Sekularisti - USTANIMO !!!

Trebaju li sekularisti napokon dici glas??

Poll ended at 15/01/2017 16:14

Da
101
64%
Ne
33
21%
Ne zanima me
23
15%

Total votes: 157

HAVANA

#526 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

Connaisseur Karlin wrote:
kamberovica polje wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Ne znam o kakvoj zbrci u mojoj glavi pises,jer nije ovo 12 stoljece u kojem infomracije putuju nekoliko mjeseci :D
Nije, ovo je 21. kad dobijaš milion informacija u jednom danu pa moraš odlučit koja je ispravna a koja sranje. Šta je gore od to dvoje ne znam.
dovoljno je jednom tijedno sjesti i pregledati vijesti koje su se desaval tokom 7 dana :)
Dovoljno je al jedino da te glava zaboli,pesimizam obuzme i mrznja spopadne.Mediji su postali fabrika crnjaka,senzacija nekakvih i sto drugih gluposti.Trci trci pa nesto pozitivno i lijepo.Isto ko da kriju takve vijesti.A ima ih.Ima dosta lijepih i pozitivnih prica...Sto vise gledas ta sranja,manje znas.Zaglupljujes.Pa vidis kome se daje medijski prostor.Zahiragicima i slicnim,dodiku,fadilu...Na 10 crnjaka objave jednu pozitivnu pricu...
ABH017

#527 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote: 100%
Evo ja vec preko 6 godina ovdje nikad me niko nije upito vjerujem li ili ne vjerujem. Osim arapa doduse. Njimy je odmah druga a jesi l musliman? :D
Isto ko filipincima ili juznoamerikancima jesi li kršćanin. Ili Rusima Putin i mržnja prema Americi. Da budemo pošteni.
HAVANA

#528 Re: RE: Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote:
House wrote:samo šerijat
Jok ba, samo sex droga i rock n roll,malo prsute,vina i paskog sira... :-)
Samo los spid, karadziceve pjesme i debele zene
Pih kaka.
Connaisseur Karlin

#529 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:
ABH017 wrote: Pa ja, koliko znam, jedino u Sarajevu i postoje proBosanske političke snage i to baš među Bošnjacima. Možda ja sanjam da živim ovdje, a da se nešto sasvim drugo dešava. To znate najbolje vi sa strane, valjda su vaše predrasude mjerodavnije. :oops:
Pa raspitaj se malo. Nemoj slušati samo propagandu sa svojih medija. :P
odlicno,KO su doticne grupe? Gdje su njihove aktivnosti,agenda,planovi,rezultati rada za cijelu BiH :) Sto rade cijelih 25 godina?
Pa informisi se malo. Ne možeš tako neinformirana puna predrasuda i informacija sa "svojih" medija dijeliti pamet po domaćem forumu.
pa eto,pitam ,i niko jos nije napisao odogovro o doticnim proBosanskim politikcim snagama u Sarajevu :lol:

nije Sarajevo cijela BiH :D

izlgeda da nemate odgovore :)
ABH017

#530 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

ABH017 wrote: Pa informisi se malo. Ne možeš tako neinformirana puna predrasuda i informacija sa "svojih" medija dijeliti pamet po domaćem forumu.
pa eto,pitam ,i niko jos nije napisao odogovro o doticnim proBosnjackim politikcim snagama u Sarajevu :lol:

Nije. Tačno. Jesi čula nekad u životu za mali gradić zvani Tuzla? Nalazi se u SI Bosni. Pročitaj nešto. Nemoj samo slušati šta pričaju i pišu ovi tvoji kamenjari.
Sto bi neko davao tebi odgovore? Valjda trebaš sama da podastres poneki dokaz za nebuloze koje pišeš. Ja kad pišem da je HZHB udruženi zločinački poduhvat (i RS isto tako), kao i kad kažem da velika većina Srba i Hrvata u BiH, mrze BiH da bi se dokazali kao veliki Srbi i Hrvati, onda navedem argumente za to.
P.S.
Od kud znaš da Bošnjaci žele dio BiH samo za sebe?

