Ambrozija wrote:Miro1986 wrote:Najbolja scena koju sam ikada vidio:
Stojim na pješačkom a čovjek iz kombija zakašlja se i hraknu liku na šajbu pored ,i dok se on izvinjava da nije htio već da je bilo više nagonski ,u tom trenutku niodakle stvoriše se dva perača prozora (čitaj romi) ,i počeše da se cjenkaju sa likom da mu to "operu" za marku
Zar ima boljeg opisa našeg kulturnog saobraćaja?
A kad vozim magistralnim putevima ,više sam puta vidio kako ljudi zaustave auto kraj puta i kenjaju !! Najlegendarniji mi je bio jedan lik koji je ostavio rolnu toalet papira na gepek!
Valjda ona "nek se vidi i nek se zna ,kako dobro serem ja"...
O Boze, smijala sam se i povracala u isto vrijeme...Umrla bi kad bi se to meni desilo....

Ja sam od 2003 godine za volanom ,i za taj period od 9 godina sam prevalio preko 400 000 km uglavnom po našim čukama i gudurama... Nagledao sam se SVEGA ,ali doslovno ,tako da mi više ništa nije strano.
Znači lik vozi motor a bijela šerpa sa crvenim tufnicama na glavi.
Drugog na motoru sam vidio sa original wermachtovim šljemom (sa svastikom i SS amblemom) i da paradoks bude još veći ,na motoru je imao i korpu za suvozača na kojoj je isto bila nacrtana svastika...
Gledao sam kako kod Gračanice iz minskog polja demineri vade čovjeka,pošto je zbog velike nužde da se olakša uletio u minsko polje (odmah kraj puta bilo) a da jadan nije ni vidio znak za minsko polje...
Kod Bijeljine sam vidio kako likovi šlepaju Tam - 110 sa motokultivatorom....
Kod Brčkog sam vidio lika koji je vozio zaprežna kola ,ali najneobičnije mi je bilo što je lik bio obučen kao neki repper (ono krpa na glavi na koju je stavio kačket ,blesava majica ,vrećaste pantalone) a do njeg radio iz kojeg dere Mile Kitić...
Vidio sam lik vozi biciklo (neki profesionalac u profesionalnoj biciklističkoj odori) a pored njega neki seljaci sa Golfom i jedan od njih je izašao kroz prozor i biciklistu štipa za dupe ,dok ga ovaj s druge strane snima mobitelom..
Bilo je tu i čudnih scena ,recimo ,kad sam naletio na golišavog momka i curu ,koje je neko zapotjerao sa njive (predpostavljam vatrenim oružjem) ,jer su se tu parkirali i valjda htjeli maziti ,a vlasniku dokundisalo da mu na njivi bude metar kondoma...Pa su zvali policiju ,pa je bilo tu nekog belaja..
Jednostavno kod nas ti je DŽUNGLA od saobraćaja i doslovno svakakvog jada ,čemera i idiotluka možeš vidjeti...