ado-šampion wrote:Ne moraš se pjenit odmah, nisam ja nigdje rekao da ja Alfa kanta, nego mi bezveze to što se ovdje potencira, eto sipao Seleniju (u p.m. sad Selenia ispade svemirsko ulje, ona može što nijedno ulje ne može), auto konstantno u crvenom i sve bilo OK, čim je Valvoline nasuo, otišla turbina. I odmah ispada da je to što je turbina otišla krivica Valvolina, tj. da je Selenija tu bila, turbina ne bi riknula! Nema veze to što je auto stalno bilo u crvenom.johntra wrote:moji odgovori na forum su se sveli samo na pucanje kontri našem starom čitatelju Auto-blica, šampionu![]()
nije ba Ado, do turbine je, Alfa kanta, smeće teško...da iole nešto znaš o italijanskim automobilima, a blage veze nemaš, znao bi da je Selenia sa razlogom propisano ulje...već sam napisao nekad, ali ponoviću, svi koji su sipali od početka u Alfe ili Fiate Seleniu, nikada nisu imali problema sa famoznim varijatorom faze i to je provjerena informacija i dokazana više puta... e sad, ako pozitivno djeluje na ovaj dio motora, vjerovatno dobre stvari čini i za ostale dijelove...
Znači, Alfa nije kanta, samo se nadam da ova tema neće prerasti u to "Šta god da se dogodilo s Alfinim motorima, da je ulje bilo Selenija to se ne bi dogodilo"Možda je i Dorado mogao spasiti svoju Alfu, pa sad ne bi vozao pravo auto
Nikad nećemo saznati...
I da odgovorim Lesliju. Na tvoju žalost kralju, ja Lanciu cijenim, koliko-toliko, nemoj Lanciju u isti koš s Fiatom (kao markom, ne korporaciom, da te preduhitrim), majke ti.
Što se tiče teme, već duže vremena na ovom forumu stičem utisak da, kada je riječ o motornim uljima, ljudi misle ako auto ne troši ulje (il troši u malim granicama, da opet preduhitrim Leslija) i ako nakon dvije izmjene nema problema s motorom da sipaju dobro ulje. Nije to baš tako. Trošilo, ne trošilo, problemi il bez problema, Ina je smece (osim Milleniuma). Isto kao i Optima. Čak je i slovenačka OLMA bolja od njih.
Ado, haj nas prosvijetli koje je to pravo auto...mi neuki papci sa talijanskim kantama nemamo pojma
Lancia je danas isto kao I FIAT, samo je oblik automobila i namjena drugačija, znači da voliš i FIAT-e...hahahaha
o Selenia ulju sam ti napisao već, neću se ponavljati..ipak su to pravili ljudi koji su veći stručnjaci i od mene i od tebe...za razliku od tebe Majjah je ispričao svoj slučaj, nije čuo od jarana ili od amidžinice, koja je opet to čula u frizerskom salonu kod Fakete...
i na kraju, ne moraš ti nikada reći da je neko talijansko auto kanta, osjetim ja u tebi taj podrugljivi ton, iako kucaš preko tastature..