I da. Kad sam napisao Sarajevo, mislio sam na dio Bosne koji "kontrolisu" Bošnjaci, jer nemam namjeru vagati lokalne stranke koje učestvuju samo na lokalnim izborima i participiraju samo u mjesnim zajednicama. Svaka imalo ozbiljnija politička individua i stranka dolazi u Sarajevo, koje je, još uvijek, glavni grad FBiH, RS i cijele države Bosne i Hercegovine... ako nisi znala.
Last edited by ABH017 on 08/01/2017 23:28, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#531 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote:
ABH017 wrote: Pa informisi se malo. Ne možeš tako neinformirana puna predrasuda i informacija sa "svojih" medija dijeliti pamet po domaćem forumu.
pa eto,pitam ,i niko jos nije napisao odogovro o doticnim proBosnjackim politikcim snagama u Sarajevu :lol:

Nije. Tačno. Jesi čula nekad u životu za mali gradić zvani Tuzla? Nalazi se u SI Bosni. Pročitaj nešto. Nemoj samo slušati šta pričaju i pišu ovi tvoji kamenjari.
Sto bi neko davao tebi odgovore? Valjda trebaš sama da podastres poneki dokaz za nebuloze koje pišeš. Ja kad pišem da je HZHB udruženi zločinački poduhvat (i RS isto tako), kao i kad kažem da velika većina Srba i Hrvata u BiH, mrze BiH da bi se dokazali kao veliki Srbi i Hrvati, onda navedem argumente za to.
o TZ se tako pise godinama, i kakvog efekta grad TZ ima na drzavu :D Kakv efekat stila zivota u SA ima na ostale gradove u BiH ? :D

znaci,ipak ne zleis priznati,da ne postoji politikca organizacija koja zeli jednu BiH :) ko su Bosanjci politicari u Bih koji zele cijelu BiH :D
Connaisseur Karlin

#532 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote: Od kud znaš da Bošnjaci žele dio BiH samo za sebe?
Gdje sam to napisala :shock: :lol:

pitaj svog Bakira koji kaze da je dovoljno Sarajevo :D
ABH017

#533 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

ABH017 wrote: Nije. Tačno. Jesi čula nekad u životu za mali gradić zvani Tuzla? Nalazi se u SI Bosni. Pročitaj nešto. Nemoj samo slušati šta pričaju i pišu ovi tvoji kamenjari.
o TZ se tako pise godinama, i kakvog efekta grad TZ ima na drzavu :D Kakv efekat stila zivota u SA ima na ostale gradove u BiH ? :D

znaci,ipak ne zleis priznati,da ne postoji politikca organizacija koja zeli jednu BiH :) ko su Bosanjci politicari u Bih koji zele cijelu BiH :D
Je li tebi dobro? Šta ću bona priznati? Sve stranke od SBB, SDA, SDP, SDU, NS, DF... pa da ne nabrajam dalje, bojim se zamantat će ti se, imaju za cilj jedinstvenu i cjelovitu BiH.
Kočničare traži kod onih sa Hrvatskim i Srpskim predznakom ili trobojkom na logu. ;-)

Da je Bogdo Mostar, Široki, Grude, Banja Luka, Prijedor, Bijeljina.... kao Tuzla... gdje bi nam kraj bio... nemaš pojma o čemu pišeš.
ABH017

#534 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

ABH017 wrote: Od kud znaš da Bošnjaci žele dio BiH samo za sebe?
Gdje sam to napisala :shock: :lol:

pitaj svog Bakira koji kaze da je dovoljno Sarajevo :D
Prvo ide pitanje, kojim negiraš da si to napisala, a onda potvrdno savjetuješ da pitam Bakira i lupiš iz glave nešto, što misliš da je on rekao. :-) Ludilo brale...
Pa hajde pametnice, navedi gdje je Bakir to rekao. Ne mogu ga ocima gledat, ali hajde navedi njegov citat gdje kaže da je Sarajevo dovoljno. Ili voliš da provociraš sa lažima. (Sto ja za tebe već odavno tvrdim da ti je smisao bitisanja na forumu provociranje i širenje mržnje prema Bošnjacima.)
Last edited by ABH017 on 09/01/2017 01:06, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#535 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote:

Je li tebi dobro? Šta ću bona priznati? Sve stranke od SBB, SDA, SDP, SDU, NS, DF... pa da ne nabrajam dalje, bojim se zamantat će ti se, imaju za cilj jedinstvenu i cjelovitu BiH.
Kočničare traži kod onih sa Hrvatskim i Srpskim predznakom ili trobojkom na logu. ;-)

Da je Bogdo Mostar, Široki, Grude, Banja Luka, Prijedor, Bijeljina.... kao Tuzla... gdje bi nam kraj bio... nemaš pojma o čemu pišeš.

