Selidbe bh muslimana?

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

eman

#26 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by eman »

10 genocida nad muslimanima ne moze niko negirati
eman

#27 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by eman »

Kad kazem muslimana Balkana ne mislim iskljucivo Bosnjaka,ali vecinom
breuer

#28 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by breuer »

eman wrote:10 genocida nad muslimanima ne moze niko negirati
a jbg, kad Turci već 100 godina negiraju 2,5 mil. pobijenih Armena, shvatiš da nema tog koji ne negira :(
eman

#29 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by eman »

breuer wrote:
eman wrote:10 genocida nad muslimanima ne moze niko negirati
a jbg, kad Turci već 100 godina negiraju 2,5 mil. pobijenih Armena, shvatiš da nema tog koji ne negira :(
a moras ti turke umjesati ako ne iz usta onda iz guzice :D
vetvadi

#30 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by vetvadi »

eto turcin vidim da vi brbjate o nama .. :bih: bujrum pitajte..
славянин

#31 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by славянин »

vetvadi wrote:eto turcin vidim da vi brbjate o nama .. :bih: bujrum pitajte..
Sen Erdoan seviyorsun veya TKP :mrgreen:
vetvadi

#32 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by vetvadi »

probudite Nas jedini Bosnjaci skoro je 11. genocida nad Muslimanima... Jesmo li spremni ? dolazi 11. genocida jer citav svijet naopako i hoce treci svijetski rat i veliki belaja

između vjernika i nevernici vidite u Egiptu ljudi izabrani na demokratski Mursi i milijarnu puč od strane egipatske vojske, ali zapad je opet ćuti i ne zovi svrgavanja Mursi kao vojni udar. Oni su demokrate i promoviše demokratiju čim njihovi interesi nisu sukoba sa svojim ideologijama.

Kijamet je Skoro...hoće li biti bilo koji veliki rat u svijetu će utjecati i Balkana..Zbog toga kazem da hoce oni izvrsiti 11 genocida..
vetvadi

#33 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by vetvadi »

славянин wrote:
vetvadi wrote:eto turcin vidim da vi brbjate o nama .. :bih: bujrum pitajte..
Sen Erdoan seviyorsun veya TKP :mrgreen:
nisam ja secularist ali ja vjerujem u ljudsko pravu jer ima i na nasem vjeru..
plavo

#34 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by plavo »

sustinca wrote:Pricajuci s mamom danas o nasem porijeklu i mjestu saznala sam da je citavo nase selo manje vise doslo iz Srbije nakon odlaska turaka iz Srbije.Zna li ko nesto vise o emigraciji muslimana Srbije u Bosnu? kad se to dogodilo,odakle su bili itd? hvala :)

http://www.mediafire.com/?2invmhwtnim

Pozdrav :bih:
plavo

#35 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by plavo »

plavo wrote:
sustinca wrote:Pricajuci s mamom danas o nasem porijeklu i mjestu saznala sam da je citavo nase selo manje vise doslo iz Srbije nakon odlaska turaka iz Srbije.Zna li ko nesto vise o emigraciji muslimana Srbije u Bosnu? kad se to dogodilo,odakle su bili itd? hvala :)

http://www.mediafire.com/?2invmhwtnim

Pozdrav :bih:

http://www.klix.com/e-bibl ... x-stoljeca
Hrulj

#36 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

Cybernetic wrote:
Ammaar wrote:
Cybernetic wrote:Ukucaj u "Google" "Deset genocida nad muslimanima Balkana" i dobit ces daleko potpuniju informaciju.
Ovo je vjerodostojno koliko i mit o 700.000 pobijenih Srba u Jasenovcu.
Niti je zatvaranje I ubijanje Srba u Jasenovcu mit, niti je 10 genocida u kontinuitetu nad muslimanima Balkana (pretezno Bosnjacima) mit.
Bosnjaci su sebi najveci neprijatelj s time sto ovakve historijske cin jenice zaboravljamo I ne prenosimo sa koljena na koljeno. U skolski program pod hitno uvesti cak I predmet genocide koji ce se iiskljucivo baviti genocidom nad Bosnjacima ali I drugim genocidima. Moje dosta familije sa mamine strane su iz Trebinja otisli u muhadzirluk u Tursku tacnije Izmir.
Halo, nisam rekao da Srbi nisu ubijani u Jasenovcu. :-) Govorim o srpskoj manipulaciji brojem zrtava prema kojem je u Jasenovcu stradalo 700.000 Srba. Slavko Goldstein, Centar Simona Wiesenthala i Holocaust Memorial Museum govore o najvise 100.000 zrtava svih nacionalnosti.
Pogromi muslimana u 19. i ranom 20. stoljecu nisu mit, ali su daleko od genocida. Ovdje se rijec genocid upotrebljava proizvoljno. Znas li ti uopce sto je genocid?? Da su nad Bosnjacima zaista izvrseno 10 genocida (halo 10 :-) ), danas im ne bi bilo ni traga.[/quote]

Article 2 of this convention defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."[4]

