Malo prije pogleda neku reportazu gdje bivsi ucenik iznese stravicne podatke.On u jednoj recenici rece;
Pred citavom klasom/razredom je neki ucitelj dozivio orgazam,boze sta je sa ovim dunjalukom...
http://www.struggle.ws/ws95/paedo44.html
To je sve sto imas da kazes,usput imas li ti djecu?!!!VjecitiStudent wrote:Sto ne mogu ove krokodilske suze
Prvo prospi koju suzu za Gluhu Bukovicu ili Bijeljinu, pa onda placi za dalekom Irskom.turban wrote:To je sve sto imas da kazes,usput imas li ti djecu?!!!VjecitiStudent wrote:Sto ne mogu ove krokodilske suze
Jasno ko dan,samo cek malo da se pojavi neka nova G.Bukovica necu stici na red da upisem komentar.atom62 wrote:sreca pa kod pravih vjernika kao sto su bosanski muslimana nema pedofilije, nasilja nad djecom i u porodici.
turban potrazi sebi negi drugi forum jer jednostavno dosadni ste!
Ne, ne slazem se s tobom. Ovakve stvari ne treba prevoditi kao potrebu da bi se uprlo prstom na one druge. O ovakvim stvarima ljudi treba da saznaju i spoznaju sto cinimo od djece sirom cijelog svijeta. Ukoliko neko shvati ovakve teme kao potrebu da se blati necija vjera, on nece ni shvatiti o cemu je rijec. A na zalost jako je malo razumijevanja po tom pitanju. I nije mi uopste jasno, zasto bi nekakve "vjerske zajednice" trebale biti zasticene po ovom pitanju, a neke druge ne? Pravo jednih i drugih je isto, a ko si dozvoljava lapsuz da smatra da je zastita vjerskih prava u ovom pogledu veca, taj uopste nije zreo da se poziva na bilo sto.atom62 wrote:sreca pa kod pravih vjernika kao sto su bosanski muslimana nema pedofilije, nasilja nad djecom i u porodici.
turban potrazi sebi negi drugi forum jer jednostavno dosadni ste!
MOSTARAC_ wrote:takve kretene izopćiti iz okrilja crkve uz doživotnu povlasticu čekićanja u kakvom kamenolomu ili podzemnom rudniku...to je nešto najblaže što bi trebalo napraviti za ovakvu stoku sitnog zuba,,, više zla, pakosti i razdora može napraviti kakav nastrani idiot u svećeničkoj/vjerskoj odori nego udružene snage stotine razbojnika...
ne smiju se spominjati prvenstveno radi sigurnosti tih zločinaca ali mislim da bi to bio jedini način da se ovakva gamad eliminira jer zakon i njegove metode preventive i represije nisu niti mogu biti adekvatne da se ovakav kukolj sasječe u korjenu...sve dok zakon ne bude toliko rigorozan da samo insinuacija na podvođenje malodobne djece bude sankcionirana sa minimalno 5 godina zatvora, napretka i (prividne) sigurnosti neće biti.....ovdje se stvarno treba držati radikalizma jer ovakve perverzije su dno dna i po svaku cijenu se trebaju spriječiti!tempora wrote:MOSTARAC_ wrote:takve kretene izopćiti iz okrilja crkve uz doživotnu povlasticu čekićanja u kakvom kamenolomu ili podzemnom rudniku...to je nešto najblaže što bi trebalo napraviti za ovakvu stoku sitnog zuba,,, više zla, pakosti i razdora može napraviti kakav nastrani idiot u svećeničkoj/vjerskoj odori nego udružene snage stotine razbojnika...
Zelje su jedno, praksa je drugo. Ono sto se jucer radilo u internatima ili gore navedenom primjeru, danas se radi u skolama ili ustanovama koje su vezane za djecu. A ovaj slucaj je izasao na vidjelo, tj zrtve su dobile glas -progovorile su. Ali s jednim uslovom. Da se imena njihovih zlostavljaca nigdje ne spominju! Sto je bilo sa istima, tesko je prosuditi. U drzavi u kojoj ja zivim, pocinioci seksualnog zlostavljanja djece, nerijetko budu suspendovani sa posla kojim se bave. Trenutno ili trajno. Ovakvi procesi su dugi i mukotrpni. Nerijetko sa nezadovoljavajucim ishodom za zrtve.
Ma znaš, ako to rade onda nisu vjernici. Ništa ti ne kontaš.-LIBERO- wrote:Nevreujem ja u te izvjestaje.
Ti svestenici su sluge Bozije,oni su sveti ljudi,nema sanse da su oni neki tamo zlostavljaci.
Ovo je sve zavjera komunista i svih mogucih ljevicara svijeta,zavjera lucifera samoga....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uh ,da se samo malo jace zarovi po "tajnama" i skrivenim pricama nasega klero ustroja (nasega,mislim na sve vjerske zajednice sa prostora EX YU)
I ovako sa same povrsine pa toliko afera identicnih toj u Irskoj.
Samo,kod Iraca funkcionise sistem,koliko toliko,pravda je ipak dostizna,ocigledno.
A kod nas....![]()
![]()
![]()
oldplague wrote:Ne razumijete vi običaje katoličkog sela.![]()
Ma ja samo citiram velikog čovjeka.Bistra_boza wrote:oldplague wrote:Ne razumijete vi običaje katoličkog sela.![]()
Svakom svoje.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hvala unaprijed za objasnjenje kako je to u "katolickom selu"Bistra_boza wrote:oldplague wrote:Ne razumijete vi običaje katoličkog sela.![]()
Svakom svoje.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"parafraziras" treci putoldplague wrote:Ne znam, ja samo parafraziram. Ko zna, dosjetiće se.