:pisnula: :pisnula: :pisnula:
ABH017

#536 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote: Gdje sam to napisala :shock: :lol:
Evo gdje:
Connaisseur Karlin wrote: pa sto svi pisete na temema o Siriji i Izraelu, a vecina vas nikad tmao nije bila :lol:

branis svoju avliju , tocnije,bosnjacku aviju,jer su se Bosanjai odrekli svoje BiH drzave
ABH017

#537 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

Znao sam da će ti se zamantat. Tačno mi te zao. Vidim da nisi navikla na informacije, osim na one iz lojalnih HZHB medija.
Connaisseur Karlin

#538 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Gdje sam to napisala :shock: :lol:
Evo gdje:
Connaisseur Karlin wrote: pa sto svi pisete na temema o Siriji i Izraelu, a vecina vas nikad tmao nije bila :lol:

branis svoju avliju , tocnije,bosnjacku aviju,jer su se Bosanjai odrekli svoje BiH drzave
a nisi skuzio ( po obicaju) : pa kad napisem Bosanjci,iznad svega se pise o politicarima,jer pdf je politika,a Bosanjci politicari se jesu odrekli BiH,a narod Bosnjaci,kazu da zele cijelu drzavu,ali mnogi,ali jos uvijek diekreno ili inirektno podrzavaju svoje bosnjacke politicare, jako mali dio stnovnistva podrzava cijelu BiH.

Nasmijsoa si me za naborjene politicke partije :thumbup: :D :lol: sa takvim stavom si dokazao moje tvrdnje :)
Connaisseur Karlin

#539 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

ABH017 wrote: Pa hajde pametnice, navedi gdje je Bakir to rekao. Ne mogu ga ocima gledat, ali hajde navedi njegov citat gdje kaže da je Sarajevo dovoljno. Ili voliš da provociraš sa lažima. (Sto ja za tebe već odavno tvrdim da ti je smisao bitisanja na forumu provociranje i širenje mržnje prema Bošnjacima.)
Svaka krtika upucena Bosnajcima dobije odgovor: " mrzite Bosnjake, vi ste fasisti,ustase,centici, svasta nesto" . :D
belfy

#540 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by belfy »

belfy wrote:
HAVANA,hvala za post ,ali kako se ista prakticira u Federaciji,kako djeluje: u grupama,organizacijama, klubovima,jer u politikcikm partijama i krugovima takva ideja ne postoji i ne realizira se . Narod svugjde zeli nomrlana zivot,ali pisemo o politickim strujama i djelovanjima na zivot gradjana koji zele nomrlana zivot,ai narod nema uticaj na politicke promjene sredine. :)

Ne znam o kakvoj zbrci u mojoj glavi pises,jer nije ovo 12 stoljece u kojem infomracije putuju nekoliko mjeseci :D
znam da si malo pozurila sa onim gore. sada odgovor vec imamo. mislim da ce biti i upotpunjen... ;-)
odgovor je da je HAVANA svijestan da nesto nije u redu sa danasnjom bosanjckom politikiom,fino je napisao,ali ti izgleda ne citas pazljivo :)

i ja cekam odgovor na moja pitanja , pa ce mo vidjeti tok daljenje debate :)
jah...svijestan...
HAVANA wrote:...
havana, mozes li samo odgovoriti da li se slazes sa pisanjima od Karlin da ne quot-am vise. zajebi samo toplo-hladno. budi iskren kao sto jesi.

P.S. mislim, ne hebem ja tvoje misljenje svakako ni 5%, ali eto...njoj je bitno. :D
tlr

#541 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by tlr »

Stop! Svenarodna NVZ paramilicija!

Image

Znate li vi koja su doba!?
Komšiluk u Siriji vol 2. se žali da ne mogu forumati k'o ljudi od vaše galame.
Dečko, gospodžo ... hajmo malo lične.