Znamo sta je genocid. Drugo, 10 genocida se desilo. To moze samo zlocinac ili dvolicnjak negirati. Odkako je mog naroda probaju ga zatrti i unistiti. Helem heretici pa ubij. Pa onda ubij jer se "poturcise". A udri jer kazu da nisu nasi.
Znas li ti za Plav i Gusinje? Koliko Bosnjaka ovdje sto ovo procitaju su culi za Plav i Gusinje? 12 000 nasilno pokrstenih, 3000+ strijeljanih jer su odbili. Hiljade protjerane.
Tko je od vas cuo za Sahovice? Cijelo mjesto od 1500 ljudi pobijeno. Svaki trag njihov zatrt i izbrisan. Grobovi iskopani, kosti pobacane, dzamija srusena, u kuce se uselili Srbi, selo preimenovano. Ako to nije genocid ne znam sta je.
Jesi cuo za agrarnu reformu? Oduzimanje zemlje Bosnjacima koji do tada posjeduju 99.7% zemlje. Tko je od vas cuo za to, i za naloge SHS vlade popovima da huskaju svoju pastvu da bije "turke" kako bi vlada manje morala placati? Znate li samo koliko je te godine Bosnjaka pobijeno, a koliko otislo u Tursku. A kamoli egzodus Bosnjaka 1878 i 1918?
A plan se posebice aktivirao u toku ratnih sukoba 1941-1945 kada se pruzila prilika da se zlocini jos nekaznjenije provedu i da budu zaboravljeni u vihoru rata.
Evo instrukcija, ako to nije genocid ne znam sta jeste:
Image

I ovo se nastavlja, i nastavlja i nastavlja, a ovo je tek par isjecaka iz zlocinackog pira nad Bosnjacima. A koliko se Bosnjaka ovoga sjeca? OD hiljadu mozda nadjes 2 da znaju bilo sta o ovome. I onda se cudimo sto nam se isto desava i ponavlja.
scarface32

#37 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by scarface32 »

theTruePath wrote:Ima i toga,ali ima jos vise madjarskih muslimana,ja imam porijeklo s oceve stane od madjarskih muslimana,s mamine od bosnjaka iz Srbije.Mada ovo iz madjarske je bilo previse davno i ne zna se sve tacno ali znamo da su bili madjari,za mamime znam cak i da su njeni bili hodzinska porodica u Srbiji i da su protjerani i dosli u Podrinje da zive,i tu su bili sve do rata 1991,kad su opet protjerani :/

S mamine ne mogu biti bosnjaci iz srbije. Mogu biti samo srbi koji su primili islam. Oni nista sa bosnjacima u bosni nisu imali. Samo su nakon pada osmanlija otisli tamo gdje je vecinski bilo muslimana.
Hrulj

#38 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

scarface32 wrote:
theTruePath wrote:Ima i toga,ali ima jos vise madjarskih muslimana,ja imam porijeklo s oceve stane od madjarskih muslimana,s mamine od bosnjaka iz Srbije.Mada ovo iz madjarske je bilo previse davno i ne zna se sve tacno ali znamo da su bili madjari,za mamime znam cak i da su njeni bili hodzinska porodica u Srbiji i da su protjerani i dosli u Podrinje da zive,i tu su bili sve do rata 1991,kad su opet protjerani :/

S mamine ne mogu biti bosnjaci iz srbije. Mogu biti samo srbi koji su primili islam. Oni nista sa bosnjacima u bosni nisu imali. Samo su nakon pada osmanlija otisli tamo gdje je vecinski bilo muslimana.

Bosnjaci su na ovim prostorima sluzili kao vojnici i administratori i kao takvi su izvozeni odavde do srbije, crne gore, makedonije, hrvatske, ugarske..
12wer

#39 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by 12wer »

Hrulj wrote:
scarface32 wrote:

Bosnjaci su na ovim prostorima sluzili kao vojnici i administratori i kao takvi su izvozeni odavde do srbije, crne gore, makedonije, hrvatske, ugarske..

mora da su bili felericni cim su vraceni nazad :lol:
Hrulj

#40 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

erani :/[/quote]

S mamine ne mogu biti bosnjaci iz srbije. Mogu biti samo srbi koji su primili islam. Oni nista sa bosnjacima u bosni nisu imali. Samo su nakon pada osmanlija otisli tamo gdje je vecinski bilo muslimana.[/quote]

Bosnjaci su na ovim prostorima sluzili kao vojnici i administratori i kao takvi su izvozeni odavde do srbije, crne gore, makedonije, hrvatske, ugarske..[/quote]
mora da su bili felericni cim su vraceni nazad :lol:[/quote]
Trebade im 300 godina da ih vrate :D
Rekao bi da su obavili posao kako treba :lol: :lol: :lol:
12wer

#41 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by 12wer »

vraceni su odmah
imovina ostala jbg
Hrulj

#42 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

12wer

#43 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by 12wer »

Hrulj

#44 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

12wer wrote:
Tebi nesto bas Bosnjaci smetaju?
12wer

#45 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by 12wer »

ko spominje bosnjake
Hrulj

#46 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

12wer wrote:ko spominje bosnjake
Kontriras nesto puno kad se god oni spomenju.
12wer

#47 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by 12wer »

tema je o muslimanima
Hrulj

#48 Re: Selidbe bh muslimana?

Post by Hrulj »

12wer wrote:tema je o muslimanima
Koje ti nazivas Srbima.
Odnosno lazes.
12wer

#49 Re: Selidbe bh muslimana?