitno da ga pitas onda se to zove dno dna.
Ako se vec za doktorat imaju na raspolaganju svi univerziteti i profesori svijeta, ne razumijem zasto neko zeli da doktorira bas kod covjeka ciji rad i djelo iskreno prezire?
Kako doktorat odbranjen kod takvog covjeka moze imati bilo kakvu vrijednost?
hrasno38

Post by hrasno38 »

callmethebreeeze wrote:
hrasno38 wrote:

moj savjet je da procitas citav clanak, a ne da na osnovu jedne recenice donosis zakljucak. iskreno, ja bih volio da je sem u pravu i da postoje piramide i da iskopavanja u visokom oznace novo poglavlje u nauci. itd itd itd.
ali postajem sve vise i vise skeptican. jer ako s jedne strane imas naucnike, ne samo bosanske, ja sam citao komentare i stranih arheologa, a s druge strane imas vesele amatere, onda sam ja sklon da vjerujem naucnicima.
I bas oko Semira sve veseli amateri? Ama citavo vrijeme uopste ne pricam da je tamo piramida nego jednostavno da ima nesto sto treba otkopati. Ako je piramida pola tih doktora moze poderati svoje diplome, ako nije Semir ce se provaliti sa piramidom ali ce ipak otkopati nesto arheoloski vrijedno. U svakom slucaju ta nauka zahtjeva rad na terenu a ne sjedenje u kancelarijama i pametovanje. Mene recimo vise interesujeu ti tuneli nego sama piramida. Ko ih je otkrio? Da nije mozda Imamovic? Ili mozda prof. dr. Govedarica? Nije otkrio ih je Semir i za mene i masu svijeta je interesantno zasto su oni tu i sta se sve krije u njima. E to se moze utvrditi samo radom a ne citiranjem istorije.
Post Reply