Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

turban

#1 Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by turban »

Nakon devet godina istrazivanja Irse/Irska komisija je dosla do stravicnih dokaza o seksualnom zlostavljanu djece u tzv katolickim skolama.Od 1930 do 1990, 2000 djece je seksualno zlostavljano.Celnici tih skola kako stoji u izvjestaju komisije su cak podrzavali seksualno zlostavljanje.
Malo prije pogleda neku reportazu gdje bivsi ucenik iznese stravicne podatke.On u jednoj recenici rece;
Pred citavom klasom/razredom je neki ucitelj dozivio orgazam,boze sta je sa ovim dunjalukom... :(
http://www.struggle.ws/ws95/paedo44.html
VjecitiStudent

#2 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by VjecitiStudent »

Sto ne mogu ove krokodilske suze :(
turban

#3 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by turban »

VjecitiStudent wrote:Sto ne mogu ove krokodilske suze :(
To je sve sto imas da kazes,usput imas li ti djecu?!!!
VjecitiStudent

#4 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by VjecitiStudent »

turban wrote:
VjecitiStudent wrote:Sto ne mogu ove krokodilske suze :(
To je sve sto imas da kazes,usput imas li ti djecu?!!!
Prvo prospi koju suzu za Gluhu Bukovicu ili Bijeljinu, pa onda placi za dalekom Irskom.
turban

#5 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by turban »

Evo sta sam izmedju ostalog napisao za Gluhu Bukovicu ali,nije to u pitanju... :roll:
Znam ja da, posto sam musliman nije ,izgleda po volji nekim likovima da pisem o ovakvim stvarima,usput moze li se ovdje pisati o ovome ili samo Gluha Bukovica moze da privuce toliko paznje... :roll:

by turban on 13/02/2009 22:40

Nikada nisam bio zadovoljan sa krivicnim zakonom BiH.Medjutim ova kazna ide u prilog tome no...nadati se je da ce ovaj monstrum koji je slucajno vjersko lice po izlasku iz zatvora biti izolovan za citav zivot.
turban

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by -LIBERO- »

Nevreujem ja u te izvjestaje.
Ti svestenici su sluge Bozije,oni su sveti ljudi,nema sanse da su oni neki tamo zlostavljaci.
Ovo je sve zavjera komunista i svih mogucih ljevicara svijeta,zavjera lucifera samoga.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uh ,da se samo malo jace zarovi po "tajnama" i skrivenim pricama nasega klero ustroja (nasega,mislim na sve vjerske zajednice sa prostora EX YU)
I ovako sa same povrsine pa toliko afera identicnih toj u Irskoj.
Samo,kod Iraca funkcionise sistem,koliko toliko,pravda je ipak dostizna,ocigledno.
A kod nas.... :cry: :cry: :skoljka: :run:
tempora

#7 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by tempora »

Upravo sam slusala na vijestima o tome. Strasno.

I da ne ispadne da relativiram, ali neki dan pogledah jedan strasan video koji je snimljen ilegalno, o kamenovanju 13 godisnje djevojcice, u Somaliji, koja je silovana u izbjeglickom kampu, a onda su nekakve islamisticke milicije odlucile da je kazne- kamenovanjem, uz publiku. Nakon dva sata, umrla je.

JOs jedan od svjezih slucajeva. U Brazilu je ocuh silovao djevojcicu, a katolicka crkva se odrekla/odbacila ( ne mogu se sjetiti rijeci?) doktore koji su djevojcici pomogli i majke. Ocuh ima pravo ostati clan crkve. ...............

Ima jos primjera....odakle poceti? :oops:
Pasiflora

#8 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by Pasiflora »

Ma da, to se fakat dogadja oduvijek i toga ima u svim vjerskim zajednicama. Razlika je jedino u tome sto se ranije nije pricalo.
Vjerske zajednice bi trebale o tome voditi racuna i boriti se protiv toga, a ne prikrivati sto je uobicajena praksa.
Sada kada su i zakonu dostupni vjerski sluzbenici (sto kroz historiju uglavnom nije bio slucaj - oni su bili svijet za sebe) trebalo bi se ozbiljno uhvatiti u kostac sa tim problemom.
atom62

#9 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by atom62 »

sreca pa kod pravih vjernika kao sto su bosanski muslimana nema pedofilije, nasilja nad djecom i u porodici.
turban potrazi sebi negi drugi forum jer jednostavno dosadni ste!
turban

#10 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by turban »

atom62 wrote:sreca pa kod pravih vjernika kao sto su bosanski muslimana nema pedofilije, nasilja nad djecom i u porodici.
Jasno ko dan,samo cek malo da se pojavi neka nova G.Bukovica necu stici na red da upisem komentar.