Idemo lagano do stanice. Inspektor Medo je u smjeni. :D
ABH017

#542 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

ABH017 wrote: Pa hajde pametnice, navedi gdje je Bakir to rekao. Ne mogu ga ocima gledat, ali hajde navedi njegov citat gdje kaže da je Sarajevo dovoljno. Ili voliš da provociraš sa lažima. (Sto ja za tebe već odavno tvrdim da ti je smisao bitisanja na forumu provociranje i širenje mržnje prema Bošnjacima.)
Svaka krtika upucena Bosnajcima dobije odgovor: " mrzite Bosnjake, vi ste fasisti,ustase,centici, svasta nesto" . :D
:shock:
A nije tačno srećo. I ti znaš da nije tako.
Kao prvo, ovdje nije bilo govora o kritikovanju Bošnjaka, već si navela izjavu bošnjačkog člana predsjedništva, pa sam tražio dokaz, citat, bilo šta. Naravno ti to nemaš, imaš samo predrasude na osnovu kojih zasnivaš to što pišeš. Pa se onda sama svrstavaš tamo. Tvoji postovi najviše govore o tebi. Nema potrebe da ja išta dodajem.

P.S.
Najbolje od tebe danas je ovo "svašta nešto". Tvoje proizvoljno pisanje se može svesti na te dvije riječi.
Last edited by ABH017 on 09/01/2017 01:08, edited 1 time in total.
ABH017

#543 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote: a nisi skuzio ( po obicaju) : pa kad napisem Bosanjci,iznad svega se pise o politicarima,jer pdf je politika,a Bosanjci politicari se jesu odrekli BiH,a narod Bosnjaci,kazu da zele cijelu drzavu,ali mnogi,ali jos uvijek diekreno ili inirektno podrzavaju svoje bosnjacke politicare, jako mali dio stnovnistva podrzava cijelu BiH.

Nasmijsoa si me za naborjene politicke partije :thumbup: :D :lol: sa takvim stavom si dokazao moje tvrdnje :)
A biće da ti nisi skontala (kao po običaju, a i kako ćeš, jel..). Pa bona Nikšić na sav glas vazio u Kaknju kako je pripadnik VRS njegov. Peđa Kojović, Danis Tanović, Denis Bećirević, Željko Komšić... da ne nabrajam. Svojim smijehom ispadaš smiješna, jer pišeš nešto o čemu pojma nemaš.
Ali.. Jasno je meni da ti sve Hrvate i Srbe koji zastupaju Bosansku ideju ne smatraš Srbima i Hrvatima, kao ni Dragan Čović. ;-)
A ti se opet smiji, jer misliš da ćeš na taj način prikriti svoje karakteristike.
ABH017

#544 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by ABH017 »

belfy wrote:
Connaisseur Karlin wrote: odgovor je da je HAVANA svijestan da nesto nije u redu sa danasnjom bosanjckom politikiom,fino je napisao,ali ti izgleda ne citas pazljivo :)

i ja cekam odgovor na moja pitanja , pa ce mo vidjeti tok daljenje debate :)
jah...svijestan...
HAVANA wrote:...
havana, mozes li samo odgovoriti da li se slazes sa pisanjima od Karlin da ne quot-am vise. zajebi samo toplo-hladno. budi iskren kao sto jesi.

P.S. mislim, ne hebem ja tvoje misljenje svakako ni 5%, ali eto...njoj je bitno. :D
Ma pusti jarane. Karly se k'o i obično gubi, pa se naslanja na druge forumaše, koji joj se učine kao samokritični Bošnjaci, u nadi da će podržati njene predrasude.
m_l

#545 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by m_l »

palermo wrote:
Meni je veći problem neka vrsta mainstream koji se tako jasno uočava u društvu., i moram iskreno priznati prevashodno u Sarajevu. Uđem u market ono samo bezalkoholno piće, neki dan me zovu na neki ručak povodom nove godine, niko u društvu ne pije.....ono niko meni nije rekao da ne mogu naručiti pivu, ali ne osjećaš s eugopdno, odem na Trebević u onaj hotel (kako se već zove) kažu nema alkohola, kako bolan nema alkohola, pa zar kuhano vino na planini ne mogu popiti ili rakiju......

Razumijem da se sada meni može reći, pa niko ti ne brani...što ne uzmeš ili tako nešto...ali jednostavno je toga, za moj ukus postalo previše, i bojim se da ne dođemo u sitiaciju da se sekularista u sarajevu ne počne osjećati kao krme u teheranu.

