Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Treba uvesti, mi smo po skolama kao NVO na temu sexualno i reproduktivno zdravlje odrzavali prezentacije.
Cilj svega jeste da se tinejdzeri upoznaju s nacinima kontracepcije i SPI, a ne poticanje na sex. odnose kako su pojedini profesori znali prokuziti
Od mene za sto skoriji sex. odgoj u skolama!
ma ne treba uvoditi taj predmet, jer ce im samo tesko pasti a nauciti nista nece.
ja sam za to da radije uvedu da svako od njih za prolaznu ocjenu iz biologije mora sam da napravi neki projekat na tu temu, mislim da se tako najbolje uci i da to naravno bude nesto zabavno i kreativno kako bi im se okupirala paznja.
Bumble_Bee wrote:Molim te lijepo.
Današnja dijeca? Pa oni više znaju o sexu nego moja baba kad je stupila u brak. haha Jbg tako je , danas svako ima kablovsku pa tako i ima..Današnjem dijetetu to nije potrebno.Jedino možda naki povremeni časovi o zaštiti ili tako nešto..Mada vjerujem da i o tome dijeca sve znaju , kao i svi ostali..A to AIDS , neželjena dijeca fazoni..uglavnom dolaze u stanjima kad je čovjek prepijan , pa ne zna ni kako se zove a kamo li nataketi kondom .Više sam za predavanja o alkoholu , ako tinejdžeri već odluče piti , da brate znaju piti i ne pretjeruju .
Uglavnom , mislim da bi to bilo suvišno ( kao i vjeronauk , samo potpaljuju da se dijeca međusobno od malena dijele i sortiraju)
To sto se djeca danas sexaju na svakom koraku uopste ne znaci da imaju pojma o sexu jer u vecini slucajeva nemaju. Ne mjesaj kruske i jabuke.
mozda ne treba poseban predmet, dovoljno je na biologiji to malo vise obradjivati, spolne organe, spolno prenosive bolesti, kako beba nastaje, kako dolazi do erekcije itd. ja nisam mogla da vjerujem kad sam saznala da 3 osamnaestogodisnjakinje nisu znale koliko "dolje" otvora imaju isle sa mnom u razred, znaci fakat nisu znale. da udaras glavom o zid.
a ne znam stvarno kakvi bi to casovi bili i sta bi s emoglo tu pokazat.. i nauciti
zamisljam da je to tipa ovako
profesor i profesorica skupa vode predavanje..
profesor(objasnjava muskim)-"dragi moji ucenici to vam ide ovako..i ovo dobro zapamtite jer trebat ce vam cijeli zivot..znaci
STAVIS GA-IZVADIS GA- PONOVIS PO POTREBI
ve dalje zavisi od zene ako joj se svidi bogme ce i rucak bit dobar,ako s ene svidi onda ponavljajte dok joj se ne svidi inace stalno cete jest pastete i suhu hranu"
profesrica(obraca se ucenicama)-"drage moje..glavno vam je da musko bude zadovoljno..znaci i kad nije dobar moratemu kazat da je dobar i nije na odmet malo pustit kakav uzdah..a nakon toga odete i zabavite se sa rozim zekom"