Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Thorgerson

#51 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Thorgerson »

Meni je u svemu samo glup naziv. Cuj selfi. :roll: :-)

Kad cujem da neko kaze "da opalimo sefli", povraca mi se.

Inace nemam problem s tim, neka radi ko sta hoce, nego eto samo me taj naziv "selfie" iritira.
Dr Kova

#52 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Dr Kova »

ili što bi 'rvati rekli: SEBIĆ :mrgreen:
animals

#53 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by animals »

Ajd sto to rade klinci..normalno je za njihov uzrast..
ali, kad vidim stare klipace od preko 40 g, koje stavljaju svaki dan svoje slike :-)
Better Man

#54 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Better Man »

Selfi je jedna vrsta bolesti modernog doba i prisutna je mešu osobama koje su željne pažnje. Posebno je prisutna među raznoraznim starletama i sličnim polupismenim osobama, gdje je glavna stvar da se osim njihove face-tijela vidi i njihov mobitel i to u 99% slučajeva iPhone. Jedno je kad si na interesantnom mjestu i želiš zabilježiti određeni trenutak bez da isti postavljaš na izvolite javnosti na društvenim mrežama i to je ok. Dok ovo drugo je klasična bolest i opsjednutost svojim izgledom i uglavnom to rade osobekoje nisu uopće lijepe ni na jedan način.
Dr Kova

#55 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Dr Kova »

Better Man wrote:Selfi je jedna vrsta bolesti modernog doba i prisutna je mešu osobama koje su željne pažnje. Posebno je prisutna među raznoraznim starletama i sličnim polupismenim osobama, gdje je glavna stvar da se osim njihove face-tijela vidi i njihov mobitel i to u 99% slučajeva iPhone. Jedno je kad si na interesantnom mjestu i želiš zabilježiti određeni trenutak bez da isti postavljaš na izvolite javnosti na društvenim mrežama i to je ok. Dok ovo drugo je klasična bolest i opsjednutost svojim izgledom i uglavnom to rade osobekoje nisu uopće lijepe ni na jedan način.

bravo. :thumbup: Naravno, ništa bez iPhone-a :mrgreen: Psiholozi su rekli da je pretjerano bacanje selfie-ja bolest.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#56 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Zviz »

Ah da vam je samo vidjeti kakve milfetine se slikaju ove koje poznam... mati dvoje troje djece, baci sminku, usta kao da glodje motiku, i ko fol nesto gleda u stranu ili zacesljava kosu, a najbolji fenomeni su mi ove/ovi za volanom sto se slikaju... :D najbolje su smike... :mrgreen: :mrgreen: dodje mi da ne moze zena citati da dam komentar - jel to za malo djidji midji
Gabrielo

#58 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Gabrielo »

Cure se slikaju jer uzivaju u paznji koju dobijaju. Dosta pacenika im se javlja i ubijaju dosadu.
Problem je sto se koristi fotosop, pa ih ne mozes prepoznati kad ih vidis uzivo.
Losa stvar je sto curice od 12-13 godina vec pocinju sa time. Obavezno jos neki glupi citat postaviti.
Sunny-7

#59 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism ili samo tehnoloski trend?

Post by Sunny-7 »

Cherry-Cherry wrote:
topcam wrote:
ćiribiribela wrote:A zasto je zenska stvar kad se i muskarci redovno tako slikaju? :D :D
Bolje da se ne slikaju :mrgreen:

Image
Mislim da je ovo namjerno, želio je da mu se vidi dupe. :mrgreen: :run:
Jbt, gledam sta je ono u ogledalu, nekak'a masa, nikako da skontam ugao, kad ono lik ima dupe...
Dzaba vala tetovaze, ne's dobit' lajka! :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#60 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism ili samo tehnoloski trend?

Post by topcam »

Sunny-7 wrote: Jbt, gledam sta je ono u ogledalu, nekak'a masa, nikako da skontam ugao, kad ono lik ima dupe...
Dzaba vala tetovaze, ne's dobit' lajka! :D
Nisu sve zene kao ti da gledaju dupe, neke vole siroka ledja, od taKIjeH ce dobiti like.. :mrgreen:
Cherry-Cherry

#61 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Cherry-Cherry »

Pa još stave opis slike: od nakita nosila je samo oči ili osmjeh... :mrgreen: lijepa si lijepa anđeli ti liče... :mrgreen: to same sebi napišu. :mrgreen:
astala_vistala

#62 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by astala_vistala »