Ala vrvi od skrivenih Dodin junaka,islamofobista i ininih,ljudi ima li vas jos?!!!
tempora

#11 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by tempora »

atom62 wrote:sreca pa kod pravih vjernika kao sto su bosanski muslimana nema pedofilije, nasilja nad djecom i u porodici.
Ne, ne slazem se s tobom. Ovakve stvari ne treba prevoditi kao potrebu da bi se uprlo prstom na one druge. O ovakvim stvarima ljudi treba da saznaju i spoznaju sto cinimo od djece sirom cijelog svijeta. Ukoliko neko shvati ovakve teme kao potrebu da se blati necija vjera, on nece ni shvatiti o cemu je rijec. A na zalost jako je malo razumijevanja po tom pitanju. I nije mi uopste jasno, zasto bi nekakve "vjerske zajednice" trebale biti zasticene po ovom pitanju, a neke druge ne? Pravo jednih i drugih je isto, a ko si dozvoljava lapsuz da smatra da je zastita vjerskih prava u ovom pogledu veca, taj uopste nije zreo da se poziva na bilo sto.
MOSTARAC_

#12 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by MOSTARAC_ »

takve kretene izopćiti iz okrilja crkve uz doživotnu povlasticu čekićanja u kakvom kamenolomu ili podzemnom rudniku...to je nešto najblaže što bi trebalo napraviti za ovakvu stoku sitnog zuba,,, više zla, pakosti i razdora može napraviti kakav nastrani idiot u svećeničkoj/vjerskoj odori nego udružene snage stotine razbojnika...
:x
tempora

#13 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by tempora »

MOSTARAC_ wrote:takve kretene izopćiti iz okrilja crkve uz doživotnu povlasticu čekićanja u kakvom kamenolomu ili podzemnom rudniku...to je nešto najblaže što bi trebalo napraviti za ovakvu stoku sitnog zuba,,, više zla, pakosti i razdora može napraviti kakav nastrani idiot u svećeničkoj/vjerskoj odori nego udružene snage stotine razbojnika...

Zelje su jedno, praksa je drugo. Ono sto se jucer radilo u internatima ili gore navedenom primjeru, danas se radi u skolama ili ustanovama koje su vezane za djecu. A ovaj slucaj je izasao na vidjelo, tj zrtve su dobile glas -progovorile su. Ali s jednim uslovom. Da se imena njihovih zlostavljaca nigdje ne spominju! Sto je bilo sa istima, tesko je prosuditi. U drzavi u kojoj ja zivim, pocinioci seksualnog zlostavljanja djece, nerijetko budu suspendovani sa posla kojim se bave. Trenutno ili trajno. Ovakvi procesi su dugi i mukotrpni. Nerijetko sa nezadovoljavajucim ishodom za zrtve.
MOSTARAC_

#14 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by MOSTARAC_ »

tempora wrote:
MOSTARAC_ wrote:takve kretene izopćiti iz okrilja crkve uz doživotnu povlasticu čekićanja u kakvom kamenolomu ili podzemnom rudniku...to je nešto najblaže što bi trebalo napraviti za ovakvu stoku sitnog zuba,,, više zla, pakosti i razdora može napraviti kakav nastrani idiot u svećeničkoj/vjerskoj odori nego udružene snage stotine razbojnika...

