Selim Beslagic na TV BN

Post Reply
fukara_tz

#1 Selim Beslagic na TV BN

Post by fukara_tz »

Tokom gostovanja Selima Bešlagića u programu BN televzije

U program se javio major Brajović i rekao da je naredio granatiranje Tuzle

Tokom preksinoćnjeg gostovanja bivšeg načelnika općine Tuzla Selima Bešlagića u programu bijeljinske BN televzije, u kojem je najviše govora bilo o događaju od 15. maja 1992. godine, kada je došlo do sukoba branilaca Tuzle i kolone JNA koja je napuštala ovaj grad, telefonom se javio bivši oficir JNA na službi u Tuzli Veljko Brajović. Nakon što se predstavio i Bešlagića optužio da je kriv za događaj na Brčanskoj Malti, Brajović, tadašnji major, kazao je kako je 15. maja 1992. godine lično on naredio da se na Tuzlu ispale tri minobacačke granate! Od granate koja je u poslijepodnevnim satima 15. maja 1992. godine pala ispred zgrade „Partizan“ dvije osobe su poginule odmah, a jedna je podlegla kasnije.

Sve ste čuli i vidjeli. Čovjek je priznao da je naredio granatiranje u kojem su poginuli ljudi. Sada je na tužilaštvu i sudu da urade svoj dio posla - kazao je u izjavi za „Avaz“ Selim Bešlagić.

Tragom ove izjave zatražili smo stav Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Šefica Odjela za ratne zločine Alma Džaferović kazala je kako nije gledala tu emisiju, ali da će obaviti određene provjere. Prije svega, zatražit ćemo snimak od BN televzije i nakon toga odlučiti koje ćemo korake poduzimati - kazala je tužiteljica Džaferović.

Brajović je, kako saznajemo, u ratu bio oficir Vojske Republike Srpske. Danas, kako je sam kazao, živi u Doboju.

(E.H. - Avaz)
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Svaka cast Beslagicu valjalo je doci na TV BN - znamo o kakvoj se televiziji radi. Tokom emisije javljali su se i mnogobrojni gledaoci, ono sto me najvise iznerviralo kad se javio nekakav cetnik iz Subotice i rekao da mu je brat bio zatocen u logoru na Tusnju :lol: koji naravno nije postojao.

Evo i video fajl

http://rapidshare.de/files/18556452/beslagic.MOV.html
fukara_tz

Post by fukara_tz »

I javljanje Veljka Brajovica u emisiju koji se javno hvali da je naredio granatiranje...i koliko jos ima takvih cetnika koji su cinili ratne zlocine a mirno se secu nasom zemljom...

Image

Image

Image
bosan

Post by bosan »

Zauvijek ce mi ostati u sjecanju bas te prve granate ispaljene na nas grad.
Samo mi nije jasno sta ce Beslagic na toj televiziji . Mozda im je odrzao prvu lekciju iz demokratije . Ili ????
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Dovljno je to što se četnik/zločinac Brajović V. provalio k'o čir potkožnjak, pa da je opravdano to što je Bešlagić gostovao na TVBN.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Svaka cast Selimu!

Odrzao je u ratu multietnicku Tuzlu i od nje napravio zametak iz kojega ce, ako bog, da jednom ponovo izrasti multietnicka BiH kakva je uvijek bila.

Gledao sam emisiju i poslao SMS potpore :-)
novel

Post by novel »

Svaka cast ....u "zmajevom" gnijezdu....
edinbug

Post by edinbug »

Je li to "onaj" Selim iz "onog" SDP -e sto izdale interese Bosne i Hercegovine, ne mogu vjerovati.
Post Reply