Dugo sam na forumu, bila je tema kada se otvarao BBI o tome je li dobro to što je zabranjeno tamo točiti alkohol.....čvrsto sam branio tezu da je to pravo BBI i da to ne smije nikome da smeta.........al brate, ode to u neku stvar.....
Svasta... :-)

Svako jutro putem medija vjerovatno cujes izvjestaje o broju vozaca iskljucenih iz saobracaja (24h) zbog prekomjernih promila alkohola. Odredjeni promili alkohola su bh. zakonom dozvoljeni, hocu reci ne vlada serijat, nego sekularizam, pa ni to ne postuju. Zatim, alkohol je uzrok fizickog zlostavljanja i rasturanja mnogih porodica, gdje svjedoci zrtve zavrse u sigurnim kucama, a nerijetko nemaju ni tu privilegiju. Je li tada osjetis neugodnost?! I kada je neko od vas otvorio temu o tim problemima, jer ti ljudi su potencijalne ubice?

Al' eto, nek' je tebi neugodno sto neko ne pije. Za svakog normalnog covjeka na planeti Zemlji to moze biti samo pozitivno, ma iz kojih razloga (vjerskih, zdravstvenih...) da covjek ne konzumira alkohol.
JThomas

#546 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by JThomas »

e vidiš, to ti je razlika između alkohola i religije...djecu od osnovne škole uče da je štetno pretjerati s alkoholom, alkoholizam je klasifikovan kao bolest vijekovima, imaju klinike za odvikavanje od alkohola...a niko im ne kaže koliko je štetno pretjerati s religijom, to se ne da reći. a to ne ruši porodice, to ruši cijele države i dijelove svijeta... :mrgreen:
animals

#547 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by animals »

m_l wrote:
palermo wrote:
Meni je veći problem neka vrsta mainstream koji se tako jasno uočava u društvu., i moram iskreno priznati prevashodno u Sarajevu. Uđem u market ono samo bezalkoholno piće, neki dan me zovu na neki ručak povodom nove godine, niko u društvu ne pije.....ono niko meni nije rekao da ne mogu naručiti pivu, ali ne osjećaš s eugopdno, odem na Trebević u onaj hotel (kako se već zove) kažu nema alkohola, kako bolan nema alkohola, pa zar kuhano vino na planini ne mogu popiti ili rakiju......

Razumijem da se sada meni može reći, pa niko ti ne brani...što ne uzmeš ili tako nešto...ali jednostavno je toga, za moj ukus postalo previše, i bojim se da ne dođemo u sitiaciju da se sekularista u sarajevu ne počne osjećati kao krme u teheranu.

Dugo sam na forumu, bila je tema kada se otvarao BBI o tome je li dobro to što je zabranjeno tamo točiti alkohol.....čvrsto sam branio tezu da je to pravo BBI i da to ne smije nikome da smeta.........al brate, ode to u neku stvar.....
Svasta... :-)

Svako jutro putem medija vjerovatno cujes izvjestaje o broju vozaca iskljucenih iz saobracaja (24h) zbog prekomjernih promila alkohola. Odredjeni promili alkohola su bh. zakonom dozvoljeni, hocu reci ne vlada serijat, nego sekularizam, pa ni to ne postuju. Zatim, alkohol je uzrok fizickog zlostavljanja i rasturanja mnogih porodica, gdje svjedoci zrtve zavrse u sigurnim kucama, a nerijetko nemaju ni tu privilegiju. Je li tada osjetis neugodnost?! I kada je neko od vas otvorio temu o tim problemima, jer ti ljudi su potencijalne ubice?

Al' eto, nek' je tebi neugodno sto neko ne pije. Za svakog normalnog covjeka na planeti Zemlji to moze biti samo pozitivno, ma iz kojih razloga (vjerskih, zdravstvenih...) da covjek ne konzumira alkohol.
Pozitivno da nema alkoholni pica :-)
Hoces reci da ces ti odredjivati,moze li neko popiti ili ne moze..
Jel ti osjetis neugodnost,kad se neko raznese ili kamionom pobije neduzne ljude u ime tvoje vjere..
ne naravno..li alkohol ti smeta i svinjetina.. :-)
HAVANA

#548 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by HAVANA »

Inace kad odem sa zenom i djecom na planinu,izadjem na rucak, prva pomisao mi je kako cu se olesit i sjest vozit. :-) Duse drage kako su obzirni i misle na moral i zdravlje drustva.Odes u francusku,italiju,austriju na skijanje.Ne mozes proci od pijanih vozaca.Nije to ko kod nas.Bajka.Oaza morala i zdravog nacina zivota.
edo_79

#549 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by edo_79 »

Sva sreća pa nisam Bošnjak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#550 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by sumirprimus »

ja kazem odmah,da mi skratimo put, i ne idemo na planinu nego se odma olesimo :lol:
Post Reply