Zelje su jedno, praksa je drugo. Ono sto se jucer radilo u internatima ili gore navedenom primjeru, danas se radi u skolama ili ustanovama koje su vezane za djecu. A ovaj slucaj je izasao na vidjelo, tj zrtve su dobile glas -progovorile su. Ali s jednim uslovom. Da se imena njihovih zlostavljaca nigdje ne spominju! Sto je bilo sa istima, tesko je prosuditi. U drzavi u kojoj ja zivim, pocinioci seksualnog zlostavljanja djece, nerijetko budu suspendovani sa posla kojim se bave. Trenutno ili trajno. Ovakvi procesi su dugi i mukotrpni. Nerijetko sa nezadovoljavajucim ishodom za zrtve.
ne smiju se spominjati prvenstveno radi sigurnosti tih zločinaca ali mislim da bi to bio jedini način da se ovakva gamad eliminira jer zakon i njegove metode preventive i represije nisu niti mogu biti adekvatne da se ovakav kukolj sasječe u korjenu...sve dok zakon ne bude toliko rigorozan da samo insinuacija na podvođenje malodobne djece bude sankcionirana sa minimalno 5 godina zatvora, napretka i (prividne) sigurnosti neće biti.....ovdje se stvarno treba držati radikalizma jer ovakve perverzije su dno dna i po svaku cijenu se trebaju spriječiti!
turban

#15 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by turban »

Ovakve stvari treba da nas opominju... 8-)
U ovoj prici bitna je najvise istina koja je cekala dugo i predugu da izadje na svijetlo dana.Istina zna da zaboli,ona se izgleda negira kao nemogucnost pojedinca ili citave grupacije... 8-) da tu istu istinu shvati.
Predpostavka da je neko bezgresan jasno ukazuje na poltronstvo onih Schilerovih.
oldplague

#16 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by oldplague »

-LIBERO- wrote:Nevreujem ja u te izvjestaje.
Ti svestenici su sluge Bozije,oni su sveti ljudi,nema sanse da su oni neki tamo zlostavljaci.
Ovo je sve zavjera komunista i svih mogucih ljevicara svijeta,zavjera lucifera samoga.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uh ,da se samo malo jace zarovi po "tajnama" i skrivenim pricama nasega klero ustroja (nasega,mislim na sve vjerske zajednice sa prostora EX YU)
I ovako sa same povrsine pa toliko afera identicnih toj u Irskoj.
Samo,kod Iraca funkcionise sistem,koliko toliko,pravda je ipak dostizna,ocigledno.
A kod nas.... :cry: :cry: :skoljka: :run:
Ma znaš, ako to rade onda nisu vjernici. Ništa ti ne kontaš. :wink:
cyprus

#17 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by cyprus »

A stvarno svega na svijetu...fuj :x
mofo33

#18 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by mofo33 »

sve malo malo pa pukne tako neki kato-sex skandal :sad:
nije ni cudo, prirodu je tesko potiskivati, manifestuje se tamo gdje prvo stigne (najcesce na jadnu djecu)
oldplague

#19 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by oldplague »

Ne razumijete vi običaje katoličkog sela. :wink: :wink:
PalaSa Marsa

#20 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by PalaSa Marsa »

Da se mene pita, svako ko podigne ruku na djecu, uvela bih SMRTNU KAZNU bez imalo razmisljanja i to javno na ulici da svi vide ko je taj monstrum. :x
Bistra_boza

#21 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by Bistra_boza »

oldplague wrote:Ne razumijete vi običaje katoličkog sela. :wink: :wink:
  • :thumbup: :thumbup: :thumbup: :shock: :-) :-) :-)
Svakom svoje.
oldplague

#22 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by oldplague »

Bistra_boza wrote:
Svakom svoje.
Ma ja samo citiram velikog čovjeka. :wink:
mofo33

#23 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by mofo33 »

Bistra_boza wrote:
Svakom svoje.
hvala unaprijed za objasnjenje kako je to u "katolickom selu"
oldplague

#24 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by oldplague »

Ne znam, ja samo parafraziram. Ko zna, dosjetiće se. :wink:
mofo33

#25 Re: Seksualno zlostavljane u katolickim skolama

Post by mofo33 »

oldplague wrote:Ne znam, ja samo parafraziram. Ko zna, dosjetiće se. :wink:
"parafraziras" treci put :-)
opredijeli se, pljuni vise, junace