Osobe zaljubljenje u samu sebe,zeljne paznje,pred selfija ima jos mnogo nacina da se pokaze navedeno..
ćiribiribela

#63 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by ćiribiribela »

Ko vam je kriv sto niste lijepi pa vam selfiji ne valjaju. :P :mrgreen: :mrgreen:
Gabrielo

#64 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Gabrielo »

ćiribiribela wrote:Ko vam je kriv sto niste lijepi pa vam selfiji ne valjaju. :P :mrgreen: :mrgreen:
Hahahaha. Nije ovo sto si rekla ni netacno. Svaka koja ima sta da ponudi na slikama to i radi. Izuzeci su rijetki. Kukaju one koje nemaju sta da pokazu.
Posalji ti meni svoju sliku slobodno. :thumbup:
Gabrielo

#65 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Gabrielo »

Cherry-Cherry wrote:Pa još stave opis slike: od nakita nosila je samo oči ili osmjeh... :mrgreen: lijepa si lijepa anđeli ti liče... :mrgreen: to same sebi napišu. :mrgreen:
Kad napise ruzna.. pa je prijateljice pocnu hvaliti. :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#66 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Domaci izdajnik »

Image

:mrgreen:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#67 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Zviz »

Lajavikrelac wrote:Image

:mrgreen:
:pisnuo:
SpiritCrusher

#68 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by SpiritCrusher »

Kakav crni selfi...

Everybodyelsy 8)

Image
Baresi 6

#69 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Baresi 6 »

prije da je neko uzeo sam sebe slikat svi bi mu se smijali i rekli gledaj seljaka sto se slika a sad niko nista
Kovrčava Sue

#70 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Kovrčava Sue »

Ne kontam trend, ali nikako. I prije su ljudi slikali sami sebe, samo je to sasvim logično bila blamaža, ali sad kad smo mu dali ime 'selfie', blamaža je ako se izmakneš kad se hoće kolektivno 'selfijat'. Pa majka mu stara, ako sam izašla na kafu daj da pričamo, a ne da odmah ovjekovječimo da imamo dokaz za FB prijatelje. Ne osuđujem ljude koji imaju fejs, može biti jako korisna stvar za racionalne ljude, a ja ga nemam jer se meni lično ne sviđa taj koncept. Neki dan iz tramvaja vidim curu na stanici stoji, 15 min drzi vjestacki osmjeh dok ne ispadne slika kako treba :D I kontam, mene bude stid kad stojim na njenom mjestu i kad me ljudi iz tramvaja gledaju, pa jedva cekam da tramvaj krene da me ne zagledaju, a ona hlaaaadno :D 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 100 ćudi isto :D
dobojlija81

#71 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by dobojlija81 »

Kovrčava Sue wrote:Ne kontam trend, ali nikako. I prije su ljudi slikali sami sebe, samo je to sasvim logično bila blamaža, ali sad kad smo mu dali ime 'selfie', blamaža je ako se izmakneš kad se hoće kolektivno 'selfijat'. Pa majka mu stara, ako sam izašla na kafu daj da pričamo, a ne da odmah ovjekovječimo da imamo dokaz za FB prijatelje. Ne osuđujem ljude koji imaju fejs, može biti jako korisna stvar za racionalne ljude, a ja ga nemam jer se meni lično ne sviđa taj koncept. Neki dan iz tramvaja vidim curu na stanici stoji, 15 min drzi vjestacki osmjeh dok ne ispadne slika kako treba :D I kontam, mene bude stid kad stojim na njenom mjestu i kad me ljudi iz tramvaja gledaju, pa jedva cekam da tramvaj krene da me ne zagledaju, a ona hlaaaadno :D 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 100 ćudi isto :D
200 sisa :D
bez ljutnje
Bodkin

#72 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Bodkin »

Buckethead wrote:ili što bi 'rvati rekli: SEBIĆ :mrgreen:
Lazes da kazu sebic :lol:
Inace potpuno podrzavam cure u stavljanju stotina sebica na drustvene mreze :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by Chmoljo »

ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:

selefije: zenska stvar...

:-)
insomnia78

#74 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by insomnia78 »

Sebić je ekstra rijec
Cuj sebić, jedna od boljih na novohrvatskom :lol:
insomnia78

#75 Re: Selfiji: zenska stvar, narcissism, prostitucija na socijalnim mrezama ili samo tehnoloski trend?

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:ja kad vidim ovu temu da je aktivna pročitam:

selefije: zenska stvar...

:-)
'ta ćeš ti :lol:

A glede prednosti selefizma : :P
Je'an brzi
Image
Post Reply